ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ παραμύθι η μύτη του ψευταρά Πινόκιο μεγάλωνε όσο πολλαπλασιάζονταν τα ψέματα που έλεγε. Στην πολιτική ζωή της Ελλάδας τα πράγματα δεν γίνονται ακριβώς έτσι. Τα χοντρά ψέματα διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά οι μύτες δεν μεγαλώνουν και οι ψευταράδες συνεχίζουν το έργο τους.
Επί μια ολόκληρη εβδομάδα ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος έβαζε το δικηγόρο του Α. Κούγια να περιδιαβαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα και να πλακώνεται με όποιον έβρισκε μπροστά του, ισχυριζόμενος ότι ο Ειρηναίος δεν γνώριζε τον Βαβύλη και ουδέποτε συνεργάστηκε μαζί του. Μέχρι που ήρθαν όχι οι μαρτυρίες των αντιπάλων του, αλλά μαρτυρίες δικών του ανθρώπων και φωτογραφίες – αδιάψευστοι μάρτυρες, που αποδεικνύουν ότι ο Βαβύλης ήταν εξ απορρήτων του Ειρηναίου. Ανθρωπος που έλυνε και έδενε στο πατριαρχείο, μυστικοσύμβουλος, οδηγός και μπράβος του.
Βγήκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, εκείνος ο ανεκδιήγητος Οικονόμου, που τον πρωτογνωρίσαμε εκείνο το φρικτό τρομολαγνικό καλοκαίρι του 2002, και δήλωσε ότι ο Βαβύλης υπήρξε μόνο πληροφοριοδότης της Αστυνομίας και τίποτ’ άλλο. Και αποδεικνύεται με ντοκουμέντα πως ανώτεροι αξιωματικοί είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης του Βαβύλη στο Κακουργιοδικείο της Λάρισας, ότι ο σκοτεινός αυτός τύπος ήταν προμηθευτής της Αστυνομίας με εξοπλιστικά συστήματα και κυκλοφορούσε άνετα στους διαδρόμους του υπουργείου και της ΓΑΔΑ, μολονότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα της Ιντερπόλ και ότι είχε… συγγράψει και βιβλίο το οποίο διδασκόταν στις αστυνομικές σχολές για ένα φεγγάρι.
Το ένα ψέμα πάνω στο άλλο και από εκκλησιαστικούς και από κρατικούς παράγοντες. Για ποιο λόγο; Μα γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Ο Βαβύλης είναι ένα από τα γνωστά κατακάθια που στρατολογούν οι μυστικές υπηρεσίες. Ο τύπος προφανώς διέθετε ικανότητες, μιλούσε κάμποσες γλώσσες, είχε καλές συστάσεις από τον Χριστόδουλο, ήταν αδίστακτος και ανελισσόταν συνεχώς στα διάφορα κυκλώματα. Τώρα, παριστάνουν πως δεν τον γνωρίζουν. Και ίσως να του έχουν ήδη κλείσει το στόμα, για να μην πάρει και άλλους μαζί του. Γιατί ξέρει (ή ήξερε) πολλά για πολλούς.