Με διθυραμβικό για την εξωτερική πολιτική του Ισραήλ και απαξιωτικό για την ελληνική εξωτερική πολιτική τρόπο παρουσίασαν τα ισραηλινά ΜΜΕ την αναβάθμιση των ισραηλινο-ελληνικών σχέσεων, ιδιαίτερα στους τομείς των ενόπλων δυνάμεων και των πληροφοριών. Η Ελλάδα αποκαλείται, πλέον, «στρατηγικός σύμμαχος» του Ισραήλ, που έρχεται να αντικαταστήσει τη στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία.
«Ο Παπανδρέου έχει δείξει ενδιαφέρον να μπει μέσα στα παπούτσια της Τουρκίας και να διερευνήσει ισχυρότερους στρατιωτικούς δεσμούς και δεσμούς στον τομέα των πληροφοριών». «Αυτή η εξέλιξη δεν σχεδιάστηκε στην Ιερουσαλήμ, αλλά ήρθε σαν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του έλληνα πρωθυπουργού, που έχει πολλούς εβραίους και ισραηλινούς φίλους και επιχειρηματικές επαφές, μερικοί από τους οποίους κατέχουν ψηλές θέσεις στην πολιτική και τις υπηρεσίες πληροφοριών στο Ισραήλ». «Διαπίστωσε (σ.σ. ο Παπανδρέου) την ευκαιρία της Αθήνας να γλιστρήσει στη θέση της Αγκυρας στην Ιερουσαλήμ και να μετατρέψει τους σημερινούς δεσμούς στους τομείς της διπλωματίας, της οικονομίας, των ενόπλων δυνάμεων και των πληροφοριών σε μια ρωμαλέα στρατηγική συμμαχία, που θα αποφέρει στις δυο πλευρές τα ίδια πλεονεκτήματα με τις προηγούμενες σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία».
Νομίζουμε ότι τα παραπάνω, αλιευμένα από αναφορά του ισραηλινού δικτύου DEBKA-Net, είναι αρκετά για να μας δώσουν μια εικόνα του πώς η ισραηλινή πολιτική ηγεσία ετοιμαζόταν να υποδεχτεί τον Παπανδρέου, που είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που μετέβη στο Ισραήλ, μετά την πειρατική-δολοφονική επίθεση των Σιωνιστών στο Στόλο της Ελευθερίας, με τους εννέα νεκρούς, τους δεκάδες τραυματίες, την κακομεταχείριση εκατοντάδων συλληφθέντων και την παράνομη αρπαγή όχι μόνο των πλοίων της αλληλεγγύης, αλλά ακόμη και των προσωπικών αντικειμένων επιβατών και πληρωμάτων.
Αν θεωρείτε πως τα παραπάνω είναι υπερβολές των σιωνιστών, που «προσπα- θούν να βγούν από τη διεθνή απομόνωση», διαβάστε τι έγραψε η φιλοκυβερνητική «Ελευθεροτυπία» στις 19.7. 2010: «Κυβερνητικές πηγές μάς έλεγαν χθες ότι η επίσκεψη στο Ισραήλ έχει μεγάλη σημασία για την κυβέρνηση, γιατί γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις της χώρας αυτής με την Τουρκία είναι τεταμένες, οπότε δημιουργούνται προοπτικές που μπορεί η Ελλάδα να αξιοποιήσει». Η ουσία είναι ακριβώς η ίδια με τα ισραηλινά δημοσιεύματα. Μόνο η φρασεολογία αλλάζει.
Ο ίδιος ο Παπανδρέου, πατώντας το πόδι του στο Ισραήλ φρόντισε να αναδείξει σαν κύριο γεγονός της επίσκεψής του το ότι «για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται το Ισραήλ από την αναγνώρισή του και έπειτα». Πετώντας προς το Ισραήλ, ο Παπανδρέου στάθμευσε για λίγο στην Κύπρο. Στο αεροδρόμιο συναντήθηκε με τον Χριστόφια, για να επισημοποιήσουν και σε επίπεδο συμβολισμού τη διαμόρφωση του άξονα Αθήνα-Λευκωσία-Τελ Αβίβ, βάσει του οποίου Ελλάδα και Κύπρος θα πορεύονται στο εξής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Πριν ο Παπανδρέου αναχωρήσει για το Τελ-Αβίβ, η κυβέρνησή του φρόντισε να προσφέρει στους σιωνιστές ένα ακόμη δώρο. Τους παραχώρησε τον εναέριο χώρο που χρειάζονταν για να πραγματοποιήσουν μια από τις στρατιωτικές ασκήσεις που έως πρότινος πραγματοποιούσαν στην Τουρκία. Το Ισραήλ, περιστοιχιζόμενο από αραβικές χώρες, δεν διαθέτει επαρκή εναέριο χώρο για προσομοίωση αποστολών μεγάλης ακτίνας. Μετά την αναστολή όλων των ασκήσεων στον τουρκικό εναέριο χώρο, παραχωρήθηκε στη σιωνιστική πολεμική αεροπορία ο ελληνικός, για να πραγματοποιεί τις ασκήσεις της.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το δεύτερο σκέλος της ελληνο-ισραηλινής άσκησης «Μίνωας 2010», που ανεστάλη μετά τη δολοφονική επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας, θα διεξαχθεί κανονικότατα τον Οκτώβρη.
Για τον ίδιο μήνα, σύμφωνα πάντα με ελληνικά δημοσιεύματα, εκκρεμεί ισραηλινή πρόταση για κοινή άσκηση των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών στο Ισραήλ, εστι-ασμένη στις «μάχες εντός κατοικημένων περιοχών».
«Η αναβάθμιση των ελληνο-ισραηλινών διπλωματικών και στρατιωτικών σχέσεων προσβάλλει βάναυσα τα αισθήματα του ελληνικού λαού, γι’ αυτό και την καταδικάζουμε», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γενική Συνέλευση της Πρωτοβουλίας ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ. Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Απαιτούμε τη διακοπή των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων και το ξήλωμα της πρεσβείας των εγκληματιών από την Αθήνα. Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας. Απαιτούμε την άμεση διεκπεραίωση της μήνυσης που έχουν υποβάλλει ενάντια στους εγκληματίες του Ισραήλ (πολιτικούς και στρατιωτικούς) οι Ελληνες που επέβαιναν στο Στόλο της Ελευθερίας, ώστε να δικαστούν για τα εγκλήματά τους».
Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι ο Παπανδρέου θα ακούσει τις φωνές αυτές. Αλλη Ελλάδα εκπροσωπεί ο Παπανδρέου, άλλη Ελλάδα εκπροσωπεί το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του. Η φωνή αυτής της δεύτερης Ελλάδας πρέπει ν’ ακούγεται πλέον πιο δυνατή και πιο οργανωμένη. Το κίνημα αλληλεγγύης πρέπει ν’ αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.