Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Γενάρη
  • Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»
  • Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα
  • Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»
  • Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω
  • Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιούν 2010, 00:00

Εκεί επιστρέφουμε, εκτός αν…

♦ Ομολογεί την απάτη

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Ετσι και ο εξυπνάκιας Γ. Παπακωνσταντίνου αυτοπαγιδεύτηκε και ομολόγησε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και του υπέκλεψε την ψήφο. Ερωτηθείς («Κέρδος», 15.6.10) αν πρέπει «να εκπονηθεί ένα νέο πρόγραμμα κυβερνητικό, που να λαμβάνει υπόψιν του  τις νέες συνθήκες», απάντησε ότι «η σημερινή Κυβέρνηση, είναι ίσως η μοναδική ελληνική Κυβέρνηση που έχει με τόσο λεπτομέρεια και με αυστηρά χρονοδιαγράμματα περιγράψει τους στόχους και τις πολιτικές, που πρόκειται να εφαρμόσει τα επόμενα χρόνια. Στόχοι και πολιτικές που ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα. Αυτά αποτυπώνονται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που συνοδεύει το μηχανισμό χρηματοδότησης, στο οποίο, όποιος κάνει τον κόπο να το διαβάσει προσεκτικά, θα βρει ένα μεγάλο μέρος των κυβερνητικών μας δεσμεύσεων»!

Το πρόγραμμα του Μνημονίου είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ! Επομένως, το πρόγραμμα με το οποίο κατέβηκε και κέρδισε τις τελευταίες εκλογές ήταν καθαρή απάτη.

Τελικά, αποδείχτηκε ότι ο Παπακωνσταντίνου δεν έκανε λάθος. Αυτή είναι η νέα κυβερνητική γραμμή προπαγάνδας, αφού το ίδιο ακριβώς είπε μια μέρα μετά ο Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο: «Οι δεσμεύσεις του Μνημονίου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι μέτρα τα οποία εμείς έχουμε δεσμευτεί και προεκλογικά να προχωρήσουμε, μέτρα αλλαγών που εμείς προτείναμε και θέλουμε».

♦ Δικτατορία (1)

Οπως είναι γνωστό, την Παρασκευή 11 Ιούνη, έγινε στη Βιέννη ένα φόρουμ των μεγαλοτραπεζιτών. Καλεσμένοι ήταν δυο πρωθυπουργοί των οποίων οι κυβερνήσεις έχουν κάνει προσφυγή στο ΔΝΤ. Ο Παπανδρέου και ο Βίκτορ Ούρμπαν της Ουγγαρίας. Ο Ούρμπαν μίλησε πριν από τον Παπανδρέου και για το ρεπορτάζ δίνουμε το λόγο στον απεσταλμένο του «Βήματος»:

«”Η άποψή μου, γενικώς, είναι ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να περιμένουν για εβδομάδες προτού δράσουν (…) Αν είσαι αργός δεν μπορείς να επιβιώσεις. Εγώ, όπως έκανα και στη χώρα μου μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, θα έπαιρνα αμέσως αποφασιστικά και ριζοσπαστικά μέτρα” είπε. Την ώρα που πρόφερε αυτές τις λέξεις από πίσω τραπέζια ακούγονταν διάφορα σχόλια. “Ετσι είναι”, “πολύ σωστά”, “οι αγορές παραμονεύουν”, “να κλείσουν στη φυλακή αυτούς που διαδηλώνουν κατά των μέτρων“».

Ποιοι κάθονταν στα πίσω τραπέζια; Τραπεζίτες και λοιποί καπιταλιστές που θέλουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα από τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Οι τύποι αυτοί είναι που πληρώνουν αδρά διάφορα παπαγαλάκια για να πλασάρουν (όπως έχει γίνει και στη χώρα μας) ιδέες ακόμη και περί αναστολής άρθρων του Συντάγματος, όπως γίνεται σε εποχές πολέμου.

♦ Δικτατορία (2)

Για να μη θεωρηθεί, όμως, πως το φλερτ με δικτατορικές πολιτικές διακυβέρνησης γίνεται μόνο από κάποιους λυσσασμένους καπιταλιστές, ρίξτε μια ματιά σε κάποιες επισημάνσεις που έκανε σε συνέντευξή του στους «Financial Times» ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν φαν Ρουμπόι.

Ο φαν Ρουμπόι εκτίμησε ότι το Μάη η Ευρωζώνη έφτασε στα πρόθυρα μιας κατάρρευσης που θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια κρίση. Ο  δρόμος για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον –είπε– είναι «οι μεταρρυθμίσεις στο πεδίο του προϋπολογισμού και της οικονομίας – ανταγωνιστικότητας, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, στην ηλικία συνταξιοδότησης κλπ.». Ως πολιτικός έχει πλήρη συνείδηση των κινδύνων αυτής της πολιτικής: «Φυσικά θα είναι δύσκολο. Σε ορισμένες στιγμές θα υπάρχει κοινωνική αναταραχή και πολιτική αντίθεση σε όλο αυτό». Ομως γνωρίζει καλά και κάτι που συζητιέται στα κοινοτικά διαβούλια, δεν διακηρύσσεται όμως επισήμως: «Αλλά γνωρίζω ότι οι περισσότεροι ηγέτες το γνωρίζουν. Είναι προετοιμασμένοι να πάρουν τεράστια ρίσκα, επειδή ξέρουν τι διακυβεύεται στην Ευρωζώνη».

♦ Ο καημός τους!

Στο προηγούμενο φύλλο παραθέσαμε μια ευρωλάγνα δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, που θρηνούσε για τη «χωρίς προηγούμενο, μετάλλαξη της ΕΕ» και την «προσβολή των αξιών και των αρχών της ισότιμης συμμετοχής των κρατών μελών». Δεν είναι, όμως, μόνο ο ευρωβουλευτής. Η ίδια η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για να καταγγείλει «κυβέρνηση, τραπεζίτες και ιθύνοντες στην ΕΕ», που «παραγκωνίζουν πλέον, όπως αποφάσισε και το Eurogroup, όχι μόνο τους λαούς αλλά ακόμα και τα Κοινοβούλια προκειμένου να ανταποκριθούν πιο απερίσπαστοι στα συμφέροντα των αγορών». Οχι δεν κάνουν απλώς διαπιστώσεις. Εχουν και συμπέρασμα. «Ο δρόμος αυτός –γράφουν– πέρα από το βάθεμα της ύφεσης, οδηγεί την ίδια την Ευρώπη σε αποσύνθεση». Και τι τους νοιάζει αυτούς αν αποσυντεθεί η ιμπεριαλιστική Ευρωένωση; Οταν είσαι ευρωλάγνος, αυτός είναι ο καημός σου.

♦ Ακροβατισμοί για εκτόνωση

Αν υπάρχει φόρμουλα για να μη γλιτώσουν την τιμωρία, λόγω παραγραφής, όσοι πολιτικοί βρεθούν ένοχοι για συμμετοχή σε σκάνδαλα, ρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης («Επενδυτής», 12.6.10) και απάντησε ως εξής: «Η ποινική μας νομοθεσία διαθέτει έναν εξαιρετικό πλούτο προβλέψεων και ρυθμίσεων που επιτρέπουν την τιμωρία όσων αποδειχθεί ότι διέπραξαν ποινικά αδικήματα στις σκανδαλώδεις υποθέσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Χρειάζεται, απλώς, δημιουργικός νομικός νους και οξυδερκής εφαρμοστής του δικαίου».

Ο Καστανίδης περιγράφει υπαινικτικά διάφορους νομικούς ακροβατισμούς, με ερμηνείες νόμων τραβηγμένες από τα μαλλιά. Ακροβατισμούς που δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ σε βάρος διακεκριμένων μελών της αστικής κοινωνίας και της πολιτικής κάστας, αλλά θα χρησιμοποιηθούν για κάποιο χρονικό διάστημα σαν εργαλεία εκτόνωσης της λαϊκής οργής. Οι ακροβατισμοί χρησιμοποιούνται μόνο όταν επιχειρείται η εξόντωση ταξικών αντιπάλων (βλέπε και τις σχετικά πρόσφατες μεγάλες πολιτικές δίκες).

♦ Απορία ψάλτου βηξ

Ο γαλάζιος βουλευτής Μ. Σαλμάς, με αφορμή τη δήλωση Λοβέρδου ότι το Μάη μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη του ΙΚΑ κατά 5%, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι αυτό είναι πλασματικό, γιατί την 1η Μάη έπαψαν να πωλούνται τα 89 ακριβά φάρμακα, που αποτελούν το 7% του συνόλου της φαρμακευτικής δαπάνης, γιατί το Μάη τα φαρμακεία ήταν κλειστά λόγω απεργίας για τρεις μέρες και γιατί από τις 15 Μάη μια σειρά φάρμακα έχουν αποσυρθεί από τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Ο Λοβέρδος, αντί να απαντήσει στους ισχυρισμούς του βουλευτή, μοίρασε μια ανακοίνωση στην οποία έγραφε πως όλα αυτά «δεν έχουν καμία σημασία και ως προς αυτά παραπέμπουμε στη χθεσινή μας ανακοίνωση»!

♦ Περί σωτήρων και υποστηρικτών

Το πακέτο των 750 δισ. ευρώ που ενέκριναν οι ηγέτες της Ευρωένωσης για να στηρίξουν υποτίθεται κράτη που θα παρουσιάσουν προβλήματα εξυπηρέτησης του χρέους τους παρόμοια μ’ αυτά που εμφάνισε η Ελλάδα, δεν είναι παρά ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης και στήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών, κυρίως των γερμανικών και των γαλλικών.

Την εκτίμηση δεν την κάνουμε (μόνον) εμείς, αλλά η… υπεράνω υποψίας Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS). Σύμφωνα με στοιχεία της BIS, οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες είναι οι περισσότερο εκτεθειμένες στις χώρες με προβλήματα εξυπηρέτησης του χρέους, καθώς κατέχουν ομόλογα ύψους 958 δισ. δολαρίων από Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το 61% της συνολικής έκθεσης του διεθνούς τραπεζικού συστήματος στην ευρωζώνη, που στα τέλη του 2009 ανερχόταν στα 1.580 δισ. δολάρια. Δημιουργώντας, λοιπόν, ένα ταμείο έκτακτων αναγκών, η ευρωζώνη δημιουργεί ένα «μαξιλάρι» για τις τράπεζές της.

♦ Ξεπέρασε κάθε όριο

Τι φταίει «για τη δραματική επιδείνωση των οικονομικών δεδομένων του ασφαλιστικού συστήματος»; Ιδού η απάντηση που έδωσε ο Α. Λοβέρδος, παρεμβαίνοντας στην 99η Σύνοδο της Γενικής Διάσκεψης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) στη Γενεύη: «α) οι δημογραφικές εξελίξεις, β) η εξάντληση των δυνατοτήτων του διανεμητικού συστήματος “PAY – AS – YOU – GO” και γ) οι πελατειακές αποφάσεις του πολιτικού συστήματος της χώρας μου, τα τελευταία 35 χρόνια».

Ούτε η κλοπή των αποθεματικών φταίει, ούτε η εισφοροδιαφυγή και η εισφοροκλοπή, ούτε το ότι το κράτος έκανε προνοιακή πολιτική με τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, ούτε οι συνεχείς χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ των καπιταλιστών, ούτε η ανεργία, ούτε οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Φταίει μόνο η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και οι… πλούσιες συντάξεις που παίρνουν οι εργαζόμενοι. Δεν θυμόμαστε άλλον υπουργό στο παρελθόν να έχει μιλήσει με τόσο προκλητικό τρόπο.

♦ Εγκλήματα και υποκρισία

Φτύνοντας κατάμουτρα τη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα» (τον ΟΗΕ, δηλαδή), το Ισραήλ ανακοίνωσε τη συγκρότηση «επιτροπής έρευνας» για την υπόθεση της επίθεσης στο Στόλο της Ελευθερίας. Την επιτροπή απαρτίζουν ένας απόστρατος ανώτερος αξιωματικός του Ισραήλ και δυο συνταξιούχοι δικαστές του Ισραήλ. Και οι τρεις γνωστοί για τις σκληρές σιωνιστικές τους απόψεις. Ως παρατηρητές θα συμμετάσχουν ο βορειο-ιρλανδός ακροδεξιός Ντέιβιντ Τριμπλ, πρώην επικεφαλής των «Ενωτικών του Ολστερ» και ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Φίλοι του Ισραήλ» και ο Κεν Ουότκιν, πρώην δημόσιος κατήγορος του καναδικού στρατού, επίσης γνωστός για τις φιλο-ισραηλινές του απόψεις.

Οι δυο ξένοι δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά μόνο γνώμης, ενώ κανένας δεν θα έχει το δικαίωμα να ανακρίνει τους στρατιωτικούς που πήραν μέρος στην επιχείρηση! Τι θα κάνει τότε αυτή η επιτροπή; Μα δεν το κρύβει το Ισραήλ. Στόχος της έρευνας –όπως ανακοινώθηκε– είναι «να διαφυλάξει την ελευθερία δράσης των ισραηλινών στρατιωτών και να επιβεβαιώσει τον αμυντικό χαρακτήρα των ενεργειών τους»!!

Ακόμη και ο ισραηλινός Τύπος μίλησε για «κίνηση εντυπωσιασμού που δεν έχει καμία σχέση με έρευνα». Ομως, ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την ικανοποίησή του και την εκτίμησή του ότι «μπορεί να υπάρξει αντικειμενική διερεύνηση»! Το ίδιο και η κυβέρνηση του Καναδά (καταλάβατε τώρα γιατί ορίστηκε και καναδός παρατηρητής).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜπαράζ
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

Κόντρες 21 Ιαν 2026, 14:44

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

Κόντρες 20 Ιαν 2026, 12:04

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

Κόντρες 19 Ιαν 2026, 14:11

Νέο unfair από τον Τασούλα

Κόντρες 15 Ιαν 2026, 14:53

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

Κόντρες 14 Ιαν 2026, 14:49

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

Κόντρες 13 Ιαν 2026, 14:11
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

22 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

21 Ιαν 2026, 21:15
Διεθνή

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

21 Ιαν 2026, 19:10
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
Κόντρες

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

21 Ιαν 2026, 14:44
Η παπάρα

Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή

21 Ιαν 2026, 12:38
Διεθνή

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

21 Ιαν 2026, 11:32
Παιδεία

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

21 Ιαν 2026, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

21 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20 Ιαν 2026, 20:44
Υγεία

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

20 Ιαν 2026, 19:18
Διεθνή

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

20 Ιαν 2026, 13:51
Κόντρες

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

20 Ιαν 2026, 12:04
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

20 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

19 Ιαν 2026, 18:55
Διεθνή

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

19 Ιαν 2026, 18:25
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

1925: Οι κατάδικοι θα χρησιμοποιούνται για έργα του δημοσίου. Ιδρύεται Αγροτική Φυλακή στην Τίρυνθα.

1933: Με εντολή του Ελευθέριου Βενιζέλου η χωροφυλακή χτυπά 3.000 απολυμένους εργάτες στη Νάουσα (τέσσερις νεκροί, είκοσι τραυματίες).

1955: Βίαια επεισόδια σε συζήτηση για τους φακέλους και τις διώξεις αριστερών. Ο βουλευτής του “Συναγερμού” Κ. Παπαδόπουλος άρπαξε από τα μαλλιά τον βουλευτή Διαμαντή, χτυπώντας και βρίζοντάς τον.

1973: Τρίτη δίκη της “Ελληνικής Αντίστασης” για σχεδιαζόμενη απόδραση του Αλέκου Παναγούλη, έντεκα καταδίκες.

1987 : Απόπειρα πραξικοπήματος κατά της Κορασόν Ακίνο (Φιλιππίνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αγαπητέ φίλε Israel, […] η σημερινή σου παρουσία αποκτά μια θετική διάσταση στο πλαίσιο των ήδη άριστων και στρατηγικών αμυντικών μας σχέσεων. Γιατί η αμυντική μας συνεργασία πλέον, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα: Από την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα και τις κοινές ασκήσεις μέχρι τη στρατηγική σύγκλιση στην έρευνα, στην καινοτομία, στην αμυντική τεχνολογία και βιομηχανία. […] Eνας άλλος πυλώνας συνεργασίας είναι η Τριμερής με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, «3+1». Δηλαδή, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γενικά, λειτουργούμε ως ένας άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Oπως ξέρετε, στην περιοχή μας πολλά διακυβεύονται από αποσταθεροποιητικές πρακτικές, από αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου, από αμφισβήτηση του Δικαίου της Θάλασσας. Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της, χωρίς να απειλεί οιονδήποτε, χωρίς να διεκδικεί οτιδήποτε. […] Oπως είναι φυσικό, «εκμεταλλεύτηκα» την παρουσία του Υπουργού στην Αθήνα, ανταλλάξαμε απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, του υπογράμμισα τον σταθεροποιητικό και έντιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, διατηρώντας αμυντικές σχέσεις με το Ισραήλ και εγκάρδιες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. […] Και, βέβαια, από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και υποστηρίξαμε το δικαίωμα σας, κύριε Υπουργέ, για αυτοάμυνα. Και στηρίζουμε το αίτημα για την επιστροφή της σoρού και του τελευταίου ομήρου. […] Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας αποτελούν πάντα ένα σκαλοπάτι για τη βελτίωση των σχέσεων μας, αλλά λειτουργούν και ως σταθεροποιητικός παράγων για την ευρύτερη περιοχή.

Nικος Δένδιας

(Ο Δένδιας υποδέχτηκε στην Αθήνα τον σφαγέα Ισραέλ Κατζ, δεξί χέρι του Νετανιάχου στη σιωναζιστική κυβέρνηση. Και επέλεξε να μην πει ούτε δυο τυπικά λόγια «ίσων αποστάσεων». Πλήρης ταύτιση με τους σιωναζιστές. Τους οποίους είχε το θράσος να χαρακτηρίσει παράγοντα σταθερότητας της περιοχής! Ποιους; Αυτούς που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις μισές χώρες της περιοχής και που προβάλλουν απροκάλυπτα ως στρατηγικό τους στόχο το «Μεγάλο Ισραήλ», ένα αυτοκρατορικό μόρφωμα που θα καταπιεί χώρες όπως η Παλαιστίνη, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία, και θα διαμελίσει άλλες, όπως η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Τουρκία! Ο Δένδιας άκουσε -συγκατανεύοντας- τον Κατζ να λέει -δύο φορές μάλιστα- ότι Ελλάδα και Ισραήλ «μοιράζονται κοινές αξίες». Τον άκουσε να ονοματίζει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που και το ελληνικό κράτος έχει ψηφίσει. Παραβιάζοντας το διεθνές στάτους που αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα της σιωνιστικής οντότητας το Τελ Αβίβ. O ελληνικός λαός πρέπει να βάλει τέρμα σ’ αυτή την ντροπή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo