Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μαρινακίες
  • Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!
  • Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος
  • Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο
  • Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή
  • Σαν σήμερα 15 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ούνα ράτσα, ούνα φάτσα
Αθλητισμός

Ούνα ράτσα, ούνα φάτσα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιούλ 2006, 00:00

Την προηγούμενη βδομάδα, τα κυρίαρχα γεγονότα, που επισκίασαν ακόμη και το Μουντιάλ, ήταν η απόφαση της FIFA για αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις και η πρόταση του εισαγγελέα για υποβιβασμό των ομάδων που εμπλέκονται στο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο στην Ιταλία. Αν συνδέσουμε τα δυο αυτά γεγονότα από την «οπτική» γωνία που βλέπουμε εμείς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εύκολα μπορούμε να αποδείξουμε ότι αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος και ας προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο.

Ας δούμε όμως το καθένα ξεχωριστά και στη συνέχεια ας βρούμε τη λεπτή κόκκινη γραμμή που τα συνδέει. Καλοκαίρι είναι, οι διακοπές και τα ταξίδια είναι στην ημερησία διάταξη, ας ταξιδέψουμε (νοερά) στην Ιταλία. Πριν τρεις βδομάδες (Κόντρα Νο 427) είχαμε γράψει στην στήλη ότι αυτό που γίνεται στην Ιταλία είναι κίνηση εντυπωσιασμού και προστασίας του επαγγελματικού ποδοσφαιρικού συστήματος, προκειμένου να μη καταρρεύσει και χαθούν τα τεράστια χρηματικά ποσά που «επενδύουν» οι καπιταλιστές σ’ αυτή την μπίζνα. Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την τιμωρία των εμπλεκόμενων, για να μη χαθεί η «αξιοπιστία» του συστήματος και αυτό έγινε. Η τελική πρόταση του εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση είναι ο υποβιβασμός των τεσσάρων ομάδων (Γιουβέντους, Μίλαν, Φιορεντίνα, Λάτσιο) που εμπλέκονται στο σκάνδαλο και βαριές τιμωρίες για τα φυσικά πρόσωπα που έστησαν και λειτούργησαν το κύκλωμα και το μοναδικό ερωτηματικό που υπάρχει είναι για την αυστηρότητα της τελικής ποινής. Ο εισαγγελέας πρότεινε τον υποβιβασμό της Γιουβέντους στην τρίτη κατηγορία και των τριών ομάδων στη δεύτερη και πλέον το παζάρι γίνεται για να πέσει η Γιουβέντους στη δεύτερη κατηγορία και από τις άλλες να αφαιρεθούν βαθμοί στο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει.

Ενα γεγονός που θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα είναι η υπερασπιστική γραμμή της Γιουβέντους. Οι δικηγόροι της αποδέχτηκαν τις κατηγορίες και δίνουν τη μάχη για την αυστηρότητα της ποινής. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι από τη στιγμή που έσκασε το σκάνδαλο κανένας, ούτε καν οι εμπλεκόμενοι, δεν προσπαθεί να το κουκουλώσει, αφού τα γενικότερα οικονομικά συμφέροντα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα συλλογικά συμφέροντα των ομάδων. Στη γειτονική χώρα το ποδόσφαιρο πουλάει πολύ και οι καπιταλιστές που τζογάρουν σ’ αυτό προσπαθούν να στηρίξουν τη μπίζνα τους με «επενδυτική» λογική και όχι με τη λογική της αρπαχτής όπως γίνεται στη χώρα μας. Σε απλά ελληνικά, οι καπιταλιστές απαιτούν την τιμωρία των ομάδων και η ιταλική δικαιοσύνη, όπως συμβαίνει με την αστική δικαιοσύνη κάθε καπιταλιστικής χώρας, τους κάνει το χατίρι.

Ενα επιπλέον σημείο που θα πρέπει να τονιστεί είναι οι «παρενέργειες» που θα έχει η τιμωρία αυτή, ειδικά αν γίνει δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα. Περισσότεροι από 20 πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς δουλειά στην ποδοσφαιρική πιάτσα, με αποτέλεσμα, λόγω της αυξημένης προσφοράς, να πέσουν οι τιμές. Δεν υπονοούμε ότι υπάρχει κάποια συνομωσία, απλά λέμε ότι σε μια εποχή που τα συμβόλαια των παιχτών και κατά συνέπεια και τα μπάτζετ των ομάδων ανέβαιναν συνεχώς, ένα τυχαίο γεγονός είναι πολύ πιθανόν να ανακόψει προσωρινά αυτή την τάση, προς όφελος και πάλι των καπιταλιστών που έχουν στην ιδιοκτησία τους ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ας δούμε όμως και την ουσία στα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός προσπάθησε να θέσει υπό των έλεγχό του την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία  (ΕΠΟ) και βρέθηκε αντιμέτωπος με τη FIFA, η οποία  με συνοπτικές διαδικασίες απέκλεισε τις ελληνικές ομάδες από κάθε διεθνή διοργάνωση. Το αποτέλεσμα, όπως όλοι γνωρίζετε, ήταν μια θεαματική κωλοτούμπα του Ορφανού και της κυβέρνησης, εν μέσω γενικής κατακραυγής και χλευασμού, και η άνευ όρων παράδοσή τους στις απαιτήσεις του Μπλάτερ και της FIFA. Και γεννιέται το ερώτημα: είναι τελικά πιο δυνατός ο Γκαγκάτσης και οι 30-40 ανιδιοτελείς εργάτες που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο από μια κυβέρνηση; Η απάντηση είναι εύκολη και μονολεκτική. ΝΑΙ και εξηγούμε το γιατί για τους αδαείς με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η FIFA είναι επί τους ουσίας μια ομάδα τεχνοκρατών, που με τις ευλογίες των προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών διαχειρίζονται το άθλημα. Είναι η διοίκηση ενός παγκόσμιας εμβέλειας μονοπωλίου, που «πουλάει» το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο. Δε χρειάζεται να αναλύσουμε τη δυναμική που έχει το συγκεκριμένο άθλημα στους λαούς σε όλο τον πλανήτη και την πολιτική ισχύ που διαθέτουν αυτοί που το διαχειρίζονται, ούτε να μιλήσουμε για τα φράγκα που επενδύονται από τους καπιταλιστές στο ποδόσφαιρο, για να τονίσουμε τη μεγάλη οικονομική σημασία του.  Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι η FIFA έχει την ισχύ και τις δυνατότητες ενός τεράστιου μονοπωλίου, που μπορεί να καθορίζει τις εξελίξεις και τις διεργασίες στο προϊόν που πουλάει, αγνοώντας κυβερνήσεις όπως είναι η ελληνική. Ο Γκαγκάτσης και η ΕΠΟ είναι για τη FIFA ο αντιπρόσωπος της στην Ελλάδα και κατά συνέπεια όποιος προσπαθήσει να τα βάλει μαζί του έρχεται σε αντιπαράθεση με όλο το οικοδόμημα του παγκόσμιου επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο Ορφανός προσπάθησε να αλλάξει τον αντιπρόσωπο του μονοπωλίου στην Ελλάδα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των καπιταλιστών που το διοικούν, και όπως είναι φυσικό έσπασε τα μούτρα του, όπως κάθε αστός πολιτικός που προσπαθεί να αυτονομηθεί από τα πραγματικά κέντρα εξουσίας. Ο υφυπουργός προσπάθησε να κάνει το κομμάτι του, όμως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και δεν είναι ανεκτό. Από πότε μπορεί ο υφυπουργός της κυβέρνησης μια χώρας όπως η Ελλάδα να πηγαίνει κόντρα στις απαιτήσεις και τις προσταγές ενός μονοπωλίου με τεράστια πολιτική και οικονομική ισχύ; Δεν υπονοούμε βέβαια ότι ο Μπλάτερ και η FIFA μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, γράφοντας στα παπάρια τους κυβερνήσεις και καπιταλιστές. Αυτό που έχει γίνει είναι ότι οι χώρες που έχουν ανεπτυγμένο ποδόσφαιρο και κάνουν κουμάντο στο οικονομικό νταλαβέρι έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους, έχουν καθορίσει τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού και έχουν εξουσιοδοτήσει τον Μπλάτερ και την παρέα του να ελέγχουν για την τήρησή τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Οποιος θέλει μπαίνει στην FIFA και στο ποδοσφαιρικό κύκλωμα που διαχειρίζεται υπακούοντας αδιαμαρτύρητα στις εντολές της, σε διαφορετική περίπτωση παίζει μόνος του στη χώρα του.

Συνοψίζοντας, ο Ορφανός προσπάθησε να λύσει τις προσωπικές του διαφορές με τον Γκαγκάτση, ξεχνώντας ότι ο αντίπαλός του είναι υπάλληλος και μάλιστα πειθήνιος ενός καπιταλιστικού μονοπωλίου με τεράστια δύναμη, δε φρόντισε να εξασφαλίσει από πριν τη συναίνεση της FIFA στην προσπάθειά του, με αποτέλεσμα ο Γκαγκάτσης, που είναι γάτα, να τον προλάβει στη στροφή και να ζητήσει την βοήθεια των αφεντικών του, παρουσιάζοντας τον Ορφανό σαν ένα φιλόδοξο πολιτικό πρόσωπο που θέλει να αμφισβητήσει την παντοκρατορία της FIFA. Οπως καταλαβαίνετε, ο υφυπουργός δεν είχε καμία τύχη και ευτυχώς γι’ αυτόν που ξελάσπωσε μόνο με μια κωλοτούμπα και μια ξεφτίλα. Χάρη θα πρέπει να χρωστάει στον Γκαγκάτση που δεν συνέχισε την κόντρα και δέχτηκε να μεσολαβήσει στα αφεντικά του και να τους πείσει ότι το ζήτημα θεωρείται λήξαν. Υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλλει ότι αν η ΕΠΟ εξέφραζε αμφιβολίες για την τελική τροπολογία του Ορφανού, ο αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν θα είχε αρθεί;

Αυτό, συνεπώς, που θα πρέπει να κρατήσουμε από την υπόθεση αυτή είναι ότι, ανεξάρτητα από πρόσωπα και καταστάσεις, οι κυβερνήσεις υπακούουν στις διαταγές των καπιταλιστών. Μόνο τυχαίο δεν ήταν, άλλωστε, ότι Τζίγγερ και Κόκκαλης πήραν ξεκάθαρη θέση εναντίον του Ορφανού, παρά το γεγονός ότι αυτός μέχρι σήμερα δεν τους έχει χαλάσει κανένα χατίρι. Αλλωστε, και αυτοί δίνουν εξετάσεις στους καπιταλιστές που διαχειρίζονται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, παζαρεύοντας τη συμμετοχή των ομάδων τους στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, συνεπώς δεν μπορούσαν παρά να πάρουν αποστάσεις από τον Ορφανό που ήταν persona non grata για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. 

Ούνα ράτσα, ούνα φάτσα. Σε Ελλάδα και Ιταλία, κυβερνήσεις και Δικαιοσύνη λειτουργούν και αποφασίζουν με βάση τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των καπιταλιστών, ανεξάρτητα από το περιτύλιγμα που χρησιμοποιούν για να κρύψουν την υποτέλειά τους, στις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Κος Πάπιας

ΥΓ: Συνολική εκτίμηση για το Μουντιάλ της Γερμανίας στο επόμενο φύλλο. Το φετινό καλοκαίρι ήταν «γεμάτο» από γεγονότα και ο χώρος που διαθέτει η στήλη δεν επαρκεί για να καλυφθούν όλα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 14.7.06
Επόμενο άρθρο Αλλες ταινίες

Σχετικά Αρθρα

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

Αθλητισμός 9 Ιούλ 2026, 12:49

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

Αθλητισμός 8 Ιούλ 2026, 12:55

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

Αθλητισμός 23 Ιούν 2026, 14:03

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

Αθλητισμός 15 Ιούν 2026, 20:01
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

1935: Συμπλοκές βασιλοφρόνων και δημοκρατικών στην Πάτρα, πολλοί τραυματίες.

1948: Απόπειρα δολοφονίας του Παλμίρο Τολιάτι (Ιταλία).

1965: «Ιουλιανά» – Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός μετά από απαίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου.

1970: Καταδίκες δώδεκα στελεχών των ΚΚΕ, ΔΕΑ και ΠΑΜ.

1974: Η χούντα του Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία που οδηγεί στην ανατροπή του Μακάριου.

1984 : Τρεις βόμβες σε ένα διήμερο στο υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo