Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tης αμύνης τα παιδιά…
  • Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;
  • Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας
  • Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων
  • Σαν σήμερα 25 Μάη
  • Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Δεκ 2005, 00:00

♦ Στα χαρτιά;

Βουλωμένο γράμμα διαβάζουμε. Την προηγούμενη και την προπροηγούμενη εβδομάδα γράψαμε ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία θα ρίξει μια 24ωρη ντουφεκιά (της ήρθε μάλιστα και βολικά, καθώς η ψήφιση του νομοσχέδιου για τις ΔΕΚΟ συνέπεσε με την εθιμοτυπική 24ωρη απεργία για τον προϋπολογισμό και έτσι δεν χρειάστηκε να καλέσει σε δεύτερη 24ωρη) και μετά θα διακηρύξει ότι το νομοσχέδιο θα καταργηθεί στην πράξη. Ετσι και έγινε. «Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», κραύγαζε ο Πολυζωγόπουλος από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης στο Πεδίο του Αρεως. Η τελευταία φορά που ακούστηκε η ίδια κραυγή ήταν πριν μερικούς μήνες, όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Μάλιστα, για να δώσει περισσότερη έμφαση στην κραυγή, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία συμπλήρωνε, ότι δεν πρόκειται να ορίσει αντιπροσώπους στις τριμερείς νομαρχιακές επιτροπές διευθέτησης. Δεν πέρασαν ούτε δυο μήνες και η απόφαση άλλαξε. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία συμμετέχει πια κανονικότατα στις επιτροπές διευθέτησης, για να… καταγράφει τη διαφωνία της. Δημοκρατικά πράγματα. Δεν θα βγούμε και έξω από τους θεσμούς.

♦ Μας δουλεύουν

Ακατάλληλα αυγά και προϊόντα που περιέχουν αυγά βρέθηκαν στην Ιταλία σε μεγάλες ποσότητες. Αρκεί να σημειωθεί, ότι  αποσύρθηκαν 32.000.000 αυγά ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, 2.300 κιλά προϊόντων αυγών και 60.540 κιλά ειδών που παρασκευάστηκαν με βάση το αυγό. Φανταστείτε, δηλαδή, πόσες ποσότητες κατανάλωσαν οι Ιταλοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι (και όχι μόνο), όπου εξάγονται ιταλικά προϊόντα. Ας έρθουμε, όμως, και στα «καθ’ ημάς». Οπως μας ενημερώνει ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του, ειδοποιήθηκε από τις ιταλικές αρχές μόλις στις 12 Δεκέμβρη και ενώ σάλος επικρατούσε σε όλη την Ευρώπη τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν.

Αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ: «Στην ενημέρωση των Ιταλικών αρχών δεν αναφέρεται ότι τέτοια προϊόντα διακινήθηκαν στην Ελλάδα. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι Ιταλικές αρχές θα ενημερώνουν για οποιαδήποτε σχετική μη εμπιστευτική συμπληρωματική πληροφορία. Ο ΕΦΕΤ με τη σειρά του θα ενημερώσει για το ζήτημα αυτό με επίσημη ανακοίνωση το καταναλωτικό κοινό, για όσα νέα στοιχεία τεθούν στη διάθεσή του». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους καταναλωτές»!!

Πώς, ρε καραγκιόζηδες (για να μη γράψουμε τίποτα χειρότερο) μας διαβεβαιώνετε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» (προσέξτε:κανένας!), όταν δεν ξέρετε καν αν τέτοια προϊόντα διακινήθηκαν στην Ελλάδα, αν τα φάγαμε και εξακολουθούμε να τα τρώμε, επειδή κανείς δεν τα απέσυρε από τα ράφια των μαγαζιών;

♦ Διακήρυξη ταξικής συνεργασίας

«Το γενικό συμφέρον είναι μία έννοια με πολύ ευρύ περιεχόμενο, αντικατοπτρίζει κοινωνικές ισορροπίες και πρέπει να εκφράζει τη συνισταμένη των αντιμαχόμενων συμφερόντων της κοινωνίας. Κάτι το οποίο δεν εξασφαλίζεται με τις σχεδιαζόμενες βλαπτικές μεταβολές των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ».

Ποιος λέει τα παραπάνω; Η ΓΣΕΕ και οι Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ, σε υπόμνημα-διάβημα προς το υπουργείο Εργασίας, που επέδωσαν την περασμένη Δευτέρα στον υφυπουργό Γιακουμάτο. Ωστε υπάρχει και συνισταμένη των αντιμαχόμενων συμφερόντων της κοινωνίας, δηλαδή των εργατών και των καπιταλιστών, η οποία ονομάζεται γενικό συμφέρον! Και μεις οι αφελείς που νομίζαμε ότι αφεντικά και εργάτες είναι νερό και λάδι, τάξεις ανταγωνιστικές, που δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο έδαφος κανενός γενικού συμφέροντος! Δυστυχώς, όλοι οι μεγάλοι στοχαστές που υπηρέτησαν την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο ύψος των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, δεν μπόρεσαν να συλλάβουν την αρχή του «κοινωνικού εταιρισμού».

♦ Ξεφτίλα

Το ‘πε μία, το ‘πε δύο, το ‘πε τρεις, μας έπρηξε να το λέει σε όλα τα κανάλια ο Πανάρας ο Παναγιωτόπουλος, μη τυχόν και δεν το εμπεδώσουμε. Μόλις από κάποιο κανάλι μαθεύτηκε ότι υπάρχει επιστολή Εμφιετζόγλου στο Μαξίμου, που καταγγέλλει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, τον πρόεδρο του ΟΕΚ, για εκβιασμό,  έσπευσε να του τηλεφωνήσει! Οχι του υφισταμένου του προέδρου του ΟΕΚ, αλλά του Εμφιετζόγλου! Ενας υπουργός μαθαίνει φήμες και σπεύδει να τηλεφωνήσει σε έναν μεγαλοκαπιταλιστή για να σιγουρέψει τις φήμες! Και το λέει και καμαρώνει. Χωρίς να συνειδητοποιεί την ξεφτίλα! ‘Η μήπως την συνειδητοποίησε, αλλά προτίμησε να δείξει πόσο πολύ υπολογίζει έναν επιχειρηματία που έχει ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου;

♦ Καραγκιόζης

Με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία τα ‘βαλε ο Πολυζωγόπουλος, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ την περασμένη Τετάρτη. Γιατί -όπως έλεγε- η ΕΜΥ μιλούσε για βαριά καιρικά φαινόμενα, ώστε να αποθαρρύνει τον κόσμο να κατέβει στη συγκέντρωση. «Νικήσαμε και τη βροχή», κραύγαζε θριαμβικά, αλλά πριν προλάβει να κατέβει από το βήμα άνοιξαν οι καταρράκτες τ’ ουρανού και πλάκωσε μια μπόρα άλλο πράγμα. Πρώτη φορά είναι πού κάποιος γραφειοκράτης συνδικαλιστής γίνεται καραγκιόζης;

♦ Αυτό δεν είναι διαπλοκή;

Πλήρωσε ο ελληνικός λαός να φτιαχτεί ένα μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ στο σταθμό «Φιξ» του μετρό, το έχτισε η «Αττικό Μετρό ΑΕ» και μόλις τελείωσε το παραχώρησε σε ιδιωτική εταιρία για να το εκμεταλλεύεται! Και όχι μόνο το παραχώρησε για εκμετάλλευση, αλλά η «Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας» ανέλαβε εξ ολοκλήρου και το κόστος συντήρησης, η οποία θα γίνεται με δικό της προσωπικό. Κατά τα άλλα, η σημερινή κυβέρνηση είναι εχθρός της διαπλοκής.

♦ Κι ύστερα μυξοκλαίνε

«Ξεπάστρεψέ τον, Λούκα, ξεπάστρεψέ τον». «Ο Λούκα μόλις ξέκανε δυο άλλους». «Πω πω χτύπημα, πω πω θέαμα». Τα πλάνα που πρόβαλε η ιταλική RAI τραβήχτηκαν από τους ίδιους τους ιταλούς στρατιώτες στη Νασιρίγια. Ακούγονται οι φωνές τους καθώς επιδοκιμάζουν τον καλύτερο σκοπευτή τους που ξεπαστρεύει εχθρούς, σε ένα επεισόδιο της… ανθρωπιστικής τους αποστολής στη Μεσοποταμία. Τα πλάνα τα είδε ολόκληρη η Ιταλία. Ετσι, δεν θα ‘χει κανένα άλλοθι και δεν θα δικαιούται να μυξοκλαίει, αν και όταν σκάσουν μερικές βόμβες σε κάποιο τρένο ή σε κάποιο λεωφορείο.

♦ Πρόκληση – αλητεία

Το λένε και το ξαναλένε, το γράφουν και το ξαναγράφουν (η τελευταία αναφορά που αλιεύσαμε ήταν στην προκλητική ομιλία Γκαργκάνα στη Θεσσαλονίκη). Το μεγάλο πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης –λένε- είναι το δημογραφικό ή η «γήρανση του πληθυσμού». Ισχυρίζονται, δηλαδή, ότι είναι λίγοι οι νέοι εργαζόμενοι και δεν μπορούν να συντηρήσουν τους αυξανόμενους συνταξιούχους. Από πού κι ως πού, όμως, μπορεί αυτό να θεωρηθεί πρόβλημα σε μια κοινωνία που η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία (χωρίς να υπολογίζουμε την ημιαπασχόληση) είναι σταθερά πάνω από το 10% και η ανεργία των νέων ξεπερνά το 30%; Ακούσατε κανέναν να λέει ότι η ανεργία είναι πρόβλημα για την ασφάλιση; Θεωρούν δικαίωμα των καπιταλιστών να σπρώχνουν νέο κόσμο στην ανεργία και δεν το παίρνουν καν υπόψη τους. Αν, όμως, υπήρχε πλήρης απασχόληση ή έστω μείωση της ανεργίας (αυτό θα μπορούσε να γίνει με την εφαρμογή του 5ήμερου-35ωρου και την κατάργηση κάθε «ελαστικότητας»), αυτόματα θα βελτιώνονταν τα οικονομικά της Κοινωνικής Ασφάλισης. Για να μη μιλήσουμε, βέβαια, για το αγαπημένο στους καπιταλιστές σπορ της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής, για τα κλεμμένα αποθεματικά και όλα τα υπόλοιπα. Αυτοί, όμως, τη βρήκαν τη λύση. Πετάνε τη λέξη «δημογραφικό» και πάνω σ’ αυτή χτίζουν τις προτάσεις για παράταση του εργάσιμου βίου.

Πρέπει, βέβαια, να πούμε και το άλλο. Οτι όντως τα ζευγάρια στην Ελλάδα γεννούν λιγότερα παιδιά σε σχέση με το παρελθόν. Και καλά κάνουν. Γιατί δεν θέλουν να μεγαλώνουν παιδιά μέσα στην ανέχεια και μετά, αφού τα μεγαλώσουν, να τα βλέπουν να βολοδέρνουν άνεργα και να βλαστημούν τη μάνα και τον πατέρα που τα ‘φεραν στον κόσμο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΩς πότε;
Επόμενο άρθρο ΣΥΜΗ-ΩΣΕΙΣ

Σχετικά Αρθρα

Tης αμύνης τα παιδιά…

Κόντρες 25 Μάι 2026, 14:53

Αβρόχοις ποσί θα περάσουν Τζαβέλλας-Δεμίρης

Κόντρες 19 Μάι 2026, 19:23

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

Κόντρες 18 Μάι 2026, 15:21

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

Κόντρες 15 Μάι 2026, 11:55

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

Κόντρες 14 Μάι 2026, 20:25

Δε βγαίνουν τα νούμερα

Κόντρες 13 Μάι 2026, 15:02
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Tης αμύνης τα παιδιά…

25 Μάι 2026, 14:53
Πολιτική

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

25 Μάι 2026, 13:03
Εργατικά

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

25 Μάι 2026, 11:19
Διεθνή

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

25 Μάι 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

25 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού

24 Μάι 2026, 19:39
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
Διεθνή

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

24 Μάι 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
Διεθνή

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

21 Μάι 2026, 14:08
Παιδεία

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

21 Μάι 2026, 13:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

Ημέρα αλληλεγγύης λαών για ελευθερία, ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα.

Ημέρα Αφρικής.

Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά.

Ημέρα της πετσέτας (οτοστόπ).

Αργεντινή: Ημέρα επανάστασης (1810).

1834: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο.

1942: Ο Θανάσης Κλάρας παίρνει το ψευδώνυμο Αρης Βελουχιώτης, βγαίνει στο βουνό με δεκαπέντε άντρες και συγκροτεί την πρώτη ένοπλη ομάδα του ΕΑΜ.

1966: Αρχή πολιτιστικής επανάστασης στην Κίνα, ανάρτηση της πρώτης εφημερίδας τοίχου (“Ντατζεμπάο“) στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

1989: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέγεται πρόεδρος της ΕΣΣΔ.

1989: Ταυτόχρονη βομβιστική στο υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Αθήνα και στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo