Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • «Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Τραπεζίτες-πολιτικοί 2-0
Πολιτική

Τραπεζίτες-πολιτικοί 2-0

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Νοέ 2008, 00:00

Η απορρόφηση του πακέτου των 28 δισ. ευρώ και η τοκογλυφία με τα επιτόκια δανείων και πιστωτικών καρτών είναι τα δύο μέτωπα στα οποία οι τραπεζίτες κέρδισαν ήδη κατά κράτος τους πολιτικούς επιβάλλοντας τη θέλησή τους και αφήνοντας έδαφος μόνο για την τήρηση κάποιων προσχημάτων που η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί προπαγανδιστικά.

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για το σκληρό πόκερ κυβέρνησης-τραπεζιτών γύρω από το πακέτο των 28 δισ. Το ερώτημα που μπορεί να διατυπώσει ένας ανυποψίαστος άνθρωπος είναι αυτονόητο: γιατί η κυβέρνηση επιμένει να πάρουν τα λεφτά οι τραπεζίτες, όταν αυτοί δηλώνουν ότι δεν τα χρειάζονται; Η κυβέρνηση επιμένει γιατί οι τραπεζίτες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες της δανειοδότησης και στενάζει η οικονομία. Είναι χαρακτηριστική η επιστολή που έστειλε την περασμένη βδομάδα στον Αλογοσκούφη ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, στην οποία αναφέρεται ότι «παρά το πακέτο στήριξης, που γενναιόδωρα θεσπίστηκε από την Κυβέρνηση για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος, πολλές τράπεζες αυξάνουν υπέρογκα και ατεκμηρίωτα το κόστος του χρήματος», με αποτέλεσμα «πληθώρα επιχειρήσεων να βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, ενώ πολλές από αυτές βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης». Οι βιομήχανοι ζητούν από την κυβέρνηση να θεσπίσει «υποχρεωτικές ρήτρες για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, για την άμεση αναστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί και για την έμπρακτη υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας»  και ζητούν από τον Αλογοσκούφη «άμεσες ενέργειές σας για την αναστροφή της αβεβαιότητας που κατακλύζει σήμερα την αγορά». Να λοιπόν από πού προκύπτει η πρεμούρα της κυβέρνησης.

Και οι τραπεζίτες; Γιατί δεν παίρνουν τα λεφτά που απλόχερα τους δίνει η κυβέρνηση; Γιατί δε θέλουν –όπως γράφαμε και την προηγούμενη εβδομάδα– ούτε τους ελάχιστους ελέγχους με τους οποίους συνοδεύει το πακέτο η κυβέρνηση, φοβού-μενη τη λαϊκή κατακραυγή και ωθούμενη από το ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης. Μήπως δεν τα ‘χουν ανάγκη; Ανάγκη και κόψιμο έχουν, όμως προς το παρόν αντέχουν και χωρίς το πακέτο. Κερδοσκοπούν με τα επιτόκια, στραγγαλίζουν τους δανειζόμενους, μετρούν τις ζημιές τους στα Βαλκάνια (εκεί βρίσκεται η αχίλλειος πτέρνα τους), στεγνώνουν την αγορά ώστε ν’ αυξηθεί η πίεση πάνω στην κυβέρνηση και περιμένουν την κυβέρνηση να υποκύψει.

Οπως και έγινε. Ο βασικός όρος που έθεσαν οι τραπεζίτες έγινε δεκτός. Ποιος ήταν αυτός; Να έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν το πακέτο και να μπουν σε όποιο από τα τρία σκέλη του επιθυμούν και όχι υποχρεωτικά και στα τρία. Την προπερασμένη Πέμπτη κατέθεσε τη σχετική τροπολογία ο Αλογοσκούφης, το πρωί της Παρασκευής ο Καραμανλής έθετε και πάλι τους τραπεζίτες… προ των ευθυνών τους.

Τι σημαίνει το σπάσιμο του πακέτου; Οτι οι τραπεζίτες μπορούν να μην εκδώσουν προνομιακές μετοχές αξίας συνολικά 5 δισ. ευρώ στο όνομα του κράτους και έτσι το κράτος να μην έχει το δικαίωμα να τοποθετήσει ένα μέλος στο ΔΣ τους με δικαιώματα βέτο σε ζητήματα διαχείρισης. Για τα μάτια έβαλε και η κυβέρνηση έναν όρο. Οτι στα άλλα δύο σκέλη του πακέτου οι τράπεζες θα έχουν πρόσβαση υπό τον όρο ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα διαπιστώσει ότι διαθέτουν την απαιτούμενη κεφαλαιακή επάρκεια. Αυτό, όμως, είναι κάτι που παζαρεύεται. Αλλωστε, η ΤτΕ έχει πολλάκις αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των εποπτευόμενων από την ίδια τραπεζών. Αυτή δεν κάνει τα στραβά μάτια σε όλες τις κομπίνες τους; Αυτή δεν τους επιτρέπει να ασκούν τοκογλυφία με τα επιτόκια; Αυτή δεν τους επέτρεψε να λη- στεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία με τα δομημένα ομόλογα και τα άλλα «προϊόντα» που τους πουλούσαν με ληστρικούς όρους, σε τιμές πάνω απ’ αυτές της πιάτσας; Αν λοιπόν κάποια τράπεζα μπορεί να αρκεστεί στα δύο σκέλη του πακέτου, μπορεί κάλλιστα να μπαλαμουτιάσει τους λογαριασμούς της (παιχνιδάκι είναι αυτό για τους τραπεζίτες) και να αποφύγει τον έλεγχο του «κρατικού επιτρόπου», όπως οι ίδιοι οι τραπεζίτες ονόμασαν χλευαστικά το μέλος που θα διόριζε στο ΔΣ τους το Δημόσιο. Η ΤτΕ δε θα φέρει αντιρρήσεις, ούτε θ’ αρχίσει το «ξεσκόνισμα» των βιβλίων, εκτός αν πρόκειται για κάποια τράπεζα που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ετσι κι αλλιώς, οι τραπεζίτες ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή για ρευστότητα, προκειμένου να στηρίξουν τα κλυδονιζόμενα μαγαζιά τους στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μάλιστα, στην πιάτσα κυκλοφορούν ήδη και τα ποσά που σκο-  πεύει κάθε τράπεζα να πάρει από το κυβερνητικό πακέτο. Ούτε είναι τυχαίο που ο Βγενόπουλος ονομάτισε τον Λάτση, καλώντας τον να απαντήσει αν σαν μεγαλομέτοχος θα στηρίξει από την τσέπη του τη Eurobank. Γιατί ο Βγενόπουλος όπως και όλη η πιάτσα γνωρίζει πως η Eurobank αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή, γιατί είναι «ορθάνοιχτη» στη Βουλγαρία, όπου τα πράγματα έχουν αρχίσει και ζορίζουν επικίνδυνα.  Σε κάποια έντυπα, μάλιστα, τίθενται ερωτήματα του τύπου: «ποιος είναι ο τραπεζίτης που τηλεφώνησε με αγωνία στο Μαξίμου ζητώντας βοήθεια;».

Είναι τόσο αδίστακτοι οι τραπεζίτες που χωρίς ούτε για μια στιγμή να σκεφτούν τις πολιτικές ανάγκες της κυβέρνησης, χωρίς να διαβουλευτούν με την ΤτΕ, άρχισαν να ανεβάζουν όλα τα επιτόκια, στέλνοντας μάλιστα επιστολές στους δανειολήπτες με τις οποίες τους ενημέρωναν στυγνά «άμα γουστάρετε». Αυτός ήταν ο ύψιστος εκβιασμός προς την κυβέρνηση, η οποία έσπευσε να ικανοποιήσει τους όρους τους. Σ’ αντάλλαγμα, κάποιες τράπεζες ανακοίνωσαν ελάχιστες μειώσεις στα επιτόκια των πιστωτικών καρτών, τα οποία όμως πριν είχαν αυξήσει πολύ περισσότερο (η τακτική του Χότζα και εδώ). Ετσι, οι συγκεκριμένες τράπεζες έκαναν τη διαφήμισή τους, ο δε Καραμανλής προσπάθησε να παίξει το παιχνίδι του αποφασισμένου και στιβαρού προστάτη του λαού, από τη μια ζητώντας από τις τράπεζες «να επιδεικνύουν και μάλιστα συνεχώς την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία» και από την άλλη μοιράζοντας άσφαιρες απειλές του τύπου «δεν είναι, σε καμία περίπτωση, αποδεκτό κάποιοι να προσπαθούν να επιβάλουν ή να διατηρήσουν όρους ή επιτόκια που είναι σαφώς επαχθέστερα απ’ όσα ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης». Είναι ή δεν είναι, εδώ και χρόνια, τα επιτόκια στην Ελλάδα τα ψηλότερα της ευρωζώνης; Τι έκανε η κυβέρνηση γι’ αυτό; Τι κάνει τώρα; Προσπαθεί απλά να πείσει τους τραπεζίτες… να μην το παρακάνουν. Να έχουν επιτόκια ψηλότερα από την ευρωζώνη, αλλά… όχι και τόσο ψηλότερα.
Τα χειρότερα, βέβαια, δεν τα ‘χουμε δει ακόμη. Τα χειρότερα θα έρθουν τους πρώτους μήνες του 2009, όταν η κρίση θα χτυπήσει για τα καλά τον… θωρακισμένο ελληνικό καπιταλισμό.

————————————————————————————————————

Οι πρόωρες εκλογές διαψεύδονται μέχρι να γίνουν. Αυτό είναι δόγμα της αστικής πολιτικής, γι’ αυτό και δεν πρέπει να παίρνει κανείς στα σοβαρά τις διαψεύσεις που κάνουν διάφοροι υπουργοί του «στενού καραμανλικού πυρήνα» τις τελευταίες μέρες. Αντίθετα, όταν ακούς τον Μεϊμαράκη να κάνει λόγο για το 2010 και τον Σουφλιά να δηλώνει ότι «δεν το βλέπει», δηλαδή ανθρώπους που συνήθως προσπερνούσαν αυτές τις ερωτήσεις, πρέπει να υποψιάζεσαι ότι το θέμα των πρόωρων εκλογών βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του καθημερινού «πρωινού καφέ» στο Μαξίμου.

Ο Καραμανλής και οι συνεργάτες του ξέρουν πολύ καλά ότι τα πράγματα δεν καθορίζονται απ’ αυτούς. Ξέρουν ότι η κυβέρνηση είναι στον αέρα, γιατί έχουν «πολύ τραχανά απλωμένο» και ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν στη δίνη ενός νέου σκανδάλου που δε θα μπορέσουν να το διαχειριστούν. Λογικό είναι, λοιπόν, να αναζητούν ευκαιρία για να πάνε σε πρόωρες εκλογές και ν’ αρπάξουν τη νίκη, προσδοκώντας σε μετεκλογική στήριξη από τον Καρατζαφέρη, αν σε επαναληπτική εκλογή δεν κερδίσουν αυτοδυναμία.

Ολες οι κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι αναζητά «κοινωνικό πρόσωπο» για να συγκρατήσει τη δημοσκοπική κατρακύλα. Μέσα σε μια βδομάδα ο Καραμανλής έχει βγει έξι φορές στις κάμερες για να «απειλήσει» τους τραπεζίτες. Ο ίδιος δέχτηκε αντιπροσωπεία των συνταξιουχικών οργανώσεων στο Μαξίμου. Ο Χατζηγάκης μιλάει για τους κρατούμενους και στάζει μέλι το στόμα του. Ετοιμάζουν και κάποια ψίχουλα για το νέο χρόνο, τάχα για να δείξουν ότι διαχειρίζονται την κρίση με κοινωνική ευαισθησία και προσμένουν. Αν ο καπνός από τα γκάλοπ Γενάρη-Φλεβάρη είναι άσπρος, θα πάνε βουρ για εκλογές. Αν είναι μαύρος, θα συνεχίσουν τη θητεία της σημερινής κυβέρνησης, παρακαλώντας να μην τους κάτσει καμιά στραβή και αναγκαστούν να πάνε σε εκλογές με τους χειρότερους όρους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 14.11.08
Επόμενο άρθρο Τρίτη, 18.11.08

Σχετικά Αρθρα

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική 4 Ιούλ 2025, 20:22

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

Πολιτική 3 Ιούλ 2025, 22:02

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

Πολιτική 3 Ιούλ 2025, 14:53

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 2 Ιούλ 2025, 22:08

Στις 20 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

Πολιτική 30 Ιούν 2025, 19:55

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

Πολιτική 30 Ιούν 2025, 19:16
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σάλαζαρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιώροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo