Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια
  • Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο
  • Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση
  • Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη
  • Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου
  • Σαν σήμερα 8 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τραμπ, το ποντίκι που βρυχάται: Οι απειλές του δεν τρομάζουν τον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του
Διεθνή

Τραμπ, το ποντίκι που βρυχάται: Οι απειλές του δεν τρομάζουν τον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Φεβ 2025, 20:01
epa11875658 US President Donald Trump (R) and Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (L) speak during a press conference in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 04 February 2025. President Trump said that the he wants the US to take an ''ownership position'' of Gaza. EPA/JIM LO SCALZO / POOL

Κύριε Τραμπ, ακόμα κι αν δίνατε σε κάθε Παλαιστίνιο ένα εκατομμύριο δολάρια και τον στέλνατε στην Αμερική, δεν θα εγκατέλειπε τη Γάζα. Γιατί η Γάζα, για τους Παλαιστίνιους, είναι ο δρόμος προς την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ. Επομένως, το τρέχον σχέδιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Yediot Ahronoth

«Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν τη Λωρίδα της Γάζας και θα κάνουμε εμείς τη δουλειά», δήλωσε χτες σε «χαλαρή» συνέντευξη Τύπου στο οβάλ γραφείο και στις επίσημες δηλώσεις που έκανε με τον Νετανιάχου ο Τραμπ. «Θα μας ανήκει και θα είμαστε υπεύθυνοι», συμπλήρωσε, υποσχόμενος ότι θα μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής», στην οποία θα κατοικούν τουρίστες και εργάτες του τουριστικού «προϊόντος», αλλά όχι οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Λωρίδας.

«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να επιστρέψουν στη Γάζα», είπε ο Τραμπ, αποκαλύπτοντας πλήρη άγνοια του γεγονότος ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν ήδη επιστρέψει στις εστίες τους, από τους τόπους εκτοπισμού τους μέσα στη Λωρίδα. «Ακουσα (σ.σ. sic!) ότι η Γάζα ήταν πολύ άτυχη γι’ αυτούς. Ζουν σαν να ζουν στην κόλαση. Η Γάζα δεν είναι ένα μέρος για να ζουν οι άνθρωποι και ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλουν να επιστρέψουν, και το πιστεύω ακράδαντα, είναι επειδή δεν έχουν εναλλακτική λύση»!

Oταν ρωτήθηκε πόσους Παλαιστίνιους έχει στο μυαλό του για… μετοίκηση, ο Τραμπ απάντησε: «Ολους». Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα ήταν ενθουσιασμένοι»! Τον ρώτησαν επανειλημμένα αν θα τους ανάγκαζε να φύγουν ακόμη και αν δεν το ήθελαν και αυτός απάντησε: «Δεν νομίζω ότι θα μου πουν όχι»!

«Ο πρόεδρος Τραμπ άνοιξε εκ νέου ένα γεωπολιτικό κουτί της Πανδώρας με εκτεταμένες επιπτώσεις για τη Μέση Ανατολή. Ο έλεγχος της Γάζας υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα σημεία ανάφλεξης της αραβοϊσραηλινής σύγκρουσης εδώ και δεκαετίες και η ιδέα της μετεγκατάστασης των παλαιστίνιων κατοίκων της θυμίζει μια εποχή κατά την οποία οι δυτικές μεγάλες δυνάμεις ξανασχεδίαζαν τους χάρτες της περιοχής και μετακινούσαν πληθυσμούς χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τοπικούς πολιτισμούς», σχολίασαν οι New York Times.

Η Χαμάς και οι άλλες παλαιστινιακές αντιστασιακές οργανώσεις απάντησαν στον Τραμπ και τον ιμπεριαλιστικό κυνισμό του, όπως έπρεπε. Νομίζουμε, όμως, πως καλύτερα απ’ όλους απάντησε αυτό το κοριτσάκι, η… παρέμβαση του οποίου, μπροστά από τα ερείπια του σπιτιού του, έγινε viral στα παλαιστινιακά σόσιαλ μίντια.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/koritsaki_pros_Trump.mp4

Καλημέρα, αγαπητέ Τραμπ, πρόεδρε των ΗΠΑ, είμαι η μικρή Μαρία Χανούν από τη Γάζα. Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση κι ελπίζω πως θα φτάσει σ’ εσένα και θα μου απαντήσεις. Ως παιδί που επιβίωσε από τον πόλεμο στη Γάζα, αν σου ζητήσω να εγκαταλείψεις το σπίτι σου και τη γη σου και να ζήσεις στην Αίγυπτο ή την Κίνα, θα το δεχόσουν; Συγγνώμη που γελάω, αλλά στην πραγματικότητα δε θα το δεχόσουν. Εντάξει, αν εσύ θα αρνιόσουν, γιατί θέλεις να αναγκάσεις εμένα να εγκαταλείψω το σπίτι μου και τη γη μου; Δεν υποτίθεται ότι είστε η χώρα της ελευθερίας στον κόσμο; Για ποια ελευθερία μιλάτε όλοι σας, όταν θέλετε να περιορίσετε εμάς, στην πατρίδα μας και στη διασπορά; Συμβουλή προς τον πρόεδρο του κόσμου: μπορείς να ελέγξεις ολόκληρο τον κόσμο, εκτός από τη Γάζα, γιατί η Γάζα είναι ο κόσμος.

Τέτοια βίντεο έχουν κατακλύσει τα παλαιστινιακά και αραβικά σόσιαλ μίντια, όχι από χτες αλλά από την πρώτη στιγμή που ο Τραμπ μίλησε για εκδίωξη των Παλαιστίνιων από τη Γάζα, πριν από μερικές μέρες. Θα παραθέσουμε μόνο ένα, χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό του συνόλου. Μια Παλαιστίνια δείχνει το τεράστιο πλήθος που επιστρέφει στο βορρά, μετά τον πολύμηνο εκτοπισμό στο νότο της Λωρίδας, και λέει στο δημοσιογράφο:

Θέλουμε να πεθάνουμε στη γη μας. Δε θα την εγκαταλείψουμε. Αυτή είναι η απόδειξη μπροστά στα μάτια του Τραμπ. Πείτε σε όλο τον κόσμο: Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τη γη μας, δε θα την εγκαταλείψουμε. Η γη μας είναι η τιμή μας. Εχουμε υποφέρει, έχουμε αγωνιστεί, αλλά δεν την εγκαταλείψαμε ποτέ. Είναι γελασμένος ο Τραμπ αν νομίζει ότι μπορεί να μας διώξει στην Αίγυπτο και την Ιορδανία.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/peite_ston-Trump.mp4

Αυτό ακριβώς υπενθυμίζει στον Τραμπ η σιωνιστική Yediot Ahronoth (απόσπασμα στην κορυφή του άρθρου). Και ο Τραμπ το ξέρει καλά αυτό, αλλά παίζει το παιχνίδι του νταή και του deal maker που μπορεί να τα αγοράσει όλα.

  • Οταν του ανέφεραν ότι η Αίγυπτος και η Ιορδανία αντιτίθενται στο σχέδιό του, απαντούσε πως θα βρεθούν άλλες 5-6 χώρες για να δεχτούν τους Παλαιστίνιους!
  • Οταν του έλεγαν ότι και η Σαουδική Αραβία αντιτίθεται στο σχέδιό του, απαντούσε ότι… αγαπάει τη Σαουδική Αραβία.
  • Οταν του έλεγαν ότι οι Παλαιστίνιοι της Γάζας δε δέχονται να φύγουν, αυτός απαντούσε ότι θα δεχτούν, γιατί τώρα ζουν στην κόλαση, ενώ αυτός θα τους διαθέσει… ευάερα και ευήλια σπίτια για να μείνουν, μακριά από τη Γάζα!
  • Κι όταν τον ρώτησαν αν θα ασκήσει στρατιωτική βία για να το επιβάλει, πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα και δεν απάντησε ποτέ. Αφησε μόνο να εννοηθεί ότι οι Αμερικάνοι θα… αγοράσουν τις εκτάσεις της Γάζας!

Κανένας δεν τον ρώτησε το εξής απλό: Η ισχυρή στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ, με έναν πόλεμο γενοκτονίας και μαζικής καταστροφής επί 15 μήνες, δεν μπόρεσε να διώξει τους Παλαιστίνιους, ούτε να νικήσει την ένοπλη Αντίστασή τους. Πώς θα καταφέρει αυτός να τους διώξει;

Το πιο σημαντικό απ’ όλα, που δεν τονίστηκε καθόλου, καθώς κρύφτηκε κάτω από την ιταμή ιμπεριαλιστική ρητορική του Τραμπ, ήταν πως αυτός δεν αμφισβήτησε καθόλου τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, που υπογράφτηκε στις 15 Γενάρη. Αντίθετα, διεκδίκησε την πατρότητά της. Τις λίγες φορές που ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι η συμφωνία θα υλοποιηθεί.

Ο Νετανιάχου δεν τόλμησε να φέρει αντίρρηση σ’ αυτό. Το μόνο που έκανε ήταν να προσθέτει ότι αυτός, εκτός από τη συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων, θα εξαλείψει τη Χαμάς και θα καταστήσει τη Γάζα ακίνδυνη για το Ισραήλ! Μάλιστα, δεν τόλμησε να υιοθετήσει το «σχέδιο Τραμπ», αλλά μόνο τον ευχαριστούσε σαν πειθήνιος λακές και έλεγε πως ο Τραμπ σκέφτεται… αντισυμβατικά («out of the box»). Κοντολογίς, Τραμπ και Νετανιάχου μοίραζαν σανό για τα ζώα του σιωνιστικού όχλου.

Το κρατικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο πηγές κοντά στον Νετανιάχου, ότι ο Τραμπ και ο απεσταλμένος του, ο Γουίτκοφ, είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη συμφωνία για τη Γάζα. Σημειωτέον, δε, πως τόσο ο Τραμπ κατά την επίσκεψη του Νετανιάχου όσο και ο Γουίτκοφ σε δηλώσεις του στη Fox News επαναλάμβαναν συνεχώς τη λέξη «ειρήνη». Ο Γουίτκοφ επιδόθηκε σε ένα γελοίο παραλήρημα, λέγοντας πως η ειρήνη στην περιοχή σημαίνει καλύτερη ζωή για τους Παλαιστίνιους και αυτό δεν συνδέεται με… τον τόπο που ζουν σήμερα. Για να έχουν καλύτερη ζωή θα πρέπει να φύγουν από τις σκηνές στη Γάζα, που είναι ένας επικίνδυνος τόπος για να ζήσει κανείς σήμερα και γι’ αυτό πρέπει να μείνει ακατοίκητη για 10-15 χρόνια!

Στην πραγματικότητα, μέσα από το γκροτέσκο σόου του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ επιβεβαίωσε την ήττα του Ισραήλ στον πόλεμο του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα και ταυτόχρονα προσέφερε στήριξη στον Νετανιάχου και την κυβέρνησή του, με την «ιδέα» για εκδίωξη των Παλαιστίνιων από τη Γάζα, την οποία θα αναλάβουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι θα μετατρέψουν τη Λωρίδα σε τουριστικό φιλέτο. Αυτό είναι το νέο αμερικανικό αφήγημα, πίσω από το οποίο καλούνται να στοιχιστούν οι σιωναζιστές. Το αφήγημα έχει την εξής κεντρική ιδέα: αφού εσείς δεν μπορέσατε να τους νικήσετε και να τους διώξετε με έναν πόλεμο 15 μηνών, εφαρμόστε τώρα τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και αφήστε να τους διώξουμε εμείς με το χρήμα.

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του αρχηγού της σιωνιστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ:

Ακόμα δεν κατανοούμε πλήρως τις λεπτομέρειες της «βόμβας» που έριξε χθες ο πρόεδρος Τραμπ, αλλά συνολικά ήταν μια καλή συνέντευξη Τύπου για το Ισραήλ.

Καλή συνέντευξη Τύπου, επειδή ο Τραμπ επαναβεβαίωσε την αμέριστη αμερικάνικη υποστήριξη στη σιωνιστική οντότητα και το εγκληματικό της όργιο, αλλά τα περί εκδίωξης των Παλαιστίνιων από τη Λωρίδα της Γάζας είναι για τα μπάζα, αυτό είπε ο Λαπίντ χρησιμοποιώντας διπλωματική γλώσσα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γιαρόν Μπλουμ, πρώην συντονιστής υποθέσεων κρατούμενων και αγνοούμενων του Ισραήλ και ανώτερο στέλεχος της Σιν Μπετ, δήλωσε (ο νοών νοείτω):

Ετριψα και εγώ τα μάτια μου για να πιστέψω τις δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος Τραμπ. Είμαι βέβαιος ότι οι προθέσεις του είναι καλές και έτσι είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι ο Σμότριτς, ξεπερνώντας και τον Νετανιάχου, έσπευσε να υιοθετήσει τις μπούρδες του Τραμπ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/smotric_4-2-25.mp4

Αυτή είναι η πραγματική απάντηση στην 7η Οκτώβρη. Οποιος τη διέπραξε στη γη μας, θα βρεθεί χωρίς γη. Και αυτό είναι μόνο η αρχή…

Το αφήγημα του Τραμπ, που… αναλαμβάνει να διώξει αυτός τους Παλαιστίνιους, βολεύει τον Σμότριτς για να δικαιολογήσει την παραμονή του κόμματός του στην κυβέρνηση Νετανιάχου. Θυμίζουμε πως μέχρι τώρα απειλούσε πως αν ο Νετανιάχου συμφωνήσει για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, θα ρίξει την κυβέρνηση. Τώρα πήρε από τους Αμερικανούς την εντολή «κάτσε στ’ αυγά σου και κλώσησέ τα» και βρήκε τη δικαιολογία: «αφού ανέλαβε τη δουλειά ο Τραμπ, δεν έχω λόγο να ρίξω την κυβέρνηση».

Στο τέλος παραθέτουμε τα βίντεο από τις δύο συνεντεύξεις Τραμπ-Νετανιάχου. Εκτός του ότι καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι δίπλα στον Τραμπ, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή του στο τιμόνι της σιωνιστικής οντότητας μέχρι τις επόμενες εκλογές, ο Νετανιάχου εμφανίζεται σαν… θριαμβευτής στους πολέμους στη Γάζα και στον Λίβανο και σαν ο ηγέτης που… άλλαξε ήδη το χάρτη της Μέσης Ανατολής!

Δε χρειάζεται να (ξανα)συζητήσουμε ότι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Οι εικόνες από τη Γάζα, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει αρκούντως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δεν αφήνουν αμφιβολία για το ποιος νίκησε. Ομως, η διαπραγμάτευση είναι ακόμα ανοιχτή και η Χαμάς, που διαπραγματεύεται για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης, έχει μπροστά της ένα εξίσου δύσκολο έργο με αυτό που είχε μέχρι τις 15 Γενάρη.

Ο Τραμπ, εμφανιζόμενος σαν νταής ιμπεριαλιστής που θέλει να διώξει τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα, προσπαθεί να δημιουργήσει μια μαζική φοβία, νομίζοντας ότι έτσι θα εξαναγκάσει τους Παλαιστίνιους να κάνουν υποχωρήσεις προς όφελος των σιωνιστών.

Οι παλαιστινιακές αντιστασιακές οργανώσεις απάντησαν κατάλληλα:

Χαμάς: Ο ψυχολογικός πόλεμος που διεξάγουν η Κατοχή και οι σύμμαχοί της στην περιοχή δεν θα πετύχει στο λαό μας, ο οποίος παραμένει σταθερός στη γη του. Η ανοικοδόμηση θα πραγματοποιηθεί και ο λαός μας θα παραμείνει στη γη του και δεν θα μετακινηθεί πουθενά αλλού. 

Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ: Ο Τραμπ, μιλώντας για εκδίωξη του λαού μας, πρέπει να θυμάται ότι 15 μήνες βομβαρδισμών με αμερικανικό όπλο δεν κατάφεραν να τον εκδιώξουν. Ο λαός μας πάντα είχε την επιλογή της αντίστασης, την οποία ασκεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα, πριν και μετά τον Τραμπ.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης: Καταδικάζουμε τις επικίνδυνες δηλώσεις του Τραμπ που υιοθετούν σχέδια για την αναγκαστική εκδίωξη του λαού μας από τη Γάζα. Οι δηλώσεις του Τραμπ είναι κήρυξη πολέμου στο λαό μας. Η Γάζα θα παραμείνει ανυπότακτη στην εκδίωξη και στα αποικιακά σχέδια. Η Γάζα δεν είναι προς πώληση και οι κάτοικοί της δεν θα την αφήσουν παρά μόνο για τις κατεχόμενες πόλεις και χωριά του 1948.

Ενας γνωστός παλαιστίνιος αναλυτής, ο Σαΐντ Ζιάντ, έκανε μια ψύχραιμη ανάλυση:

Σύντομες επισημάνσεις από τις δηλώσεις του Τραμπ και του Νετανιάχου προς τα ΜΜΕ πριν από την συνάντηση:

Πηγαίνουμε στη δεύτερη φάση της συμφωνίας. Ο Νετανιάχου θα επιστρέψει στο Ισραήλ πιο ισχυρός, έχοντας χαρτιά που υποστηρίζουν την ενότητα της κυβέρνησής του και την αποφυγή διάλυσής της, λόγων της συνέχισης της αναστολής του πολέμου. Ο πόλεμος με την προηγούμενη μορφή δεν θα επιστρέψει. Ο πραγματικός πόλεμος τώρα είναι ο πόλεμος της ανοικοδόμησης και της εκδίωξης. Το πιο ισχυρό και ίσως το μοναδικό χαρτί που διαθέτει ο εχθρός είναι η αναστολή της ανοικοδόμησης και η εκμετάλλευσή της για να συνεχιστεί η έλλειψη ζωής στη Γάζα, με πλήρη υποστήριξη από τις ΗΠΑ προς το Ισραήλ.

Και ένας ψύχραιμος σιωνιστής αναλυτής, ο Αμίρ Ορεν, έγραψε στη Haaretz:

Η ριψοκίνδυνη κίνηση του Τραμπ για αλλαγή του παγκόσμιου και περιφερειακού συστήματος δεν είναι απλώς γελοία – είναι επικίνδυνη. Οι Παλαιστίνιοι, σε αντίθεση με τους Αιγύπτιους και τους Ιορδανούς, έχουν μόνο την Παλαιστίνη. Χωρίς λύση, αν οι θέσεις των δύο πλευρών είναι ασυμβίβαστες, ο πόλεμος θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Τι κέρδισε το Ισραήλ από την εκδίωξη των Αράβων της Γιάφα στη Γάζα ή των παλαιστίνιων προσφύγων από την Ιορδανία στον Λίβανο; Το πρόβλημα δεν εξαφανίζεται, αλλά αναζωπυρώνεται, δημιουργώντας νέους κύκλους βίας.

Θα αποβιβαστούν οι Αμερικανοί Πεζοναύτες στη Γάζα, για να πεθάνουν από τις σφαίρες και τις βόμβες της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ; Ο αμερικανικός στρατός, που δυσκολεύτηκε να κατασκευάσει μια προβλήτα και φοβόταν να αναπτύξει στρατεύματα στην ακτή; Αυτός είναι ο λόγος που ο 6ος Αμερικανικός Στόλος έμεινε μακριά από τις ακτές του Λιβάνου, μετά τις επιθέσεις της Χεζμπολά που σκότωσαν εκατοντάδες αμερικανούς και γάλλους στρατιώτες.

Πρέπει να σημειώσουμε, ακόμα, ότι η Παλαιστινιακή Αντίσταση μπαίνει στη νέα διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους. Η νίκη της στον 15μηνο πόλεμο είναι αδιαμφισβήτητη, η μαχητική της ικανότητα ανανεώνεται με νέες δυνάμεις, ο παλαιστινιακός λαός επέστρεψε από τον εκτοπισμό και έχει συσπειρωθεί ακόμα περισσότερο γύρω από την Αντίσταση, η σιωνιστική οντότητα είναι αδυνατισμένη επιχειρησιακά, οικονομικά και διπλωματικά και το Παλαιστινιακό έχει καταστεί κορυφαίο ζήτημα διεθνώς με ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης στο πλευρό του. Αυτό δε το κίνημα θα γίνει πιο μαζικό, καθώς πλέον έχουν φύγει από τη μέση οι προστυχιές και η πασιφιστική μεμψιμοιρία για τις «ακρότητες της 7ης Οκτώβρη» (βρισκόμαστε πλέον σε άλλη φάση).

Σε όσα μόλις αναφέρθηκαν έρχεται να προστεθεί η αντι-συσπείρωση που άρχισε να γεννά το νταηλίκι του Τραμπ. Σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, δυνάμεις κάθε άλλο παρά φιλικές προς την Παλαιστινιακή Αντίσταση αντιτίθενται και καταγγέλλουν με διάφορους τρόπους το «σχέδιο Τραμπ», γεγονός που ενισχύει την απομόνωση του σιωνισμού και λειτουργεί ως εφεδρεία της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

  • Αναφερθήκαμε ήδη στην άρνηση των αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων της Αιγύπτου και της Ιορδανίας να δεχτούν τους Παλαιστίνιους της Γάζας, που λέει ότι θέλει να εκτοπίσει ο Τραμπ από τη Λωρίδα.
  • Το άκρως αντιδραστικό σαουδαραβικό καθεστώς, ο πιο πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή, σε μια ασυνήθιστα σκληρή δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε: Τονίζουμε την εκ μέρους μας απόρριψη κάθε επέμβασης στα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, είτε μέσω του εποικισμού και της προσάρτησης εδαφών ή της επιδίωξης εκδίωξής τους. Στην ίδια δήλωση το καθεστώς της δυναστείας Σαούντ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, αν πρώτα δεν ιδρυθεί παλαιστινιακό κράτος. Η πλάκα είναι πως στο Λευκό Οίκο Τραμπ και Νετανιάχου αλληλοσυγχαίρονταν για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»!

Ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Τούρκι αλ-Φαϊζάλ απευθύνθηκε στον Τραμπ με τα εξής λόγια: Αγαπητέ πρόεδρε Τραμπ… Ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι παράνομος μετανάστης για να απελαθεί. Αυτή είναι η γη τους, τα σπίτια που κατέστρεψε το Ισραήλ είναι τα δικά τους και θα τα ξαναχτίσουν όπως έκαναν στο παρελθόν.Οι περισσότεροι κάτοικοι της Γάζας είναι πρόσφυγες, που εκδιώχθηκαν από τις πατρίδες τους στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια των πολέμων του 1948 και 1967. Αν πρέπει να φύγουν από τη Γάζα, τότε πρέπει να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στα σπίτια και τους πορτοκαλεώνες τους στη Χάιφα, τη Γιάφα και τα χωριά από όπου εκδιώχθηκαν βίαια από τους Ισραηλινούς.

  • Ο Αραβικός Σύνδεσμος: Η πρόταση του προέδρου Τραμπ προωθεί ένα σενάριο μαζικής εκδίωξης των Παλαιστίνιων, που είναι απορριπτέο από τον αραβικό και διεθνή κόσμο και αντίθετο στο διεθνές δίκαιο. Η πρόταση του Τραμπ για τον εκτοπισμό των Παλαιστίνιων από τη Γάζα θα οδηγήσει σε χάος και αστάθεια, αντί να συμβάλει στην ειρηνική λύση των δύο κρατών.
  • Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας: Αντιτιθέμεθα στη βίαιη εκδίωξη των κατοίκων της Γάζας και υποστηρίζουμε μια κυβέρνηση των Παλαιστίνιων στην Παλαιστίνη.
  • Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας: Η Γάζα, όπως και η Δυτική Οχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανήκει στους Παλαιστίνιους. Η εκδίωξη των Παλαιστίνιων από τη Γάζα είναι απαράδεκτη και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Η εκδίωξη των Παλαιστίνιων από τη Γάζα θα οδηγήσει σε νέες ταλαιπωρίες και μίσος.
  • Ο Ευρωπαίος Ειδικός Απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή: Υπάρχει μόνο μία λύση: δύο κράτη, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη, ασφαλή και κυρίαρχα.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Αλβάρεθ: Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, η Γάζα είναι η γη των Παλαιστινίων και πρέπει να παραμείνουν εκεί.Η Ισπανία κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η γενοκτονία που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα δεν θα μείνει ατιμώρητη.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας: Η εκδίωξη των Γαζαίων δεν είναι αποδεκτή από την Τουρκία ή τις χώρες της περιοχής, είναι ανούσια και δεν έχει καμία χρησιμότητα.
  • Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας: Οποιαδήποτε πρόταση για την εκδίωξη των Παλαιστίνιων από τα σπίτια τους είναι επικίνδυνη και απαράδεκτη. Δεν πρέπει να υπάρξει εθνοκάθαρση στη Γάζα. Η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της λύσης των δύο κρατών.

Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες δηλώσεις από κυβερνήσεις ιμπεριαλιστικών χωρών και περιφερειακών δυνάμεων. Επαναλαμβάνουμε πως όλες αυτές οι δυνάμεις είναι εχθρικές προς την Παλαιστινιακή Αντίσταση, όμως η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την 7η Οκτώβρη και τον πόλεμο του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα δημιούργησε μια δυναμική που όλες οι κυβερνήσεις είναι αναγκασμένες να πάρουν υπόψη τους. Οταν αυτές οι δυνάμεις στέκονται απέναντι στον Τραμπ και τους σιωναζιστές, η Παλαιστινιακή Αντίσταση ενισχύεται διαπραγματευτικά.

Εννοείται πως το μεγάλο όπλο, η δύναμη της Παλαιστινιακής Αντίστασης είναι το ακλόνητο λαϊκό της λίκνο και η δική της μακρόχρονη στρατιωτική προετοιμασία. Αυτά τα δύο, η σταθερότητα του λαού και η καλή προετοιμασία της Αντίστασης, αυτό που με μαρξιστικούς όρους θα αποκαλούσαμε ηθικοπολιτική ενότητα λαού και αντάρτικου στρατού, οδήγησε τη σιωνιστική οντότητα στην πρώτη ήττα στην ιστορία της, μετά από έναν πόλεμο που ήταν ο μακρύτερος στην ιστορία της.

Εννοείται πως η Αντίσταση έχει σκληρό δρόμο μπροστά της. Πότε όμως δεν ήταν σκληρός ο δρόμος των Παλαιστίνιων για την κατάκτηση της εθνικής τους ανεξαρτησίας; Τώρα, ο αγώνας τους δίνεται με καλύτερους όρους. Κι αυτούς τους καλύτερους όρους τους δημιούργησαν οι ίδιοι με τον επαναστατικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα τους.

Η «χαλαρή» συνέντευξη Τραμπ-Νετανιάχου στο οβάλ γραφείο

Επίσημες δηλώσεις και συνέντευξη Τραμπ-Νετανιάχου

Εκτύπωση 🖨
ΓΑΖΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΓΑΖΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΤΡΑΜΠ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓενικός γραμματέας υπουργείου Παιδείας: Εμείς δεν διώκουμε, εφαρμόζουμε την αξιολόγηση!
Επόμενο άρθρο Η Γάζα απαντά στον Τραμπ

Σχετικά Αρθρα

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 14:06

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 11:10

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

Διεθνή 7 Ιούλ 2026, 19:07

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

Διεθνή 7 Ιούλ 2026, 11:45

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

Διεθνή 6 Ιούλ 2026, 18:54

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

Διεθνή 6 Ιούλ 2026, 09:39
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

Ημέρα κατά της αλλεργίας.

1949: Εκτελείται ο φοιτητής της νομικής Παύλος Παπαμερκούριος, (“χρυσός αετός“) που ενέπνευσε τον Μίκη Θεοδωράκη για το “τραγούδι του νεκρού αδερφού“.

1949: Ανακαλύπτονται σε κρύπτη στην παλιά Κοκκινιά τα τυπογραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλήψεις στελεχών.

1968: Καταδίκες δώδεκα μελών της ΔΑ.

1972: Συλλαμβάνονται οι Κλάους Γίνσχκε και Ιρμγκαρντ Μέλερ (RAF).

1982: Ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες μετά από 45ήμερη απεργία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo