Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»Ενα ντοκιμαντέρ σκοπιμοτήτων και η καλύτερη ταινία της χρονιάς
Πολιτισμός

Ενα ντοκιμαντέρ σκοπιμοτήτων και η καλύτερη ταινία της χρονιάς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Νοέ 2025, 17:16

Σεπιντέ Φαρσί: Κράτα την ψυχή σου στο χέρι και περπάτα

Η ιρανή ντοκιμαντερίστρια Σεπιντέ Φαρσί κινηματογραφεί τις βιντεοκλήσεις της μέσω κινητού τηλεφώνου με μια νεαρή φωτογράφο στη Γάζα κατά τη διάρκεια του δίχρονου πολέμου, μέχρι που η τελευταία σκοτώνεται από ισραηλινό στοχευμένο αεροπορικό βομβαρδισμό μαζί με άλλα έξι μέλη της οικογένειάς της.

Η Σεπιντέ Φαρσί, γόνος αριστερής οικογένειας και ακτιβίστρια με έντονη αντικαθεστωτική δράση, ζει εξόριστη από το 1984 στο Παρίσι και όλη η φιλμογραφία της έχει απαγορευτεί στο Ιράν. Η θεματολογία των ταινιών της περιστρέφεται γύρω από την καταπίεση, τις διώξεις, τη λογοκρισία, τον αυταρχισμό και τον πόλεμο όχι μόνο του ιρανικού καθεστώτος αλλά γενικότερα. Ο χαρακτήρας των ταινιών της είναι ανθρωποκεντρικός χωρίς να απουσιάζουν επιλεκτικές πολιτικές αιχμές.

Για την Φαρσί, που ήταν αδύνατο να επισκεφτεί τη Γάζα, οι δύσκολες και με άπειρα εμπόδια βιντεοκλήσεις της με την νεαρή φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα, ήταν ο μόνος τρόπος για να πραγματοποιηθεί αυτή η ταινία. Μια ταινία που ο θεατής παρακολουθεί απνευστί και που αποτελεί ταυτόχρονα ένα πορτρέτο και μια καταγραφή της αβίωτης πραγματικότητας της Γάζας της γενοκτονίας. Το συγκλονιστικότερο στοιχείο της ταινίας είναι ο αφοπλιστικός τρόπος με τον οποίο  η νεαρή κοπέλα περιγράφει τον καθημερινό αφανισμό δίπλα της, τον τρόμο, την πείνα, την εξοικείωση με το θάνατο, την ανθεκτικότητα και ιδιαιτερότητα των Γαζαίων, την ελπίδα και την προσδοκία μιας στοιχειώδους ζωής.

Η Φάτμα Χασόνα διηγείται με χαμόγελο το σκοτωμό δεκατριών μελών της ευρύτερης οικογένειάς της, κάποιων φίλων και γειτόνων της, τα πιο τραγικά πράγματα. Είναι φωτεινή, είναι πολύπλευρα ταλαντούχα, έχει όνειρα, θέλει να γνωρίσει όλο τον κόσμο. Ομως η Γάζα είναι το σπίτι που δε θα ήθελε να εγκαταλείψει ποτέ.

Στην ερώτηση ποια είναι η άποψη της για την 7η Οκτώβρη, η Χασόνα απαντά: «αποδείξαμε ότι μπορούμε να πολεμήσουμε ακόμα και με γυμνά χέρια». Και αμέσως μετά, όταν ζητείται η γνώμη της για τον Σινουάρ, εκφράζει την άποψη, σχεδόν καθοδηγείται σε αυτή από τη σκηνοθέτρια, ότι δεν είναι δημοφιλής! Η Φαρσί, που πριν έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί κατά του ιρανικού καθεστώτος, σπεύδει να τοποθετήσει τον Σινουάρ περίπου στην ίδια μοίρα με τον Νετανιάχου, αφού και οι δύο θέλουν τον πόλεμο!

Η Σεπιντέ Φαρσί είναι γνώριμη πολλών διεθνών φεστιβάλ και αυτή της η ταινία έχει ήδη τιμηθεί σε αρκετά από αυτά. Παρά τη χρησιμότητά της, το ερώτημα είναι: άραγε θα είχε τόσες τιμητικές διακρίσεις αν δεν υπήρχαν οι δυτικές πολιτικές σκοπιμότητες κατά του ιρανικού καθεστώτος και αν δεν υπήρχε στην ταινία η απαξιωτική αναφορά στον δολοφονημένο ηγέτη της Χαμάς;

Αμπερ Φάρες: Coexistence My Αss (Συνύπαρξη του κώλου)

Και όμως! Η καλύτερη ίσως ταινία της χρονιάς έχει εβραϊκές καταβολές!

Η Νόαμ Σούστερ Ελιασί είναι μια αναγνωρίσιμη ισραηλινή stand up comedian. Γεννήθηκε από αριστερούς γονείς, μια ιρανοεβραία μητέρα και ένα ρουμανοεβραίο πατέρα. Μεγάλωσε στην κοινότητα «Οαση της Ειρήνης», όπου Παλαιστίνιοι και Εβραίοι συμβιώνουν συνειδητά. Σε αυτό το «ειδυλλιακό υπόδειγμα» συμβίωσης παρελαύνουν διάφοροι, από τη Χίλαρι Κλίντον και τη Τζέιν Φόντα μέχρι τον Ρότζερ Γουότερς, για να τονίσουν την ανάγκη της ειρηνικής συνύπαρξης!

Για την έφηβη Νόαμ, που ασπάζεται με πάθος αυτή την ιδέα, ένα πεδίο ακτιβισμού που περιλαμβάνει κωμικά σκετς μέχρι την πρόσληψη της στον ΟΗΕ προκειμένου να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, έχει ανοιχτεί διάπλατα μπροστά της.

Αλλά, όση κωμική φλέβα και αν διαθέτει ένας αριστερός ακτιβιστής, πόσο εύκολο είναι να ζήσει στην κόλαση του Ισραήλ; Πόσο εύκολο είναι το γέλιο να μην εναλλάσσεται με το δάκρυ; Πόσο εύκολο είναι να σε βρίζουν όλοι οι συμπατριώτες σου, ακόμα και αν εμφανίζεσαι  στο κρατικό κανάλι, και να σε αποδέχονται μόνο οι Άραβες (Παλαιστίνιοι); Πόσο εύκολο είναι να βλέπεις ότι η πόλωση, η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης απέναντι στον Νετανιάχου αγνοεί επιδεικτικά τον «πραγματικό ελέφαντα» στο εσωτερικό του Ισραήλ, που είναι η κατοχή και ο εξανδραποδισμός των Παλαιστινίων; Πόσο εύκολο είναι να βλέπεις το κοινό σχολείο Αράβων και Εβραίων να πυρπολείται; Πόσο εύκολο είναι να βλέπεις την αλματώδη άνοδο του φασισμού, ιδιαίτερα μετά την 7η Οκτώβρη; Πόσο εύκολο είναι να ανήκεις στην μειοψηφία του 1% που αντιτάσσεται σε αυτό το αίσχος;

Η Νόαμ εγκαταλείπει τον ΟΗΕ, αρνείται την ανώδυνη ψυχαγωγία, επιλέγει τη βιτριολική πολιτική σάτιρα, κινείται στο επώδυνο μεταίχμιο του να είσαι Ισραηλινός και να αισθάνεσαι Παλαιστίνιος. Στις διαδηλώσεις επιλέγει να στέκεται κάτω από τις παλαιστινιακές σημαίες, γιατί αισθάνεται ότι εκεί είναι το σπίτι της. Στις εκλογές λέει «ας πάμε τώρα να γίνουμε προδότες του κερατά και να ψηφίσουμε το παλαιστινιακό κόμμα». Φοβάται και απλώς ξέρει  ότι επειδή είναι Ισραηλινή γλιτώνει τα χειρότερα. Προσπαθεί ακόμα και μετά την 7η Οκτώβρη, κατά την οποία χάθηκαν γνωστοί της άνθρωποι, να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Η Λιβανοκαναδέζα Αμπερ Φάρες σκηνοθετεί με αξιώσεις ένα μίγμα κωμικών σκετς και προσωπικών βιωμάτων στο φόντο της ζοφερής,  μιλιταριστικής, ισραηλινής πολιτικής πραγματικότητας και μαζί με την Νόαμ Σούστερ Ελιασί παραδίδουν στο κοινό την πιο έντιμη και ουσιαστική ταινία της χρονιάς. Μια ταινία που διαλαλεί ότι «δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» και ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη του καταπιεστή με τον καταπιεζόμενο. Ή, όπως το είπε ο Γασάν Καναφάνι, δεν μπορεί να υπάρξει να γίνει συζήτηση ανάμεσα στο ξίφος και το λαιμό.

Ε.Σ.

Εκτύπωση 🖨
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑυτή και τα… άβατάρ της
Επόμενο άρθρο Προκλητική κυβερνητική μεθόδευση για να κουκουλωθεί το έγκλημα της Πύλου

Σχετικά Αρθρα

Ακυρώθηκε η διάσημη Εβδομάδα Συγγραφέων της Αδελαΐδας 2026: Μετά τον αποκλεισμό παλαιστίνιας-αυστραλής συγγραφέα

Περισσότεροι από 180 συγγραφείς και ομιλητές αποσύρθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό

Πολιτισμός 13 Ιαν 2026, 12:56

Θρησκεία τους ο ρατσισμός και η απανθρωπιά

Πολιτισμός 28 Δεκ 2025, 12:20

Τα φασιστοεθνίκια της Φλώρινας ξαναχτύπησαν: Διέκοψαν τη συναυλία μπάντας που τραγουδούσε και στα Μακεδονικά

Πολιτισμός 26 Δεκ 2025, 10:19

Συνθήκες εργασιακού κάτεργου στο «Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Λυρικής Σκηνής

Ακραία ενταντικοποίηση, χορευτές που χορεύουν ως τα 67 τους χρόνια (!) ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργατικά ατυχήματα, απαξίωση, συνδικαλιστικές διώξεις, πειθαρχικά..

Πολιτισμός 16 Δεκ 2025, 09:33

Στη Γαλλία επιτρέπεται η ελευθερία της έκφρασης, εκτός αν σατιρίζει τον Μακρόν ή καταγγέλλει τους σιωναζιστές

Διεθνή 15 Δεκ 2025, 06:03

Απόψε σας περιμένουμε στη γιορτή της Κόντρας

Εκδηλώσεις 13 Δεκ 2025, 09:42
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo