Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • O μεγαλύτερος τίτλος τιμής
  • Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους
  • ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
  • Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια
  • Σαν σήμερα 22 Ιούλη
  • Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές …
Αθλητισμός

Πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές …

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιούλ 2008, 00:00

Μετά την παρένθεση στο προηγούμενο φύλλο, επιστρέφουμε στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Η προσπάθεια των ανιδιοτελών εργατών του ελληνικού ποδοσφαίρου να δημιουργήσουν ομάδες που θα πρωταγωνιστούν συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κατευθύνονται προς το Ελ. Βενιζέλος για να υποδεχτούν τον  βραζιλιάνο σταρ Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Μέχρι σήμερα, οι «πολυμετοχικοί» κερδίζουν τη μάχη των εντυπώσεων. Οι πράσινοι, έχοντας στη διάθεση τους ρευστό, κάνουν μεταγραφές που τα προηγούμενα  χρόνια φάνταζαν μακρινό όνειρο και στις τάξεις των οπαδών  τους υπάρχει μια κατάσταση ευφορίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του τριφυλλιού  πιστεύει ότι η ομάδα τους θα κατακτήσει εύκολα το φετινό πρωτάθλημα και γι’ αυτό τα εισιτήρια διάρκειας έχουν ξεπεράσει τα 14.000 και είναι ήδη πολύ πάνω από τον περσινό μέσο όρο των θεατών που παρακολούθησαν τους αγώνες της ομάδας. Το ρεπορτάζ λέει ότι οι πράσινοι θα κάνουν ακόμη δυο ηχηρές μεταγραφές (στόπερ και επιθετικό) και ο στόχος της ΠΑΕ είναι ο αριθμός των εισιτηρίων διάρκειας να φτάσει τις 20.000.

Σχολιάζοντας τις μεταγραφικές κινήσεις των πράσινων, η γνώμη μας είναι ότι όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο και  ειδικότερα η μεταγραφή του Σίλβα. Η ποδοσφαιρική του αξία είναι αναμφισβήτητη, αφού είναι ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τον τραυματισμό του και το γεγονός ότι εκτός από τους πράσινους καμιά άλλη ευρωπαϊκή ομάδα δεν ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του. Οσοι παρακολουθούν συστηματικά το αγγλικό πρωτάθλημα λένε ότι πέρσι ο παίχτης δεν βλεπόταν. Δεν είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του, δεν ήταν στα πλάνα του Βενγκέρ (ακόμη και στο τέλος της χρονιάς, όταν είχε ξεμείνει από παίχτες, τον άφηνε στον πάγκο), η ψυχολογία του δεν ήταν καλή και δε θύμιζε σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που αποτελούσε βασικό εργαλείο στη μεσαία γραμμή της Βραζιλίας. Συνεπώς, η επιτυχία ή όχι της συγκεκριμένης μεταγραφής θα κριθεί μέσα στο γήπεδο, όπου θα αποδειχτεί αν θα καταφέρει να συνέλθει και να οδηγήσει την ομάδα του Παναθηναϊκού στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ας μην ξεχνάμε την περίπτωση του Κονσεϊσάο, ο οποίος ήρθε μετά βαΐων και κλάδων, όμως δεν ακούμπησε. Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, αφενός γιατί η ποδοσφαιρική αξία του Σίλβα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Κονσεϊσάο και αφετέρου γιατί προέρχεται από ένα σαφώς καλύτερο πρωτάθλημα (αγγλικό αντί για το τουρκικό). Εκεί όμως που μπορούμε νομίζω να συμφωνήσουμε όλοι είναι ότι το κόστος της μεταγραφής του είναι πολύ υψηλό. Περίπου 14.000.000 ευρώ για τρία χρόνια θα στοιχίσει στον Παναθηναϊκό και είναι σίγουρο ότι με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν οι πράσινοι να πάρουν δυο ή και τρεις παίχτες και να γεμίσουν το ρόστερ τους. Είναι φανερό ότι, εκτός από την ποδοσφαιρική του αξία, στους «πολυμετοχικούς» μέτρησε και το όνομα του παίχτη, που επιτρέπει στην διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να κερδίζει μέχρι σήμερα το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Σε αντίθεση με τους πράσινους οπαδούς, σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Επικοινωνιακά για τους κόκκινους έχει χαθεί η μάχη των εντυπώσεων και μόνο η μεταγραφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου τόνωσε το  ηθικό της απανταχού γαυροσύνης. Μέχρι την ολοκλήρωση των μεταγραφών, υπάρχει αρκετός καιρός και σίγουρα ο Κόκκαλης θα κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η κλήρωση του Champions League, αφού, αν ο αντίπαλος των ερυθρόλευκων αφήνει περιθώρια πρόκρισης στους ομίλους, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο πρόεδρος θα βάλει το χέρι στην τσέπη. Οπως έχουμε γράψει και παλιότερα, εκτός των δύο αιωνίων, καμία άλλη ομάδα δεν «κουνιέται» και η μεταγραφική πιάτσα δεν είναι ζεστή, αφού δεν υπάρχουν φράγκα.

Την περασμένη Δευτέρα έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος και την 1η αγωνιστική έχουμε το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Η κλήρωση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη για την ΑΕΚ, που θα παίξει με Παναθηναϊκό (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Ηρακλή (εντός) και Πανιώνιο και Ολυμπιακό (εκτός). Οι πράσινοι θα παίξουν εκτός τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (3η και 6η αγωνιστική) και θα υποδεχτούν τους ερυθρόλευκους στο ΟΑΚΑ (9η  αγωνιστική), ενώ οι ερυθρόλευκοι δείχνουν να έχουν το πιο βατό και ομαλό πρόγραμμα.

Στα αξιοσημείωτα της κλήρωσης η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης Λάμπρος Σκόρδας προς τη διοίκηση της κρατικής  τηλεόρασης, με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει το ελληνικό πρωτάθλημα η «Αθλητική Κυριακή». Το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης εκπομπής ασχολείται με τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας και ελάχιστα με τις υπόλοιπες ομάδες. Ενα δεύτερο σημείο που αξίζει να τονίσουμε είναι η απουσία των πρόεδρων των μεγάλων ομάδων από την  κλήρωση του πρωταθλήματος, γεγονός που δείχνει την αδιαφορία τους για το πρωτάθλημα και την ομαλή διεξαγωγή του. Ο Κόκκαλης και οι «πολυμετοχικοί» έχουν πολύ πιο αξιόλογα πράγματα να κάνουν από το να καταναλώνουν το χρόνο τους με την εξαγγελία διακηρύξεων για ισονομία. Τα λεφτά είναι πολλά και προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κέρδη των ομάδων τους δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο.

Το τρίτο σημείο που αξίζει να σχολιάσουμε είναι η στάση του προέδρου της ΠΑΕ Λάρισας και πλέον και της Λίγκας στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο μέσο περίπου της περσινής χρονιάς ο Πηλαδάκης παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της Λίγκας, καταγγέλλοντας ότι όλα παίζονται με σημαδεμένη τράπουλα και πως υπάρχουν σχέσεις εξάρτησης μεταξύ των εμπλεκόμενων στο ελληνικό πρωτάθλημα που καθορίζουν τις εξελίξεις σ’ αυτό. Την περασμένη Δευτέρα εξέφραζε χαμογελαστός την αισιοδοξία του για το νέο πρωτάθλημα και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς θα συνεργαστεί με το σύστημα που είχε καταγγείλει πριν μερικούς μήνες, απάντησε «αφήστε να παλέψω και θα με κρίνετε στο τέλος»! Αν συγκρίνουμε την απάντησή του με τη δήλωση που είχε κάνει τον Οκτώβρη του 2007, αποχωρώντας από τη Λίγκα («Οι επιλογές είναι δύο. Να συμβιβαστείς και να μην κάνεις τίποτα ή να μην συμβιβαστείς και να προσπαθήσεις να αντιδράσεις. Αυτό έκανα εγώ και αποχώρησα και ο κόσμος θα με κρίνει»), καταλαβαίνουμε ότι απέχουν παρασάγγας. Και επειδή όσοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα, δεν είδαμε κάποια αλλαγή από τη μέρα που παραιτήθηκε μέχρι σήμερα, που να δικαιολογεί την επανενασχόλησή του με τη Λίγκα και μάλιστα από τη θέση του προέδρου, θέτουμε το ρητορικό ερώτημα: είναι αφελής ο Πηλαδάκης, άλλαξε τη φιλοσοφία και τα πιστεύω του ή στοχεύει σε κάτι άλλο;

Με δεδομένο ότι οι άνθρωποι που θα συνεργαστεί φέτος στη Λίγκα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ίδιοι με τους περσινούς και οι υπεύθυνοι της διαιτησίας με επικεφαλής τον Ψυχομάνη δεν έχουν κάνει κάποιες ενέργειες για να αλλάξουν τα δεδομένα στους διαιτητές, οι ελπίδες να δούμε φέτος κάτι διαφορετικό είναι ελάχιστες. Εχουμε πει αρκετές φορές, ότι ο  κάθε παράγοντας που ασχολείται με τα κοινά έχει σαν πρώτη προτεραιότητα να διασφαλίσει τα συμφέροντα της ομάδας του. Με βάση αυτό το αξίωμα και με δεδομένο ότι μόνο αφελής δεν είναι, μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε γιατί ασχολείται ο Πηλαδάκης με τη Λίγκα. Εχει ρίξει κάποια φράγκα στη Λάρισα και θέλει να εξασφαλίσει ότι «αστάθμητοι» παράγοντες δε θα ανατρέψουν τα επιχειρηματικά του σχέδια. Από τη θέση του προέδρου της Λίγκας θα μπορεί πιο εύκολα να σπρώξει το θέμα της συμφωνίας με την κυβέρνηση για την ανέγερση νέου γηπέδου και τέλος θα διασφαλίσει ότι η διαιτησία και το παρασκήνιο δε θα σταθούν εμπόδιο στην αγωνιστική πορεία της ομάδας του. Ολα τα άλλα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές …

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου έπιασε η Κατερίνα Θάνου, τερματίζοντας τα 100 μ. σε χρόνο 11.39 στα «Βαρδινογιάννεια» και προκαλώντας έντονη κινητικότητα στην Ελληνική και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ-ΔΟΕ). Αν η αθλήτρια αποφασίσει να συμμετάσχει, δε μπορεί κανένας να της το αρνηθεί και με δεδομένο ότι άπαντες στη ΔΟΕ δεν επιθυμούν τη συμμετοχή της, έχουν ήδη αρχίσει οι παρασκηνιακές πιέσεις για να την «πείσουν» να μη πάει στο Πεκίνο. Από κύκλους της ΔΟΕ αφήνεται να εννοηθεί ότι η συμμετοχή της θα συνδυαστεί με την επανεξέταση του φακέλου της υπόθεσης του 2004, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από την πλευρά της η Θάνου αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και μέχρι τις 23 Ιούλη που θα «κλείσει» η ελληνική αποστολή θα υπάρχουν έντονες διεργασίες.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑποκαλύψεις
Επόμενο άρθρο ΜΟΡΤΕΝ ΧΑΡΤΖ ΚΑΠΛΕΡΣ – AFR

Σχετικά Αρθρα

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

Αθλητισμός 9 Ιούλ 2026, 12:49

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

Αθλητισμός 8 Ιούλ 2026, 12:55

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
Διεθνή

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

20 Ιούλ 2026, 11:54
Διεθνή

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

20 Ιούλ 2026, 11:18
Αγροτικά

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

20 Ιούλ 2026, 09:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1916: Βόμβα στο Σαν Φρανσίσκο στη διάρκεια παρέλασης, δέκα νεκροί και σαράντα τραυματίες (συλλαμβάνονται και καταδικάζονται οι αναρχικοί Τομ Μούνεϊ και Γουόρεν Μπίλινγκς αλλά μετά από είκοσι χρόνια αποκαθίστανται).

1938: Το Ράιχ εκδίδει νέες ταυτότητες για τους Εβραίους.

1943: Διαδήλωση 300.000 Αθηναίων με αίτημα να φύγουν οι βούλγαροι φασίστες από τη Θεσσαλονίκη, νεκρές η Παναγιώτα Σταθοπούλου (πολτοποιήθηκε από γερμανικό τανκ), Κούλα Λίλη και άλλοι 29 πολίτες, διακόσιοι τραυματίες, πεντακόσιοι φυλακίστηκαν.

1946: Βομβιστική επίθεση της σιωνιστικής οργάνωσης «Ιργκούν» κατά του ξενοδοχείου «King David» στην Ιερουσαλήμ, που αποτελούσε την έδρα της βρετανικής πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης, ενενήντα νεκροί.

1964: Βίαιες συγκρούσεις στο Λαύριο μεταξύ απεργών της κλωστοϋφαντουργίας «Καρέλα» και χωροφυλάκων με δεκάδες τραυματίες απεργούς.

1981: Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά καταδικάζεται σε ισόβια για την απόπειρα κατά του πάπα Ιωάννη-Παύλου Β’.

1996: Δολοφονείται ο Χριστόφορος Μαρίνος στο πλοίο «Πήγασος».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo