Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους
  • Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»
  • Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο
  • «Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!
  • Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες
  • Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Πέμπτη, 19.10.06
Εφετείο 17Ν

161η συνεδρίαση

Πέμπτη, 19.10.06

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Οκτ 2006, 00:00

Ο τραγέλαφος (αλλά και η ξεφτίλα) με τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά συνεχίζεται. Με την έναρξη της διαδικασίας, ο αναπληρωτής πρόεδρος Β. Φούκας ανακοίνωσε ότι ο ιδιωτικός φορέας απομαγνητοφώνησης έχει ήδη αποχωρήσει, όμως βρέθηκε λύση από το Εφετείο, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, με άλλο φορέα (τον οποίο δεν κατονόμασε), για καταγραφή και απομαγνητοφώνηση 15 μόνο συνεδριάσεων, δηλαδή των συνεδριάσεων που θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

Η υπεράσπιση αντέδρασε και είχε όλα τα δίκια με το μέρος της. Κονδύλια υπάρχουν και δεν μπορούμε να συμμεριστούμε την επιλεκτική ευαισθησία του υπουργείου, σημείωσε η Γ. Κούρτοβικ. Οι συνήγοροι –συμπλήρωσε- δεν έχουν «άκρες» ούτε «κουμπάρους» για να εξασφαλίσουν πόρους. Κατέληξε με το αίτημα να διακόψει το δικαστήριο μέχρι την Τρίτη (είναι στη μέση και ο δεύτερος γύρος των εκλογών), για να απευθυνθούν οι συνήγοροι στο Σύλλογό τους.

Ο Γ. Μαντζουράνης, συμφωνώντας με τη συνάδελφό του, χαρακτήρισε προσχηματική την έλλειψη κονδυλίων που επικαλείται το υπουργείο. Δυο υπογραφές χρειάζονται για να γίνει η απαιτούμενη διευθέτηση και να βρεθούν τα κονδύλια. Και για να δείτε πόσο συνεργάσιμη είναι η υπεράσπιση, σας λέω ότι υπάρχει και άλλη λύση. Να μεταφερθεί η δίκη στην αίθουσα 13 στην Ευελπίδων, όπου υπάρχει όλη η υποδομή για να γίνεται μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση. Κατέληξε χαρακτηρίζοντας ανεξήγητη την παύση της μαγνητοφώνησης και απομαγνητοφώνησης των πρακτικών στο πιο κρίσιμο σημείο της δίκης. Ολη η δίκη στηρίζεται στις προανακριτικές απολογίες. Χωρίς αυτές όλοι οι κατηγορούμενοι θα είχαν ήδη αθωωθεί. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η καταγραφή των πρακτικών σταματά τώρα, είπε ο συνήγορος.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν είναι θέμα έλλειψης κονδυλίων αλλά διαδικασίας για τη διάθεσή τους, διότι δε μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση. Ομως, πειστικό αντίλογο στα όσα είχε πει ο Γ. Μαντζουράνης δεν εισέφερε. Ο Ι. Μυλωνάς αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και η ανάπτυξη των νομικών ισχυρισμών, που δε μπορούν να μείνουν χωρίς απομαγνητοφώνηση. Ο Γ. Γκουντούνας, συμφωνώντας με τους προλαλήσαντες συνηγόρους, εισέφερε την εναλλακτική λύση να συνεχιστεί η απομαγνητοφώνηση για τις επόμενες 15 συνεδριάσεις και όταν προκύψει το πρόβλημα να αποφασίσει το δικαστήριο. Η εισαγγελέας είπε, ότι επειδή το πρόβλημα είναι η απευθείας ανάθεση, που δε μπορεί να γίνει, ας γίνει μια προσπάθεια μήπως μπορεί να λύσει το πρόβλημα ο ΔΣΑ! Εμείς είμαστε δικηγόροι και μπορούμε να απευθυνθούμε στο Σύλλογό μας, το δικαστήριο με ποια ιδιότητα θα απευθυνθεί στον ΔΣΑ; σχολίασε η Γ. Κούρτοβικ, προκαλώντας την ενόχληση της εισαγγελέα, η οποία ακούστηκε να λέει το πρωτοφανές: Απειλούμαι με αίτηση εξαίρεσης και δεν μπορώ να πω αυτά που σκέφτομαι! Το είπε έμμεσα έμμεσα όμως: ότι η υπεράσπιση προσπαθεί να παρακωλύσει τη δίκη! Η Κούρτοβικ, σε έντονο ύφος (απολύτως δικαιολογημένα) θύμισε ότι είναι το δικαστήριο που επέτρεψε σε μια ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρία να μπει και να χρησιμοποιεί κρατική υποδομή και ότι η υπεράσπιση από την έναρξη της δίκης ζήτησε να γίνεται απομαγνητοφώνηση των πρακτικών, όπως προβλέπεται από πρόσφατο νόμο, που ψηφίστηκε μετά τη λήξη της πρώτης δίκης. Οι υπερασπιστές θύμισαν ακόμα, ότι σπαταλήθηκαν χρήματα για να γίνουν κλουβιά στη δικαστική αίθουσα που βγήκαν την πρώτη μέρα του πρωτόδικου και δε μπορεί να μας λένε τώρα ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για απομαγνητοφώνηση. Η κ. Κουτζαμάνη μας έχει συνηθίσει στις προκλήσεις χωρίς αφορμή. Γιατί, βέβαια, η υπεράσπιση δεν έχει κανένα λόγο παρέλκυσης της δίκης, δεδομένου ότι ουδείς έχει καταδικαστεί για την υπόθεση Τσάντες-Βελούτσου που παραγράφεται μέσα Νοέμβρη.

Ο Δ. Κουφοντίνας χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβαση της εισαγγελέα. Οι κατηγορούμενοι και η υπεράσπιση –είπε- έχουν αποδείξει ότι θέλουν η δίκη να τελειώσει μια ώρα γρηγορότερα. Η δίκη –τόνισε- δε μπορεί να συνεχιστεί χωρίς πρακτικά, γιατί αυτό θίγει τον πυρήνα των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Η ευθύνη του δικαστηρίου είναι τεράστια, γιατί επέτρεψε σε μια ιδιωτική εταιρία να μπει και να κερδοσκοπεί με τα πρακτικά και να δουλεύει από πάνω το δικαστήριο. Με την απόφασή σας –κατέληξε- παραδεχτήκατε ότι υπάρχει πρόβλημα και το πρόβλημα πρέπει να το λύσετε εσείς. Η πολιτική ευθύνη, βέβαια, είναι του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Χρ. Ξηρός θύμισε ότι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και τηλεόραση, ότι ζήτησαν πλήρη δημοσιότητα. Είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα και εξίσου σαφές ότι υπάρχει λύση. Είναι αδιανόητο να γίνει έστω και μία συνεδρίαση χωρίς πρακτικά. Σας λέω –συνέχισε- ότι στην πρώτη δίκη με πρακτικά, που κατέγραψαν όλους τους ισχυρισμούς μου, δεν είχα καμιά τύχη. Τι τύχη θα έχω χωρίς πρακτικά; Κατέληξε προτείνοντας να συνεχιστεί η δίκη για 15 μέρες με πρακτικά. Το πρόβλημα –είπε- δε θα το λύσετε εσείς ή εμείς, θα το λύσει ο κύριος Παπαληγούρης («έγραψε» το λογοπαίγνιο με το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης).

Η ιστορία αυτής της δίκης πρέπει να καταγραφεί ολόκληρη. Γιατί η Ιστορία θα γράψει και για σας και για μας, είπε ο Γ. Σερίφης. Εσείς πρέπει να ξεσηκωθείτε και να ζητήσετε αυτό το πράγμα. Οχι να τους παρακαλάτε κιόλας. Πήραν ένα υπόγειο, μια λίμνη που ήταν εδώ από κάτω, και το ‘καναν λευκά κελιά, έδωσαν τόσα χρήματα. Να μην έρχεται ο κάθε Παπαληγούρης και να μας λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Προσβάλλει την αξιοπρέπειά σας.

Η Γ. Κούρτοβικ συνόψισε την πρόταση της υπεράσπισης. Διακοπή για την Τρίτη για να συνεννοηθούν οι συνήγοροι με το Σύλλογό τους. Συνέχιση της δίκης με καταγραφή και αν στο μεταξύ δεν λυθεί με οποιονδήποτε τρόπο το πρόβλημα, οι συνήγοροι θα αποχωρήσουν. Ενώ ο Γ. Σταμούλης διευκρίνισε, ότι υπάρχει ρητή διάταξη στο νόμο περί εκτελέσεως δημοσίων έργων, ότι αν υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη, μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση.

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, το δικαστήριο, με πρόταση του αναπληρωτή προέδρου με την οποία συμφώνησε η εισαγγελέας, διέκοψε για την Τρίτη, υιοθετώντας την πρόταση «βλέποντας και κάνοντας». Θα ξεκινήσουν με τις 15 μέρες πρακτικών, που τους έχει χορηγήσει το υπουργείο, και ευελπιστούν ότι στο μεταξύ θα βρεθεί λύση.

Στην  αρχή μιλήσαμε για τραγέλαφο και ξεφτίλα. Νομίζουμε ότι από το ρεπορτάζ βγαίνει αβίαστα αυτό το συμπέρασμα. Το δικαστήριο κρίνει ότι τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά είναι απαραίτητα. Το δικαστήριο έχει το δικαίωμα από το νόμο να αποφασίσει την τήρηση φωνητικών πρακτικών. Ομως, δεν τολμά να πάρει αυτή την απόφαση. Ως τώρα κρυβόταν πίσω από την ιδιωτική εταιρία που έκανε τη δουλειά και κρεμόταν από τα σκουλαρίκια της Τεγοπούλου. Τώρα που αυτή τους είπε «γεια σας» κι έκοψε το σπόνσορινγκ, κρέμονται από τα… καρύδια του Παπαληγούρα και του Πανούρη. Είναι ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αυτή; Ας πάρουν την απόφαση και ας διακόψουν τη δίκη μέχρι το υπουργείο Δικαιοσύνης να την υλοποιήσει, όπως από το νόμο έχει υποχρέωση. Τι αξιοπιστία και τι τεκμήριο ανεξαρτησίας και αμεροληψίας μπορεί να έχουν δικαστές που παζαρεύουν πότε με μια καπιταλιστική επιχείρηση και πότε με την κυβέρνηση;

Kάποια στιγμή ο Γ. Μαντζουράνης τους το είπε ευθέως: εμείς θα αποχωρήσουμε, να αποχωρήσουν και οι κατηγορούμενοι και εσείς να τους δικάσετε ωσεί παρόντες. Και μεις σχολιάζουμε: αλήθεια, μπορεί το σύστημα να σηκώσει μια τέτοια εξέλιξη; Η απάντηση είναι όχι, γιατί θα χάσει και το τελευταίο φύλλο συκής.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

161η συνεδρίαση

Τρίτη, 17.10.06
Επόμενο άρθρο

161η συνεδρίαση

ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους

Ο Χασάν Σαλάμε παραμένει αλύγιστος μετά από 30 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων στα σιωνιστικά κολαστήρια

29 Σεπ 2026, 19:18
Διεθνή

Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»

29 Σεπ 2026, 15:02
Πολιτική

Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ιεράπετρας για την Παλαιστίνη

29 Σεπ 2026, 14:47
Πολιτική

«Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο συνιδρυτής της «Συμμαχίας Ελλήνων, Γ. Μανούσος, αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο την νεοναζιστική ταυτότητα του μορφώματος

29 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

29 Σεπ 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος

28 Σεπ 2026, 19:09
Κόντρες

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

28 Σεπ 2026, 14:58
Εργατικά

Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;

28 Σεπ 2026, 13:41
Αθλητισμός

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

28 Σεπ 2026, 11:19
Διεθνή

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

28 Σεπ 2026, 10:25
Αθλητισμός

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

28 Σεπ 2026, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Σεπτέμβρη

28 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Η στήριξή μας στη Γάζα απέναντι στον σιωνιστικό πόλεμο εξόντωσης είναι μια τιμημένη ιστορική στάση

Θα αποτελέσει πηγή υπερηφάνειας και ελπίδας για όλες τις γενιές

27 Σεπ 2026, 18:38
Διεθνή

Προς αναβολή οι παλαιστινιακές εκλογές

27 Σεπ 2026, 09:54
Αγροτικά

Ο αφθώδης πυρετός συνεχίζει να κάνει θραύση στο ζωικό κεφάλαιο της Λέσβου

27 Σεπ 2026, 09:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Σεπτέμβρη

27 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου

26 Σεπ 2026, 19:06
Πολιτισμός

Ο Macklemore, οι Γαζαίοι και οι τεκτονικές δονήσεις στην αμερικάνικη βιομηχανία της ψυχαγωγίας

26 Σεπ 2026, 14:30
Παιδεία

Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…

26 Σεπ 2026, 13:35
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

Ημέρα γλωσσών.

Ημέρα καρδιάς.

Ναυτική ημέρα.

Μπρουνέι: Ημέρα συντάγματος.

1906: Επέμβαση των ΗΠΑ στην Κούβα, ανατροπή του δικτάτορα Εστράδα Πάλμα.

1948: Ανεπιτυχής απόπειρα ανατίναξης του υδραγωγείου της Λάρισας από μαχητές του ΔΣΕ, έξι νεκροί.

1954: Δημιουργείται στη Γενεύη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Πυρηνική Ερευνα (CERN).

1970: Εκρηξη βόμβας στην οδό Κολοκυνθούς.

1972: Κυκλοφορεί παράνομα το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Πανσπουδαστική», οργάνου της αντιδικτατορικής ΑντιΕΦΕΕ.

2003: Επτά πακιστανοί πρόσφυγες νεκροί σε ναρκοπέδιο στον Εβρο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 161η συνεδρίαση

    17Ν
    • 161η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 161η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 161η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 161η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 161η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 161η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 161η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 161η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 161η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 161η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 161η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 161η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 161η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 161η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 161η συνεδρίαση

      161η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 161η συνεδρίαση

      161η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 161η συνεδρίαση

      161η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 161η συνεδρίαση

      161η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 161η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 161η συνεδρίαση

    161η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 161η συνεδρίαση

    161η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 161η συνεδρίαση

    161η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 161η συνεδρίαση

    161η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 161η συνεδρίαση

    161η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 161η συνεδρίαση

    161η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo