Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Ιούλη
  • Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ
  • Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη
  • Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές
  • Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό
  • Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Το ΕΒΕΑ αθλοθετεί βραβεία για να μάθει τι λένε φοιτητές-μαθητές για την κρίση
Παιδεία

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

Το ΕΒΕΑ αθλοθετεί βραβεία για να μάθει τι λένε φοιτητές-μαθητές για την κρίση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Απρ 2009, 00:00

Πολύς λόγος γίνεται και πολύ μελάνι εξακολουθεί να χύνεται για το ζήτημα της σύνδεσης των ΑΕΙ-ΤΕΙ, ακόμα και της δευτεροβάθμιας ή και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, αλλά και με τη λογική των επιχειρήσεων.

Περίσσεψαν οι αναφορές, γνωστός πια και ο προσανατολισμός του τρόπου σκέψης μαθητών και φοιτητών με όρους marketing, κάτι που αποτυπώνεται σε πάμπολλα σχολικά βιβλία. Γνωστές και οι προσπάθειες εισόδου εταιριών ακόμα και σε δημοτικά σχολεία, με «ενημερωτικές επισκέψεις» που συνοδεύονται από διενέργεια διαγωνισμών και επιβραβεύσεις όσων ασχοληθούν μαζί τους. Ολα αυτά με τις «ευλογίες» του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό τις εύλογες αιτιάσεις και τους δικαιολογημένους φόβους εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και κοινωνικών απαρτίων.

Περισσότερες σκέψεις, αντιδράσεις και εύλογα ερωτήματα έρχεται να εγείρει η προκήρυξη δύο διαγωνισμών από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) του γνωστού για τις ακραιφνείς θέσεις και δημόσιες δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μίχαλου και κυρίως το έγγραφο του ΕΒΕΑ προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα: «Θα σας παρακαλούσαμε να ενημερώσετε σχετικά τους φοιτητές του Πανεπιστημίου σας και να συμβάλλετε στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σπουδαστών στον διαγωνισμό αυτό. Σημειώνουμε ότι η απονομή των βραβείων θα γίνει σε επίσημη τελετή από τον υπουργό ή υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας». Τα ερωτήματα ευνόητα, αν διαβαστεί προσεκτικά κάθε γραμμή του εγγράφου και –κυρίως– όσα περιλαμβάνονται πίσω από τα γραφόμενα.

Η είδηση των διαγωνισμών –που το πρώτο βραβείο συνοδεύεται από ενάμισι και δυο χιλιάρικα– αναφέρθηκε και στο προηγούμενο φύλλο της «Κ».


«ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ»

Με την παραπάνω φράση αποτυπώνεται η γνώμη του αντιπρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιου Καραμπίνη επί του ζητήματος, ο οποίος εξηγεί: «Είναι προφανές ότι θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση, διότι ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν προετοιμάζει κατάλληλα, είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Εμείς στο ΔΠΘ έχουμε δράσεις επιχειρηματικότητας, αλλά και το Γραφείο Διασύνδεσης. Ενα εξελιγμένο γραφείο εργασίας όπου σταθμίζονται οι ανάγκες, έναν κόμβο που συνδέει τα παιδιά με την αγορά εργασίας». Συνεχίζοντας ο αντιπρύτανης, εμφανίζεται καθησυχαστικός και επισημαίνει: «Ο,τι κινείται στην κατεύθυνση που δίνει υλικό διασύνδεσης ώστε να είμαστε ανταποδοτικοί και μέσα στην αγορά εργασίας, εγώ το κρίνω θετικό. Δεν πιστεύω ότι ένα πανεπιστήμιο έχει το μάτι και το αφτί του στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ. Εχει κυρίαρχο επιστημονικό ρόλο αλλά δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο. Γιατί να μην δεχθεί το πανεπιστήμιο χρηματοδότηση δράσεων από εταιρίες;»…

Αναφορικά με τον σκεπτικισμό, τους φόβους αλλά και τις αντιδράσεις που προκαλούνται, ο αντιπρύτανης του ΔΠΘ προσπαθεί αφ’ ενός να παρακάμψει τις… αναχρονιστικές(!) διαμαρτυρίες και ταυτόχρονα να ενεργοποιήσει το… «λαϊκό αισθητήριο» και δηλώνει: «Εκτιμώ ότι πρόκειται για αγκυλώσεις του παρελθόντος. Τα παιδιά μπαίνουν με κόπο και βάσανα, οι γονείς πουλάνε περιουσίες, θα πρέπει να υπάρχει αντίκρισμα γι’ αυτά. Και χαίρομαι να λέω ότι οι απόφοιτοι του ΔΠΘ είναι άμεσα επιλέξιμοι. Είμαστε δημόσιο πανεπιστήμιο και θέλω να πιστεύω ότι αν παρακολουθού-με τα πράγματα και δεν τ’ αφήνουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Το να ιδρυθεί ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο είναι μια άλλη ιστορία και θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες γι’ αυτό…».

Ζητώντας και την άποψη του ομολόγου του Κωνσταντίνου Μίχαλου στην Ξάνθη, δηλαδή του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Παναγιώτη Ανδρικόπουλου, κατέθεσε την άγνοιά του για το γεγονός και σχολίασε: «Το ΕΒΕΑ απλώς ζητάει την άποψη και των φοιτητών ή μαθητών. Κατά κάποιο τρόπο γίνεται κοινωνός του προβλήματος». Υπενθυμίζοντάς του ότι το ΕΒΕΑ ως προς αυτό που εκπροσωπεί δεν είναι κοινωνός αλλά μέρος του προβλήματος, ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος πρόσθεσε ότι «το ΕΒΕΑ θέλει απλώς ν’ ακούσει και την άποψη της νεολαίας». Σε ερώτηση αναφορικά με τους λόγους που μπορεί να γίνεται αυτό, τη στιγμή μάλιστα που ούτε το ΥπΕΠΘ ενδιαφέρθηκε επίσημα για τη γνώμη φοιτητών-μαθητών, αλλά ούτε και αποτελούν άμεσα εμπλεκόμενο και καθοριστικό παράγοντα ώστε να αθλοθετούνται βραβεία και χρηματικά κίνητρα για ν’ ακουστεί η γνώμη τους, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης επανέλαβε τα παραπάνω και χαρακτήρισε «θετικό βήμα την πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Θ. Μ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

Πρόγραμμα άκρατου νεοφιλελευθερισμού
Επόμενο άρθρο

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

Διακομματική η διαπλοκή στο σκάνδαλο της χρήσης απαγορευμένων υλικών

Σχετικά Αρθρα

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

Παιδεία 12 Ιούλ 2026, 09:27

Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

Παιδεία 12 Ιούλ 2026, 08:43

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

Εργατικά 11 Ιούλ 2026, 17:03

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

Παιδεία 8 Ιούλ 2026, 20:57

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

Παιδεία 8 Ιούλ 2026, 09:56

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

Εργατικά 8 Ιούλ 2026, 07:44
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

1935: Συμπλοκές βασιλοφρόνων και δημοκρατικών στην Πάτρα, πολλοί τραυματίες.

1948: Απόπειρα δολοφονίας του Παλμίρο Τολιάτι (Ιταλία).

1965: «Ιουλιανά» – Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός μετά από απαίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου.

1970: Καταδίκες δώδεκα στελεχών των ΚΚΕ, ΔΕΑ και ΠΑΜ.

1974: Η χούντα του Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία που οδηγεί στην ανατροπή του Μακάριου.

1984 : Τρεις βόμβες σε ένα διήμερο στο υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    17Ν
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      Εφετείο 17Ν
  • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    ΕΛΑ
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    Ποιοι είμαστε
  • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    Επικοινωνία
  • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    Όροι χρήσης
  • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    Ποιοι είμαστε
  • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    Επικοινωνία
  • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo