Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μπελέρι γιοκ…
  • Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη
  • Το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν παραμάγαζο του Κασιδιάρη και γι’ αυτό η καταδίκη είναι μονόδρομος
  • Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού
  • Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη
  • Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Σανός για σιωνιστικά ζώα
Κόντρες

Σανός για σιωνιστικά ζώα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Δεκ 2025, 14:39

Ολος ο κόσμος γνωρίζει ποιος ήταν ο άνθρωπος που με κίνδυνο της ζωής του αφόπλισε έναν από τους επιτιθέμενους στους εβραίους πανηγυριστές στην Αυστραλία. Ονομάζεται Αχμεντ αλ-Αχμέντ, είναι μουσουλμάνος, πρόσφυγας από τη Συρία που πήρε άσυλο στην Αυστραλία εδώ και κάμποσα χρόνια και έχει ένα μπακαλικάκι.

Ολος ο κόσμος εκτός από τα σιωνιστικά ζώα που τα ταΐζει σανό ο Νετανιάχου, λέγοντας πως αυτός που αφόπλισε τον επιτιθέμενο ήταν «ένας εβραίος ήρωας». Είπε, επί λέξει, σε ομιλία του: «Είδαμε το κακό στη χειρότερη εκδοχή του και είδαμε επίσης τον εβραϊκό ηρωισμό στην κάλλιστη εκδοχή του. Καθώς ερχόμουν εδώ είδα ένα βίντεο με έναν Εβραίο που όρμησε σε έναν από τους δολοφόνους, του πήρε το όπλο και έσωσε ποιος ξέρει πόσες ζωές».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/12/netanyahou_psemata.mp4

Ετσι διαπαιδαγωγείται ο σιωνιστικός όχλος. Ετσι κατασκευάστηκε και συντηρείται ένας αντιδραστικός λαός.

Για τους καπιταλιστές έχει, για τους αγρότες δεν έχει

Διαβάζουμε στον φιλοκυβερνητικό Τύπο ότι ίσως και αυτή την εβδομάδα θα κατατεθεί στις Βρυξέλλες πρόταση της κυβέρνησης για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας. Η πρόταση, γράφουν, θα περιλαμβάνει την ενίσχυση του 30% της ενεργειακής κατανάλωσης των βιομηχανιών με περίπου 120 εκατ. έως 200 εκατ. ετησίως για τρία χρόνια και μετά, ενώ η επιδοτούμενη ενέργεια θα πρέπει να επιστραφεί μέσα σε μία εικοσαετία, μέσω επενδύσεων σε ΑΠΕ. Τα ποσά προκαλούν ίλιγγο. Και είναι λογικό να είναι τόσο μεγάλα, γιατί η βιομηχανία είναι ενεργοβόρα. Την ίδια στιγμή, οι αγρότες ζητούν τιμή ηλεκτρικού ρεύματος 7 λεπτά την κιλοβατώρα και αφορολόγητο πετρέλαιο για τα μηχανήματά τους και η κυβέρνηση τους απαντά ότι… δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Τα έχουν καπαρώσει όλα οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.

Το μνημόσυνο του GSΙ

Aντιγράφουμε από Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΝ: «Στο περιθώριο του Συμβουλίου [υπουργών Ενέργειας της ΕΕ], ο κ. Παπασταύρου και ο κ. Τσάφος πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας με τον νέο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου. κ. Μιχάλη Δαμιανό. Το κλίμα ήταν εγκάρδιο και συμφωνήθηκε οι δύο χώρες να προχωρήσουν στην  υλοποίηση των βημάτων που έχουν ανακοινωθεί από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη». Το περιβόητο GSI (καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) δεν κατονομάζεται καν. Αφού Μητσοτάκης και Χριστοδουλίοδης το κήδεψαν, ανακοινώνοντας ότι θα κάνουν από το μηδέν νέα οικονομικοτεχνική μελέτη, ο Παπασταύρου με τον νέο υπουργό Ενέργειας της Κύπρου (ο προηγούμενος, που ήταν υπέρ του GSI, εκδιώχτηκε) ανέλαβαν να του κάνουν το μνημόσυνο.

«Τα καρτέλ είναι αποτέλεσμα του σοσιαλισμού», είπε η Λατινοπούλου στον Χατζηνικολάου που την πήρε στο ψιλό, με τακτ όμως. Απτόητη αυτή τον έβαλε στη θέση του: «Αυτό δεν το αμφισβητούν ούτε οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι και θεωρητικοί». Δεν την ρώτησε να του πει έναν οικονομολόγο ή θεωρητικό, γιατί αυτές οι ραδιοφωνικές εμφανίσεις είναι «ειδικού περιεχομένου» και δεν επιτρέπεται να ξεφτιλίζουμε τους «φιλοξενούμενους» (καταλαβαίνετε…). Είμαστε σίγουροι ότι η ακροδεξιά σελέμπριτι δε θα μπορούσε να κατονομάσει ούτε έναν οικονομολόγο ή θεωρητικό. Πρώτο, γιατί κανένας οικονομολόγος, οποιασδήποτε αστικής κατεύθυνσης, δεν έχει γράψει τέτοια παπάρα (εκτός αν κατονόμαζε τον… Τραμπ, για να πέσει το γέλιο της αρκούδας). Δεύτερο, γιατί οι γνώσεις της περιορίζονται στα σχετικά με τον έλεγχο της κυτταρίτιδας και την αφαίρεση της περιττής τριχοφυΐας. Ενα οικονομολογικό βιβλίο, ακόμα και εκλαϊκευτικό, θα της φαινόταν γραμμένο στα κινέζικα.

Στην υγειά των κορόιδων

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών πήραμε την παρακάτω πρόσκληση.

Εμείς δεν πρόκειται να πάμε. Ούτε λιγούρια είμαστε ούτε παπαγαλάκια και ξεσκονιστήρια, για να συμμετάσχουμε στην επιχείρηση αγιογράφησής του, που έχει στήσει ο πρώην πασόκος και νυν νεοδημοκράτης με τις άμετρες φιλοδοξίες. Δουλειά του δημοσιογράφου (πρέπει να) είναι το ρεπορτάζ και ο έλεγχος των φορεών της πολιτικής εξουσίας. Η θέση του είναι στις αίθουσες Τύπου των υπουργείων και όχι  σε τραπέζια πολυτελών εστιατόριων-μπαρ. Θα ρωτούσαμε αν θα πληρώσει από την τσέπη του το φαγητό και τα ποτά στο κυριλομάγαζο (κάνα ογδοντάρι-κατοστάρικο το άτομο και μπορεί να λέμε και λίγα), αλλά η πρόσκληση αναφέρει σύμπασα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΟΟ, οπότε αντιλαμβανόμαστε πως τα λεφτά θα τα πληρώσει ο σκληρά φορολογούμενος ελληνικός λαός.

ΥΓ. Οπως πληροφορούμαστε σήμερα το βράδυ θα φαγοποτιστούν από τον Πιερρακάκη οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες σε κυριλέ ταβέρνα στο Παγκράτι. Από την τσέπη του θα πληρώσει;

Ο Μαρινάκης μαζί με τον σύζυγο της Ντόρας ανακοίνωσαν ότι η εφοπλιστική εταιρία του εφοπλιστή, μιντιάρχη, επιχειρηματία του ποδόσφαιρου κτλ. αναλαμβάνει μέγας χορηγός για τη μετατροπή του Καλλιμάρμαρου σε στάδιο που θα μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες επιπέδου Diamond League. Μπίζνα είναι κι αυτή, αλλά μην μας πείτε ότι δεν υπήρχε άλλος καπιταλιστής για να μπει στη μπίζνα και επιλέχτηκε ο θανάσιμος εχθρός του Κούλη. Η απάντηση είναι απλή: η Ντόρα δουλεύει για πάρτη της και για το γιο της και όχι για τον αδερφό της, που άλλωστε δεν της φέρθηκε δίκαια.

Για μπάτσες

Δε φτάνει που κατηγόρησε την αστική αντιπολίτευση ότι «οδηγεί την Ελλάδα σε ιδιότυπο αγροτικό Grexit» (sic!), επειδή επιμένει ν’ ασχολείται με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το τράβηξε και παραπέρα ο Σκέρτσος. Αναφερόμενος στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις, είπε ότι «υπάρχουν πολλές όψεις της Ελλάδας που μας πληγώνουν και μας θυμώνουν. Την ίδια ημέρα που αναλαμβάναμε ομόφωνα την προεδρία του Eurogroup, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με προσβλητικές συμπεριφορές που προέρχονται από το αρχαϊκό παρελθόν των πελατειακών σχέσεων στον πρωτογενή τομέα. Είμαστε εδώ για να συγκρουστούμε με αυτές τις συμπεριφορές που προσβάλλουν τους πολλούς νομοταγείς αγρότες και τους πολίτες. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε αυτές τις συμπεριφορές. Οι πελατειακές σχέσεις καθηλώνουν την πολιτεία, πληγώνουν την ισονομία και ισοπολιτεία». Ολοι δικοί τους είναι, από τους επιλοχίες τύπου Φραπέ, Χασάκη, Καλφούτζου κτλ., μέχρι τους λοχαγούς τύπου Στρατάκου, Μπαμπασίδη, Μελά, Ζερβού κτλ. και από τους ταξίαρχους τύπου Βορίδη και Αυγενάκη μέχρι τον στρατηγό Μητσοτάκη και το επιτελείο του (Δημητριάδη, Σκέρτσο, Μυλωνάκη κτλ.), κι ο Σκέρτσος προκαλεί με αμπελοφιλοσοφίες και γελοιότητες που νομίζει ότι συνιστούν… πολιτικοκοινωνική ανάλυση.

Τεράστια απώλεια για το μόρφωμα του Στέφανου σκέτου. Ο Μιχελογιαννάκης ο γιατρός ανακοίνωσε την αποχώρησή του! Η στήλη δικαιώνεται: το μόρφωμα δεν μπορεί πλέον να επιτελέσει το ρόλο του μεγάλου χορηγού της. Μόνο με Στέφανο, Τάιλερ και Φρόξι δε βγαίνει μεροκάματο, παιδιά.

Διαψεύσεις του κ..ου

Η κυρία Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε ότι δουλεύει για να στήσει κόμμα. «Είμαι στην πρώτη γραμμή μαζί με άλλους ανθρώπους που προσπαθούμε να το οργανώσουμε αυτό το κίνημα» είπε. Διαβεβαίωσε, δε, ότι «πάμε για κάτι πολύ μεγάλο». Δε θα πούμε τα αυτονόητα, ότι είναι δικαίωμά της και ότι πλέον θα αντιμετωπίζεται ως πολιτικό πρόσωπο και όχι ως μάνα θύματος των Τεμπών. Ούτε θα μπούμεσε κουβέντα για το ποιους θα βλάψει ένα τέτοιο μόφωμα και τι προοπτικές έχει. Θα θυμίσουμε μόνο ότι μέχρι και πρόσφατα η κα Καρυστιανού διέψευδε ότι προσανατολίζεται σε κάτι τέτοιο. Οταν επί τόσο καιρό ψευδόταν, ποιος θα πιστέψει τις προεκλογικές εξαγγελίες της;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά
Επόμενο άρθρο Καθημερινή δίψα εν μέσω σκηνών και ερειπίων: Μια «τραχιά και αμμώδης διαδρομή» για τους εκτοπισμένους της Γάζας

Σχετικά Αρθρα

Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

Κόντρες 17 Δεκ 2025, 19:19

Οταν βαφτίζεις «κοινωνία» τους καπιταλιστές, έχεις χάσει το παιχνίδι

Κόντρες 15 Δεκ 2025, 13:34

Στης αιματορουφήχτρας την ποδιά σφάζονται παλικάρια

Κόντρες 14 Δεκ 2025, 06:35

Kαι πωρωμένος αντιδραστικός και αγράμματος

Κόντρες 13 Δεκ 2025, 09:00

Τρέμε Παπασταύρου, ο Τάκαρος αντεπιτίθεται

Κόντρες 12 Δεκ 2025, 15:00

Υπέρ Χιτών, Ταγματαλητών και δωσιλόγων γενικώς

Κόντρες 10 Δεκ 2025, 09:28
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Μπελέρι γιοκ…

18 Δεκ 2025, 09:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

18 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν παραμάγαζο του Κασιδιάρη και γι’ αυτό η καταδίκη είναι μονόδρομος

17 Δεκ 2025, 21:07
Διεθνή

Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού

17 Δεκ 2025, 20:18
Κόντρες

Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

17 Δεκ 2025, 19:19
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

17 Δεκ 2025, 12:56
Εργατικά

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

17 Δεκ 2025, 10:03
Διεθνή

Αμπντουλά Μπαργούτι: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα»

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

17 Δεκ 2025, 09:40
Παιδεία

Καιροσκοπισμός αισχίστου είδους

17 Δεκ 2025, 08:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Δεκέμβρη

17 Δεκ 2025, 00:01
Η παπάρα

Αλλοι στήνουν κόμματα κι άλλος ονειρεύεται πρωθυπουργία

16 Δεκ 2025, 20:41
Παιδεία

Οχι στα Ωνάσεια Σχολεία-Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μας

Στο πόδι εκπαιδευτικοί και γονείς στην Καλλιθέα

16 Δεκ 2025, 19:50
Διεθνή

Καθημερινή δίψα εν μέσω σκηνών και ερειπίων: Μια «τραχιά και αμμώδης διαδρομή» για τους εκτοπισμένους της Γάζας

16 Δεκ 2025, 18:43
Κόντρες

Σανός για σιωνιστικά ζώα

16 Δεκ 2025, 14:39
Αθλητισμός

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

16 Δεκ 2025, 10:40
Πολιτισμός

Συνθήκες εργασιακού κάτεργου στο «Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Λυρικής Σκηνής

Ακραία ενταντικοποίηση, χορευτές που χορεύουν ως τα 67 τους χρόνια (!) ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργατικά ατυχήματα, απαξίωση, συνδικαλιστικές διώξεις, πειθαρχικά..

16 Δεκ 2025, 09:33
Διεθνή

Οι Παλαιστινιακές Αντιστασιακές Οργανώσεις συγχαίρουν τη Χαμάς για την 38η επέτειο της ίδρυσής της

16 Δεκ 2025, 08:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Δεκέμβρη

16 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Ταξιαρχίες Αμπού Aλί Μουσταφά θρηνούν τον μάρτυρα ηγέτη Ράεντ Σαάντ

15 Δεκ 2025, 17:48
Καταστολή

Θυμίζουν τα τερτίπια της χούντας των συνταγματαρχών

Μητσοτάκης, Δένδιας, Ζαχαράκη εκδικούνται τη φοιτητική νεολαία

15 Δεκ 2025, 15:30
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

Ημέρα μετανάστη.

Νίγηρας: Ημέρα δημοκρατίας (1958).

1924: Καθιερώνεται το οκτάωρο (48ωρο εβδομαδιαίως) στην Ελλάδα.

1943: Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 118 κατοίκους του χωριού Δράκεια Μαγνησίας.

1954: Γενική απεργία και αιματηρές διαδηλώσεις στην Κύπρο, 35 τραυματίες, 37 συλλήψεις.

1969: Καταργείται η θανατική ποινή στη Βρετανία.

1994: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Βουλγαρίας (πρώην Κομμουνιστικό) κερδίζει τις εκλογές.

2000: Επίθεση των αρχών ασφαλείας στις φυλακές της Τουρκίας, 31 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo