Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Κοόρτη του Φοίνικα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 20 Ιούνη
  • Πορτραίτα ηρώων
  • Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους
  • Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Αφησαν γιατρούς και νοσηλευτές χωρίς όπλα στον πόλεμο!
Υγεία

Αφησαν γιατρούς και νοσηλευτές χωρίς όπλα στον πόλεμο!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Απρ 2020, 00:00

Μπήκα χθες (1η Απρίλη) στη μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας «Αγιος Ανδρέας» για να γεννήσω τον γιο μου. Η κατάσταση με τα υλικά εδώ είναι τραγική. Σήμερα η βάρδια των 6 ατόμων μοιράζεται 4 μάσκες, κανείς δεν φοράει γάντια, οι νοσηλεύτριες χρησιμοποιούν τα δικά μας χαρτομάντιλα και αντισηπτικά και από χθες το βράδυ αναζητούνται με μανία δύο κουτιά μάσκες που έχουν κάνει φτερά!
 
Σημερινό μήνυμα αναγνώστριάς μας
 
Η αναγνώστρια της «Κόντρας», στην οποία στέλνουμε τις ευχές μας για το χαρούμενο γεγονός που περιμένει, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που καταγγέλλουν οι γιατροί και νοσηλευτές, χωρίς κανένας να τους δίνει σημασία. Η ειδησεογραφία των αστικών ΜΜΕ κατακλύζεται από βίντεο και φωτογραφίες με το υγειονομικό υλικό που καταφθάνει με έκτακτες πτήσεις αεροσκαφών, χάρη σε κρατικές ή παραγγελίες ή δωρεές «ευεργετών» καπιταλιστών. Μπροστά στα αεροπλάνα ποζάρουν, κατά περίσταση, πότε ο Μητσοτάκης με τον εκπρόσωπο κάποιου καπιταλιστικού «μαγαζιού» και πότε ο Κικίλιας. Και για να τα εμπεδώσουν αυτά οι Ελληνες, τα επαναλαμβάνει και ο Χαρδαλιάς στην απογευματινή ενημέρωση που έχει και τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα.
 
Δεν λέμε ότι είναι fake news οι εικόνες και τα βίντεο με το υλικό που καταφθάνει. Δεν μπορούμε, όμως, να επιβεβαιώσουμε τους αριθμούς που δίνονται από την κυβέρνηση, η οποία έχει κάθε λόγο να πει ψέματα. Και σίγουρα αμφισβητούμε τα στοιχεία κόστους που δίνουν οι διάφοροι καπιταλιστές «ευεργέτες» (η υπερτιμολόγηση είναι αγαπημένο τους σπορ). Το βέβαιο όμως είναι ότι οι γιατροί και νοσηλευτές δεν λένε ψέματα, ούτε επιδίδονται σε… αντικυβερνητική γκρίνια.

  • Χθες, σε συνέντευξη που έδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έξω από το Αττικό Νοσοκομείο, οι γιατροί είπαν πως η κυβέρνηση ψεύδεται στις ανακοινώσεις της σχετικά με την επάρκεια του υλικού. Σταχυλογούμε αποσπάσματα από τις δηλώσεις τους:

«Αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε μια και δυο και τρεις φορές, μάσκες και στολές μίας χρήσης».
 
«Ζητάμε προστασία, μόνιμες προσλήψεις, υλικά, γιατί αν καούν οι υγειονομικοί δεν θα υπάρχει κανένας να περιθάλψει τον πληθυσμό».
 
«Κανένας υγειονομικός δεν μπορεί να βοηθήσει όταν δουλεύει ασταμάτητα από τις ελλείψεις προσωπικού. Κανένας δεν βοηθάει όταν δεν έχει μέσα ατομικής προστασίας. Είναι ανήθικο να στέλνονται γιατροί να αντιμετωπίσουν περιστατικά χωρίς μέσα προστασίας. Κανείς δεν πρέπει να στέλνεται, χωρίς να του έχουν γίνει υγειονομικά τεστ. Τεστ και στον πληθυσμό  και στους υγειονομικούς ζητάμε. Ανακοινώνονται νούμερα… λένε  πήραμε 1 εκατ. μάσκες και στα νοσοκομεία δεν φτάνει τίποτα».
 
«Η κυβέρνηση έχει κάνει την πρωταπριλιά καθημερινή τακτική. Στα νοσοκομεία αναφοράς δεν έχουμε μέτρα προστασίας. Οι συνάδελφοι μπαίνουν σε καραντίνα και νοσούν γιατί δεν υπάρχει συνάδελφος να τους αντικαταστήσει».
 
«Αρκετά με τα λόγια. Η πραγματικότητα είναι φρικτή. Αντί για νέο εξοπλισμό στο Αττικό αντί να έρθουν νέοι αναπνευστήρες,  μεταφέρονται υλικά από άλλα νοσοκομεία. Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει γιατί  παίζεται η ζωή του».
 
«Σήμερα από τη Λέρο, έφτασε καταγγελία ότι είχαν υλικά μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού».
 
«Είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Σε ξενοδοχείο που νοσηλεύει ύποπτα κρούσματα και στέλνουν συναδέλφους χωρίς γάντια και μάσκες. Και αυτά καταγγέλλονται επώνυμα. Δίνεται μία μάσκα μία στολή σε κάθε άνθρωπο που νοσεί. Κάνουμε πατέντες για να κρατήσουν παραπάνω. Τα αερίζουμε για να ξανά χρησιμοποιηθούν και αυτό είναι το καλό σενάριο».
 
«Το υλικό που είναι αναγκαίο δεν είναι μόνο μάσκες είναι και ρόμπες αναπνευστήρες κλπ.».
 
Ολοι ψέματα λένε; Και οι γιατροί και οι νοσηλευτές και άνθρωποι που μπήκαν στα νοσοκομεία, όχι για CoviD-19 αλλά για άλλο λόγο, όπως η ετοιμόγεννη αναγνώστριά μας;
 
Εδώ και δύο μήνες ακούγαμε τον Κικίλια να λέει ότι η χώρα είναι θωρακισμένη και πανέτοιμη για ν’ αντιμετωπίσει την (τότε ακόμα) επιδημία. Τώρα, τους ακούμε να καμαρώνουν ότι «σε δύσκολες συνθήκες», επειδή «υπάρχει τεράστια ζήτηση και μεγάλος διεθνής ανταγωνισμός», αυτοί (με τη μαγκιά τους) «κατάφεραν να παραγγείλουν και να παραλάβουν» προστατευτικό υλικό.
 
Μέχρι να παραλάβουν το υλικό και να το μοιράσουν στα νοσοκομεία (μόνο τότε θα δούμε αν υπάρχει επάρκεια και σε τι μέσα προστασίας), γιατροί και νοσηλευτές αναγκάζονται να εργάζονται με τον τρόπο που περιγράφουν εδώ και καιρό στις καταγγελίες τους. Εκτίθενται οι ίδιοι στον κίνδυνο, εκθέτουν σε κίνδυνο ασθενείς (πέρα από το οικογενειακό τους περιβάλλον) και μετατρέπουν τα νοσοκομεία, αντί για ζώνες υγειονομικής προστασίας, σε εστίες διάδοσης του ιού. Είναι ή δεν είναι εγκληματικό αυτό;
 
Στην πραγματικότητα, όλο αυτόν τον καιρό που διαβεβαίωναν ότι η χώρα είναι θωρακισμένη, δεν έκαναν καμιά ουσιαστική προετοιμασία. Ούτε τη στοιχειώδη. Τρέχουν τώρα, με μπαλώματα να κλείσουν τις τρύπες που χάσκουν. Οχι όλες τις τρύπες, αλλά μερικές, ίσα-ίσα για να μπορούν να καταδημαγωγήσουν τον ελληνικό λαό. Και βέβαια, παραγγέλλουν ό,τι βρουν (και με το σταγονόμετρο) και όχι ό,τι χρειάζεται, ό,τι ζητούν οι γιατροί.

  • Οι νοσοκομειακοί γιατροί κατήγγειλαν, ακόμα, ότι οι ελάχιστες κλίνες ΜΕΘ που έχουν προστεθεί στο σύστημα έχουν ουσιαστικά αφαιρεθεί από άλλες μονάδες επομένως κινδυνεύουν ασθενείς άλλων κατηγοριών.

«Εχουμε 3 κρεβάτια παραπάνω σε ΜΕΘ επειδή έκλεισαν το καρδιοχειρουργικό. Κινδυνεύουν άλλες κατηγορίες ασθενών».
 
«Τα κρεβάτια που έχουν ανοίξει στις ΜΕΘ, είναι μόλις 3 παραπάνω στο Αττικό. Κι αυτό γιατί έκλεισε η καρδιοχειρουργική μονάδα. Μια ελάχιστη ενίσχυση δηλαδή. Εκτός των άλλων έχουμε θέμα στο νοσηλευτικό προσωπικό. Μια τέτοια επιδημία, χρειάζεται επείγοντος νοσηλευτικό προσωπικό σε μόνιμη βάση και να επιταχτούν όλες οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα. Αντ’αυτού η κυβέρνηση χρηματοδοτεί επί του διπλάσιου τις ιδιωτικές ΜΕΘ».
 
«Τα εγκεφαλικά και οι καρκίνοι υπάρχουν ακόμα.  Θέλουμε νέες κλίνες. Δεν μπορεί να στερούμε από αυτούς τα κρεβάτια. Χρειαζόμαστε μόνιμους διορισμούς ως κίνητρο στελέχωσης νοσοκομείων».
 
«Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο. Η καμπύλη μπορεί να είναι αργή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προετοιμαστούμε. Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει,  αύξηση των κλινών ΜΕΘ. Θέσεις γιατρών και νοσηλευτών, πρέπει να παρουσιαστούν  άμεσα οι συνάδελφοι».
 
Ψέματα λένε και σ’ αυτό «οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες», όπως υποκριτικά τους αποκαλεί ο Μητσοτάκης;

  • Εχετε προσέξει τις στολές που φορούν γιατροί και νοσηλευτές στη Γουχάν στην Κίνα; Θυμίζουν αστροναύτες έτσι όπως είναι ντυμένοι. Ιμπεριαλιστική χώρα είναι η Κίνα, όμως –είτε επειδή η CoviD-19 τη χτύπησε πρώτη, είτε επειδή έχει διαθέσιμη ισχυρή παραγωγική βάση- κατάφερε να σταματήσει την εξάπλωση του ιού. Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να διαπιστώσεις ότι αυτές οι στολές δεν έχουν καμιά σχέση με τις εικόνες που βλέπουμε από την Ιταλία και μ’ αυτά που βιώνουν οι γιατροί στα ελληνικά νοσοκομεία. Ακόμα και αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση ασθενών με CoviD-19. Η μέρα με τη νύχτα.

Και να ήταν μόνον αυτό. Δεν κάνουν μαζικά τεστ στο σύνολο των γιατρών και νοσηλευτών. Ξέρετε γιατί; Γιατί θα άδειαζαν τα νοσοκομεία και θα έμενε ο κόσμος που νοσηλεύεται σ’ αυτά (όχι μόνο για CoviD-19) εντελώς αβοήθητος. Θα κατέρρεε το σύστημα χωρίς καν να κορυφωθεί η πανδημία στη χώρα μας.
 
Καταγγέλλουν οι γιατροί:
 
«Είναι ανήθικο να στέλνονται γιατροί να αντιμετωπίσουν περιστατικά χωρίς μέσα προστασίας. Κανείς δεν πρέπει να στέλνεται, χωρίς να του έχουν γίνει υγειονομικά τεστ. Τεστ και στον πληθυσμό  και στους υγειονομικούς ζητάμε».
 
«Είναι απαραίτητο να γίνονται δωρεάν τα τεστ. Μπορούμε να σώσουμε χιλιάδες συναδέλφους αν επιταχθούν τώρα όλες οι ιδιωτικές κλίνες. Να κάνουν ότι κάνουν οι συνάδελφοι σε όλο τον κόσμο». 
 
«Υπάρχουν συνάδελφοι στην Πελοπόννησο και στα νησιά που λένε ότι νοσούν γιατροί και τους λένε να συνεχίσουν να δουλεύουν. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, πώς λένε ότι είναι όλα υπό έλεγχο. Πώς το λένε οι διοικητές των νοσοκομείων όταν η πραγματικότητα λέει το αντίθετο».
 
«Εχουν νοσήσει συνάδελφοι οι οποίοι πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα».
 
Η κυβέρνηση, το κράτος, αντιμετωπίζει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σαν «κρέας για τα κανόνια». Για εμάς είναι η απαντοχή μας, η ελπίδα μας. Γι’ αυτό πρέπει να σταθούμε δίπλα τους. Γι’ αυτό προσυπογράφουμε την επισήμανσή τους: «Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει γιατί  παίζεται η ζωή του».
 
ΥΓ1. Μιλώντας την περασμένη Τρίτη (31 Μάρτη) στη Βουλή, στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων για την κύρωση των τριών πρώτων ΠΝΠ (25.2.20, 11.3.20 και 14.3.20), ο υφυπουργός Υγείας Κοντοζαμάνης επιδόθηκε σ’ ένα προκλητικό ρεσιτάλ ψευδολογίας. Και τι δεν είπε. Οτι «σε λίγες μέρες, το ΕΣΥ κατάφερε να γίνουν όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια»! Οτι έφτιαξαν 75 νέες κλίνες ΜΕΘ, ότι ενέκριναν «περισσότερες από 4.200 προσλήψεις ιατρικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού»! Οι καταγγελίες των γιατρών αποκαλύπτουν όλα τα κυβερνητικά ψέματα.
 
«Εχουν γίνει όσα τεστ έχουν χρειαστεί. Δεν έχουμε αρνηθεί τεστ σε κανέναν. Υπάρχει επάρκεια αντιδραστηρίων και τεστ στη χώρα», είπε ο Κοντοζαμάνης, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας και ψεύδους. Οι καταγγελίες των γιατρών, ότι δεν κάνουν τεστ ούτε στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τον ξεσκεπάζουν και σ’ αυτό το ζήτημα.
 
Ο Κοντοζαμάνης δε θα μπορούσε ν’ αφήσει και τα ιδεολογικά ζητήματα. «Το εθνικό σύστημα υγείας αποτελείται τόσο από το κρατικό σύστημα υγείας, όσο και από τις ιδιωτικές δομές. Κανένας δεν περισσεύει και όταν χρειαστεί όλοι θα κληθούν να δώσουν τη μάχη, την οποία δίνουμε αυτό το καιρό», είπε! Αυτό πραγματικά δεν το είχαμε ξανακούσει. Στην ίδια βάρκα ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που –παρόλες τις αντιδραστικές αλλαγές τις οποίες έχουν κάνει σ’ αυτό- εξακολουθεί να είναι το καταφύγιο του λαού, με ένα ιδιωτικό καπιταλιστικό-κερδοσκοπικό σύστημα, τις πόρτες του οποίου περνάς μόνο αν έχεις γεμάτο πορτοφόλι!
 
ΥΓ2. Σε μια προκλητική κίνηση, ο ίδιος ο Μητσοτάκης βγήκε πριν από λίγο στη Βουλή και ανέπεμψε ύμνους στα κοράκια της ιδιωτικής Υγείας και στους καπιταλιστές «ευεργέτες». Επιβεβαίωσε έτσι το ότι στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξακολουθεί να είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας, την οποία αναγκαστικά ανέβαλε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Οτι είναι κυβέρνηση γιουσουφάκι των εμπόρων της υγείας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίνουν στους γιατρούς… φύκια για μεταξωτές κορδέλες
Επόμενο άρθρο Παλαιστίνη: Θανάσιμος κίνδυνος ο κοροναϊός και οι σιωνιστές

Σχετικά Αρθρα

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

Υγεία 16 Ιούν 2026, 22:23

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

Υγεία 11 Ιούν 2026, 12:07

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

Υγεία 7 Ιούν 2026, 11:15

Για τα μάτια της Σταμάτας…

Υγεία 29 Μάι 2026, 12:22

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

Υγεία 28 Μάι 2026, 09:19

Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος

«Αττικό»: Τοποθέτηση τομεάρχη με παράκαμψη δεκάδων εργαζόμενων

Υγεία 27 Μάι 2026, 19:12
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

Ημέρα surfing.

Ημέρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σενεγάλη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Αργεντινή: Ημέρα σημαίας.

1928: Βουλευτής της συμπολίτευσης πυροβολεί μέσα στη γιουγκοσλαβική βουλή σκοτώνοντας δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης και τραυματίζοντας άλλους δύο.

1944: Ιδρύεται η CIA.

1955: Συλλαμβάνονται ο ΓΓ του ΚΚ Αλγερίας και άλλα εκατό άτομα.

1962: Το ΚΚΕ αποκαθιστά τον Αρη Βελουχιώτη που είχε αποκηρύξει.

1963: Εγκαθίσταται το “κόκκινο τηλέφωνο” Ουάσινγκτον – Μόσχας.

1978: Βόμβα ακροδεξιών στον κινηματογράφο “Ρεξ” κατά τη διάρκεια προβολής σοβιετικής ταινίας, δεκαπέντε τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo