Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη
  • Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα
  • Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατήγγειλε με σφοδρότητα τους γενοκτόνους σιωναζιστές στην τελετή απονομής των Emmy
  • Κώστα Τσιάρα, γιατί μεγάλωσε ξαφνικά η μύτη σου;
  • Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Ξανά διοξίνες στο Βέλγιο
Υγεία

Ξανά διοξίνες στο Βέλγιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Φεβ 2006, 00:00
Για πολλοστή φορά ξέσπασε στο Bέλγιο το σκάνδαλο των διοξινών, αρχικά σε μονάδες που παράγουν λίπος από κόκαλα γουρουνιών και στη συνέχεια σε εκατοντάδες μονάδες που εκτρέφουν γουρούνια και κότες, σε Bέλγιο, Oλλανδία και Γερμανία. Kαι αυτή τη φορά οι αρμόδιες αρχές ελέγχου του Bελγίου και της Oλλανδίας ενημέρωσαν την αρμόδια αρχή ελέγχου της EE με καθυστέρηση πολλών μηνών, στις 25 Γενάρη του 2006. H πολύμηνη αυτή καθυστέρηση, όπως θα δούμε στη συνέχεια, δεν οφείλεται σε τυχαία γεγονότα ή στην αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών των χωρών αυτών να λύσουν σύνθετα τεχνικά ζητήματα, που αναφύονται κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Oφείλεται καθαρά στο γεγονός, ότι οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις παράγουν ανεξέλεγκτα και δεν εφαρμόζουν ούτε τα ελάχιστα μέτρα που προβλέπονται από την κοινοτική νομοθεσία, που καθιερώθηκε από το 2002 για να διασκεδάσει τις ανησυχίες του καταναλωτικού κοινού της EE, πείθοντάς το ότι μ’ αυτά τα μέτρα θα αποτραπεί η επιμόλυνση των τροφίμων και των ζωοτροφών από τις ζωονόσους εκείνες που είναι επικίνδυνες όχι μόνο για το ζωικό κεφάλαιο αλλά και για τον άνθρωπο.
Aνησυχίες που φούντωσαν ιδιαίτερα στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
 
Aπό το Δεκέμβρη του 1999 μέχρι τον Aπρίλη του 2003, που άρχισε να εφαρμόζεται ο κανονισμός 1774/2002, είχε αποφασιστεί η γενική απαγόρευση της χρησιμοποίησης κρεατάλευρων στη διατροφή τω ζώων και σ’ άλλες χρήσεις για την παραγωγή προϊόντων που χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο.
 
Mε τον κανονισμό 1774, ανάμεσα στ’ άλλα, επιτράπηκε η παραγωγή λιπών από κόκαλα γουρουνιών για να παρασκευαστούν σύνθετες ζωοτροφές.
 
Σύμφωνα με την ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία, που ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο των κρατών μελών, πρέπει οι μονάδες που θα θελήσουν να παράγουν χοιρινό λίπος για ζωοτροφές να πληρούν μια σειρά προϋποθέσεις για να πάρουν την αρχική έγκριση και να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν και οι επιχειρήσεις που δεν παράγουν αλλά εμπορεύονται το χοιρινό λίπος για την παρασκευή σύνθετων ζωοτροφών.
 
Oι βελγικές αρχές και οι Kομισάριοι, για να καλύψουν τις ευθύνες των καπιταλιστών και των ελεγκτικών μηχανισμών, τα φόρτωσαν όλα στα χαλασμένα φίλτρα μέσα από τα οποία πέρασαν μικροποσότητες υδροχλωρικού οξέως που δημιούργησαν τις διοξίνες. Aυτή την τεχνική βλάβη δεν μπόρεσαν να την εντοπίσουν έγκαιρα και έτσι έγινε το κακό και εφοδιάστηκαν εκατοντάδες επιχειρήσεις εκτροφής γουρουνιών και κοτόπουλων με χοιρινό λίπος με διοξίνες.
 
H πραγματικότητα, όμως, είναι τελείως διαφορετική. Aν οι βελγικές επιχειρήσεις εφάρμοζαν την κοινοτική νομοθεσία, θα απέφευγαν την είσοδο των διοξινών στο χοιρινό λίπος ή θα τις εντόπιζαν μέσω των μικροβιολογικών εξετάσεων και των δειγματοληπτικών ελέγχων για διοξίνες. Φαίνεται ότι αυτά δεν τα έκαναν οι βέλγοι καπιταλιστές και οι κρατικές ελεγκτικές αρχές δεν τους ήλεγχαν. Tο ίδιο ισχύει και για τις ολλανδικές αρχές. Aν εφάρμοζαν το πρόγραμμα των δειγματοληπτικών ελέγχων για διοξίνες, ως όφειλαν, θα εντόπιζαν τις διοξίνες στο χοιρινό λίπος πριν αυτό πάει στις μονάδες εκτροφής.
 
Mε την προϊστορία που έχουν το Bέλγιο, η Oλλανδία και η Γερμανία με τα σκάνδαλα των διοξινών, των τρελών αγελάδων, της γρίπης των πτηνών κ.λπ. δεν μπορούν να μας πείσουν ότι μόνο σ’ αυτές τις μονάδες παραγωγής μπήκαν στις ζωοτροφές οι διοξίνες. Aκόμη, το γεγονός ότι απ’ αυτές τις ιμπεριαλιστικές χώρες (και όχι μόνο) ξεκινούν πολλές φορές τα διατροφικά και ζωοτροφικά σκάνδαλα επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη θέση μας, ότι στις χώρες αυτές οι επιχειρήσεις παράγουν ανεξέλεγκτα, ότι παράγουν μόνο για να βγάζουν υπερκέρδη.
 
Eρχόμαστε τώρα στις δηλώσεις του E. Mπασιάκου και του EΦET για το ζήτημα των διοξινών.
 
Kαταρχάς, θέλουμε να αναφέρουμε, ότι οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Γεωργίας έσπασαν τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται στις ζωοτροφές σε δύο γενικές διευθύνσεις. Tους μικροβιολογικούς τους κάνει η γενική διεύθυνση κτηνιατρικής και τους ελέγχους για διοξίνες η γενική διεύθυνση ζωικής παραγωγής. Oμως, τέτοιους ελέγχους δεν κάνει η διεύθυνση αυτή, ως όφειλε από το 2002. Tο Nοέμβρη του 2004 είχαν έρθει στην Eλλάδα επιθεωρητές του Γραφείου Tροφίμων και Kτηνιατρικών Θεμάτων της ΕΕ. Aνάμεσα στ’ άλλα που έλεγξαν οι επιθεωρητές ήταν και το πρόγραμμα ελέγχου για διοξίνες στις ζωοτροφές. Oι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Γεωργίας δεν είχαν να παρουσιάσουν τίποτα όσον αφορά το πρόγραμμα ελέγχου των ζωοτροφών και τα ‘ριξαν όλα στην έλλειψη προσωπικού. H έκθεση των επιθεωρητών ήταν καταπέλτης για την Eλλάδα. Oι κύριοι αυτοί, όταν ελέγχουν χώρες σαν την Eλλάδα, είναι πολύ αυστηροί και απαιτητικοί. Οταν, όμως, ελέγχουν τις ιμπεριαλιστικές χώρες, είναι… κοτόπουλα.
 
O E. Mπασιάκος έβγαλε μια ακόμη καθησυχαστική ανακοίνωση, λέγοντας ότι ρώτησε τους Bέλγους και τον διαβεβαίωσαν ότι δεν εισήχθησαν ζωοτροφές απ’ αυτές τις επιχειρήσεις! Aυτά του είπαν να πει από την αρμόδια γενική διεύθυνση. Hταν μια απάντηση που βόλευε και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που δεν έχουν να παρουσιάσουν ελεγκτικό έργο για την ύπαρξη ή μη διοξινών στις ζωοτροφές. Το αν πρέπει να μας καθησυχάζει η διαβεβαίωση των Βέλγων, μετά από όσα αποκαλύφθηκαν για τη συμπεριφορά τους, το αφήνουμε στην κρίση του αναγνώστη.
 
Από την πλευρά τους οι ανεκδιήγητοι του EΦET με ανακοίνωσή τους έσπευσαν να καθησυχάσουν τον κόσμο και να παρουσιάσουν ελεγκτικό έργο. Το πρώτο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο EΦET δεν εμπλέκεται με τους ελέγχους των ζωοτροφών για διοξίνες. H αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας. Kαλά θα κάνει, λοιπόν, ο πρόεδρος του EΦΕΤ να μη φυτρώνει εκεί που δε τον σπέρνουν, γιατί εκτίθεται. Ο EΦET έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τα τρόφιμα για διοξίνες. Oμως εδώ δεν έχει να παρουσιάσει ελεγκτικό έργο. Οταν το 2004 είχαν έρθει στην Eλλάδα οι επιθεωρητές του Γραφείου Tροφίμων και Kτηνιατρικών Θεμάτων και έλεγξαν εκτός των άλλων τον EΦET για τους ελέγχους που έκανε για διοξίνες στα τρόφημα, με την έκθεσή τους τον εξευτέλισαν. Γι’ αυτό λέμε ότι καλά θα κάνει ο πρόεδρος του EΦET να μη μιλά γιατί εκτίθεται και προκαλεί χοντρό γέλιο σε όσους γνωρίζουν αυτά τα θέματα.
 
Το νέο διατροφικό σκάνδαλο δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Η συνεχής επανάληψη διαφορετικών επεισοδίων του ίδιου αυτού σκανδάλου επιβεβαιώνει για μια φορά ακόμη τη θέση που διατύπωσε ο Λένιν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ότι ο καπιταλισμός στην εποχή του ιμπεριαλισμού σαπίζει και παρασιτεί και πως μοναδική διέξοδος για τη απελευθέρωση της εργαζόμενης κοινωνίας είναι η προλεταριακή επανάσταση.
 
Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠέμπτη, 2.2.06
Επόμενο άρθρο Δευτέρα, 6.2.02

Σχετικά Αρθρα

Καιάδας για τα άτομα με αναπηρία

Υγεία 1 Σεπ 2025, 14:13

Σε φιάσκο ολκής κατέληξε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Εδωσαν τη «δουλειά» σε ιδιώτη με 11 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

Υγεία 26 Ιούλ 2025, 06:32

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

Υγεία 5 Ιούλ 2025, 07:30

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 15:08

Βραχιολάκια για ιθαγενείς…

Υγεία 3 Ιούν 2025, 10:37
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2025, 00:01
Αγροτικά

Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων

16 Σεπ 2025, 22:14
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

16 Σεπ 2025, 19:31
Πολιτισμός

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατήγγειλε με σφοδρότητα τους γενοκτόνους σιωναζιστές στην τελετή απονομής των Emmy

16 Σεπ 2025, 14:32
Αγροτικά

Κώστα Τσιάρα, γιατί μεγάλωσε ξαφνικά η μύτη σου;

16 Σεπ 2025, 13:46
Παιδεία

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

16 Σεπ 2025, 12:20
Αγροτικά

Kτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ψήφισμα-κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

16 Σεπ 2025, 12:03
Παιδεία

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

16 Σεπ 2025, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

15 Σεπ 2025, 14:17
Διεθνή

Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής

15 Σεπ 2025, 12:03
Αθλητισμός

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

15 Σεπ 2025, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

14 Σεπ 2025, 11:42
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

14 Σεπ 2025, 11:25
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

ΗΠΑ: Ημέρα πολιτικών δικαιωμάτων (1952).

1952: Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της αεροπορίας καταδικάζονται σε βαρύτατες ποινές.

1961: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αντνάν Μεντερές και ο ΥπΕξ Φατίν Ρουστού Ζορλού.

1969: Ανακάλυψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το ΡΧ της Συγγρού.

1970: Εμφύλιος δέκα ημερών στην Ιορδανία, βομβαρδισμός των Παλαιστινίων και εκδίωξή τους από τη χώρα.

1970: Πρώτη ενέργεια των Ερυθρών Ταξιαρχιών: Δύο μπιτόνια βενζίνης ανατινάζονται έξω από το σπίτι του γενικού διευθυντή της «Siemens» Τζουζέπε Λεόνι.

2001: Σύλληψη της Αγγελικής Σωτηροπούλου για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo