Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!
  • Σαν σήμερα 10 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ
  • Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»
  • Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης
  • Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Καινούργιο άδειασμα στους εργαζόμενους
Εργατικά

Δήμος Καλλιθέας

Καινούργιο άδειασμα στους εργαζόμενους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Οκτ 2008, 00:00

Στο προηγούμενο φύλλο γράψαμε για τις κινητοποιήσεις στο Δήμο Καλλιθέας, που είχαν για στόχο το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων και το πέρασμα όλων των εργαζόμενων στις υπηρεσίες του Δήμου. Υπογραμμίζαμε τα κύρια δεδομένα που ήταν: α) η αγωνιστική διάθεση των εργαζόμενων στις δημοτικές επιχειρήσεις, β) η γραφειοκρατικοποίηση του συλλόγου υπαλλήλων, που συνέβαλε στην παθητικότητα των μόνιμων εργαζόμενων, γ) ο σκληρός αντεργατισμός του δήμαρχου Ασκούνη (μέλος του Πολιτικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη), που έχει παίξει ειδικό ρόλο, με «πολύπλευρες» δραστηριότητες, στο ξεδόντιασμα του συλλόγου. Λέγαμε ότι οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις είχαν υποχρεώσει το σύλλογο να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις που είχαν στριμώξει το δήμαρχο, ο οποίος για να ξεγλιστρήσει και να περάσει τις αντεργατικές του επιλογές είχε βάλει έκτακτο δημοτικό συμβού-λιο την Τρίτη 30 Σεπτέμβρη.

Ας δούμε λοιπόν πως κύλησαν τα πράγματα από το Σάββατο που κυκλοφόρησε η «Κ».

Την Κυριακή ο σοσιαλιστής Ασκούνης κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και το μάλωσε για τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγελθεί, δίνοντας ένα ρεσιτάλ αντεργατικής ηλιθιότητας. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, αντί να σηκωθεί να φύγει, καθόταν και ανεχόταν το αντεργατικό παραλήρημα του Ασκούνη. Εντωμεταξύ, ο δήμαρχος είχε βάλει μπρος το μηχανισμό του σε μια προσπάθεια να παραμυθιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Τα τηλέφωνα έπεφταν βροχή, κυρίως στα μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε άλλους εργαζόμενους.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε η 48ωρη απεργία στις δημοτικές επιχειρήσεις, με αποχή από την εργασία του μόνιμου προσωπικού. Η απεργία στις δημοτικές επιχειρήσεις είχε καθολική επιτυχία. Στις 9 το πρωί έγινε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο. Μετά είχε γενική συνέλευση. Η γενική συνέλευση, παρά την αρκετά μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων από τις δημοτικές επιχειρήσεις, δεν είχε την προβλεπόμενη απαρτία. Ελειπαν γύρω στους 30 εργαζόμενοι. Αυτό βόλευε και την ΠΑΣΚΕ και την Ενότητα (ΚΚΕ). Τη μεν ΠΑΣΚΕ γιατί ο Ασκούνης της είχε τραβήξει άγρια τα αυτιά, τη δε Ενότητα γιατί με αποφάσεις μόνο του ΔΣ του συλλόγου θα μπορούσε να κινείται καλύτερα, χωρίς επικίνδυνους «τυχοδιωκτισμούς». Η παρουσία όμως 200 και πλέον εργαζόμενων επέβαλε την συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων σχετικά με την πορεία της κινητοποίησης. Εμείς –οι «Εκτός των τειχών»– ζητήσαμε η συζήτηση να έχει χαρακτήρα ανοιχτού  ΔΣ για να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Προτείναμε την 24ωρη κατάληψη του γκαράζ –για να μη βγει κανένα απορριμματοφόρο– και κατάληψη του δημαρχείου την κρίσιμη μέρα, την Τρίτη. Η μεγάλη πλειοψηφία των παρευρισκόμενων –κυρίως των εργαζόμενων στις δημοτικές επιχειρήσεις– συμφωνούσε με την πρότασή μας, αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή, με το πρόσχημα να αφήσουμε τη δυνατότητα του… αιφνιδιασμού στο διοικητικό συμβούλιο (αν γινόταν ψηφοφορία θα πέρναγε σίγουρα).

Ακολούθησε μάζωξη των εργαζόμενων στις δημοτικές επιχειρήσεις. Εκεί, διά στόματος του προέδρου (ΚΚΕ) επιβεβαιώθηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι αποφάσεις που ήδη είχαν παρθεί. Ο πρόεδρος τόνισε ότι αν ο δήμαρχος επιχειρήσει να πάρει απόφαση για τη δημιουργία των δύο καινούργιων δημοτικών επιχειρήσεων, το ΔΣ θα δηλώσει ότι η αίθουσα τελεί υπό κατάληψη και δε θα επιτρέψει να γίνει ψηφοφορία.

Τρίτη 30/9. Το πρωί η απεργία πήγε πάλι πολύ καλά. Στη συγκέντρωση που έγινε, εκτός από τους γνωστούς ανέξοδους αγωνιστικούς δεκάρικους, τονίστηκε η ανάγκη της παρουσίας όλων στο δημοτικό συμβούλιο που ξεκίναγε στις 8 μμ. Τρίτη απόγευμα, 7.30 μμ συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο. Σύσσωμοι σχεδόν οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις, παρά τους εκφοβισμούς των παρατρεχάμενων, καμιά ογδονταριά μόνιμοι υπάλληλοι και συμπαραστάτες οι οργανώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα (διά γυμνού οφθαλμού ορατή η κρίση των πολιτικών οργανώσεων). Είχαν φέρει μικροφωνική, μοίραζαν προκηρύξεις συμπαράστασης, όλα καλά. Ξεκινάει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου, τίγκα το αμφιθέατρο. Ο Ασκούνης ξεκαθαρίζει ότι αν το διοικητικό συμβούλιο δηλώσει ότι θα κάνει κατάληψη, αυτός δε θα πάρει απόφαση, δε θα φέρει τα ΜΑΤ, αλλά με έναν τρόπο (δεν τον λέει) όσοι κάνουν κατάληψη θα έχουν κάποιες συνέπειες. Μετά εκφωνεί τον πανηγυρικό του. Ο χώρος δεν επιτρέπει να παρουσιάσουμε ρεπορτάζ του αντεργατικού και αντιδραστικού κρεσέντο (θα κυκλοφορήσει σύντομα η «Ανάσα»). Η ουσία είναι ότι στριμωγμένος από την κινητοποίηση –την ώρα που θέλει να πάει για βουλευτής και δε θέλει να τσαλακώσει το προφίλ του, ούτε να χάσει ψήφους– κάνει δυο ψιλοπαραχωρήσεις. Προσθέτει στο καταστατικό των δημοτικών επιχειρήσεων ότι αυτές μπορούν να κλείσουν μόνο με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβούλιου και δηλώνει ότι στις νέες δημοτικές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις που υπογράφει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους στους οργανισμούς των δήμων (τώρα στις δημοτικές επιχειρήσεις πληρώνονται με τις συμβάσεις της ΓΣΕΕ και ίσως λίγο παραπάνω).

Στη συζήτηση που ακολουθεί, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων που παίρνουν το λόγο, ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι δύο παρατάξεις της κοινοβουλευτικής αριστεράς στο δημοτικό συμβούλιο (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) στην κυριολεξία κάνουν φύλλο και φτερό τα επιχειρήματα του Ασκούνη. Ολα φαίνονταν να πάνε πρίμα. Αμ δε. Ο Ασκούνης ξέρει καλά με ποιους έχει να κάνει. Κωλυσιεργεί τη διαδικασία για να φύγουν όσο γίνεται περισσότεροι εργαζόμενοι και γύρω στις 3 τα ξημερώματα δηλώνει ότι βάζει σε ψηφοφορία την πρότασή του. Στην αίθουσα έχουν μείνει 30 τουλάχιστον εργαζόμενοι για να υλοποιήσουν την απόφαση που έχει παρθεί. Και ξαφνικά, ο πρόεδρος του συλλόγου (ΚΚΕ) καλεί μάζωξη του ΔΣ –χωρίς να φωνάξει ούτε τους εκπρόσωπους των εργαζόμενων στις δημοτικές επιχειρήσεις– και σε ένα λεπτό αποφασίζεται ομόφωνα να μη γίνει κατάληψη, γιατί είχαν μείνει λίγοι εργαζόμενοι!!! (οι οποίοι είχαν μείνει ακριβώς γι’ αυτό το λόγο). Ούτε το ΚΚΕ, όμως, ούτε οι άλλοι είχαν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να κρατήσουν τον κόσμο. Ο Ασκούνης το έπιασε στον αέρα το κλίμα. Γρήγορα-γρήγορα πέρασε στις ψηφοφορίες, χωρίς να υποχρεωθεί να δεσμευτεί –για άλλη μια φορά έστω– στις ψιλοπαραχωρήσεις που είχε κάνει στην αρχή. Ούτε καν του ζητήθηκε να το κάνει από τον πρόεδρο του συλλόγου, που τον εκλιπαρούσε να μη πάρει απόφαση. Πήρε απόφαση και τα μάζεψε και έφυγε μαζί με τους δικούς του μες στην καλή χαρά, αφού σε καμιά περίπτωση δεν περίμενε ότι θα τη βγάλει τόσο καθαρή.

Εξω, βέβαια, έπεσαν αρκετά καντήλια από τους εργαζόμενους στα μέλη του διοικητικού συμβούλιου. Εκείνοι που δεν ίδρωσε τους αυτί τους ήταν οι της παράταξης του ΚΚΕ. Λες και δεν έγινε τίποτα. Εδειξαν με τη στάση τους ότι διαφωνούσαν με τις καταλήψεις και έκαναν την παλαβή για να μη γίνουν. Τα πολιτικά συμπεράσματα δικά σας. Ο αγώνας και στο Δήμο Καλλιθέας και παντού συνεχίζεται, για να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Καλλιθέας

Καταργούν και τις αποζημιώσεις!
Επόμενο άρθρο

Δήμος Καλλιθέας

«Τεστ αυτογνωσίας» για να μην αναζητούν όλοι το πανεπιστήμιο

Σχετικά Αρθρα

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 8 Αυγ 2026, 09:50

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

Εργατικά 29 Ιούλ 2026, 21:21

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

Εργατικά 28 Ιούλ 2026, 19:22

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

Εργατικά 24 Ιούλ 2026, 08:57

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

Εργατικά 22 Ιούλ 2026, 19:16

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

Εργατικά 15 Ιούλ 2026, 12:11
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2026, 00:01
Υγεία

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

8 Αυγ 2026, 18:49
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

8 Αυγ 2026, 09:50
Διεθνή

Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο

8 Αυγ 2026, 09:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

8 Αυγ 2026, 05:27
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Αυγ 2026, 00:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

8 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

7 Αυγ 2026, 14:14
Διεθνή

Οχτώ υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και ισλαμικών χωρών κατά της σιωνιστικής οντότητας

7 Αυγ 2026, 12:19
Διεθνή

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση

7 Αυγ 2026, 11:13
Πολιτισμός

Zajdi Ζajidi: Γιατί ένα ωραίο μελαγχολικό τραγούδι ενόχλησε τα φασιστοεθνίκια;

7 Αυγ 2026, 10:20
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

Εκουαδόρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1809).
1933: Συγκρούσεις απεργών και χωροφυλακής στα λιγνιτωρυχεία Αλιβερίου, έξι τραυματίες.
1969: Βόμβες (ΚΕΑ) έξω από το κέντρο «Νεράιδα» στο Καλαμάκι και στον περίβολο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
1973: Διαδήλωση φοιτητών στην Πάτρα υπέρ συναδέλφων τους που δικάζονται για την κατάληψη της λέσχης τον Μάρτη, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις.
1973: Βόμβα κοντά στο γραφείο του Γ. Παπαδόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.
1979: Δύο βόμβες στο κτίριο του ΟΑΣ στα Εξάρχεια (ΕΛΑ).
1985: Σαράντα νεκροί και περισσότεροι από τετρακόσιους τραυματίες σε ένα τριήμερο εξέγερσης στο Ντέρμπαν (Νότια Αφρική).
1987: Επίθεση με βόμβα σε αμερικανικό λεωφορείο στο Καβούρι (17Ν).
2000: Δολοφονείται 20χρονος Αλβανός από συνοριοφύλακες στην Ιεροπηγή Καστοριάς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Δήμος Καλλιθέας

    17Ν
    • Δήμος Καλλιθέας

      Εφετείο 17Ν
  • Δήμος Καλλιθέας

    ΕΛΑ
    • Δήμος Καλλιθέας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Δήμος Καλλιθέας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Δήμος Καλλιθέας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Δήμος Καλλιθέας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Δήμος Καλλιθέας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Δήμος Καλλιθέας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δήμος Καλλιθέας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Δήμος Καλλιθέας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Δήμος Καλλιθέας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δήμος Καλλιθέας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δήμος Καλλιθέας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Δήμος Καλλιθέας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Δήμος Καλλιθέας

      Δήμος Καλλιθέας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Δήμος Καλλιθέας

      Δήμος Καλλιθέας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Δήμος Καλλιθέας

      Δήμος Καλλιθέας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Δήμος Καλλιθέας

      Δήμος Καλλιθέας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Δήμος Καλλιθέας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Δήμος Καλλιθέας

    Δήμος Καλλιθέας

    Ποιοι είμαστε
  • Δήμος Καλλιθέας

    Δήμος Καλλιθέας

    Επικοινωνία
  • Δήμος Καλλιθέας

    Δήμος Καλλιθέας

    Όροι χρήσης
  • Δήμος Καλλιθέας

    Δήμος Καλλιθέας

    Ποιοι είμαστε
  • Δήμος Καλλιθέας

    Δήμος Καλλιθέας

    Επικοινωνία
  • Δήμος Καλλιθέας

    Δήμος Καλλιθέας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo