Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει
  • Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους
  • Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί
  • Η Απεργία δε διώκεται, νικά!
  • Σαν σήμερα 19 Γενάρη
  • Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Πανδημία: Περαιτέρω επιδείνωση με 139 εισαγωγές κάθε μέρα!
Υγεία

Πανδημία: Περαιτέρω επιδείνωση με 139 εισαγωγές κάθε μέρα!

Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Οκτ 2023, 17:38

48 θάνατοι και 50 νέες διασωληνώσεις είναι ο τραγικός απολογισμός της πανδημίας την εβδομάδα 2-8 Οκτώβρη. Το χειρότερο είναι ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν σημαντικά φτάνοντας τις 139 την ημέρα κατά μέσο όρο. Ο Σεπτέμβρης ήταν πιο φονικός από τον Αύγουστο και ο Οκτώβρης ξεκίνησε με μεγαλύτερη ένταση, καθώς η διατήρηση των εισαγωγών σε ψηλό επίπεδο δεν επιτρέπει καμιά αισιοδοξία. Υψηλός αριθμός εισαγωγών σημαίνει ολέθρια αποτελέσματα στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας,

Συμπέρασμα: το θερινό κύμα έξαρσης της πανδημίας όχι μόνο δεν κόπασε αλλά φουντώνει.  Υπενθυμίζουμε ότι οι θάνατοι είχαν πέσει στους 14-16 την εβδομάδα, βαθμιαία άρχισαν να αυξάνονται και φτάσαμε στους 50+. Οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν, οι νέες διασωληνώσεις είναι περισσότερες από τους θανάτους, γεγονός που προδιαγράφει διατήρηση της υψηλής θνησιμότητας, άγνωστο για πόσο (εξαρτάται από την πορεία των εισαγωγών στα νοσοκομεία).

Αν δεν υπάρξει αξιοσημείωτη και συνεχής μείωση των εισαγωγών, θα έχουμε 40-50 θανάτους την εβδομάδα. Αυτές οι επίμονες διακυμάνσεις δεν μας επιτρέπουν ακόμα να μιλήσουμε για απαλλαγή από την πανδημία και πέρασμα του ιού SARS-CoV-2 σε ενδημική φάση. Εκτός αν δεν μας ενδιαφέρουν οι ευπαθείς ασθενείς (κυρίως ηλικιωμένοι) ή αν θεωρούμε ότι 40-50 θάνατοι την εβδομάδα είναι… αμελητέα ποσότητα.

Σχετικά με τη φιλολογία για τη νέα υποπαραλλαγή της Ομικρον, EG-5, στην οποία προσπάθησαν να αποδώσουν την έξαρση της πανδημίας το δίμηνο Ιούλη-Αυγούστου, το υποτυπώδες «Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2», που διερευνά περαιτέρω κάποια δείγματα, βρήκε ότι η συμμετοχή της έχει πέσει στο 28% (είχε φτάσει μέχρι το 41%), ενώ στο 27% εκτιμάται ότι είναι η υποπαραλλαγή XBB.1.16 και στο 38% η υποπαραλλαγή ΧΒΒ.1.5, που επικρατεί. Η υποπαραλλαγή EG-5 όχι μόνο δεν έχει κυριαρχήσει, αλλά η επιρροή της μειώθηκε, κι αυτό είναι ο ασφαλέστερος δείκτης για το ότι η θερινή έξαρση της πανδημίας, που ακόμα συνεχίζεται, δεν οφείλεται στη νέα υποπαραλλαγή της Ομικρον, αλλά στην αδιαφορία για στοιχειώδη μέτρα περιορισμού της μετάδοσης και προστασίας των ηλικιωμένων και λοιπών ευάλωτων.

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι εκτιμήσεις προκύπτουν από τα αναξιόπιστα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που έχει κλείσει τη στρόφιγγα της ενημέρωσης εδώ και εννιά μήνες.

Η εκτίμηση θετικότητας ανάλογα με το σύνολο των τεστ (183.706 την εβδομάδα 2-8 Οκτώβρη) είναι -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- 15% (ίδια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα). Η θετικότητα με βάση τα δειγματοληπτικά μοριακά τεστ είναι -πάντα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- 61%. Αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά χωρίς σημασία, αφού από τα σχεδόν 184.000 τεστ που έγιναν πήραν μόνο 135 και τα υπέβαλαν σε μοριακό έλεγχο. Θετικά βρέθηκαν τα 82. Και εξακολουθούν να γράφουν με θράσος (η έμφαση δική μας): «Σημειώνεται ότι, οι δειγματοληψίες αυτές πραγματοποιούνται με εθελοντική προσέλευση ατόμων στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού της κοινότητας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως δείκτης για την εκτίμηση της τάσης της θετικότητας στην κοινότητα»! Το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δείκτης εκτίμησης! Η επιστήμη της Στατιστικής αυτοκτονεί.

Τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την αρχή της πανδημίας εξακολουθούν να μην τον αναφέρουν. Αντί για το συνολικό αριθμό των νεκρών, που εξακολουθεί να δίνει στην Ελλάδα μια ντροπιαστική (και επώδυνη για το λαό μας) πρωτιά στην Ευρώπη, κάνουν παιχνίδι προπαγάνδας με την «υπερβάλλουσα θνησιμότητα». Δηλαδή, με τη διαφορά μεταξύ του παρατηρούμενου αριθμού θανάτων από όλες τις αιτίες από τον αντίστοιχο αναμενόμενο αριθμό θανάτων, που βασίζεται στο μέσο όρο των προηγούμενων ετών. Χρησιμοποιούν έναν στατιστικό υπολογισμό για να μας πουν ότι «το z-score για την Ελλάδα ήταν χαμηλότερο του 4 που χαρακτηρίζεται από το EuroMOMO ως χαμηλή υπερβάλλουσα θνησιμότητα»! Πραγματικά δεν έχουν το θεό τους. Εχουμε ένα στάνταρ νούμερο (αριθμός θανάτων από covid-19), που αν το αναγάγουμε σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, η Ελλάδα βγαίνει θλιβερή πρωταθλήτρια, κι αυτοί κρύβουν αυτό το μέγεθος και μιλούν για την «υπερβάλλουσα θνησιμότητα» που δεν αναφέρεται στην πανδημία αλλά σε κάθε αιτία θανάτου!

Στο ίδιο το δελτίο τους συλλαμβάνονται ψευδόμενοι. Γράφουν: «Ο αριθμός των θανάτων COVID-19 που καταγράφηκαν την εβδομάδα 40/2023 ήταν 48, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (36/2023-39/2023: 46)». Ομως, αν αθροίσουμε τους θανάτους που έδωσε ο ΕΟΔΥ στα δελτία του τις προηγούμενες 4 εβδομάδες, βρίσκουμε 159 (μέσος εβδομαδιαίος όρος 40) και όχι 178. Επομένως, κρύβουν θανάτους, που μπορούμε να τους υπολογίσουμε εκ των υστέρων από τους μέσους όρους! Συγκεκριμμένα, τις τέσσερις προηγούμενες εβδομάδες έκρυψαν 19 θανάτους, 5 την εβδομάδα κατά μέσο όρο.

Αυτό το ξεπερνούν μ’ έναν αστερίσκο κάτω από ένα διάγραμμα, που αναφέρει ότι «πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση θανάτων που καταγράφηκαν με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID-19». Αφού καταγράφονται θάνατοι με καθυστέρηση, γιατί δεν δίνουν το συνολικό αριθμό θανάτων από την έναρξη της πανδημίας; Κρατάμε, λοιπόν, ότι ο πραγματικός αριθμός θανάτων είναι μεγαλύτερος απ’ αυτόν που κι εμείς αναφέρουμε, προσθέτοντας τους νέους θανάτους που ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τις νέες διασωληνώσεις, μας λένε ότι τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες είχαμε μέσο εβδομαδιαίο αριθμό 13 νέων διασωληνώσεων, ενώ την εβδομάδα 2-8 Οκτώβρη οι νέες διασωληνώσεις ήταν 17! Αναγκαστικά έχουν εγκαταλείψει τα ψεύτικα μονοψήφια νούμερα που έδιναν πριν από μερικές εβδομάδες, όταν χωρίς ντροπή μας έλεγαν ότι αυξάνονται οι εισαγωγές, αυξάνονται οι θάνατοι, αλλά οι νέες διασωληνώσεις μειώνονται! Ξέρετε πόσες είναι οι νέες διασωληνώσεις την εβδομάδα 2-8 Οκτώβρη, με βάση τα δικά τους στοιχεία; Τουλάχιστον 50! Τριπλάσιες! Για τέτοιους απατεώνες μιλάμε.

Εμείς θα συνεχίσουμε αυτή τη στοιχειώδη καταγραφή των δεικτών της πανδημίας, τονίζοντας πως τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι εδώ και καιρό πιο αναξιόπιστα σε σχέση με το παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, την εβδομάδα 2-8 Οκτώβρη, σύμφωνα με τα περιορισμένα και αναξιόπιστα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχουμε:

  • 48 νεκρούς ή 7 την ημέρα κατά μέσο όρο (έναντι 53 νεκρών ή 8 την ημέρα κατά μέσο όρο την προηγούμενη εβδομάδα). Ο πραγματικός αριθμός είναι σίγουρα μεγαλύτερος, όμως ο ΕΟΔΥ μάς έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα να μπορούμε να υπολογίσουμε τον πραγματικό αριθμό των θανάτων.
  • Σύνολο διασωληνωμένων 38. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ανακοινώσει 36 διασωληνωμένους. Επαναλαμβάνουμε ότι ο αριθμός είναι «μαϊμουδισμένος» προς τα κάτω. Απόδειξη τα Στατιστικά της 1ης ΥΠΕ, που έχουμε παραθέσει πολλές φορές και αναφέρουν σημαντικά υψηλότερο αριθμό διασωληνωμένων.
  • Ακριβή αριθμό νέων διασωληνώσεων δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πια, γιατί δεν μας δίνουν αριθμό αποσωληνωθέντων. Ξέρουμε το σύνολο των διασωληνωμένων, ξέρουμε το σύνολο των θανόντων, δεν ξέρουμε όμως το σύνολο όσων αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι την εβδομάδα 2-8 Οκτώβρη είχαμε τουλάχιστον 50 νέες διασωληνώσεις (48 θανόντες συν 2 που αυξήθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων). Δηλαδή, τουλάχιστον 7 νέες διασωληνώσεις την ημέρα κατά μέσο όρο (την προηγούμενη εβδομάδα 8). Σ’ αυτόν τον αριθμό πρέπει να προστεθεί ο αριθμός όσων αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ, για να έχουμε ακριβή αριθμό νέων διασωληνώσεων.
  • Σύνολο νεκρών από την αρχή της πανδημίας 37.408 (όπως είπαμε, ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος).

Οι μέσοι όροι του Οκτώβρη, σύμφωνα με τα περιορισμένα και αναξιόπιστα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχουν ως εξής:

  • Σύνολο θανάτων τον Οκτώβρη: 56 (Σεπτέμβρης: 167, Αύγουστος: 132, Ιούλης: 78, Ιούνης: 105, Μάης: 218, Απρίλης: 201, Μάρτης: 301, Φλεβάρης: 387, Γενάρης: 723, Δεκέμβρης: 652, Νοέμβρης: 604, Οκτώβρης: 594, Σεπτέμβρης: 538, Αύγουστος: 1.264, Ιούλης: 1.125,  Ιούνης: 387 νεκροί).
  • Μέσος ημερήσιος όρος θανάτων τον Οκτώβρη: 7 (Σεπτέμβρης: 6, Αύγουστος: 4, Ιούλης: 3, Ιούνης: 4, Μάης: 7, Απρίλης: 7, Μάρτης: 10, Φλεβάρης: 14, Γενάρης: 23, Δεκέμβρης: 21, Νοέμβρης: 20, Οκτώβρης: 19, Σεπτέμβρης: 18, Αύγουστος: 41, Ιούλης: 36,  Ιούνης: 13).
  • Μέσος ημερήσιος όρος διασωληνώσεων τον Οκτώβρη: τουλάχιστον 7 (Σεπτέμβρης: 6, Αύγουστος: 5, Ιούλης: 2, Ιούνης: 3, Μάης: 6, Απρίλης: 7, Μάρτης: 9, Φλεβάρης: 13, Γενάρης: 23, Δεκέμβρης: 22, Νοέμβρης: 21, Οκτώβρης: 20, Σεπτέμβρης: 17, Αύγουστος: 40, Ιούλης: 38,  Ιούνης: 13).

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν και πάλι. Εφτασαν στις 139 την ημέρα κατά μέσο όρο (είχαν κατέβει κάτω από 30). Για την εβδομάδα 2-8 Οκτώβρη ο ΕΟΔΥ αναφέρει 974 εισαγωγές (139 την ημέρα κατά μέσο όρο). Την προηγούμενη εβδομάδα οι εισαγωγές ήταν 868 (124 την ημέρα κατά μέσο όρο). Η αύξηση των εισαγωγών είναι σημαντική για την εξέλιξη της πανδημίας, γιατί αυτές οδηγούν σε βαριές νοσήσεις, διασωληνώσεις, θανάτους.

Η πανδημία εξακολουθεί να είναι παρούσα και να πλήττει ηλικιωμένους και ευάλωτους. Ανεξάρτητα από το τι λένε η κυβέρνηση και οι «ενσωματωμένοι» λοιμωξιολόγοι, που αδιαφορούν για τους ανθρώπους που νοσούν βαριά και πεθαίνουν, εμείς επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για εμβολιασμό και για τήρηση των μέτρων προστασίας (ειδικά για χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και σε συνθήκες συνωστισμού). Είναι η άμυνά μας απέναντι στην πανδημία ενός επικίνδυνου ιού και στην πανδημία του καπιταλισμού που ενδιαφέρεται μόνο για την «κανονικότητα» του κέρδους. Η προστασία των ηλικιωμένων και των ευάλωτων είναι κοινωνικό καθήκον για όλες και όλους μας.

Εκτύπωση 🖨
ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροH φθινοπωρινή σύναξις των Μαυρογιαλούρων

Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

Επόμενο άρθρο Διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση | Παρασκευή 13 Οκτώβρη, 6 μμ, Πάρκο Ελευθερίας

Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

Υγεία 19 Ιαν 2026, 09:47

Ψ.Ν.Α. (Δαφνί): Η αθλιότητα του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της χώρας

Ξεμένει από οδηγούς, αλλά τα αυτιά διοίκησης, 2ης ΥΠΕ και κυβέρνησης δεν ιδρώνουν

Υγεία 26 Νοέ 2025, 20:34

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

Υγεία 21 Οκτ 2025, 20:40

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

Υγεία 19 Οκτ 2025, 20:17

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

Υγεία 16 Οκτ 2025, 19:16

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

Υγεία 15 Οκτ 2025, 14:33
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
Υγεία

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

19 Ιαν 2026, 09:47
Περιβάλλον

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

19 Ιαν 2026, 09:31
Εργατικά

Η Απεργία δε διώκεται, νικά!

19 Ιαν 2026, 09:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

19 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα

Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού

18 Ιαν 2026, 18:46
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

1865: Πεθαίνει ο Πιερ Ζοζέφ Προυντόν.

1915: Συλλαλητήρια σε Πάτρα και Βόλο για την τιμή του ψωμιού που έφτασε τα ογδόντα λεπτά.

1945: Ο Κόκκινος Στρατός μπαίνει στο γκέτο της Βαρσοβίας. Από τις 230.000 κατοίκους το 1940 είχαν απομείνει 900.

1978: Βόμβες σε τέσσερα αυτοκίνητα Bορειοαμερικανών στην Αθήνα (ΕΛΑ).

1994: Συλλαμβάνεται στην Ιταλία ο Λορέντσο Παντσαβόλτα που εξαγόρασε την εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής, με την κατηγορία της απάτης κατά του κράτους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • Εφετείο 17Ν

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

  • ΕΛΑ

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

  • Επικοινωνία

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

  • Όροι χρήσης

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

  • Ποιοι είμαστε

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

  • Επικοινωνία

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

  • Όροι χρήσης

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

    Εβδομάδα 2-8 Oκτώβρη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo