Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Απρίλη
  • Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας
  • Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών
  • Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα
  • Κούλης ο μουλωχτός
  • Σαν σήμερα 20 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Μια ακόμα… τυχαία εκπυρσοκρότηση
Καταστολή

Μια ακόμα… τυχαία εκπυρσοκρότηση

Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Ιούλ 2023, 12:32

Oι σύγχρονοι αστοί στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες της Δύσης καμαρώνουν για τον «νομικό πολιτισμό» τους. Μια από τις αρχές του Ποινικού Δικαίου τους είναι η περιβόητη «αναλογικότητα» ανάμεσα στο έγκλημα και την ποινική του τιμωρία. Δεν μπορείς, για παράδειγμα, να τιμωρείς μια κλοπή (αδίκημα που γίνεται χωρίς την άσκηση βίας) με θάνατο ή με ισόβια, δεδομένου ότι η ποινή του θανάτου έχει καταργηθεί. Επίσης, τις ποινές επιβάλλουν τα δικαστήρια. Οχι οι διωκτικοί μηχανισμοί. Οχι οι αστυνομικοί και οι εισαγγελείς. Οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν και παραπέμπουν στην εισαγγελία, οι εισαγγελείς συντάσσουν κατηγορητήρια, παραπέμπουν σε δίκη, προτείνουν επί της ενοχής και επί της ποινής στη δίκη.

Ολα αυτά, βέβαια, πάνε περίπατο στις περιπτώσεις που ο φερόμενος ως αδικηματίας είναι «διαφορετικός»: τσιγγάνος, αλλοδαπός με σκούρο δέρμα, ενίοτε και ημεδαπός από τους «εκτός των τειχών». Τότε παρακάμπτονται οι διαδικασίες που προβλέπει ο «νομικός πολιτισμός» και ο μπάτσος γίνεται και εισαγγελέας και δικαστής, επιβάλλοντας μέχρι και την εσχάτη των ποινών, που δεν προβλέπεται από το ποινικό δίκαιο.

Οταν στριμώχνεις ένα νεαρό Τσιγγάνο στο Πέραμα, γαζώνεις το αυτοκίνητο και τον ίδιο με σφαίρες και μετά λες ότι το έκανες επειδή πήγε να σας πατήσει και κινδύνευε η ζωή σας. Οταν στρώνεις στο κυνήγι έναν άλλο νεαρό Ρομά, επειδή δεν πλήρωσε βενζίνη αξίας 20 ευρώ, τον πυροβολείς, τον σκοτώνεις και μετά λες ότι η σφαίρα… εξοστρακίστηκε.

Κι όταν κυνηγάς έναν 20χρονο που επιβαίνει σε κλεμμένο αυτοκίνητο (χωρίς να ξέρεις ποιος είναι, αλλά το χρώμα του δέρματος προδίδει ότι δεν είναι «δικός μας»), αυτός παρατάει το αυτοκίνητο και το βάζει στα πόδια για να γλιτώσει τη σύλληψη, πατάς αδίστακτα τη σκανδάλη, τον σκοτώνεις και μετά δηλώνεις πως σκόνταψες σ’ ένα σύρμα και το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Τη δεκαετία του 1990, όταν οι γείτονες Αλβανοί (αυτοί που πλέον θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας) κατηφόριζαν προς την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τα ορεινά περάσματα, είχαμε σωρεία «τυχαίων εκπυρσοκροτήσεων». Μπάτσοι και συνοριόμπατσοι έκαναν σκοποβολή στα σώματα αλβανών μεταναστών που προσπαθούσαν να διαφύγουν τρέχοντας. Καμιά φορά και όταν τους είχαν ακινητοποιημένους με τα χέρια ψηλά. Η δικαιολογία ήταν πάντοτε η ίδια: σκόνταψα και εκπυρσοκρότησε το όπλο! Δεν πρωτοτύπησε, λοιπόν, ο μπάτσος που σκότωσε τον 20χρόνο Σύρο. Είπε την εξωφρενική δικαιολογία που ήταν βέβαιος ότι οδηγεί στην απαλλαγή του.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο μπάτσος φονιάς, χωρίς καν την απαγγελία κατηγορίας! Διέταξε να γίνει προκαταρκτική εξέταση! Το διανοείστε; Υπάρχει νεκρός, άοπλος, πυροβολημένος πισώπλατα από απόσταση αρκετών μέτρων, και δεν απαγγέλλεται κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση! Το πού θα κατέληγε μετά η κατηγορία το ξέρουμε, αλλά αυτοί δεν τήρησαν ούτε τα τυπικά. Και το πήρε πάνω του ο προϊστάμενος (προφανώς αφού επικοινώνησε «αρμοδίως», ξέρουμε πώς λειτουργεί το σύστημα).

Ο μπατσοσυνδικαλιστής Καλλιακμάνης βγήκε για να υποστηρίξει την άποψη «σκόνταψε και εκπυρσοκρότησε το όπλο»! Πού το ήξερε αυτό ο Καλλιακμάνης; Είδε το υλικό της δικογραφίας; Εξέτασε μάρτυρες; Ρητορικά είναι, όπως αντιλαμβάνεστε, τα ερωτήματα. Ούτε ενδιαφέρθηκε κανείς να τον ρωτήσει: γιατί κυνηγούσε έναν άοπλο που έτρεχε να ξεφύγει, έχοντας το πιστόλι στο χέρι και το δάχτυλο στη σκανδάλη; Πώς γίνεται να σκοντάφτεις και το όπλο να σηκώνεται και να ρίχνει σε ευθεία βολή; Γιατί έριξε στον νεαρό άνδρα και δεν τον άφησε να φύγει; Μια κλοπή αυτοκινήτου υπήρχε, αξίζει ένα κλεμμένο αυτοκίνητο όσο μια ανθρώπινη ζωή;

Η ΕΛΑΣ έσπευσε να κάνει δηλώσεις (με την εκπρόσωπο Τύπου), εστιάζοντας κυρίως στο ποινικό παρελθόν του θύματος: «Οπως προέκυψε πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος και αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους είχε συλληφθεί εκ νέου γα κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών». Το μήνυμα ήταν σαφές: μη δημιουργούμε θέμα, ένας… κακοποιός ήταν!

Και ο Μηταράκης εμφανίστηκε σήμερα στην ΕΡΤ για να υποβαθμίσει την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανθρώπου και να μιλήσει για την αντιμετώπιση της… μικρής εγκληματικότητας. Βεβαίως, επανέλαβε το΄γνωστό ποίημα ότι  «προφανώς καμία χρήση βίας από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. δεν γίνεται αποδεκτή», αλλά έσπευσε να συμπληρώσει (με δικά του λόγια) αυτό που χρόνια τώρα λένε οι μπάτσοι: «Εμείς τους συλλαμβάνουμε, αλλά η Δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους».

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε αδικήματα μικρής εγκληματικότητας ατιμώρητα. Δημιουργείται κλίμα ατιμωρησίας», είπε ο υπουργός Μπάτσων και Καταστολής (πρώην υπουργός των pushback). Και συμπλήρωσε: «Απ΄ό,τι φαίνεται – θα το δούμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης – ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος, απολύθηκε γρήγορα με όρους, επανασυνελήφθη τον Ιούνιο και αντί να επιστρέψει στη φυλακή ξαναφέθηκε ελεύθερος. Τώρα ουσιαστικά θα ήταν το τρίτο αδίκημά του»! Αυτό είναι το κύριο θέμα για τον Μηταράκη, όχι η εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανθρώπου. Κοροϊδεύοντάς μας μέσ’ στα μούτρα μας, μάλιστα, «διευκρίνισε» ότι… δεν συνδέει καθόλου το θέμα με την απώλεια ανθρώπινης ζωής!

Οσο για τη χρήση όπλου από αστυνομικό, ο Μηταράκης έσπευσε να προσφέρει και ελαφρυντικό: δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι! Είπε πως έχει δώσει εντολή για επανεκπαίδευση όλου του προσωπικού και κατέληξε: «Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι κανόνες της ΕΛΑΣ για το πώς πρέπει να γίνεται η εμπλοκή των αστυνομικών σε κάθε περίπτωση και στις καταδιώξεις. Αρα πρέπει να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί μας στο να εφαρμόζουν αυτό το πρωτόκολλο, ώστε να μην ξαναζήσουμε ένα τέτοιο περιστατικό»!

Πώς το είχε πει ο πατέρας Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους μπάτσους; «Το κράτος είστε εσείς»! Αυτό ακριβώς εφαρμόζεται. Κι αν οι «κατά λάθος» εκπυρσοκροτήσεις βρίσκουν κορμιά Ρομά ή μεταναστών, θα έρθει η ώρα που θα βρουν και κορμιά «ημεδαπών». Και τότε, θα εκπλαγούν πικρά αυτοί που αναζητούν την «ασφάλεια» πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ και τα πιστόλια των κάθε είδους μπάτσων-κυνηγών και είναι λιγότερο ή περισσότερο πρόθυμοι να αποδεχτούν τους εξοργιστικούς ισχυρισμούς για τις «κατά λάθος εκπυρσοκροτήσεις».
Εκτύπωση 🖨
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚράτος εν κράτει το ιερατείο

Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

Επόμενο άρθρο Ενα ακόμα εργοδοτικό-καπιταλιστικό έγκλημα: Νεκρός εργάτης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

Σχετικά Αρθρα

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

Καταστολή 20 Απρ 2026, 19:17

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

Καταστολή 17 Απρ 2026, 10:47

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

Καταστολή 9 Απρ 2026, 10:58

Να καταδικαστούν οι βασανιστές-δολοφόνοι του Βασίλη Μάγγου

Οχι στα πρόστυχα δικαστικά τερτίπια

Καταστολή 31 Μαρ 2026, 14:07

Οταν το άσυλο σκοτώνει: 44χρονος στη Λέσβο έδωσε τέλος στη ζωή του μετά από απορριπτική απόφαση

Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

Καταστολή 27 Μαρ 2026, 09:12

Ευρώπη–Φρούριο:  Pushbacks και βασανισμοί με θεσμική ανοχή

Τέσσερις αναφορές-καταπέλτης της Frontex εκθέτουν το ελληνικό κράτος

Καταστολή 26 Μαρ 2026, 08:53
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
Διεθνή

Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό

19 Απρ 2026, 10:46
Πολιτισμός

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

19 Απρ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ

18 Απρ 2026, 19:54
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

Ημέρα δημιουργικότητας και καινοτομίας.

1898: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ εγκρίνει απόφαση του Κογκρέσου για ένοπλη επέμβαση στην Κούβα.

1923: Ο Μουσολίνι ανακηρύσσει αργία και εθνική γιορτή την ημέρα ίδρυσης της Ρώμης και καταργεί την αργία της Πρωτομαγιάς.

1932: Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση.

1947: Ο Παύλος ορκίζεται βασιλεύς των Ελλήνων.

1967: Στρατιωτικό πραξικόπημα, εγκαθίδρυση δικτατορίας.

1967: Η Μαρία Καλαβρού και ο 15χρονος Βασίλης Πεσλής γίνονται οι πρώτοι νεκροί της χούντας.

1969: Βόμβα της ΔΑ στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Αθήνα).

1969: Γιορτή για τα δίχρονα της δικτατορίας, καταλήγει σε παρατεταμένο γιουχάισμα του Παπαδόπουλου από τους μαθητές.

1971: Βόμβα έξω από τα γραφεία της τσιμεντοβιομηχανίας “Ηρακλής-Ολυμπος” του αντιπροέδρου της “Συμβουλευτικής” της χούντας, Τσάτσου.

1972: Καθιστική διαμαρτυρία εκατό φοιτητών στα Προπύλαια στην πέμπτη επέτειο του πραξικοπήματος, επέμβαση της αστυνομίας, έντεκα συλλήψεις.

1973: Διαδήλωση εκατοντάδων φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας με αντιδικτατορικά συνθήματα, βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών σε Αθήνα, Καλαμάκι και Κολωνάκι, τραυματισμός περαστικού.

1977: Βόμβες σε τέσσερα αυτοκίνητα Βορειοαμερικανών στη Θεσσαλονίκη.

1994: Δύο βόμβες καταστρέφουν τα αυτοκίνητα οικονομικού συμβούλου και υπαλλήλου της Γαλλικής Ακαδημίας, άλλη βόμβα κάτω από αυτοκίνητο υπαλλήλου της ολλανδικής πρεσβείας δεν εξερράγη (ΕΛΑ-1η Μάη).

1994: Βόμβα σε φορτηγό έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Miele» (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • Εφετείο 17Ν

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

  • ΕΛΑ

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

  • Επικοινωνία

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

  • Όροι χρήσης

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

  • Ποιοι είμαστε

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

  • Επικοινωνία

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

  • Όροι χρήσης

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

    Εν ψυχρώ εκτέλεση 20χρονου από μπάτσο που τον καταδίωκε

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo