Καθημερινά σχεδόν συνεχίζονται σ’ όλη τη χώρα με μεγάλη μαζικότητα οι διαδηλώσεις ενάντια στο καθεστώς του Αλί Σάλεχ, παρά το βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουν οι διαδηλωτές. Από το Σάββατο, 12 Μαρτίου, μέχρι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 7 διαδηλωτές και 3 στρατιώτες και έχουν τραυματιστεί εκατοντάδες. Συνολικά οι νεκροί της εξέγερσης πλησιάζουν τους 40.
Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου, όταν εκατοντάδες αστυνομικοί μαζί με τραμπούκους φιλοκυβερνητικούς επιτέθηκαν σε χιλιάδες διαδηλωτές που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Ταχρίρ της πρωτεύουσας Σανάα, χρησιμοποιώντας ρόπαλα, δακρυγόνα, πέτρες και πραγματικά πυρά, σκοτώνοντας τουλάχιστον 2 και τραυματίζοντας 300 διαδηλωτές. Στο ίδιο μέρος, είχαν γίνει συγκρούσεις την προηγούμενη μέρα ανάμεσα σε τραμπούκους και διαδηλωτές, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να επεκτείνουν το χώρο της κατασκήνωσης για να χωρέσουν κι άλλες σκηνές. Οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής συνεχίστηκαν και την Κυριακή, 13 Μαρτίου, σ’ όλη τη χώρα, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 5 και τραυματίστηκαν 105 διαδηλωτές. Οι σφοδρότερες συγκρούσεις έγιναν στην πανεπιστημιούπολη της Σανάα και στο νότιο λιμάνι του Αντεν. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν σ’ όλη τη χώρα και τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 3 στρατιώτες στη βόρεια επαρχία Al – Jawf, που συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία. Την ίδια μέρα, στην κεντρική επαρχία Maarib, όπου βρίσκονται αρκετά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανατινάχτηκε ένας αγωγός πετρελαίου και μαχαιρώθηκε ο κυβερνήτης της επαρχίας, όταν μαζί με την αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει μια καθιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Την Τετάρτη, 16 Μαρτίου, ξέσπασαν νέες συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικές δυνάμεις και τραμπούκους στο λιμάνι Al – Hudayah, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 120 διαδηλωτές.
Σε μια ακόμη προσπάθεια να εκτονώσει τη λαϊκή οργή και να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την αντιπολίτευση, ο Αλί Σάλεχ ανακοίνωσε στις 10 Μαρτίου ότι πριν από το τέλος της χρονιάς θα φέρει για έγκριση με δημοψήφισμα ένα νέο σύνταγμα, το οποίο θα θεσμοθετεί ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, θα κάνει διάκριση εξουσιών και θα αναθέτει όλη την εκτελεστική εξουσία σε μια κυβέρνηση εκλεγμένη από το κοινοβούλιο. Ομως η αντιπολίτευση, η οποία απέρριψε την προηγούμενη πρότασή του για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δεν θεωρεί την προσφορά του ικανοποιητική και επιμένει στην παραίτηση του Αλί Σάλεχ στο τέλος της χρονιάς και όχι στο τέλος της θητείας του το 2013, για να δρομολογηθούν στο διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του 2011 οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση της εξουσίας και την πραγματοποίηση βουλευτικών και προεδρικών εκλογών.