Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη
  • ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση
  • Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…
  • Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε
  • Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση
  • Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Κράτος εν κράτει το ιερατείο
Υγεία

Κράτος εν κράτει το ιερατείο

Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Ιούλ 2023, 10:21

Γράφαμε προ ημερών για την προκλητική απόφαση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ να μεταφέρει με το ζόρι γιατρούς από Κέντρα Υγείας, προκειμένου να στελεχώσουν την κατασκήνωση της αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκτός από την ΕΙΝΑΠ, ανακοίνωση εξέδωσε και η ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλοντας «τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Στάθη Παναγιώτη, ο οποίος απειλεί ότι θα προβεί σε διοικητικές κυρώσεις και θα εφαρμόσει συνέπειες καταγγελίας σύμβασης, δηλαδή θα απολύσει όσους συναδέλφους αρνούνται να μετακινηθούν στην παιδική κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα. Πιο συγκεκριμένα με προηγούμενο έγγραφό του, 23/06/23, αποφασίζει τη μετακίνηση για το διάστημα 26/06/2023 – 07/07/2023, 3 Παιδίατρων από τα Κ.Υ Καπανδριτίου, Πατησίων και Βύρωνα, 1 Γενικής Ιατρού από το ΠΠΙ Σκάλας Ωρωπού, 8 νοσηλευτών από το Κ.Υ Καπανδριτίου και 1 μάγειρα από Γ.Κ.Ν. Γεννηματάς». Μέχρι και τζάμπα μάγειρα θέλει το μαγαζί του Ιερώνυμου!

Σημείωνε ακόμα η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της: «Εκεί όμως που η πρόκληση και το θράσος του κ. Στάθη ξεπερνάει κάθε όριο είναι ότι επικαλείται το άρθρο 21 του συντάγματος που προβλέπει ότι «το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για τη προστασία της νεότητας». Είναι όμως αυτή ακριβώς η ενέργεια του διοικητή της 1ης ΥΠΕ που προσκρούει το άρθρο του Συντάγματος που επικαλείται. Πώς ακριβώς προστατεύεται «η υγεία των πολιτών και της νεότητας» όταν στερεί πολύτιμο προσωπικό για να εξυπηρετήσει έναν ιδιωτικό φορέα (γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό) από τα ούτως ή άλλως αποψιλωμένα Κέντρα Υγείας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξημένων αναγκών λόγω εμφάνισης σποραδικών μεν, επικίνδυνων δε, στρεπτοκοκκικών λοιμώξεων σε παιδιά; Πώς ακριβώς προστατεύεται η υγεία των πολιτών όταν αφαιρεί προσωπικό από Κέντρα Υγείας περιοχών (Καπανδρίτι, Ωρωπός) που έχουν αυξημένη επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου;»

Ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ απάντησε στο NEWS 24/7 με… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για δική του απόφαση, αλλά για κάτι που αποφασίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Θάνος Πλεύρης. Είπε συγκεκριμένα πως «πρόκειται για σύμβαση που υπεγράφη πέρυσι και πέρασε από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) και το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί. Η 1η ΥΠΕ είναι απλώς ο φοράς υλοποίησης».

Δεν παρέλειψε, όμως, να πάρει το τεράστιο ζήτημα πάνω του, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα στις μονάδες από τις οποίες θα μετακινηθούν οι υγειονομικοί, γιατί… έχει γίνει μελέτη πριν από τη μετακίνησή τους! Οπως είπε, «οι γιατροί αυτοί μετακινούνται στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, ώστε να εξυπηρετούν το Διεθνές Κέντρο της Αρχιεπισκοπής. Επίσης, θα πληρωθούν σαν να βρίσκονται σε τουριστική περιοχή, δηλαδή τα επιπλέον χρήματα που θα πάρουν θα είναι αφορολόγητα και δεν θα είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας κατά τη διάρκεια της εφημερίας τους, καθώς θα εργάζονται με τη διαδικασία του on call»!

Η ΟΕΝΓΕ έθεσε δημόσια «ορισμένα ερωτήματα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών:

1. Είναι ενήμερος ο Αρχιεπίσκοπος για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον παιδιατρικό πληθυσμό η απομάκρυνση παιδίατρων από τα Κ.Υ των συγκεκριμένων περιοχών;

2. Γιατί πρέπει να στερούνται την πρόσβαση στη δημόσια παιδιατρική ΠΦΥ οι πιο φτωχές λαϊκές οικογένειες, γιατί αυτές ακριβώς είναι που πρώτα και κύρια έχουν την ανάγκη των παιδίατρων του δημόσιου συστήματος υγείας.

3. Άραγε δεν έχει την οικονομική δυνατότητα η Αρχιεπισκοπή να διαθέσει χρήματα για να προσλάβει αυτοαπασχολούμενους παιδίατρους για να καλύπτουν τις ανάγκες των μικρών κατασκηνωτών;»

Φυσικά, ο Ιερώνυμος δεν απάντησε στην ΟΕΝΓΕ. Ο ίδιος επικοινωνεί μόνο με τον πρωθυπουργό και οι υποτακτικοί του με τους υπουργούς και τους επικεφαλής κρατικών φορέων, μέσω των οποίων εξασφαλίζουν την ικανοποίηση ακόμη και των πιο ιταμών απαιτήσεών τους. Οχι μόνο θέλουν τζάμπα γιατρούς και τζάμπα μάγειρα, αλλά ασκούν πιέσεις στους υπάλληλους της Περιφέρειας Αττικής να δώσουν άδεια λειτουργίας στην κατασκήνωση, μολονότι έχουν καταγράψει (δυο φορές μάλιστα) παρατηρήσεις και παραλείψεις και η γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου είναι αρνητική.

Αυτά που καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής θυμίζουν τις απειλές και τους εκβιασμούς του Μελισσανίδη, προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις της μηχανικού της Περιφέρειας, προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, και να δοθεί άδεια λειτουργίας στο γήπεδό του.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ & ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΠΙΕΣΩΝ & ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ

Για άλλη μια φορά εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής έγιναν αποδέκτες απαράδεκτων πιέσεων και συμπεριφορών. Αυτή τη φορά, αυτά ασκήθηκαν από τους εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αξιοποιώντας το ελεύθερο έδαφος που δημιούργησε η Περιφερειακή Αρχή Αττικής της ΝΔ, αναφορικά με την αρνητική γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου ως προς την καταλληλότητα της κατασκήνωσης της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα.

Η υπηρεσιακή αναφορά – καταγγελία σύσσωμης της Επιτροπής ελέγχου χώρων και εγκαταστάσεων παιδικών εξοχών παιδικής προστασίας, που μας κοινοποιήθηκε είναι αποκαλυπτικότατη τόσο για όλα τα απαράδεκτα που συνέβησαν στις 6/7/2023, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και με την ανοχή του, όσο και για το θράσος τους να ασκούν πιέσεις στους υπαλλήλους, προκειμένου να δώσουν συγχωροχάρτι σε όλες τις παρατηρήσεις και παραλήψεις που κατέγραψε η Επιτροπή μετά από δύο ελέγχους που άσκησε.

Αντί η διοίκηση της κατασκήνωσης να αποκαταστήσει τις βλάβες, τις παραλήψεις και τα ανασφαλή και ανθυγιεινά σημεία που εντόπισε η Επιτροπή ζήταγε και τα «ρέστα»…, απειλώντας τα μέλη της Επιτροπής.

Αντί η Περιφερειακή Αρχή να απαιτήσει το σταμάτημα της λειτουργίας της συγκεκριμένης κατασκήνωσης για τους παραπάνω λόγους, ζήταγε από την Επιτροπή να ξαναπάει για έλεγχο για τρίτη φορά, παρά τα ισχύοντα στις σχετικές διατάξεις, δηλαδή εκτός των προβλεπόμενων προθεσμιών και διαδικασιών, σύμφωνα με τις οποίες οι αιτήσεις από τους φορείς των κατασκηνώσεων πρέπει να γίνονται έως τις 16 Απριλίου κάθε έτος και κατόπιν όλοι οι έλεγχοι και όλες οι αποφάσεις καταλληλότητας, πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι τις 21 Μάη.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή έκανε δύο φορές έλεγχο, δείχνοντας μάλιστα ελαστικότητα την πρώτη φορά και δίνοντας την ευκαιρία στην διοίκηση της κατασκήνωσης να αποκαταστήσει όλες τις παραλήψεις και παρατηρήσεις που εντόπισε.

Στην αναφορά τους οι συνάδελφοι – μέλη της Επιτροπής μεταξύ άλλων σημειώνουν:«Στην συζήτηση που ακολούθησε… κάποια στιγμή ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης σηκώθηκε έξαλλος και πέταξε τα χαρτιά που κρατούσε στο πάτωμα με δύναμη. Στην συνέχεια κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος ενός από εμάς (Δοξακίδης) και στάθηκε μπροστά του, πρόσωπο με πρόσωπο, σε απόσταση μόλις 5 εκατοστών φωνάζοντας…, ενώπιων όλων… μέσα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη!!!!       

Ο Αντιπεριφερειάρχης δεν παρενέβη και δεν πήρε θέση για την συμπεριφορά αυτή, απέναντι σε όλους εμάς που κάνουμε την δουλειά μας όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία και ασφάλεια των παιδιών…

Η στάση αυτή προφανώς συνδέεται με τις απαράδεκτες πιέσεις που ασκήθηκαν, που όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης ήρθαν από το υψηλότερο επίπεδο της Διοίκησης της Περιφέρειας αλλά και της Αρχιεπισκοπής.».

Και δεν είναι απρόσμενες, ούτε μεμονωμένες αυτές οι πιέσεις. Ήδη λίγες μέρες πριν, το φως των ειδήσεων είδε καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, για την απαράδεκτη απόφαση του Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής που «λειτουργώντας πρακτικά ως εργολάβος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έστειλε υγειονομικό προσωπικό του δημόσιου συστήματος Υγείας σε έναν ιδιωτικό φορέα». Δηλαδή έστειλε σε μια κατασκήνωση μη κρατικού φορέα (της Αρχιεπισκοπής) τρεις παιδίατρους από τα Κέντρα Υγείας Καπανδριτίου, Πατησίων και Βύρωνα, μία γενική ιατρό από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) Σκάλας Ωρωπού, οχτώ νοσηλευτές από το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και έναν μάγειρα από Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς». Και μάλιστα σε μια κατασκήνωση χωρίς Άδεια Λειτουργίας!!!

Όλοι τους τόσο γαλαντόμοι στις πλάτες του λαού…, τόσο large όταν τα ζητήματα αφορούν ιδιωτικούς φορείς, επιχειρηματίες κλπ.

Εάν θέλουν να δώσουν συγχωροχάρτι στην συγκεκριμένη κατασκήνωση ας το κάνουν οι ίδιοι…, ας κάνουν οι ίδιοι τους μηχανικούς, τους υγειονομικούς κλπ…

Και επειδή δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, τους προειδοποιούμε ότι δεν ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές από κανέναν και σε κανέναν εργαζόμενο. Δεν ανεχόμαστε «εκπτώσεις» σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια μικρών  παιδιών!

Απαιτούμε να στέκονται στοιχειωδώς στο ύψος των περιστάσεων, απέναντι στους υπαλλήλους, που είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με την συνείδησή τους και τις αρμοδιότητες που οφείλουν να εκτελούν, να διασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των παιδιών και όλων των κατασκηνωτών.-

Απαιτούμε Δημόσιες και δωρεάν δομές κατασκήνωσης και δημιουργικής απασχόλησης με ευθύνη του κράτους για όλα τα παιδιά, την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών!

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Εκτύπωση 🖨
ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΑΤΟΥΛΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΞεφτισμένα είδωλα

Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

Επόμενο άρθρο Μια ακόμα… τυχαία εκπυρσοκρότηση

Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

Σχετικά Αρθρα

Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;

Πολιτική 19 Οκτ 2026, 13:39

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στους διαδρόμους τις πρώτες 40 μέρες του φθινόπωρου

Υγεία 14 Οκτ 2026, 19:52

Απ’ όξω μπέλα μπέλα κι από μέσα κατσιβέλα*

Ηπειρος: Ασθενοφόρα off - Εγκαίνια σε «χωριά Ποτέμκιν»

Υγεία 14 Οκτ 2026, 18:58

Εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους του ΨΝΑ

Εργατικά 13 Οκτ 2026, 12:02

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ

Εργατικά 12 Οκτ 2026, 00:05

Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ

Εργατικά 8 Οκτ 2026, 14:43
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση

21 Οκτ 2026, 21:27
Πολιτική

Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…

Να μην πέσουμε στην εθνικιστική παγίδα της ελληνικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων

21 Οκτ 2026, 20:07
Διεθνή

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

21 Οκτ 2026, 12:00
Διεθνή

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

21 Οκτ 2026, 10:17
Αγροτικά

Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες

Εκαναν την Ελλάδα χώρα ενδημική στον ιό της ευλογιάς

21 Οκτ 2026, 09:50
Πολιτισμός

Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

21 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού

20 Οκτ 2026, 21:27
Αγροτικά

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

20 Οκτ 2026, 20:07
Καταστολή

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

20 Οκτ 2026, 19:40
Παιδεία

Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω

20 Οκτ 2026, 18:26
Εργατικά

Στάση εργασίας στο υπουργείο του ακροδεξιού Πλεύρη

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

20 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

20 Οκτ 2026, 13:33
Διεθνή

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

20 Οκτ 2026, 13:17
Πολιτισμός

Για τον αστικό πολιτισμό της σήψης και της καταστροφής της κοινωνίας

Γιουφ, Θανάσης Νικολάου: Ο Πολιτισμός

20 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

20 Οκτ 2026, 10:16
Εργατικά

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

20 Οκτ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Το λες και χαριστική βολή

19 Οκτ 2026, 19:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

Ημέρα για τον τραυλισμό.

Βατικανό: Εθνική γιορτή.

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα βετεράνων.

1944: Ο ΕΛΑΣ αρχίζει επιθέσεις με σκοπό τη διάλυση του ΕΔΕΣ στην Ηπειρο.

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

1977: Μεγάλες διαδηλώσεις-επεισόδια σε εννιά ιταλικές πόλεις, βόμβες στα γραφεία της «Grundic» στο Μιλάνο, της «Volks Wagen» στη Βενετία, σε γερμανικό λεωφορείο (Μπολζάνο) και σε γραφεία της «Mercedes» (Μπρέσια και Νάπολι), πυρπολήσεις αυτοκινήτων, 24 τραυματίες.

1989: Βόμβα σκάει στα χέρια του ανθυπασπιστή της Πολεμικής Αεροπορίας Μιχάλη Παυλή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • Εφετείο 17Ν

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

  • ΕΛΑ

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

  • Επικοινωνία

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

  • Όροι χρήσης

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

  • Ποιοι είμαστε

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

  • Επικοινωνία

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

  • Όροι χρήσης

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

    Απαράδεκτες πιέσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, για να άρει την αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκήνωση στον Αυλώνα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo