Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Η Χρυσορασοφόρα τσόντα και το δάσος
Zoom

Η Χρυσορασοφόρα τσόντα και το δάσος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Φεβ 2005, 00:00

«Οι κοινωνικές αρχές του χριστιανισμού αναπτύσσονται τώρα και 1800 χρόνια και δεν έχουν ανάγκη ανάπτυξης από τους πρώσους συνοδικούς συμβούλους.
 
Οι κοινωνικές αρχές του χριστιανισμού δικαίωναν τη δουλεία της αρχαιότητας, εξυμνούσαν τη δουλοπαροικία του Μεσαίωνα και επίσης ξέρουν, όταν είναι ανάγκη, με ποιο τρόπο να υποστηρίξουν την καταπίεση του προλεταριάτου, αν και προσποιούνται πως το συμπονούν.
 
Οι κοινωνικές αρχές του χριστιανισμού κηρύσσουν την ανάγκη μιας άρχουσας και μιας καταπιεζόμενης τάξης και το μόνο που έχουν να πουν για την τελευταία είναι η ευσεβής ευχή η πρώτη να είναι φιλάνθρωπη.
 
Οι κοινωνικές αρχές του χριστιανισμού μεταφέρουν τη ρύθμιση όλων των ατιμιών των συνοδικών συμβούλων στον ουρανό και έτσι δικαιώνουν την παραπέρα ύπαρξη αυτών των ατιμιών πάνω στη γη. 
 
Οι κοινωνικές αρχές του χριστιανισμού κηρύσσουν πως όλες οι πρόστυχες πράξεις των καταπιεστών ενάντια στους καταπιεζόμενους είναι είτε η δίκαιη τιμωρία του προπατορικού αμαρτήματος είτε άλλες αμαρτίες ή δοκιμασίες που ο Κύριος στην απέραντη σοφία του επιβάλλει σε κείνους που θα σωθούν. 
 
Οι κοινωνικές αρχές του χριστιανισμού ευαγγελίζονται τη δειλία, την αυτοπεριφρόνηση, την ταπείνωση, την υποταγή, τη συντριβή, με μια λέξη όλες οι ιδιότητες του canailie (παλιάνθρωπου – γαλλικά στο κείμενο)· και το προλεταριάτο, μη θέλοντας να το μεταχειρίζονται σαν canailie, χρειάζεται το θάρρος του, την αυτοπεποίθησή του, την υπερηφάνειά του και το αίσθημα της ανεξαρτησίας, πιο πολύ και από το ψωμί του.
 
Οι κοινωνικές αρχές του χριστιανισμού είναι δουλοπρεπείς και το προλεταριάτο επαναστατικό».
 
Καρλ Μαρξ, «Ο κομμουνισμός της εφημερίδας Rheinicher Bobochter»
 
Τί να προσθέσει κανείς σε μια τόσο ρηξικέλευθη, αποκαλυπτική, καταιγιστική κριτική του χριστιανισμού; Μέσα σε λίγες γραμμές ο Μαρξ δίνει με καταλυτικό τρόπο την ουσία της ιδεολογίας, της φιλοσοφίας του χριστιανισμού. Καλή είναι, χρήσιμη είναι, πιπεράτη και νόστιμη είναι η μερική -μερικότατη- παρουσίαση στο φιλοθεάμον κοινό των έργων και των ημερών των λειτουργών του Υψίστου, αλλά κινδυνεύει να μείνει, με τη συνδρομή κυρίως των ίδιων που τα βγάζουν στη φόρα- ως αποκάλυψη της διαφθοράς των λίγων κακών λειτουργών του θεανθρώπου. Για άλλη μια φορά τότε θα βλέπουμε το δέντρο και θα χάνουμε το δάσος. Με την παρότρυνση όλων των μηχανισμών. Με πρωτοπορία τους ίδιους -επαναλαμβάνουμε- που κάνουν τις αποκαλύψεις.
 
Γιατί οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από αυτούς, θεωρούν όσια και ιερά όλα αυτά που ο χριστιανισμός βοηθάει με ουσιαστικό τρόπο να αναγνωρίζονται ως όσια και ιερά. Την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, τις παραβιάσεις των πιο στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι μεγαλωμένοι με τα πιο λαμπρά ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, γαρνιρισμένα τα τελευταία χρόνια με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη που και αυτά έχουν αρκετές δόσεις χριστιανισμού.
 
Αρα, για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι -με ευφορία καρδιάς αυτή τη φορά- να παρουσιάσουμε στους καταπιεσμένους ολόκληρο το δάσος, κόντρα στην ηδονική παρακολούθηση των ερωτικών προτιμήσεων, των ερωτικών επιδόσεων, των ερωτικών συνομιλιών των ρασοφόρων. Αλίμονο αν αφήσουμε μια τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη. Ολοι μας βιώσαμε τις επιπλέον δυσκολίες που δημιούργησε ο αυξανόμενος τυφλός ανορθολογισμός, η αυξανόμενη προληπτική θρησκοληψία. Που εκφράζονταν με το μεγάλωμα του τζίρου των έτσι κι αλλιώς πλούσιων μαγαζιών που ονομάζονται εκκλησίες, με την αύξηση των παιδιών στα κατηχητικά, με την εκτόξευση στα ύψη της δημοτικότητας της Εκκλησίας ως κοινωνικού θεσμού, με την εκτόξευση στα ύψη της δημοτικότητας του ίδιου του Χρυσόδουλου, παρά τα εμφανή σημάδια αρχολαγνείας, χρυσολαγνείας, φασιστολαγνείας που εξέπεμπε. Δεν ξεχνάμε τα εθνικά συλλαλητήρια, τα συλλαλητήρια για τις ταυτότητες, που έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
Την άγνοια, την «κοινωνική» άγνοια καλλιεργούσαν και καλλιεργούν όλοι αυτοί, κατηγορούμενοι και κατήγοροι, θρησκευόμενοι και θρησκόληπτοι, εγκρατείς και άπληστοι, προοδευτικοί και αντιδραστικοί. «Η άγνοια είναι ένας δαίμονας και φοβόμαστε ότι θα μας παίξει περισσότερες από μια τραγωδίες: οι μεγαλύτεροι των Ελλήνων ποιητών είχαν δίκιο όταν την παρίσταναν στα τρομακτικά δράματα των βασιλικών οίκων των Μυκηνών και των Θηβών σαν τραγική μοίρα» (Κ. Μαρξ, «Φιλοσοφία, επιστημονική έρευνα και θρησκεία»).
 
Η άγνοια ως τραγική μοίρα στην αρχαία εποχή. Η άγνοια ως βοηθός της ατομικότητας, του ωχαδελφισμού, της απογοήτευσης στη σύγχρονη πραγματικότητα. Με τα χίλια όσα τραγικά αποτελέσματα. Να γιατί σήμερα είναι ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπροστά χτυπώντας την άγνοια, τη θρησκοληψεία, τη μοιρολατρεία, με αφορμή τις τσοντοσυζητήσεις θρησκευτικού περιεχομένου. Η πάλη έναντια στις προλήψεις, ιδιαίτερα στις μεγάλες και επίσημες προλήψεις, όπως είναι ο χριστιανισμός, είναι συστατικό μέρος της πάλης για την απελευθέρωση της κοινωνικής συνείδησης, για την απελευθέρωση των καταπιεσμένων, για την απαλλοτρίωση των απαλλοτριωτών.
 
Ο χριστιανισμός ξεκίνησε σαν θρησκεία των δούλων, ακόμα και των χειραφετημένων δούλων, σαν θρησκεία των φτωχών λαών. Ηταν αρχικά ένα κίνημα καταπιεσμένων, που όπως μέσα σε κάθε κίνημα έτσι και εκεί υπήρχαν και οι ριζοσπαστικές πλευρές του. Ομως, στη μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών του, των πρώτων αγνών οπαδών του, κυριαρχούσε η αντίληψη ότι σε τούτη τη ζωή χρειάζεται υπομονή και εγκράτεια για να έρθει η δικαίωση στην άλλη ζωή. Ο Κωνσταντίνος είδε σ’ αυτή τη θρησκεία το καλύτερο μέσο ν’ ανυψωθεί στη θέση του μονοκράτορα του ρωμαϊκού κόσμου. Ετσι, ο χριστιανισμός μετατράπηκε σε κρατική θρησκεία, έτσι εγεννήθη το περίφημο Βυζαντινό κράτος. Ενα κυριολεκτικά θρησκευτικό κράτος. Οπου τα χριστιανικά δόγματα ήταν επίσημα θέματα, επίσημοι θεσμοί του κράτους.
 
Το Βυζαντινό κράτος, αυτό που τόσο θαυμάζουν οι ελληναράδες από Χρυσόδουλο έως Κανέλλη, ήταν το χειρότερο απ’ όλα τα κράτη. Προπομπός του χριστιανικού μεσαίωνα, που βύθισε στο σκοτάδι ολόκληρη την Ευρώπη. Από κει και πέρα, ο χριστιανισμός σαν επίσημη-κυρίαρχη θρησκεία δεν εκφράζει παρά την υπεράσπιση των σχέσεων παραγωγής, είτε αυτές είναι φεουδαρχικές είτε είναι καπιταλιστικές, δεν εκφράζει παρά την υπεράσπιση των μορφών διακυβέρνησης που σκέκονται πάνω από αυτές τις σχέσεις. Αλλο θέμα, βέβαια, είναι ότι κοινωνικά κινήματα, κινήματα καταπιεσμένων εμφανίστηκαν ως κινήματα διαμαρτυρίας για την ενσωμάτωση και την κοσμικότητα των χριστιανικών Εκκλησιών. Ο κανόνας είναι ένας. Είτε πρόκειται για τον καθολικισμό είτε πρόκειται για την ορθοδοξία. Ο χριστιανισμός δεν αποφασίζει για την ορθότητα των πολιτευμάτων, γιατί δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στα πολιτεύματα. Διδάσκει, όπως πρέπει να διδάσκει η θρησκεία: Υποταχτείτε στην αρχή, γιατί κάθε αρχή είναι δεδομένη από το θεό!
 
Παντελής Νικολαϊδης
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 18.2.2005
Επόμενο άρθρο Τρίτη, 22/2/2005

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo