Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη
  • Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)
  • Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
  • Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ
  • «Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πρόφαση για ιμπεριαλιστικά παζάρια στην ΕΕ
Πολιτική

Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

Πρόφαση για ιμπεριαλιστικά παζάρια στην ΕΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Σεπ 2005, 00:00

Εκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο. Την αθυρόστομη λαϊκή παροιμία θυμίζει τον τελευταίο μήνα η κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου και περισσότερο ο ίδιος ο Παπαδόπουλος, που ενθαρρυμένοι από τα παιχνίδια που παίζονται στην ΕΕ γύρω από τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας, ανεβάζουν συνεχώς τους τόνους. Αντίθετα, ο Καραμανλής, συνειδητοποιώντας ότι το παιχνίδι δεν έχει σχέση με τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία αλλά με άλλα ζητήματα και θέλοντας να διατηρήσει το καλό κλίμα μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας, τηρεί μια εξαιρετικά ήπια και προσεκτική στάση, συντασσόμενος με τις πιο μετριοπαθείς απόψεις που κυκλοφορούν στην ΕΕ.

Ολα αυτά πυροδοτήθηκαν από τη γνωστή δήλωση του Ντε Βιλπέν, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στις 3 Οκτώβρη, όπως προβλέπει το σχετικό χρονοδιάγραμμα, αν η Τουρκία δεν αποσύρει τη γνωστή δήλωση περί μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακολούθησε ο ίδιος ο Ζακ Σιράκ, που κάλεσε περισσότερες από μια φορές την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κύπρο, αλλά και της Αγγέλα Μέρκελ, που είναι το φαβορί να κερδίσει τις γερμανικές εκλογές σε λίγες μέρες.
 
Τί έκανε ξαφνικά τις δυο παραδοσιακές ηγέτριες δυνάμεις της ΕΕ να εμφανίσουν μια ευαισθησία που ουδέποτε στο παρελθόν είχαν επιδείξει; Οποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία του Κυπριακού στα ευρωπαϊκά όργανα τα τελευταία είκοσι χρόνια γνωρίζει πολύ καλά πως εδώ δεν υπάρχει καμιά ευαισθησία για την τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Υπάρχουν μόνο οι πολιτικές σκοπιμότητες των δυο αυτών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Σκοπιμότητες που φαίνεται να κινούνται σε δυο άξονες. Ο ένας είναι εσωτερικός και έχει να κάνει με την αρνητική διάθεση που κυριαρχεί και στη γαλλική και στη γερμανική κοινωνία για την προοπτική ένταξης της Τουρκίας (διάθεση που κυριαρχείται από ρατσιστικά και ξενοφοβικά σύνδρομα, για να είμαστε ακριβείς), την οποία πρέπει να πάρει υπόψη και η Μέρκελ, που δίνει άμεσα μια κρίσιμη εκλογική μάχη, και ο Σιράκ, που βάλλεται ακόμα και από το εσωτερικό του κόμματός του ως ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τους γκολικούς στην απώλεια της εξουσίας. Ο άλλος άξονας είναι εξωτερικός και έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό ανάμεσα στον γαλλογερμανικό άξονα από τη μια και τον ατλαντικό άξονα που προσπαθεί να συγκροτήσει ο Τόνι Μπλερ από την άλλη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Βρετανία ασκεί αυτή την περίοδο την προεδρία και οι Γαλλογερμανοί θέλουν να επιφέρουν στον Μπλερ όσο γίνεται περισσότερες δυσκολίες, για να τον σύρουν σ’ ένα παζάρι. Αν η Βρετανία (και οι σύμμαχοί της πέραν του Ατλαντικού) θέλει να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας, οφείλει να προβεί σε παραχωρήσεις σε άλλους τομείς προς το γαλλογερμανικό άξονα.
 
Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στο επίπεδο των κυβερνήσεων, η Κομισιόν θεωρεί πως δεν έχει προκύψει κανένα ζήτημα με την τουρκική δήλωση περί μη αναγνώρισης της Κύπρου. «Είναι σαφές πως οποιαδήποτε προσπάθεια μπορέσει να κάνει η Τουρκία πριν από τις 3 Οκτώβρη θα είναι πολύ χρήσιμη, αλλά δεν υπάρχει καμιά νομική υποχρέωση της Τουρκίας να κάνει περισσότερα απ’ όσα έχει ήδη κάνει», δήλωσε την περασμένη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Φρανσουάζ λε Μπάιγ. Η Τουρκία εκπλήρωσε τις βασικές προϋποθέσεις που είχαν τεθεί για την έναρξη των διαπαγματεύσεων ένταξης, δήλωσε και ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Ολι Ρεν, προσθέτοντας με νόημα ότι «αν η ΕΕ της έκλεινε την πόρτα, δεν θα είχε άλλο μέσο να επηρεάσει τους προσανατολισμούς που θα έπαιρνε η Τουρκία».
 
Είναι φανερό ότι στο εσωτερικό της ΕΕ έχουν διαμορφωθεί δυο μπλοκ δυνάμεων, που παζαρεύουν με την Τουρκία αλλά και μεταξύ τους (με πρόφαση την Τουρκία). Ακολουθώντας μια κοντόφθαλμη εθνικιστική πολιτική και χωρίς ο ίδιος να προωθεί καμιά πρακτική πρόταση για την επίλυση του Κυπριακού στις νέες συνθήκες, ο Παπαδόπουλος συντάσσεται πίσω από τη γαλλική πολιτική, αγνοώντας τον κίνδυνο να βρεθεί κάποια στιγμή στον αέρα. Αγνοεί τα ίδια τα διδάγματα της Ιστορίας. Η Τουρκία δεν είναι κανένα τυχαίο μέγεθος αλλά μια γεωστρατηγική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, που είναι σε θέση να παζαρέψει ακόμα και με δυνάμεις του επιπέδου μιας Γαλλίας και μιας Γερμανίας. Οταν βρεθεί συμφωνία, τί θα κάνει ο Παπαδόπουλος; Θα βάλει βέτο; Μπορεί να ανεχτεί κάτι τέτοιο η κυπριακή αστική τάξη; Θα επιτρέψει στον εθνικιστή Παπαδόπουλο να προκαλέσει αναταραχή στις σχέσεις της με την ΕΕ, για τις οποίες τόσα χρόνια αγωνίστηκε;
Αντίθετα, ο Καραμανλής, έχοντας την πλήρη στήριξη και του Γιωργάκη, που ήταν άλλωστε ο αρχιτέκτονας αυτής της πολιτικής (ποιος ξεχνάει τα ζεϊμπέκικα με τον Τζεμ;), ακολουθεί μια πολιτική «αυστηρής ουδετερότητας», αποφεύγοντας οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το Κυπριακό δεν αποτελεί πια διαπραγματευτικό χαρτί στις διεθνείς σχέσεις για το ελληνικό κράτος. Το θεωρεί ένα βαρίδι και θα έκανε τα πάντα για να το ξεφορτωθεί. Εκείνο που φαίνεται να ανησύχησε κάπως την κυβέρνηση είναι ορισμένα τελευταία γκάλοπ που κατέγραψαν πλειοψηφική διαφωνία στην πολιτική της κυβέρνησης σε Κυπριακό – Ελληνοτουρκικά. Γι’ αυτό και από την Πράγα ο Καραμανλής ανέβασε κάπως τους τόνους έναντι της Τουρκίας, χωρίς όμως και να φτάνει σε επίπεδο καταγγελιών και απειλών βέτο. «Είναι βέβαιο -είπε- ότι με τη μονομερή δήλωση που έκανε η Τουρκία, υπογράφοντας το Πρωτόκολλο της Προσαρμογής, δημιούργησε μια σειρά προβλημάτων, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν και μάλιστα αποφασιστικά από την ΕΕ». Τί σημαίνει «αποφασιστική αντιμετώπιση»; Εκείνο που φαίνεται να προκρίνει ο Καραμανλής είναι η συνέχιση κανονικά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας (όπως επιδιώκει η βρετανική προεδρία) με την υπογραφή ταυτόχρονα μιας επίσημης αντι-δήλωσης της ΕΕ, στην οποία θα σημειώνονται οι δεσμεύσεις της Τουρκίας έναντι των κρατών-μελών, στα οποία συμπεριλαμβάνεται φυσικά η Κύπρος. Ας μη βιαζόμαστε, όμως, γιατί μέχρι τις 3 Οκτώβρη μπορεί να έχει καταλήξει κάπου το βρετανογαλλικό παζάρι, οπότε ο μεν Καραμανλής θα έχει βγει από τη δύσκολη θέση, ο δε Παπαδόπουλος θα ψάχνει να βρει τρύπα να κρυφτεί.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

Μνήμες ναζισμού
Επόμενο άρθρο

Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

Αγροτικά 20 Οκτ 2025, 09:21

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

Πολιτική 17 Οκτ 2025, 10:07

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

Πολιτική 16 Οκτ 2025, 10:43

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

Πολιτική 14 Οκτ 2025, 17:59

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

Πολιτική 13 Οκτ 2025, 19:39

Βορίδης: Είχε ενημερωθεί ότι είναι λαμόγια κι αυτός υπέγραφε ατομικές πράξεις για να πληρωθούν!

Νέα ντοκουμέντα στο φως

Πολιτική 12 Οκτ 2025, 12:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

Σομαλία, Σουδάν: Ημέρα επανάστασης (1964).

Ονδούρα: Ημέρα στρατού (1956).

Αγγλία: Ημέρα Trafalgar (1805).

1918: Πρώτο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο (βασιλικό θέατρο Αθήνας), ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.

1945: Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1950: Η Κίνα εισβάλει και καταλαμβάνει το Θιβέτ.

1967: 80.000 διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον κατά του πολέμου του Βιετνάμ, σύλληψη 250 ατόμων.

1967: Ανακαλύπτεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Δύο βαριές καταδίκες μελών του ΠΑΚ για βόμβες κατά της χούντας.

1977: Βόμβα σε γραφείο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Βερολίνο), πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικού σταθμού (RAF).

1977: Διαδηλώσεις-συγκρούσεις με την αστυνομία και βόμβες σε Παρίσι, Πον Μαρλί, Τουλούζη, Λιμόζ και Νανσί, βόμβες στο γερμανικό προξενείο στη Μαδρίτη, επιθέσεις στα γερμανικά προξενεία Αμστερνταμ και Μάαστγκιχτ (Ολλανδία), μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια σε Ρώμη και Φλωρεντία, βόμβες σε γερμανικούς στόχους σε Γένοβα και Μιλάνο, μετά τη δολοφονία των κρατούμενων της RAF.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

    17Ν
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      Εφετείο 17Ν
  • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

    ΕΛΑ
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      Σχέσεις Τουρκίας – Κύπρου

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      Σχέσεις Τουρκίας – Κύπρου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      Σχέσεις Τουρκίας – Κύπρου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      Σχέσεις Τουρκίας – Κύπρου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

    Σχέσεις Τουρκίας – Κύπρου

    Ποιοι είμαστε
  • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

    Σχέσεις Τουρκίας – Κύπρου

    Επικοινωνία
  • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

    Σχέσεις Τουρκίας – Κύπρου

    Όροι χρήσης
  • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

    Σχέσεις Τουρκίας – Κύπρου

    Ποιοι είμαστε
  • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

    Σχέσεις Τουρκίας – Κύπρου

    Επικοινωνία
  • Σχέσεις Τουρκίας - Κύπρου

    Σχέσεις Τουρκίας – Κύπρου

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo