Ο Παύλος Μαρινάκης μας καθησύχασε ότι δεν θα επηρεαστούν οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών. Συμφωνούμε απόλυτα. Οχι γιατί «φαίνεται ότι στις κρίσιμες επιτροπές θα είναι πρόσωπα με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ καλές σχέσεις και αυτό είναι σημαντικό για τη χώρα», όπως δήλωσε, αλλά γιατί όλα τα αμερικάνικα όργανα εξουσίας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο τις μπανανίες.
Πονεμένη ψυχή
Πονεμένη ψυχή ο Κούλης Μητσοτάκης. Πρώτα κατέβηκε στην Καλαμάτα του Σαμαρά για το συνέδριο της ΚΕΔΕ κι από εκεί ανέβηκε καρφί στις Σέρρες των Καραμανλήδων για τη γιορτή κάποιου πολιούχου αγίου, το όνομα του οποίου μας διαφεύγει, αλλά δεν έχει σημασία. Πάνω από τέσσερα χρόνια είχε να επισκεφτεί τις συγκεκριμένες πόλεις, αλλά ας όψεται η εκλογική ανάγκη. Ενα… μυστικό θα του πούμε. Και ο Τραμπ γύρισε οριζοντίως και καθέτως την αχανή επικράτεια των ΗΠΑ, πραγματοποιώντας 30 προεκλογικές ομιλίες (άθλος για έναν ογδοντάρη) αλλά τα είδαμε τα χαΐρια του. Και ο Τραμπ είναι ο Τραμπ, που σημαίνει πως δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει ότι δεν έχασε αυτός αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι. Ο Μητσοτάκης τι θα πει, ότι δεν έφταιγε αυτός αλλά ο Καραμανλής, ο Σαμαράς και ο Δένδιας;
Ο Δένδιας… Αυτός ξαναέκανε φιέστα εγκαινίων στο Πεντάγωνο. Αυτή τη φορά για τη βόρεια όψη που απέκτησε βιοκλιματικό κέλυφος. Δεν ξέρουμε αν μέχρι τις εκλογές προλαβαίνει να κάνει εγκαίνια και για τις εναπομείνασες όψεις. Μάλλον όχι. Γι’ αυτό και χτες, μιλώντας σε ακροατήριο υπουργών και λοιπών παρατρεχάμενων, με τρεις μεγαλοστραταίους να στέκονται σε στάση προσοχής πίσω του, σαν φιγούρες από αμφορέα της ρωμαϊκής περιόδου, διέπραξε το ανοσιούργημα: συνέκρινε το ανακαινισμένο Πεντάγωνο με τον… Παρθενώνα! Ούτε ο Τραμπ θα διανοούνταν κάτι τέτοιο για το Ballroom του.
Ποιος καπιταλισμός, ρε παιδιά;
Στην Καλαμάτα πήγε και ο Τσίπρας. Και ως ορντέβρ στην επίσκεψή του έστειλε ένα άρθρο στον τοπικό Τύπο, με τον βαρύγδουπο τίτλο: «Η Ελλάδα της εντιμότητας θα νικήσει την Ελλάδα της διαφθοράς». Πάνε εκείνα τα παλιά, τα κοπιαρισμένα από το πρώιμο ΠΑΣΟΚ, για τους «μη προνομιούχους» και το «μεγάλο κεφάλαιο» και τα παρόμοια. Ούτε αμυδρό άρωμα «αντισυστημισμού». Τα πράγματα είναι απλά: εμείς θα διαχειριστούμε το σύστημα έντιμα, ενώ ο Μητσοτάκης και οι δικοί του το διαχειρίζονται διεφθαρμένα. Πρέπει να του αναγνωρίσει κάποιος του Τσίπρα ότι είναι συνεπής μνημονιακός. Από εκλογική άποψη, πάντως, έδωσε πάσα στον Μητσοτάκη να διαφημίσει την καμπάνια «εμείς πιάνουμε τους απατεώνες και τους στέλνουμη στη φυλακή». Πόσοι ψηφοφόροι θα τσιμπήσουν στις παπάρες του ενός και πόσοι στου άλλου; Ποσώς μας ενδιαφέρει, όμως αν ήταν να βάλουμε στοίχημα θα το βάζαμε υπέρ του Τσίπρα. Ξέρετε γιατί; Γιατί η κοινωνική τάση είναι να καταψηφιστεί ο Μητσοτάκης για χίλιους δυο λόγους.
Τις μέτραγαν οι αθεόφοβοι. Σαράντα εφτά φορές είπε και έγραψε προεκλογικά ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας «ψηφίστε σαν να είμαι εγώ στο ψηφοδέλτιο». Και τώρα του τις τρίβουν στη μούρη, καθώς γράφει ότι αν κατέβαινε αυτός θα κέρδιζε. Αυτός, βέβαια, δε δίνει σημασία σε κάτι τέτοια. Δίνουν όμως οι άλλοι, οι «χοντροί παίχτες». Και καθώς η αξιοπιστία του έχει κυλιστεί στα τάρταρα, δεκάρα δεν πρόκειται να επενδύσουν σε δαύτον.
Τι αγάπη κι αυτή
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του χτεσινού μας άρθρου για τη «δημοσκοπική» εταιρία Interview, που έστειλε στο e-mail της εφημερίδας μας πρόκληση να συμμετάσχουμε σε «γκάλοπ» για τις εκλογικές τάσεις στην Α’ Θεσσαλονίκης και κατέφτασε στο e-mail της εφημερίδας νέα πρόσκληση. «Η Πανελλαδική δημοσκόπηση του Νοεμβρίου!», γράφει με καμάρι το θέμα του e-mail. Με θαυμαστικό, για να τονιστεί η σπουδαιότητα της «έρευνας».
Λέτε να μας αγαπάνε τόσο πολύ, ώστε δεν περνάει «δημοσκόπησή» τους που να μην μας ζητούν να συμμετάσχουμε; Μπα, απλά έχουν μια λίστα με e-mails και στέλνουν κάθε φορά στους ίδιους παραλήπτες. Ούτε που τους νοιάζει αν ανάμεσα στους παραλήπτες είναι ακόμα και εφημερίδες. Ετσι κι αλλιώς, το αποτέλεσμα δε βγαίνει από τις απαντήσεις. Το έχουν έτοιμο.
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα
Ο Γιώργος Βαρεμένος πήρε την έδρα που άφησε ένας Τσιπραίος, ορκίστηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης! Τότε γιατί πήρε την έδρα; Επειδή «ο επόμενος – έτσι και δεν έπαιρνα εγώ την έδρα – θα την έπαιρνε και θα πήγαινε στο ΠΑΣΟΚ», είπε σε ραδιοφωνική εμφάνισή του! Και τι σε νοιάζει εσένα τι θα έκανε ο επόμενος, ρε μεγάλε; Δεν αφήνεις τα σάπια, ότι κράτησες την έδρα στην Αριστερά; Τα λεφτά και τα προνόμια του βουλευτή λιγουρεύτηκες. Από τα οποία, μάλιστα, δε θα χρειάζεται να δίνεις εισφορά στο κόμμα. Ολα τσέπη, όπως λένε στην πιάτσα. Και γιατί δεν είπες το όνομα του επόμενου; Ο πρώην υφυπουργός (και με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ) Θάνος Μωραΐτης είναι, που οι φήμες τον θέλουν να οδεύει προς ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Δε θα είναι ο πρώτος συριζαίος που επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, φυσικά. Οπότε ποια… αριθμητική της Αριστεράς έσωσε ο Βαρεμένος;




