Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μαρινακίες
  • Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!
  • Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος
  • Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο
  • Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή
  • Σαν σήμερα 15 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μαρ 2026, 11:44

Η Ισλαμική Αντίσταση δηλώνει ότι παραμένει δεσμευμένη στην υπεράσπιση της γης και του λαού της, ιδιαίτερα καθώς ο σιωνιστής εχθρός έχει υπερβεί κάθε όριο με την εγκληματική του δράση. Αυτό τονίζει χτεσινή ανακοίνωση της Χεζμπολά, που απαριθμεί τις πολεμικές ενέργειες των λιβανέζων μαχητών ενάντια στους σιωναζιστές εισβολείς.

Σε απάντηση στην εγκληματική ισραηλινή επιθετικότητα που έπληξε δεκάδες λιβανέζικες πόλεις και χωριά, συμπεριλαμβανομένου του νότιου προαστίου της Βηρυτού, η Ισλαμική Αντίσταση εξέδωσε 23 στρατιωτικές ανακοινώσεις σχετικά με επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των κινήσεων των ισραηλινών δυνάμεων στα σύνορα Λιβάνου–Παλαιστίνης, καθώς και επιχειρήσεις που στόχευσαν θέσεις, βάσεις και αναπτύξεις του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα και στο εσωτερικό της κατεχόμενης Παλαιστίνης:

  1. Στις 17:00 χθες, Τρίτη 03/03/2026, τα ραντάρ του συστήματος Iron Dome στη θέση «Kiryat Eliezer» (η κύρια βάση αεράμυνας στην κατεχόμενη πόλη Haifa) στοχοποιήθηκαν με σμήνος επιθετικών drones.

  2. Χθες το βράδυ, Τρίτη 03/03/2026, τα ραντάρ του Iron Dome στη θέση «Kiryat Eliezer» στη Haifa και η αεροπορική βάση Palmachim Airbase νότια του Tel Aviv, σε απόσταση 140 χλμ. από τα σύνορα με τον Λίβανο, στοχοποιήθηκαν με σμήνος επιθετικών drones.

  3. Χθες το βράδυ, Τρίτη 03/03/2026, η βάση Tel Hashomer Base (έδρα του Γενικού Επιτελείου νοτιοανατολικά του Tel Aviv), σε απόσταση 120 χλμ. από τα σύνορα με τον Λίβανο, καθώς και ένας στρατιωτικός στόχος νότια της Haifa, στοχοποιήθηκαν με ομοβροντία πυραύλων υψηλής ακρίβειας.

  4. Στη 01:20, συγκέντρωση δυνάμεων του ισραηλινού στρατού στη θέση Metula στοχοποιήθηκε με ομοβροντία πυραύλων.

  5. Στις 02:00, τα κεντρικά της εταιρείας Israel Aerospace Industries στο κέντρο της κατεχόμενης Παλαιστίνης στοχοποιήθηκαν με σμήνος επιθετικών drones.

  6. Στις 03:30, η βάση «Geva» για τον έλεγχο drones ανατολικά της κατεχόμενης πόλης Safed στοχοποιήθηκε με πύραυλο καθοδηγούμενης ακρίβειας.

  7. Στις 03:30, το αρχηγείο της Βόρειας Διοίκησης του ισραηλινού στρατού στη βάση «Dado», βορειοανατολικά της Safed, στοχοποιήθηκε με πύραυλο καθοδηγούμενης ακρίβειας.

  8. Στις 04:30, η βάση Ein Shemer Airbase (βάση αεράμυνας πυραύλων), που βρίσκεται 75 χλμ. από τα σύνορα Λιβάνου–Παλαιστίνης ανατολικά της Χαντέρα, στοχοποιήθηκε με σμήνος επιθετικών drones.

  9. Στις 11:20, ένα όχημα μεταφοράς στρατευμάτων στο χωριό Houla στοχοποιήθηκε με κατάλληλα όπλα, επιτυγχάνοντας άμεσο πλήγμα.

  10. Στις 12:00, ένα άρμα μάχης Merkava στο χωριό Houla στοχοποιήθηκε με κατάλληλα όπλα, επιτυγχάνοντας άμεσο πλήγμα.

  11. Στις 14:00, η βάση Tel Hashomer Base κοντά στο Tel Aviv στοχοποιήθηκε με σμήνος επιθετικών drones.

  12. Στις 14:00, η ναυτική βάση της Haifa στοχοποιήθηκε με σμήνος επιθετικών drones.

  13. Στις 14:00, η αεροπορική βάση Ramat David Airbase στοχοποιήθηκε με σμήνος επιθετικών drones.

  14. Στις 14:00, η βάση Tel Hashomer Base κοντά στο Tel Aviv στοχοποιήθηκε με ομοβροντία πυραύλων υψηλής ακρίβειας.

  15. Στις 17:00, μετά από παρακολούθηση συγκέντρωσης δυνάμεων του ισραηλινού στρατού στον οικισμό Kiryat Shmona, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης τους στόχευσαν με ομοβροντία πυραύλων, επιτυγχάνοντας άμεσα πλήγματα, ενώ στη συνέχεια ελικόπτερα επενέβησαν για την απομάκρυνση τραυματιών.

  16. Στις 17:30, μετά από παρακολούθηση κινήσεων δύναμης του ισραηλινού στρατού που προωθήθηκε από τον λόφο Al-Hamames στον νότιο Λίβανο για να υποστηρίξει τη δύναμη που έπεσε σε ενέδρα στη νότια συνοικία της πόλης Khiam, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης τους στόχευσαν με ομοβροντία πυραύλων.

  17. Στις 18:30, αφού παρακολούθησαν τις κινήσεις δύναμης του ισραηλινού στρατού που επιχείρησε να προωθηθεί προς τη νότια συνοικία της πόλης Khiam, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό και ενεπλάκησαν σε άμεση μάχη με τη δύναμη, προκαλώντας επιβεβαιωμένες απώλειες.

  18. Στις 20:30, δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στο Khallet Wadi al-Asafir στην πόλη Khiam στοχοποιήθηκαν με ομοβροντία πυραύλων.

  19. Στις 22:30, οι ίδιες δυνάμεις στο Khallet Wadi al-Asafir στην πόλη Khiam στοχοποιήθηκαν για δεύτερη φορά με ομοβροντία πυραύλων.

  20. Στις 23:10, το στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα της εταιρείας Rafael Advanced Defense Systems νότια της κατεχόμενης πόλης Acre στοχοποιήθηκε με σμήνος επιθετικών drones.

  21. Στις 23:10, η βάση Ein Zeitim Base (αρχηγείο ταξιαρχίας) βόρεια της κατεχόμενης πόλης Safed στοχοποιήθηκε με σμήνος επιθετικών drones.

  22. Στις 23:20, μετά από παρακολούθηση κινήσεων δύναμης του ισραηλινού στρατού που επιχείρησε να προωθηθεί προς την πόλη Dhayra, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης ενεπλάκησαν σε άμεση μάχη μαζί τους, προκαλώντας επιβεβαιωμένες απώλειες, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται μέχρι τη στιγμή έκδοσης της ανακοίνωσης.

  23. Μετά τις ηρωικές συγκρούσει» των μαχητών της Ισλαμικής Αντίστασης με τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στην πόλη Khiam, ο αντίπαλος αναγκάστηκε να αποσύρει τα υπόλοιπα οχήματα και στρατιώτες του στον λόφο Al-Hamames., Ειδική ανακοίνωση για την πορεία των συγκρούσεων θα εκδοθεί αργότερα.

Η Ισλαμική Αντίσταση δηλώνει ότι παραμένει δεσμευμένη στην υπεράσπιση της γης και του λαού της, ιδιαίτερα καθώς ο ισραηλινός αντίπαλος έχει υπερβεί κάθε όριο με την εγκληματική του δράση. Η απάντησή της κατευθύνθηκε σε στρατιωτικούς στόχους, σε αντίθεση με τις επιθέσεις του εχθρού κατά αμάχων, και αυτό αποτελεί το ελάχιστο καθήκον για να περιοριστεί και να αποτραπεί από το να συνεχίσει τους επικίνδυνους στόχους του εναντίον του Λιβάνου ως κράτους, λαού και Αντίστασης.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/hezbpolla_tank_2-3-26.mp4

Σκηνές από την επιχείρηση της Ισλαμικής Αντίστασης που στόχευσε ένα άρμα μάχης Merkava του ισραηλινού στρατού στην περιοχή Tel al-Nahas, στα περίχωρα της πόλης Kafr Kila στον νότιο Λίβανο.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/Hezbollah_strikes_Israeli_Bases_3-3-26.mp4

Σκηνές από την επιχείρηση στην οποία η Ισλαμική Αντίσταση στόχευσε τη βάση «Meron Base» στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη και τη βάση «Nafah Base» στα κατεχόμενα Συριακά Υψίπεδα του Γκολάν με πυραύλους και επιθετικά drones.

0:13 – Βάση «Meron» (Μονάδα 506) – Βάση αεροπορικής παρακολούθησης και διαχείρισης επιχειρήσεων στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη.

0:49 – Βάση «Nafah» – Έδρα της 210ης Μεραρχίας Bashan.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/hezbollah_drone_downfall_3-3-26.mp4

Kaτάρριψη ισραηλινού drone από τους μαχητές της Χεζμπολά.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/travmaties_Israel_3-3-26.mp4

Το νοσοκομείο Rambam δημοσιεύει πλάνα από τη διακομιδή δύο ισραηλινών στρατιωτών που τραυματίστηκαν στο βόρειο Ισραήλ. Bιντεάκι για «ξεκάρφωμα». Τους νεκρούς και τραυματίες από τον Λίβανο δεν τους ανακοινώνουν, ως συνήθως. Τους μεταφέρουν σε στρατιωτικές πτέρυγες νοσοκομείων.

Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολά, Ναΐμ Κάσεμ, σε ομιλία του τόνισε τα εξής (βασικά σημεία):

  • «Συμφωνήσαμε στην διπλωματική πορεία, αλλά δεν πέτυχε τίποτα σε δεκαπέντε μήνες».
  • «Η υπομονή μας έχει όρια και η κλιμάκωση του ισραηλινού εχθρού έχει γίνει σοβαρή».
  • «Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για εμάς, τον λαό μας, τη χώρα μας και ολόκληρη την περιοχή».
  • «Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι θέλει το “Μεγάλο Ισραήλ”, μιλώντας υπεροπτικά και ανοιχτά μπροστά στον κόσμο, με τη στήριξη του αμερικανού πρεσβευτή εντός του καθεστώτος, ο οποίος θεωρεί την επέκταση του Ισραήλ από τον Ευφράτη μέχρι τον Νείλο νόμιμο δικαίωμα».
  • «Καθήκον μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να σταματήσουμε τον επικίνδυνο δρόμο της συνεχιζόμενης επιθετικότητας, που αναπόφευκτα θα οδηγήσει τον Λίβανο σε απώλεια κυριαρχίας».
  • «Σε όσους ρωτούν για τον χρόνο και λένε: “Γιατί τώρα;”, απαντάμε: Περιμένετε να είμαστε υπομονετικοί για πάντα; Δεν έφταναν αυτοί οι πολλοί μήνες παραβιάσεων, με 500 μάρτυρες σε δεκαπέντε μήνες;».
  • «Σύμφωνα με στατιστικά που επικαλούνται τα Ηνωμένα Έθνη και ο Λιβανέζικος Στρατός, υπήρξαν περισσότερες από 10.000 παραβιάσεις, χωρίς καμία απάντηση».
  • «Αυτό που έκανε το Ισραήλ μετά την εκτόξευση ρουκέτας δεν ήταν αντίδραση αλλά προγραμματισμένη επιθετικότητα».
  • «Αντί να καταδικάσει την ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα και να αναζητήσει τρόπους αντιμετώπισής της, η λιβανέζικη κυβέρνηση στράφηκε εναντίον της Αντίστασης, πολλαπλασιάζοντας το λάθος της και ευθυγραμμιζόμενη με τις απαιτήσεις του Ισραήλ».
  • «Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση λέω: “Είναι πραγματικά εκπληκτικό—αυτή είναι η κυβέρνηση του Λιβάνου; Ποια είναι η θέση σας απέναντι στην ευρείας κλίμακας επιθετικότητα;”».
  • «Οσο υπάρχει κατοχή, η Αντίσταση και τα όπλα της αποτελούν νόμιμο δικαίωμα υπό όλους τους νόμους, τον όρκο και τις δηλώσεις της κυβέρνησης».
  • «Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει την κυριαρχία του Λιβάνου, να υπερασπίζεται τον λαό της μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα και να εκπληρώνει πιστά το καθήκον της απέναντι στους πολίτες».
  • «Τονίζουμε την εθνική ενότητα, ιδιαίτερα υπό αυτές τις συνθήκες—ας ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε πρώτα αυτόν τον εχθρό και μετά να συζητήσουμε και να επιλύσουμε τα υπόλοιπα ζητήματά μας».
  • «Για όσους είναι αντίθετοι στην Αντίσταση, υπάρχει η ευκαιρία να ανοίξουμε μια νέα σελίδα μαζί — μην χτυπάτε την Αντίσταση πισώπλατα κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης και του πολέμου».

Πριν από την ομιλία του Ναΐμ Κάσεμ, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Πολιτικού Συμβούλιου της Χεζμπολά, Μαχμούντ Καμάτι, είχε δηλώσει:

«Ο εχθρός ήθελε να γίνει ανοιχτός πόλεμος, ας γίνει λοιπόν ανοιχτός πόλεμος. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε απόπειρα χερσαίας εισβολής με όλη τη δύναμη που διαθέτουμε. Βιώνουμε τα υψηλότερα επίπεδα συνοχής και ενότητας, ενώ οι περισσότερες από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον των ηγετών μας απέτυχαν».

🟡🟢 Deputy Chairman of Hezbollah’s Political Council, Mahmoud Qamati:
—
The enemy wanted it to be an open war, so let it be an open war. We will confront any attempt at a ground invasion with all the strength we can; we are experiencing the highest levels of cohesion and unity, and most of the recent targeting of our leaders has failed.

Εκτύπωση 🖨
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Επόμενο άρθρο Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Σχετικά Αρθρα

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

Διεθνή 14 Ιούλ 2026, 21:02

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

Διεθνή 14 Ιούλ 2026, 11:52

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

Διεθνή 14 Ιούλ 2026, 09:26

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

Διεθνή 13 Ιούλ 2026, 19:11

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

Διεθνή 13 Ιούλ 2026, 18:45

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Διεθνή 13 Ιούλ 2026, 13:40
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

1935: Συμπλοκές βασιλοφρόνων και δημοκρατικών στην Πάτρα, πολλοί τραυματίες.

1948: Απόπειρα δολοφονίας του Παλμίρο Τολιάτι (Ιταλία).

1965: «Ιουλιανά» – Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός μετά από απαίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου.

1970: Καταδίκες δώδεκα στελεχών των ΚΚΕ, ΔΕΑ και ΠΑΜ.

1974: Η χούντα του Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία που οδηγεί στην ανατροπή του Μακάριου.

1984 : Τρεις βόμβες σε ένα διήμερο στο υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • Εφετείο 17Ν

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

  • ΕΛΑ

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

  • Επικοινωνία

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

  • Όροι χρήσης

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

  • Ποιοι είμαστε

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

  • Επικοινωνία

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

  • Όροι χρήσης

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo