Η σφαγή 18 γυναικόπαιδων – στην πλειοψηφία τους – από αμερικάνικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA στο πακιστανικό χωριό Νταμαντόλα δίπλα στα αφγανικά σύνορα, τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής, δεν ήταν μια «παράπλευρη απώλεια», αλλά ένα προσχεδιασμένο έγκλημα, για το οποίο οι Αμερικάνοι αρνήθηκαν να ζητήσουν έστω και το υποκριτικό «συγνώμη» που ζήτησε η δικτατορική κυβέρνηση του Πακιστάν.
Στόχος είπαν ότι ήταν ο νούμερο δύο της Αλ-Κάιντα, ο Αϊμάν Αλ-Ζαουάχρι, και οι «τρομοκράτες» του, που λέγεται ότι ήταν προσκεκλημένοι σε δείπνο για τον εορτασμό θρησκευτικής γιορτής (όμως, όπως ξεδιάντροπα είπαν, ο Ζαουάχρι τελικά δεν πήγε κι έστειλε κάποιους αντιπροσώπους του). Θα μπορούσε να ‘ναι ακόμα κι έτσι. Σίγουρα οι CIAτζήδες κάποιες πληροφορίες θα είχαν για να ρίξουν τις βόμβες τους τη συγκεκριμένη στιγμή, αδιαφορώντας για την αντίδραση που γνώριζαν ότι θα υπάρξει. Αδιαφορώντας για το πόσους άμαχους θα κατακρεουργήσουν σε μια αμφίβολης επιτυχίας επίθεση. Αλλωστε οι βόμβες θα έπεφταν σε μια περιοχή που αποτελεί άντρο των «τρομοκρατών», γεμάτη Ταλιμπάν και συμπαθούντες τους.
Αρκούσε, λοιπόν ακόμα και μια αόριστη «πληροφορία» και χωρίς να το πολυψάξουν διέπραξαν το μακελειό. Αυτό θα πει, άλλωστε, «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας». Πρώτα πυροβολούμε και μετά ελέγχουμε. Οπως έγινε με τον βραζιλιάνο ηλεκτρολόγο Ζαν Τσαρλς Ντε Μενέσες στο μετρό του Λονδίνου, απ’ τους «Τζέιμς Μποντ» της βρετανικής αστυνομίας. Πάντα για το «καλό της ανθρωπότητας».
Μνημείο υποκρισίας και αμερικανοδουλείας η στάση της πακιστανικής κυβέρνησης. Πώς θα μπορούσε να γίνει, άλλωστε, από μια δικτατορία που στηρίζει την αιματοβαμμένη εξουσία της στους υπερατλαντικούς συμμάχους της; Ο πρωθυπουργός μπορεί να δήλωσε ότι τέτοιες πράξεις δεν συγχωρούνται, όμως ταυτόχρονα εκθείασε τη συμμαχία της χώρας του με τους Αμερικάνους. Οι τοπικές αρχές, αν και αρχικά διέψευσαν ότι υπήρξαν οποιοιδήποτε «τρομοκράτες» στο χωριό, την Τετάρτη τα γύρισαν, υποστηρίζοντας ότι σκοτώθηκαν τέσσερις ή πέντε «τρομοκράτες». Με ποια στοιχεία; Είπαν ότι πήραν τα πτώματα για εξέταση DNA. Δεν είπαν, βέβαια, ποιος θα κάνει την εξέταση αλλά ποιον ενδιαφέρουν τέτοιες… λεπτομέρειες; Τα κοράκια των CIAτζήδων κάπου θα πρέπει να φανούν… χρήσιμα. Πάντως, οι τοπικές αρχές υποστήριξαν ότι σκοτώθηκαν «τρομοκράτες», χωρίς να έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα της εξέτασης! Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν δήλωσε ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι υπάρχει μόνο πιθανότητα να σκοτώθηκαν «τρομοκράτες» στη σφαγή.
Ακόμα κι όμως να σκοτώθηκαν κάποιοι Ταλιμπάν τι αλλάζει; Σίγουρα δεν είναι επιτυχία των Αμερικάνων. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να δυναμώσουν το αντιαμερικάνικο μίσος στη χώρα, που εκφράστηκε με τις ογκώδεις πολυήμερες διαδηλώσεις όχι μόνο στην περιοχή που έγινε η σφαγή αλλά και στην πρωτεύουσα Καράτσι με πάνω από 10.000 διαδηλωτές να φωνάζουν «θάνατος στην Αμερική».