Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • O εισαγγελέας Φλωρίδης, ο υπουργός Θεοδωρικάκος, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και η σαπίλα του μηχανισμού καταστολής
  • «Οι σφαίρες των μαχητών της Αντίστασης που έπληξαν το στήθος του εχθρού στην Αλ-Χαλίλ δεν ήταν παρά μια φυσική απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής και των εποίκων της»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη
  • Τζάμπα η Πνύκα
  • Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Απρ 2026, 19:08
Σιωνιστής έποικος κοιτάζει το κατεστραμμένο από τα πυρά της Χεζμπολά σπίτι του. Η σιωνιστική σημαία τον μάρανε…

Οι δυνατότητες της Χεζμπολά παραμένουν σχεδόν ανέπαφες μετά από περισσότερο από έναν μήνα ισραηλινών επιθέσεων και χερσαίων επιχειρήσεων, γεγονός που δείχνει ότι ο στόχος του Τελ Αβίβ να διαλύσει την Αντίσταση και να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας έχει αποτύχει.

Κάτοικοι των βόρειων εποικισμών του Ισραήλ και ηγέτες της αντιπολίτευσης ξέσπασαν με οργή γι’ αυτό που περιγράφουν ως μια εκεχειρία «επιβεβλημένη» στο Ισραήλ από την Ουάσινγκτον, μετά από έναν πόλεμο 45 ημερών που δεν κατάφερε να επιτύχει κανέναν από τους διακηρυγμένους στόχους του Τελ Αβίβ εντός του Λιβάνου.

Ο Μοσέ Νταβίντοβιτς, από το Φόρουμ Κοινοτήτων Πρώτης Γραμμής στον βορρά, δήλωσε ότι η εκεχειρία «πληρώθηκε με αίμα, με κατεστραμμένα σπίτια και με διαλυμένες κοινότητες εδώ».

«Μια εκεχειρία που δεν περιλαμβάνει θανατηφόρα επιβολή κατά της Χεζμπολά για κάθε παραβίαση και μια ζώνη ασφαλείας απαλλαγμένη από τρομοκρατία μέχρι τον ποταμό Λιτάνι δεν αποτελεί πολιτικό επίτευγμα· είναι μια καταδίκη σε αναμονή της επόμενης σφαγής. Οι κάτοικοι του βορρά δεν είναι στατιστικά στοιχεία σε ένα διεθνές επικοινωνιακό θέαμα», πρόσθεσε.

Just 10 minutes before the ceasefire in Lebanon took effect, Hezbollah struck northern settlements in occupied Palestine.

According to the Resistance’s 55th statement on Thursday, April 16, at 11:50 pm, its fighters targeted the settlements of Kfar Giladi, Tel Hai, Kiryat… pic.twitter.com/5QgixiW1Kz

— Al Mayadeen English (@MayadeenEnglish) April 16, 2026

Μόλις 10 λεπτά προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία στον Λίβανο, η Χεζμπολά έπληξε βόρειους εποικισμούς στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με την 55η ανακοίνωση της Αντίστασης την Πέμπτη 16 Απρίλη, στις 23:50, οι μαχητές της στόχευσαν τους εποικισμούς Κφαρ Γκιλάντι, Τελ Χάι, Κιριάτ Σμονά, Μετούλα και Μασκάφ Αμ με ταυτόχρονους καταιγισμούς ρουκετών.

Η Αντίσταση υπογράμμισε ότι η επιχείρησή της πραγματοποιήθηκε «σε υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του και ως απάντηση στην παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας από τον εχθρό, καθώς και στις επανειλημμένες επιθέσεις του σε χωριά και πόλεις του Νότου, αφού η Αντίσταση είχε τηρήσει την εκεχειρία ενώ ο εχθρός όχι».

Ο Νταβίντ Αζουλάι, δήμαρχος της Μετούλα και μέλος του κόμματος Yisrael Beytenu (σ.σ. κόμμα του ακροδεξιού Λίμπερμαν), δήλωσε ότι αισθάνεται «προδομένος για ακόμα μια φορά».

«Το γεγονός ότι είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτός που ανακοινώνει την εκεχειρία απλώς αναδεικνύει πόσο αποκομμένος είναι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ από τον λαό και από την πραγματικότητα των κατοίκων του βορρά. Το βασικό σου καθήκον ως πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι να παρέχεις ασφάλεια στους πολίτες του κράτους. Στην πράξη, αποτυγχάνεις σε αυτό ξανά και ξανά», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον Νετανιάχου.

Αξιωματούχοι από τους βόρειους εποικισμούς εξέφρασαν το ίδιο αίσθημα και στο τέλος του πολέμου του 2024, λέγοντας ότι η Χεζμπολά δεν είχε αποτραπεί παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις εκείνης της περιόδου.

Η ισραηλινή αντιπολίτευση άσκησε επίσης έντονη κριτική στην εκεχειρία.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι υποσχέσεις αυτής της κυβέρνησης καταρρέουν πάνω στο έδαφος της πραγματικότητας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης Yesh Atid, Γιαΐρ Λαπίντ.

«Οι μάχες στον Λίβανο μπορούν να τελειώσουν μόνο με έναν τρόπο: με την οριστική εξάλειψη της απειλής για τις βόρειες κοινότητες. Αυτό δεν πρόκειται πλέον να συμβεί με αυτή την κυβέρνηση· θα το κάνουμε με την επόμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Λαπίντ.

לא בפעם הראשונה כל הבטחות הממשלה הזו מתרסקות על קרקע המציאות.
העימות בלבנון יכול להסתיים רק בדרך אחת: הסרת האיום על ישובי הצפון לצמיתות.
בממשלה הזו זה כבר לא יקרה, נעשה את זה בממשלה הבאה.

— יאיר לפיד – Yair Lapid (@yairlapid) April 16, 2026

Ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, πρώην υπουργός Αμυνας και επικεφαλής του κόμματος Yisrael Beytenu, χαρακτήρισε την εκεχειρία «μια αφόρητη πραγματικότητα».

Η 10ήμερη εκεχειρία που ανακοινώθηκε από τον Τραμπ την Πέμπτη επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα έντονων πιέσεων από το Ιράν, το οποίο έθεσε ως όρο για τη συμμετοχή του σε έναν νέο γύρο συνομιλιών με τις ΗΠΑ την πλήρη κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο.

Αυτό συνέβη παρά την αιφνίδια άρνηση της λιβανέζικης κυβέρνησης να συμμετάσχει στην εκεχειρία που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης.

Στην αρχή του πολέμου και της χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο, ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν υποσχεθεί να «διαλύσουν» τη Χεζμπολά και να δημιουργήσουν μια «αμυντική ζώνη ασφαλείας» από τα ισραηλινά σύνορα έως τον ποταμό Λιτάνι.

Ωστόσο, οι στρατιωτικές δυνατότητες της Αντίστασης δεν επηρεάστηκαν και ο ισραηλινός στρατός απέτυχε να θέσει υπό τον έλεγχό του τη Μπιντ Τζμπέιλ, τη Χιάμ και άλλες πόλεις του νότιου Λιβάνου.

ملعب بنت جبيل✌🏻 pic.twitter.com/i93L7dOTif

— مصدر مسؤول (@fouadkhreiss) April 17, 2026

Το στάδιο της Μπιντ Τζμπέιλ με το βαρύ συμβολισμό του: από αυτόν το χώρο, το 2000, ο Χασάν Νασράλα είχε εκφωνήσει επινίκια ομιλία, στην οποία – μεταξύ των άλλων – είχε χαρακτηρίσει το Ισραήλ «πιο αδύναμο και από ιστό αράχνης». Ο σιωναζιστικός στρατός προσπάθησε απεγνωσμένα να το καταλάβει. Οι μαχητές της Αντίστασης δεν του το επέτρεψαν. Υπερασπίστηκαν τη γη και τα σύμβολά τους.

Ωστόσο, οι ισραηλινές δυνάμεις παραμένουν ανεπτυγμένες στον νότο, ενώ η Χεζμπολά έχει προειδοποιήσει ότι «τα χέρια της βρίσκονται στη σκανδάλη», καλώντας παράλληλα τους κατοίκους να μην επιστρέψουν μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια.

«Το Ισραήλ τελείωσε τον πόλεμο με την ουρά στα σκέλια», έγραψε την Παρασκευή ο στρατιωτικός ανταποκριτής της εφημερίδας Maariv, Αβι Ασκενάζι. «Ο πόλεμος πράγματι ξεκίνησε με τον βρυχηθμό ενός λιονταριού», συνέχισε, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του ότι η εκστρατεία κατέληξε να «ακούγεται σαν το νιαούρισμα μιας γάτας».

Ρουκέτες της Χεζμπολά έπλητταν τη Ναχάρια και την Καρμιέλ λίγο προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία.

Την Πέμπτη το βράδυ, ιρανική πηγή δήλωσε στο λιβανέζικο Al Mayadeen ότι το Ιράν έθεσε «τελικό» τελεσίγραφο για τον τερματισμό των επιθέσεων στον Λίβανο.

Σύμφωνα με τον Ασκενάζι, την Πέμπτη «το Ιράν έλαβε πλήρη αναγνώριση από τις ΗΠΑ ότι είναι ο “ιδιοκτήτης” στον Λίβανο, ότι η Τεχεράνη είναι το ίδιο με τη Βηρυτό».

«Το Ισραήλ πράγματι συνέδεσε τη Χεζμπολά με το Ιράν, αλλά μετά την εκεχειρία με το Ιράν, ήταν το ίδιο το Ισραήλ που προσπάθησε να διαχωρίσει τα μέτωπα… Οι Αμερικανοί επιβεβαίωσαν ότι το Ιράν είναι ο προστάτης του Λιβάνου και ότι όλα πρέπει να περνούν μέσω αυτού».

«Η ισραηλινή κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί ειρήνη με τη λιβανέζικη κυβέρνηση. Ομως οι κάτοικοι του βορρά και η πλειονότητα της ισραηλινής κοινής γνώμης κατανοούν ότι αυτό δεν είναι τίποτε περισσότερο από επικοινωνιακό τέχνασμα, μια αδύναμη προσπάθεια μιας πολιτικής ηγεσίας που δεν ξέρει πώς να “πουλήσει” το γεγονός ότι έχει αποτύχει», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: The Cradle

ΥΓ1. Το σιωνιστικό Κανάλι 14 μετέδωσε ότι 6 ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό στον νότιο Λίβανο, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ισραηλινές πηγές παρουσιάζουν το περιστατικό ως «παραβίαση της εκεχειρίας» από τη Χεζμπολά, παρά το γεγονός ότι πιθανότατα επρόκειτο για προτοποθετημένο εκρηκτικό μηχανισμό.

ΥΓ2. Ο Ελαζάρ Μπετόν, κάτοικος του εποικισμού Αβιβίμ δήλωσε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωινό. Αυτό είναι απλώς άλλη μία ψευδαίσθηση. Πάντα μας πουλάνε τέτοιες κενές υποσχέσεις. Χτες το βράδυ δεχτήκαμε το μεγαλύτερο χαστούκι από την ισραηλινή κυβέρνηση. Δεν μας παίρνουν υπόψη. Στο τέλος του πολέμου, θα τους συναντήσουμε στις κάλπες. Είμαστε όμηροι τόσο της Χεζμπολά όσο και της ισραηλινής κυβέρνησης».

Ο Μοσέ Νταβίντοβιτς, επικεφαλής του συμβουλίου «Μάτα Ασέρ», αντιτίθεται στην εκεχειρία με τον Λίβανο: «Αυτοί που πληρώνουν το τίμημα είναι οι κάτοικοι του βορρά. Βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση – οι ξενώνες δεν θα γεμίσουν με επισκέπτες και δεν θα υπάρχει ασφάλεια. Αυτό είναι εγκατάλειψη».

ΥΓ3. Γράφει ο Αβι Ασκενάζι στη Maariv: Οι μεγαλύτεροι χαμένοι σε αυτή την ιστορία είναι οι κάτοικοι των βόρειων οικισμών. Για ακόμη μία φορά γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και τους δίνονται μεγάλες υποσχέσεις. Πόσο καιρό μπορούμε να τους πιστεύουμε όταν υπόσχονται την ίδια ιστορία που δεν υλοποιείται ποτέ; Ερχονται, βγάζουν φωτογραφίες και φεύγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα
Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα
Εκτύπωση 🖨
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

Επόμενο άρθρο Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

Σχετικά Αρθρα

«Οι σφαίρες των μαχητών της Αντίστασης που έπληξαν το στήθος του εχθρού στην Αλ-Χαλίλ δεν ήταν παρά μια φυσική απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής και των εποίκων της»

Η Χεζμπολά και το Λαϊκό Μέτωπο χαιρετίζουν την επίθεση στο τσέκποϊντ της Χεβρώνας

Διεθνή 24 Οκτ 2026, 10:32

Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα

Δύο παλαιστίνιοι μαχητές έπεσαν μάρτυρες στη διάρκεια της επιχείρησης

Διεθνή 23 Οκτ 2026, 18:09

Δυτική Οχθη: Προσπάθειες τρομοκρατίας με επιτόπιες ανακρίσεις και επίδειξη εικόνων βασανισμένων παλαιστίνιων κρατούμενων

Διεθνή 23 Οκτ 2026, 13:01

Το Ευρωκοινοβούλιο ως ο συλλογικός Γκέμπελς της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

Διεθνή 23 Οκτ 2026, 11:06

Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ

Διεθνή 22 Οκτ 2026, 21:26

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

Διεθνή 22 Οκτ 2026, 13:00
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

O εισαγγελέας Φλωρίδης, ο υπουργός Θεοδωρικάκος, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και η σαπίλα του μηχανισμού καταστολής

24 Οκτ 2026, 20:40
Διεθνή

«Οι σφαίρες των μαχητών της Αντίστασης που έπληξαν το στήθος του εχθρού στην Αλ-Χαλίλ δεν ήταν παρά μια φυσική απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής και των εποίκων της»

Η Χεζμπολά και το Λαϊκό Μέτωπο χαιρετίζουν την επίθεση στο τσέκποϊντ της Χεβρώνας

24 Οκτ 2026, 10:32
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

24 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Τζάμπα η Πνύκα

23 Οκτ 2026, 19:45
Διεθνή

Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα

Δύο παλαιστίνιοι μαχητές έπεσαν μάρτυρες στη διάρκεια της επιχείρησης

23 Οκτ 2026, 18:09
Πολιτική

Ο αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης και ο «εθελοντής» αυλικός του

23 Οκτ 2026, 14:39
Διεθνή

Δυτική Οχθη: Προσπάθειες τρομοκρατίας με επιτόπιες ανακρίσεις και επίδειξη εικόνων βασανισμένων παλαιστίνιων κρατούμενων

23 Οκτ 2026, 13:01
Υγεία

Oι Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι βάζουν στη θέση του τον ακροδεξιό «και α και ου» υπουργό Υγείας

23 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Το Ευρωκοινοβούλιο ως ο συλλογικός Γκέμπελς της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

23 Οκτ 2026, 11:06
Πολιτισμός

ΣΗΜΕΡΑ: Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

23 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Ο Γιαννακόπουλος τσάκισε τον Λιόλιο

«Αόρατος» σύμμαχος ο Μαρινάκης

22 Οκτ 2026, 22:53
Διεθνή

Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ

22 Οκτ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο Φιντάν στριμώχνει τον ελληνικό εθνικισμό στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ακροατήριο

22 Οκτ 2026, 21:03
Εργατικά

Στις 23 Οκτώβρη ξανά όλοι έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24) στις 9πμ

Εκδικάζεται το οριστικό πειθαρχικό του Δημήτρη Χαρτζουλάκη και της Χρύσας Χοτζόγλου 

22 Οκτ 2026, 20:23
Η παπάρα

Οι κυρίες έχουν νεύρα

22 Οκτ 2026, 18:41
Κόντρες

Στον αστερισμό του Θόδωρα

22 Οκτ 2026, 14:56
Διεθνή

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

22 Οκτ 2026, 13:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

Ημέρα αποτίμησης της γυναικείας εργασίας.

Ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

Ημέρα ακτών.

Ημέρα πληροφόρησης για την ανάπτυξη.

Ζάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964).

1922: Ο Μουσολίνι και 50.000 μελανοχιτώνες ξεκινούν από τη Νάπολη την «πορεία προς τη Ρώμη».

1956: Σοβιετικά τανκς στους δρόμους της Βουδαπέστης κατά τη δεύτερη μέρα της ουγγρικής εξέγερσης.

1968: Ταυτόχρονες εκρήξεις βομβών της ΔΕ στις εισόδους της Νομικής και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

1977: Αποφυλακίζεται από τον Κορυδαλλό μετά από δεκαοκτάμηνη παραμονή ο βασανιστής Μπάμπαλης.

1978: Βόμβες σε έκθεση της AEG και στο μηχανοκίνητο της χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη.

2001: Ο αστυφύλακας Γ. Τυλιανάκης πυροβολεί και σκοτώνει τον 21χρονο Μαρίνο Χριστόπουλο (Ζεφύρι).

2002: Ο ανθυπαστυνόμος Θοδωρής Κατσάς πυροβολεί και σκοτώνει τον 23χρονο Αναστάσιο Λυμούρα (Γλυφάδα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • Εφετείο 17Ν

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

  • ΕΛΑ

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

  • Επικοινωνία

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

  • Όροι χρήσης

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

  • Ποιοι είμαστε

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

  • Επικοινωνία

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

  • Όροι χρήσης

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

    Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo