Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Μάρτη
  • Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος
  • Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας
  • Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής
  • Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!
  • Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Ποιος ορίζει τα επιτρεπτά όρια;
Υγεία

Ποιος ορίζει τα επιτρεπτά όρια;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Μάι 2008, 00:00

Το 1979, η κυκλοφορία ενός βιβλίου προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ. Ο τίτλος του βιβλίου ήταν «The politics of Cancer» (Η πολιτική του καρκίνου) και συγγραφέας του ο διάσημος καθηγητής Περιβαλλοντικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις Σάμιουελ Επστάιν. Ο καθηγητής Επστάιν κατηγόρησε τις χημικές βιομηχανίες, ότι αποκρύπτουν συστηματικά στοιχεία σχετικά με την καρκινογόνο δράση μιας σειράς ουσιών που έθεσαν σε κυκλοφορία. Συνεχίζοντας για χρόνια την έρευνά του και την πολεμική του με βιβλία και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, ο καθηγητής Επστάιν κατηγόρησε και τις κρατικές υπηρεσίες, ότι επί δεκαετίες απέκρυπταν τα αποτελέσματα ερευνών που έγιναν σε πειραματόζωα και απεδείκνυαν καρκινογόνες ιδιότητες διάφορων ουσιών.

Θυμηθήκαμε το έργο του σημαντικού αυτού επιστήμονα (παρόμοιο έργο έχει να επιδείξει και ο καθηγητής Σβαρτς), καθώς διαβάζαμε την ολοσέλιδη πληρωμένη καταχώρηση του ΕΦΕΤ σε όλες τις εφημερίδες την προηγούμενη Κυριακή. Τους πληρώνουμε και μας κοροϊδεύουν με ανύπαρκτους ή πλημμελείς ελέγχους και τώρα σκορπάνε τα λεφτά μας για να μας κοροϊδέψουν κι από πάνω. Επειδή, προφανώς, το μάθημα που έκανε ο νέος πρόεδρος του ΕΦΕΤ Α. Ζαμπέλας στους δημοσιογράφους δεν έπιασε τόπο και ελάχιστοι δέχτηκαν να παίξουν το ρόλο του παπαγάλου, αποφάσισαν να διαθέσουν κρατικό χρήμα για να πουν μόνοι τους τα ψέματά τους.

Τι λέει αυτή η ανακοίνωση; Οτι δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα, όσο μολυσμένο ηλιέλαιο κι αν καταναλώσαμε, γιατί επικίνδυνο γίνεται μόνο με κατανάλωση 4 κιλών ημερησίως για όλη μας τη ζωή. Και ποιος καθορίζει τα όρια; Η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων). Τώρα, σωθήκαμε! Να γιατί θυμηθήκαμε τον Επστάιν και τις αποκαλύψεις του. Μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη σε κρατικές και κοινοτικές αρχές, οι οποίες ξεκινούν από την παραδοχή ότι το κέρδος των επιχειρήσεων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στον καθορισμό των ορίων; Το 1993 η ΕΟΚ όρισε ότι τα τάνκερ και τα φορτηγά θα είναι «μόνον για τρόφιμα». Για τίποτ’ άλλο. Θα το γράφει καθαρά, μάλιστα, σε μία ή περισσότερες κοινοτικές γλώσσες. Οταν άλλαξε την οδηγία και επέτρεψε παρεκκλίσεις (στην ουσία κατήργησε το «μόνον για τρόφιμα») δεν επικαλέστηκε κανέναν επιστημονικό όρο. Επικαλέστηκε μόνο τις «υψηλές δαπάνες για τις επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων». Στη συνέχεια, ήρθαν οι υπάλληλοί της που φέρουν επιστημονικούς τίτλους και έδωσαν την απαιτούμενη κάλυψη σ’ αυτή την καθαρά οικονομική απόφαση, θέτοντας τα ανώτατα επιτρεπτά όρια με κριτήριο τη μη διατάραξη της αγοράς και των θαλάσσιων μεταφορών.

Για να καταλάβετε πως ορίζονται τα επιτρεπτά όρια, θα φέρουμε ένα σχετικό παράδειγμα. Το 1946, η Αμερικάνικη Εταιρία Κυβερνητικών Υγειονολόγων Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων καθιέρωσε τις ΜΑC (Ανώτατες Επιτρεπόμενες Τιμές) για μια ομάδα χημικών και φυσικών παραγόντων που χρησιμοποιούνταν στη βιομηχανία, με βάση επιδημιολογικές, τοξικολογικές και πειραματικές μελέτες. Οι βιομηχανίες ξεσηκώθηκαν και σύντομα οι MAC εγκαταλήφθηκαν και αντικαταστάθηκαν από τις TLV (Οριακές Τιμές Κατωφλίου). Αυτές ήταν κάποιες μέσες τιμές, που επέτρεπαν στους καπιταλιστές να ξεπερνούν τις Ανώτατες Επιτρεπόμενες Τιμές, με το επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι δεν εκτίθενται όλο το 24ωρο, όλο το χρόνο στους βλαπτικούς παράγοντες, αλλά μόνο κατά το ωράριο εργασίας. Οι Υγειονολόγοι προσκύνησαν τους καπιταλιστές και ενέκριναν τις απαιτήσεις τους. Η αρχική ρύθμιση, που περιείχε προοδευτικά στοιχεία, πετάχτηκε στα σκουπίδια.

Το ίδιο ακριβώς κόλπο κάνει τώρα η EFSA (και το μεταφέρει στα καθ’ ημάς ο ΕΦΕΤ). Αντί να μιλήσει για πλήρη απαγόρευση της επιμόλυνσης, θέτει όρια τα οποία συναρτά με το βάρος. Ενας άλλος διάσημος αμερικανός επιστήμονας, ο καθηγητής του ΜΙΤ Ν. Α. Ασφορντ, αναφερόμενος σε κινδύνους κατά την εργασία, επισημαίνει: «Αντιθέτως προς τους κινδύνους της ασφάλειας, οι κίνδυνοι της υγείας μπορεί να είναι αργοί, σωρευτικοί, μη αντιστρέψιμοι, και να επιπλέκονται από παράγοντες έξω από την εργασία. Είναι συχνά δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τον σοβαρό ή σοβούντα κίνδυνο που περιέχεται σε μια σύντομη έκθεση σε ένα καρκινογόνο στοιχείο, το οποίο μπορεί να χρειαστεί χρόνια για να προκαλέσει έναν όγκο ή το θάνατο».

Αυτοί που ορίζουν τις ανώτατες επιτρεπτές τιμές των βλαπτικών παραγόντων ποτέ δε μελετούν ένα παράγοντα σε συνδυασμό με άλλους. Ποτέ δε φτιάχνουν μοντέλα πολυπαραγοντικά, σε βάθος χρόνου. Εύκολα, όμως, μπορεί να κατανοήσει κάποιος ότι, ακόμα κι αν λένε αλήθεια για την κατανάλωση ορυκτέλαιου, δε μπορεί να μας δώσουν καμιά απάντηση για το τι συμβαίνει όταν το ορυκτέλαιο προστίθεται σε άλλους βλαπτικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, ίδιο είναι το όριο για καπνιστές και μη καπνιστές;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚουκούλωσαν το σκάνδαλο
Επόμενο άρθρο Κολυμβήθρα του Σιλωάμ

Σχετικά Αρθρα

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

Υγεία 5 Μαρ 2026, 09:29

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Υγεία 2 Μαρ 2026, 12:56

Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα

Υγεία 26 Φεβ 2026, 13:11

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

Υγεία 24 Φεβ 2026, 11:27

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

Υγεία 20 Φεβ 2026, 22:41

Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;

Υγεία 20 Φεβ 2026, 14:03
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

6 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι νεοναζιστές εγκληματίες

5 Μαρ 2026, 21:05
Κόντρες

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

5 Μαρ 2026, 19:22
Διεθνή

Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής

5 Μαρ 2026, 17:18
Διεθνή

Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!

5 Μαρ 2026, 13:04
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

5 Μαρ 2026, 11:44
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
Ιστορία

5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί

5 Μαρ 2026, 06:14
Ιστορία

Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού

73 χρόνια από το θάνατό του

5 Μαρ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

5 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

4 Μαρ 2026, 23:16
Κόντρες

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

4 Μαρ 2026, 21:52
Πολιτική

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

4 Μαρ 2026, 20:20
Εργατικά

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

4 Μαρ 2026, 18:02
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

4 Μαρ 2026, 13:05
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

4 Μαρ 2026, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

Ευρωπαϊκή ημέρα λογοθεραπείας.
Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των δικαίων.
Γκάνα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1957).
Γκουάμ: Ημέρα ανακάλυψης (1521).
1906: Η Φινλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που δίνει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
1910: Εξέγερση αγροτών στο Κιλελέρ. Με προτροπή μεγαλοτσιφλικάδων ο στρατός σκοτώνει δύο αγρότες έπειτα από επεισόδια με τους σιδηροδρομικούς. Αλλοι δυο νεκροί στο χωριό Τσουλάρ μετατρέπουν σε φονική μάχη το συλλαλητήριο που οργανωνόταν την ίδια μέρα στη Λάρισα. Από τη βίαιη επέμβαση του στρατού υπήρξαν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.
1910: Η γερμανική αστυνομία δολοφονεί επιτόπου σοσιαλιστές που πήραν μέρος σε διαδήλωση υποστήριξης του δικαιώματος των γυναικών για ψήφο.
1964: Πεθαίνει ο βασιλιάς Παύλος.
1976: Βόμβες σε έξι λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ στο Μπραχάμι (ΕΛΑ).
1994: Πεθαίνει η Μελίνα Μερκούρη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo