Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
  • Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά
  • «Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»
  • Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Με… δημιουργική επιδημιολογία, έβαλαν… χαρούμενο χρώμα στο χάρτη της πανδημίας
Υγεία

Με… δημιουργική επιδημιολογία, έβαλαν… χαρούμενο χρώμα στο χάρτη της πανδημίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Απρ 2021, 21:44

Χαράς ευαγγέλια! Οπως μας ενημέρωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου την Παρασκευή, «λόγω και του αυξημένου αριθμού των τεστ, αλλά και συνυπολογίζοντας τα self-tests, η χώρα μας άλλαξε και πάλι χρώματα στον Ευρωπαϊκό χάρτη σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση του ECDC».

Πράγματι, στις 22 Απρίλη η Ελλάδα βγήκε από το μουντό μουσταρδί και απεικονίζεται με ένα καταπράσινο χρώμα, όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη. Σαν εύφορο λιβάδι, έτοιμο να υποδεχτεί τους τουρίστες για να κυλιστούν χαρούμενοι στα covid free γρασίδια. Εντάξει, χρειάστηκε λίγη… δημιουργική επιδημιολογία, αλλά όλα επιτρέπονται όταν πρόκειται να σώσουμε τη… «βαριά βιομηχανία μας». Και μην τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει τα δεδομένα, γιατί θα τον κατακεραυνώσει ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός-πανελίστας, τρίβοντάς του στη μούρη το χάρτη του ECDC και τσιρίζοντας με τη στριγκιά φωνή του: «Το βλέπεις το πράσινο; Το πράσινο το βλέπεις;».

Μετά η σκυτάλη πέρασε στον… ειδικό στα μαθηματικά μοντέλα Γκίκα Μαγιορκίνη: «Οπως είπε και η κυρία Παπαευαγγέλου, αλλά θα πει και ο κύριος Κοντοζαμάνης, το συνολικό προφίλ της παρέμβασης (σ.σ. με τα self test) έχει ήδη παρουσιαστεί στον ECDC, ο οποίος φαίνεται ότι αποδέχεται την εγκυρότητα των self-tests. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τους υψηλότερους ρυθμούς εργαστηριακής διερεύνησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση»!!!

Ο Κοντοζαμάνης εξήγησε ότι η Ελλάδα ανήκει στις χώρες του «Σενάριου 1», για τις οποίες «το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων θεωρεί εφικτό τον υπολογισμό δεικτών, τόσο για τη συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων, όσο και για τη συχνότητα διενέργειας ελέγχων και για το ποσοστό θετικότητας. Επισημαίνει ωστόσο, ότι πιθανή υποδήλωση των αποτελεσμάτων των self-tests θα μπορούσε να επηρεάσει το ποσοστό θετικότητας και συστήνει στις χώρες την παρακολούθηση των self-tests που διανέμονται».

Αυτό στην Ηπειρο το λένε «ανακατεύεις παντζάρια με κούμπλα» (κορόμηλα). Υπάρχει και μία… ελευθεριάζουσα λαϊκή έκφραση που λέει «μπλέκουμε τις βούρτσες με τις π@@@@ες». Εξηγούμαστε: πέραν του ότι δεν μπορείς να καθιστάς συγκρίσιμα τα αποτελέσματα διαγνωστικών διαδικασιών που έχουν τεράστιες διαφορές στην αξιοπιστία τους (μοριακά τεστ PCR, rapid test αντιγόνου με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα, self test αντιγόνου με ρινικό επίχρισμα) και να βγάζεις μέσους όρους, είναι έξω από κάθε επιδημιολογική λογική να έχεις από τη μια αποτελέσματα διαγνωστικών διαδικασιών (μοριακά τεστ και rapid test), που διεξάγονται από πιστοποιημένους φορείς υγείας, δημόσιους ή ιδιωτικούς, οι οποίοι έχουν υποχρέωση καταγραφής των αποτελεσμάτων, και από την άλλη rapid self-test που τα κάνουν μόνοι τους οι πολίτες, χωρίς να υπάρχει καμιά εγγύηση ότι θα δηλώσουν ό,τι δείξει αυτό το (έτσι κι αλλιώς αναξιόπιστο) self-test.

Ο Κοντοζαμάνης επικαλέστηκε την ανακοίνωση που εξέδωσε το ECDC στις 17 Μάρτη. «Ξέχασε», όμως, να μας πει ότι αυτή η ανακοίνωσε ξεμπρόστιαζε τα self-test ως παντελώς αναξιόπιστα, επικαλούμενη μεταξύ άλλων μελέτη, η οποία αποδείκνυε ότι η ευαισθησία του self-test (η πιθανότητα διάγνωσης θετικού αποτελέσματος εφόσον ο εξεταζόμενος είναι πράγματι θετικός στον ιό) έπεσε διαδοχικά από 78,8%, όταν την εφαρμογή έκαναν εργαστηριακοί επιστήμονες, σε 70%, όταν την εφαρμογή έκαναν εκπαιδευμένοι υγειονομικοί, και σε 57,5%, όταν το τεστ εφάρμοζαν απλοί πολίτες που αυτο-εκπαιδεύτηκαν με βάση τις οδηγίες που διάβασαν!

Βέβαια, τώρα το ECDC δέχεται να μπαίνουν και τα self-test στον ίδιο «κουβά» με τα μοριακά τεστ και με τα rapid test που εφαρμόζουν υγειονομικοί. Καμία έκπληξη για εμάς. Η ανεξαρτησία του ECDC είναι ανέκδοτο. Οταν οι αστικές κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, υιοθετούν τα self-test, το ECDC θα προσαρμοστεί και θα περιορίζεται στο να κάνει… υποδείξεις στις κυβερνήσεις να… φροντίσουν να μην υποδηλώνονται τα αποτελέσματα!

Οπως κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για παράδειγμα. Φανταστείτε τον εργαζόμενο στην εστίαση που θα βγει θετικός στο self-test, αλλά δεν έχει συμπτώματα ή έχει ψιλο-συμπτώματα. Υπάρχει περίπτωση να χάσει το μεροκάματο και να ‘χει και το αφεντικό να τον βρίζει; Φανταστείτε έναν άλλο εργαζόμενο που το self-test του βγήκε άκυρο, όταν το έκανε Κυριακή βράδυ για να πάει τη Δευτέρα για δουλειά. Λέτε να πάρει τους δρόμους για να βρει φαρμακείο ν’ αγοράσει δεύτερο self-test; Θα το δηλώσει αρνητικό και τέλος. Κανένας, άλλωστε, δεν πρόκειται (ούτε μπορεί) να τον ελέγξει.

Και για να κλείσουμε, θα θυμίσουμε τι έλεγε ο Τσιόδρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στις 3 Φλεβάρη του 2021, όταν τον κουβάλησε ο Κικίλιας για να κάνει ενημέρωση: «Πάμε στην περίφημη θετικότητα, η οποία αυτή τη στιγμή είναι στο 2,7%, λίγο παραπάνω με την PCR, λίγο λιγότερη με τα αντιγόνα, γιατί η PCR είναι πιο ευαίσθητη μέθοδος».

Μετρούσαν χωριστά τη θετικότητα με τα μοριακά τεστ και χωριστά με τα rapid test. Τα μοριακά έδειχναν μεγαλύτερη θετικότητα, λόγω υψηλής ευαισθησίας, ενώ τα rapid test αντιγόνου έδειχναν χαμηλότερη θετικότητα, λόγω χαμηλότερης ευαισθησίας. Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο θα πέσει η θετικότητα (τεχνητά, όχι πραγματικά) με τη χρήση των self-test που θα ξεχειλίσουν τον «κουβά» των τεστ, όντας απείρως περισσότερα και από τα μοριακά (που είναι έτσι κι αλλιώς ελάχιστα) και από τα rapid test που γίνονται στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Οπως είπε ο Μαγιορκίνης, από τις 12 Απρίλη, που άνοιξαν τα Λύκεια με υποχρεωτικό self-test, μέχρι τις 23 Απρίλη, δηλαδή μέσα σε 11 μέρες, καταχωρήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 1,3 εκατομμύρια δηλώσεις self-test! Δηλαδή, σχεδόν 120.000 self-test την ημέρα, κατά μέσο όρο!

Ο δείκτης θετικότητας στη χώρα (με βάση τα μοριακά και τα rapid test) κινούνταν μεταξύ 6,4% και 6,1%, όπως είχε ανακοινώσει η Παπαευαγγέλου. Ο δείκτης θετικότητας των πρώτων self-test που ανακοινώθηκαν (σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζόμενους στα Λύκεια) ήταν μόλις 0,27%! Είκοσι τρεις φορές χαμηλότερος! Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πώς «έπεσε» ο δείκτης θετικότητας που έστειλαν στο ECDC: ανακάτεψαν τα μοριακά και τα rapid test, που έδιναν υψηλό δείκτη θετικότητας, με τα self-test που έδιναν το γελοίο 0,27% (μπορεί και παρακάτω). Και μάλιστα ανακάτεψαν πολύ μεγαλύτερο αριθμό self-test σε σχέση με τον αριθμό των μοριακών και των rapid test. Κι αφού τα ανακάτεψαν, είπαν… άμπρα-κατάμπρα, «περάσαμε στο πράσινο». Για τον τουρισμό και την Ελλάδα, ρε γαμώτο… Για να κλείσουμε συμβόλαια με τους τουριστικούς πράκτορες.

Για τη… δημιουργική επιδημιολογία, βάσει της οποίας φτιάχνεται ο χάρτης θετικότητας του ECDC, θα δώσουμε τον λόγο σε κάποιον «υπεράνω υποψίας», τον Σ. Τσιόδρα, ο οποίος έλεγε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στις 3 του Φλεβάρη: «Βλέπετε εδώ τον χάρτη θετικότητας, όπου η πατρίδα μας παραμένει, με τις σκανδιναβικές χώρες, σε καλά ποσοστά θετικότητας, είμαστε στα καλύτερα της Ευρώπης. Αυτός ο χάρτης εμένα δεν μου λέει τίποτα, γιατί φτιάχτηκε για λόγους ταξιδιωτικούς, για να μπορεί να επιτρέπεται το ταξίδι»!

ΥΓ. Οταν πρωτοανακοίνωσαν την εισαγωγή των self-test, είχαν πει ότι δε θα τα υπολογίζουν μαζί με τα μοριακά και τα rapid test. Μετά διαπίστωσαν ότι μόνο με τα γελοία self-test θα μπορούσαν να ρίξουν τεχνητά τη θετικότητα και να φιλοτεχνήσουν την εικόνα της «πράσινης» χώρας. Και δεν είχαν κανένα δισταγμό ν’ αλλάξουν ρότα. Εχουν κάνει τόσο εγκλήματα στη διαχείριση της πανδημίας που ένα ακόμη δεν τους ενοχλεί. Εχουν αποκτήσει… συνειδησιακή ανοσία.

Εκτύπωση 🖨
RAPID TEST SELF-TESTS ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑλματωδώς αυξάνονταν τα κλειστά Λύκεια μετά από δυο εβδομάδες λειτουργίας
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 27/4

Σχετικά Αρθρα

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

Υγεία 6 Ιούλ 2026, 05:05

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

Υγεία 16 Ιούν 2026, 22:23

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

Υγεία 11 Ιούν 2026, 12:07

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

Υγεία 7 Ιούν 2026, 11:15

Για τα μάτια της Σταμάτας…

Υγεία 29 Μάι 2026, 12:22

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

Υγεία 28 Μάι 2026, 09:19
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Δολοφονείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo