Χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο, παραθέτουμε χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κυβέρνησης της Γάζας:
Το Ισραήλ επιστρέφει 120 σώματα παλαιστίνιων μαρτύρων μετά την κράτησή τους — αδιάσειστες αποδείξεις για εκτελέσεις πεδίου και φρικτά βασανιστήρια
Ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της παράδοσης 120 σορών παλαιστίνιων μαρτύρων, των οποίων τα λείψανα κρατήθηκαν από την ισραηλινή κατοχή κατά τη διάρκεια του γενοκτονικού πολέμου της εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας. Τα σώματα επεστράφησαν σε τρεις διαδοχικές παρτίδες:
– 45 την Τρίτη
– 45 την Τετάρτη
– 30 σήμερα, Πέμπτη
Μεταξύ αυτών βρίσκονται δεκάδες αγνώστων στοιχείων, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει ακόμη καθοριστεί.
Επίσημες εξετάσεις και στοιχεία από το πεδίο δείχνουν ότι η Κατοχή διέπραξε εκτελέσεις πεδίου και συστηματικά βασανιστήρια σε μεγάλο αριθμό από τους ανακτηθέντες μάρτυρες. Έχουν τεκμηριωθεί τα εξής:
-
-
Σαφή σημάδια απαγχονισμού και εμφανή ίχνη από σχοινιά στους λαιμούς αρκετών σορών.
-
Πυροβολισμοί εξ επαφής, που επιβεβαιώνουν σκόπιμες εκτελέσεις πεδίου.
-
Δεμένα χέρια και πόδια με πλαστικά δεματικά, δείχνοντας ότι τα θύματα είχαν δεθεί προτού εκτελεστούν.
-
Δεμένα μάτια και χαρακτηριστικά προσώπου που μαρτυρούν σύλληψη πριν από την εκτέλεση.
-
Σώματα συνθλιμμένα κάτω από τις ερπύστριες ισραηλινών αρμάτων, κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών νόμων.
-
Σημάδια έντονου σωματικού βασανισμού, όπως κατάγματα, εγκαύματα και βαθιά τραύματα σε πολλές από τις σορούς.
-
Αυτά τα εγκλήματα συνιστούν σοβαρή παραβίαση της Τέταρτης Συνθήκης της Γενεύης και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και επιβεβαιώνουν ότι η Κατοχή έχει προβεί σε εξωδικαστικές εκτελέσεις και σωματική εξόντωση κρατουμένων και παλαιστίνιων αμάχων.
Ζητάμε τον άμεσο σχηματισμό ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής ώστε να διερευνήσει αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξε η Κατοχή και να λογοδοτήσουν οι ηγέτες της για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχτηκαν εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα
Counter Intelligence
To φυσάνε και δεν κρυώνει οι σιωναζιστές. Στη διάρκεια της εισβολής τους στη Γάζα, έβαλαν αραβόφωνους ρουφιάνους να πετάξουν σε διάφορα σημεία κάρτες SIM «του κουτιού», ελπίζοντας ότι μέλη της Αντίστασης θα νομίσουν ότι αυτές είναι από κατεδαφισμένα μαγαζιά και θα τις πάρουν για να τις χρησιμοποιήσουν. Ετσι, οι σιωναζιστές θα μπορούσαν να μαζέψουν στοιχεία για τις κινήσεις των αντιστασιακών μονάδων.
Ομως η Αντίσταση, όπως αποδείχτηκε και στις 7 Οκτώβρη που τους έπιασε στον ύπνο και χτύπησε σε κομβικά σημεία, παραλύοντας τη Μεραρχία της Γάζας, έχει γερή αντικατασκοπία που λειτούργησε αποτελεσματικά παρά τις συνθήκες της άγριας πολεμικής επίθεσης. Μάζεψε τις κάρτες SIM, ενώ παράλληλα εξέδωσε οδηγίες προς όλες τις μονάδες της να μην χρησιμοποιούν καθόλου κινητά.
Και την ημέρα που ήταν να απελευθερωθούν οι τελευταίοι σιωνιστές αιχμάλωτοι, η ασφάλεια της Αντίστασης έβγαλε από τα κουτιά τους τις πρακτόρικες κάρτες SIM, τις έδωσε στη Μονάδα «Σκιές» και μ’ αυτές τις SIM οι αιχμάλωτοι κάλεσαν τις οικογένειές τους στη σιωνιστική οντότητα σε βιντεοκλήση. Εγκεφαλικά πρέπει να έπαθαν στις σιωναζιστικές μυστικές υπηρεσίες όταν είδαν να ενεργοποιούνται οι κατασκοπευτικές SIM και να τις ενεργοποιούν οι σιωνιστές αιχμάλωτοι. Η Αντίσταση τους έβγαλε κοροϊδευτικά τη γλώσσα.
Βρήκε τη μιλιά του ο Χέρτσογκ
Ξέρετε πώς συμπεριφέρθηκε ο Τραμπ στους σιωνιστές βουλευτές μιλώντας στην Κνεσέτ. Σαν να ήταν οι σερβιτόροι και οι λαντζέρηδες του Λευκού Οίκου, που τους κάλεσε και άρχισε να τους λέει κρύα καλαμπούρια. Μιλάμε για τον απόλυτο εξευτελισμό. «Μήπως πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη από τον Μπίμπι;», είπε κάποια στιγμή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ που χαμογέλασε σαν ηλίθιος. «Ζητήστε του συγγνώμη», συνέχισε επιθετικά ο πορτοκαλομαλλιάς. Μια άλλη στιγμή απευθύνθηκε στον πρόεδρο της οντότητας Γιτζάκ Χέρτσογκ και του ζήτησε να δώσει χάρη στον Μπίμπι για τις διώξεις που αντιμετωπίζει.
Αυτό, βέβαια, ήταν περισσότερο εξευτελιστικό για τον Νετανιάχου. Θύμιζε μαθητή που τον απέβαλαν από το σχολείο και πήγε στον αγαπημένο του θείο, τον δήμαρχο, ζητώντας να πείσει τους καθηγητές να πάρουν πίσω την αποβολή. Ο ξεφτίλας Χέρτσογκ, που τον παρουσιάζουν και σαν… σοφό μουγγάθηκε. Χτες, τόσες μέρες μετά την αναχώρηση του Τραμπ από την περιοχή, ο Χέρτσογκ δήλωσε ότι αποκλείεται να δοθεί χάρη στον Νετανιάχου. Ετσι και το μάθει ο μαφιόζος του Λευκού Οίκου, δεν αποκλείεται να τιμωρήσει αυστηρά τον Χέρτσογκ. Οπως τον Ζελένσκι που τώρα γλείφει το χέρι του ντον Ντόναλντ σαν καλό σκυλάκι.
Θα κάνει κόμμα ή απλά βγάζει το άχτι του;
Ο Σαμαράς δεν πήγε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ευρ. Στυλιανίδη, επειδή θα ήταν εκεί και ο Μητσοτάκης. Αδεια έχασκε η καρέκλα με το όνομά του στην πρώτη σειρά όπου κάθησαν τα γκεσέμια της Δεξιάς. Ο Σαμαράς πήγε ν’ ακούσει τον Καραμανλή (τον δάμαλο) σε μια εκδήλωση τιμής στην Ψαρούδα-Μπενάκη, που στήθηκε σαν ντεκόρ για να εκφωνήσει ομιλία ο δάμαλος. Είναι προφανές ότι ο Σαμαράς δε θέλει ούτε ζωγραφιστό να βλέπει τον Μητσοτάκη. Απορούμε πως δεν του διαμήνυσε να μην πάει στην κηδεία της κόρης του. Ισως μέσα στη στενοχώρια του να μην είχε καθαρό μυαλό. Το ερώτημα, όμως είναι αν ο Σαμαράς προτίθεται να στήσει κόμμα στα δεξιά της ΝΔ ή αν απλά βγάζει το άχτι του έναντι του Μητσοτάκη. Αν στήσει κόμμα, μπορεί να μαζέψει διάφορα «λιμά» της ακρο-Δεξιάς και να μπει στη Βουλή, κόβοντας ψήφους κυρίως από τη ΝΔ. Και μετά, ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, να απαιτήσει να φύγει ο Μητσοτάκης για να σχηματιστεί μια συμμαχική (ακρο)Δεξιά κυβέρνηση. Αλλά και να μην κάνει κόμμα, πάλι θα του την κάνει τη ζημιά του Κούλη.
Στοργή και προδέρμ
Στο ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης έβαλε μπροστά σχέδιο επανόδου του Βενιοζέλου, ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο Βενιζέλος κάνει τον δύσκολο, περιμένοντας προφανώς να τον προσκυνήσει κανονικά ο Ανδρουλάκης. Λέει (ο Βενιζέλος) πως προτιμά την ελευθερία έκφρασης της… μεταπολιτικής. Την ίδια στιγμή έκανε και μια δήλωση που για έναν ικανότατο χειριστή του λόγου όπως αυτός σίγουρα δεν του ξέφυγε. Είπε ότι «χρειάζεται και μια μεγαλύτερη τρυφερότητα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται να το αντιμετωπίσουμε και με κατανόηση για όλο το βάρος που έχει σηκώσει και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα πράγματα, με όσο μπορεί μεγαλύτερη σοβαρότητα». Σαν μια παλιά διαφήμιση που έλεγε ότι το παιδί χρειάζεται στοργή και προδέρμ! Νομίζουμε ότι το βάρος πέφτει σ’ εκείνες τις δυο λέξεις που στάζουν φαρμάκι κατά του Ανδρουλάκη: «όσο μπορεί». Σαν να ‘λεγε «τόσο μπορεί το παιδί, μην το μαλώνετε, δώστε του στοργή και προδέρμ»! Δεν το λες και… τιμητικό για τον Ανδρουλάκη αυτό.
Αμα πέφτει στην πιάτσα η λέξη παραίτηση…
Η φήμη ξεκίνησε από βολιώτικο Μέσο και αναπαρήχθη με αστραπιαία ταχύτητα. Παραιτήθηκε ο Τσιάρας, έλεγε. Φυσικά, ο Τσιάρας έσπευσε να τη διαψεύσει με μια… ηρωική συμπλήρωση ότι δεν λιγοψύχησε ποτέ (έλα, μωρή υπουργάρα). Αν δεν επρόκειτο για τον Τσιάρα, αλλά για κάποιον «κωλοπετσωμένο» δεξιό, θα λέγαμε ότι την έστησε μόνος του τη δουλειά, για να προλάβει να διαψεύσει και να μην μπορεί ο Μητσοτάκης να τον διώξει τώρα, χωρίς να κάνει έναν ευρύτερο ανασχηματισμό. Δυσκολευόμαστε, όμως, να πιστέψουμε ότι ο Τσιάρας μπορεί να σκεφτεί τόσο σύνθετα. Υπάρχουν και σύμβουλοι, βέβαια, που μπορεί να του έβαλαν την ιδέα, γι’ αυτό δεν παίρνουμε και όρκο.
Ο,τι και να ισχύει, η ταχύτητα με την οποία αναπαρήχθη το αρχικό δημοσίευμα δείχνει ότι οι πάντες θεωρούν τον Τσιάρα τελειωμένο. Οταν με τόση ευκολία πέφτει στην πιάτσα η λέξη παραίτηση, σημαίνει πως αυτός που διαψεύδει είναι ήδη υπ’ ατμόν και απλά αναζητείται η κατάλληλη συγκυρία για να φάει την κλωτσιά.
Χλαπάτσα και από τον ΠΙΣ
Ακόμα και ο δεξιοκρατούμενος Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εξέδωσε Δελτίο Τύπου καταγγέλλοντας το ξύλο και τα χημικά στους εργαζόμενους του «Αττικόν». Η ανακοίνωση είναι χαμηλών τόνων (είπαμε: δεξιοκρατούμενος είναι ο ΠΙΣ), όμως το ίδιο κάνει για τους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη. Ιδιαίτερα για τον δεύτερο που και πάλι άρχισε τα γνωστά γκεμπελίστικα εμέσματα ενάντια στην «αριστερή μιζέρια». Η ανακοίνωση του ΠΙΣ είναι η εξής:
Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2025
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ καταδικάζει τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ με επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Τα Νοσοκομεία αποτελούν δομές υγείας και πρέπει να παραμένουν έξω από κάθε είδους βιαιότητες. Ταυτόχρονα, ο σεβασμός των γιατρών αποτελεί απαράβατο όρο, ώστε να υπηρετούν το ρόλο τους χωρίς περισπασμούς και με την απαιτούμενη φροντίδα για τους ασθενείς.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»



