Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 17 χρόνια από τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη 2008
  • Αντικυνωνικά
  • Σαν σήμερα 6 Δεκέμβρη
  • Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια
  • Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;
  • Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Αυτή και τα… άβατάρ της
Κόντρες

Αυτή και τα… άβατάρ της

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Νοέ 2025, 12:33

Η Ζωή μαθήτρια, η Ζωή δασκάλα, αγρότισσα, πυροσβέστης, καπετάνιος, μεταλλεργάτρια, γιατρός, δικαστίνα και σε αρκετές ακόμα εκδοχές. Ψηφιακά. Αμα υπάρχουν λεφτά, όλα τα κάνει η σύγχρονη τεχνολογία. Μέχει να εμφανίσει την Κωνσταντοπούλου να συνομιλεί με δεκάδες… άβαταρ. Πέφτει γέλιο στα σόσιαλ μίντια. Η κορυφαία ατάκα: δεν είμαστε προσωποκεντρικό κόμμα είπε κάποια στιγμή η Κωνσταντοπούλου! Και επί σχεδόν τέσσερις ώρες συνομιλούσε η ίδια με τα δεκάδες άβατάρ της, που είχαν κατασκευαστεί με τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή και οι ψηφιακές εκδοχές της. Κανένας άλλος, καμιά άλλη. Και με κεντρικό σλόγκαν δάνειο από τον Μακρόν: ούτε δεξιά ούτε αριστερά, μπροστά.

Θα αποδώσει η καμπάνια; Γιατί να μην αποδώσει; Σε εποχές πολιτικής κρίσης πάντα υπάρχει χώρος για «παραξενιές». Εδώ έγινε συγκυβερνήτης και υπουργός Αμυνας ο Καμμένος, στην πιο «εξωφρενική» πολιτική κολλεγιά που εμφανίστηκε ποτέ στην ιστορία του ελληνικού αστικού κοινοβουλευτισμού. Υπάρχει και μεγάλο πουσάρισμα από τα αστικά μίντια, δείγμα του ότι ισχυροί καπιταλιστικοί κύκλου θέλουν και την Κωνσταντοπούλου στο παιχνίδι. Είναι ένας συντηρητικός κάδος διοχέτευσης της κοινωνικής διαμαρτυρίας. Το καινούργιο και το παράξενο είναι πάντοτε ελκυστικά για ένα τμήμα αυτής της αυθόρμητης κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Ο μπροστινός

Πρώτα δήλωσε άγνοια για τα σχέδια του Τσίπρα: «Πού να ξέρω εγώ τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας; Αυτή είναι η ερώτηση των 10.000 δολαρίων, η δωροεπιταγή που θα έπαιρνα αν γνώριζα την απάντηση (…) Εγώ δεν είμαι και τόσο κοντά του, ζω Θεσσαλονίκη κι αυτός Αθήνα, εγώ είμαι ΠΑΟΚ αυτός Παναθηναϊκός». Μετά αποφάνθηκε ότι «ότι ως κόμμα εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του», γι’ αυτό και «τον Τσίπρα τον έπνιγε ο ΣΥΡΙΖΑ», πράγμα που έχει συμβεί και με άλλους ηγέτες (έφερε ως παράδειγμα τον Ανδρέα Παπανδρέου που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που ίδρυσε τη ΝΔ). Για να καταλήξει: «Η κοινωνία συζητάει σήμερα για το κόμμα Τσίπρα για ποιο λόγο, επειδή είναι ομορφόπαιδο ο Τσίπρας – που είναι; Οχι. Συζητάει γιατί αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο σ’ αυτό που λέμε προοδευτικό χώρο. Αυτό το αδιέξοδο η κοινωνία το αποτυπώνει απλά. Απλά ο κόσμος λέει: να γυρίσει ο Τσίπρας. Αυτό λέει ο κόσμος με έναν τρόπο καθημερινό».

Ο Νίκος Μαραντζίδης στο πρωινάδικο του ΟΡΕΝ. Με λειτουργία μπροστινού που δεν τον ενδιαφέρει να την κρύψει. Τη διαψεύδει τυπικά (με σχεδόν ειρωνικό τρόπο). Αυτά προβλέπει το σχέδιο προπαγάνδας.

Ο ναυαρχούκος…

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι πασοκοκιναλίτες, όταν είδαν τον Ευάγγελο Αποστολάκη «πρώτο τραπέζι πίστα» στο ιβέντ του Ανδρουλάκη για την οπλοφορία στο Ηράκλειο (με την ευκαιρία να ξαναρωτήσουμε: το δικό του το κουμπούρι, με το οποίο έριχνε μπαλωθιές στα πάρτι της ΠΑΣΠ στην Κομοτηνή, το έχει παραδώσει;). Η επίσημη διαρροή από το «περιβάλλον» του Ανδρουλάκη ήταν πως η εκδήλωση ήταν ανοιχτή και πως ο Αποστολάκης πήγε με δική του πρωτοβουλία, γιατί τον ενδιαφέρουν τα ζητήματα της Κρήτης απ’ όπου κατάγεται. Απορούμε πώς κρατούσαν τα γέλια τους αυτοί που έλεγαν αυτή την εξωφρενική δικαιολογία. Ο ναυαρχούκος είναι πονηρός. Τι θέλει; Μια άκοπη επανεκλογή στη Βουλή. Δηλαδή, μια εκλογιμη θέση σε ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Γι’ αυτό έκανε τον βαρκάρη του Κασσελάκη με την κόκκινη φόρμα σαν τον Μπομπ τον μάστορα. Οταν είδε ότι ο Κασσελάκης δεν έχει προοπτικές, τον παράτησε σύξυλο. Του έχει τάξει εκλόγιμη θέση (το πολύ τη δεύτερη) στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης; Δεν το ξέρουμε. Αν δεν έχει κλείσει το ντιλ, τότε ο ναυαρχούκος προβάλει τον εαυτό του σαν κελεπούρι για το οποίο (πρέπει να) ερίζουν ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και Τσίπρας. Κι αν δεν τον πάρει κανένας από τους δύο; Σαν καλός παίκτης, θα πάει για το επόμενο κόλπο. Κι αν το χάσει κι αυτό, θα μείνει ταπί και (καθόλου) ψύχραιμος.

…κι ο Μπουμπούκος

Πότε ρωτάνε έναν αστό πολιτικό αν θέλει να διεκδικήσει την αρχηγία ενός κόμματος; Οταν ο εν ενεργεία αρχηγός παραπαίει. Αν μάλιστα το κόμμα είναι κόμμα εξουσίας, το ερώτημα γίνεται πιο αποκαλυπτικό-προκλητικό. Σε δεξιό ραδιοσταθμό (Παραπολιτικά FM) ρώτησαν τον ακροδεξιό-νεοφιλελεύθετο τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανό-υπουργό Μπουμπούκο αν σκέφτεται και αν θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία της ΝΔ. Κι αυτός απάντησε όπως θα απαντούσε ο Φράνσις Αντεργουντ στο House of Cards: «Το ερώτημα δεν έχει σημασία σήμερα, διότι το να σας προβλέψω ποιες θα είναι οι επιθυμίες μου και οι δυνατότητές μου μετά τα αρκετά χρόνια μπροστά που έχει ο Μητσοτάκης, δεν το ξέρω. Τώρα δεν το σκέφτομαι καθόλου, γιατί τώρα είμαι επικεντρωμένος σε έναν μείζονα στόχο, ο στόχος είναι η τρίτη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα με αυτοδυναμία, αυτό με ενδιαφέρει, γιατί αυτό πιστεύω ότι είναι καλό για την Ελλάδα».

Ο Γεωργιάδης ήταν υποψήφιος το 2015 και ήρθε τέταρτος με 11%. Πριν από το δεύτερο γύρο έκλεισε ντιλ με τον Μητσοτάκη και τον στήριξε «υστερικά». Λογικό είναι να έχει βλέψεις. Και να σχεδιάζει να ξαναπαίξει το ίδιο παιχνίδι. Οχι «μετά από αρκετά χρόνια» αλλά μετά από τις επόμενες εκλογές. Αλλο τι σχεδιάζει και άλλο τι είναι αναγκασμένος να λέει για να εμφανίζεται σαν κομματικά νομιμόφρων. Μπορούμε να φανταστούμε τη χαρά του με το «τσιγάρισμα» του Βορίδη λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς ο τελευταίος είχε τις δικές του αρχηγικές φιλοδοξίες που «καψαλίστηκαν».

Λίγο προτού διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου, ο άλλοτε αντι-ασαντικός μαχητής Αλ-Ζολάνι και νυν μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Αλ-Σάρα παίζει μπάσκετ με τον αρχηγό της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικάνικου στρατού! Αν δεν μπορούσε να πετάξει σωστά τη μπάλα στη μπασκέτα, μάλλον θα διάλεγαν άλλου τύπου σόου.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/11/AlSaraa_basket_usa.mp4

Και πολύ κράτησε

Είκοσι μέρες. Kαι πολύ κράτησε η… πενταετής φυλάκιση του Σαρκοζί, μετά την καταδίκη του για διαφθορά. Το Εφετείο του Παρισιού τον αποφυλάκισε «υπό δικαστική επιτήρηση». Τι σημαίνει αυτό; Οχι κατ’ οίκον έκτιση της ποινής, αλλά περιοριστικοί όροι, όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η απαγόρευση συνάντησής του με άλλους κατηγορούμενους της ίδιας υπόθεσης. Μιλάμε τον… τσάκισαν! Ο Σαρκοζί καταδικάστηκε για χρηματοδότηση προεκλογικών δραστηριοτήτων του από το καθεστώς Καντάφι. Ο ίδιος, πάντως, δε δίστασε να συμμετάσχει σ’ εκείνους που οργάνωσαν την ανατροπή και τη δολοφονία του Καντάφι.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 11 Νοέμβρη
Επόμενο άρθρο Ενα ντοκιμαντέρ σκοπιμοτήτων και η καλύτερη ταινία της χρονιάς

Σχετικά Αρθρα

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

Κόντρες 5 Δεκ 2025, 12:29

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

Κόντρες 4 Δεκ 2025, 10:59

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

17 χρόνια από τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη 2008

6 Δεκ 2025, 08:08
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

6 Δεκ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Δεκέμβρη

6 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια

Διαφορετικά, θα έχετε την τύχη του Αμπού Σαμπάμπ

5 Δεκ 2025, 18:47
Οικονομία

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

5 Δεκ 2025, 14:24
Παιδεία

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

5 Δεκ 2025, 13:31
Οικονομία

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

5 Δεκ 2025, 13:24
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Δεκέμβρη

Φινλανδία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1917).

1936: Το Μεξικό δίνει πολιτικό άσυλο στον Τρότσκι.

1948: Εξαρθρώνεται η ΕΠΟΝ Αθήνας-Πειραιά, συλλαμβάνονται όλα τα ηγετικά στελέχη, κατάσχονται τέσσερα τυπογραφεία.

1986: Πρώτη δημόσια άρνηση στράτευσης στην Ελλάδα (Μιχάλης Μαραγκάκης).

1994: Βόμβα στη Γ’ Δ.Ο.Υ. Αθηνών (ΕΛΑ-1η Μάη).

2008: Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας δολοφονεί τον δεκαπεντάχρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια.

2013: Πεθαίνει ο Nelson Mandela.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo