Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο
  • Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι
  • Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι
  • Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη
  • Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση
  • «Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Τι ζητάει η αμερικανική πρεσβεία σε ημερίδα Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για τον covid-19;
Παιδεία

Τι ζητάει η αμερικανική πρεσβεία σε ημερίδα Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για τον covid-19;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Μαρ 2023, 12:59

Η διείσδυση της αμερικανικής πρεσβείας στα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα έχει παρελθόν. Το «ενδιαφέρον» των αμερικανών ιμπεριαλιστών δεν έχει σίγουρα αγνό πρόσημο.  Αφορά την πανεπιστημιοποίηση των αμερικανικών κολλεγίων που εδρεύουν στη χώρα μας, τις εκπαιδευτικές μπίζνες που μπορούν να αναπτύξουν στην Ελλάδα τα αμερικανικά πανεπιστήμια, αλλά γενικότερα και τον εμποτισμό της νεολαίας της εργαζόμενης κοινωνίας με τις «αξίες» και τα «ιδανικά» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και τον προσεταιρισμό της στα συμφέροντά του.

Οσον αφορά τις βλέψεις των αμερικανικών κολλεγίων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ιδίως όσον αφορά την έκδοση αδειών, την αναγνώριση πτυχίων και τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων, αυτές αποτυπώνονται στα αμέτρητα τηλεγραφήματα του τέως πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Σπέκχαρντ (2009), που διέρρευσαν με τα γνωστά Wikileaks, αλλά και στις δραστηριότητες που ανέπτυξε ο εξίσου «δραστήριος» πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ.

Είναι επίσης γνωστή η επίσκεψη 30 αμερικανικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, τον Νοέμβρη του 2022, και οι «συνεργασίες» που ανακοινώθηκαν με ελληνικά δημόσια ΑΕΙ, με πολλά ταρατατζούμ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την Κεραμέως. Τα αμερικανικά πανεπιστήμια ήρθαν εδώ γιατί είδαν πως υπάρχει «ψωμί», ευκαιρίες δηλαδή για εκπαιδευτικές μπίζνες και πεδίον δόξης λαμπρόν μετά και τον εκτρωματικό νόμο-πλαίσιο που συγκέντρωσε παλαιότερες και νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, ανοίγοντας διάπλατα πόρτες και παράθυρα για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού πανεπιστήμιου. Η δε κυβέρνηση Μητσοτάκη είδε μέσα από αυτές τις «συνεργασίες» το άνοιγμα ενός έμμεσου δρόμου για την λειτουργία οιονεί ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. Θυμίζουμε τα όσα δήλωσε ο Μητσοτάκης, εξηγώντας το λόγο που επιλέγεται αυτός ο τρόπος «συνεργασίας» των ελληνικών δημόσιων ΑΕΙ με τα αμερικανικά πανεπιστήμια: «Επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη ιδιωτικά πανεπιστήμια, καθώς το Σύνταγμα της χώρας εξακολουθεί να απαγορεύει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Η ανατροπή του αντιαμερικανικού κλίματος που ιστορικά έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας έχει εντείνει τις προσπάθειες των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ειδικά τώρα που η Ελλάδα έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε μια απέραντη αμερικανική βάση πολέμου.

Και οι προσπάθειες αυτές αφορούν το σύνολο της εκπαίδευσης στοχεύοντας στα αγνά μυαλά της νεολαίας.

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι βρίσκουν εδώ «πρόθυμους» υποστηρικτές για να απλώσουν την προπαγάνδα τους, και αυτό είναι θλιβερό και εξοργιστικό. Πρόθυμους στη διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης-κολαούζους του υπουργείου Παιδείας.

Αυτό συνέβη με την ημερίδα που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και το 4ο ΓΕΛ μαζί με την αμερικανική πρεσβεία, για να διαφημιστεί -άκουσον άκουσον- η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από τις ΗΠΑ, που σώρρευσε χιλιάδες νεκρούς και το «σύστημα υγείας», που αφήνει απέξω εκατομμύρια πολίτες που δεν έχουν τα χρήματα να χρυσοπληρώσουν τις υπηρεσίες του.

Αυτό καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Μεσσηνίας, ζητώντας τον αποκλεισμό της αμερικανικής πρεσβείας και των εκπροσώπων της από την ημερίδα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Μεσσηνίας    

Η ημερίδα που διοργανώνει η Δ.Δ.Ε. και το 4ο ΓΕΛ μαζί με την Αμερικάνικη Πρεσβεία, με θέμα “covid-19 και μαθητές: Πνευματική Υγεία, Αποκοινωνικοποίηση και Αγχος” αποτελεί πρόκληση.

Είναι πρόκληση γιατί το κράτος των ΗΠΑ ειδικά στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας έχει να επιδείξει εκατομμύρια νεκρούς από την πανδημία – covid-19, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν εκτός συστήματος υγείας. Οσον αφορά στο ζήτημα των επιπτώσεων της πανδημίας στην εκπαίδευση έχει αρνητικό ρεκόρ στην ανεξέλεγκτη ενδοσχολική βία, με αποκορύφωμα όλες τις μαζικές δολοφονίες μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς η αμερικανική νομοθεσία επιτρέπει να πωλούνται μαζικά τα όπλα!

Είναι πρόκληση γιατί το 40% των ενήλικων Αμερικανών είναι αναλφάβητοι ή οριακά εγγράμματοι ενώ γνωρίζουμε για τις υποβαθμισμένες εγκαταλελειμμένες φτωχογειτονιές, γκέτο, όπου το προδιαγεγραμμένο μέλλον των μαθητών είναι το περιθώριο. Μπορεί το ΑΕΠ των ΗΠΑ να παραμένει στην πρώτη θέση παγκοσμίως, αλλά το 25% των αμερικανικού λαού φυτοζωεί κάτω από το όριο της φτώχιας!

Είναι πρόκληση γιατί δεν μπορεί να εκπροσωπείται  μια χώρα που ευθύνεται για δεκάδες πολέμους παγκοσμίως με θύματα χιλιάδες παιδιά, που είτε χάνουν τη ζωή τους, είτε αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες, στερούμενα στοιχειωδών όρων της ζωής, αλλά και μένοντας εκτός εκπαίδευσης για καιρό!

Το ότι η Αμερικάνικη Πρεσβεία ασχολείται με τα σχολεία στην Ελλάδα, έχει βαθύτερο στόχο να προπαγανδίσει τα “ιδανικά” και τις “αξίες” των αμερικανικών συμφερόντων στα μυαλά των νέων παιδιών. Εμείς δεν πιστεύουμε στο «αμερικάνικο όνειρο». Πόσο μάλλον τη στιγμή που στη γειτονιά μας συγκρούονται αμερικάνικα, ευρωπαϊκά, ρώσικα κλπ συμφέροντα και αυτή η σύγκρουση παίρνει χαρακτηριστικά πολεμικής σύρραξης με τον κίνδυνο να γενικευτεί ανεξέλεγκτα.

Το συγκεκριμένο θέμα που θίγει η εκδήλωση είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Ολη αυτή την περίοδο όμως, αποδείχτηκε η γύμνια του κράτους και στη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας στα σχολεία. Στα μορφωτικά κενά, στις επιπτώσεις στην ψυχολογία, στην επικοινωνία των παιδιών.

Απέναντι σε αυτή την αρνητική κατάσταση δεν αρκεί μια απλή καταγραφή του προβλήματος, στο οποίο συμφωνούν άπαντες. Απαιτείται άμεσα και με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, συνολική επιστημονική μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ταυτόχρονα είναι αναγκαία η πρόσληψη εκπαιδευτικών και η στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό  όλων των ειδικοτήτων.

Εχουμε τονίσει πως η αξιολόγηση και η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας είναι καταρχήν ένας μηχανισμός ιδεολογικής χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης των σχολείων. Αποδεικνύεται ότι το ξέφρενο “κυνήγι” στόχων και προγραμμάτων, οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους που αφορούν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Σήμερα είναι η Αμερικανική Πρεσβεία, αύριο θα είναι συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που στόχο θα έχουν να καλλιεργούν το προφίλ τους και να προωθούν τα συμφέροντά τους, που θα αναπαράγουν ανορθολογικές αποπροσανατολιστικές θεωρίες κλπ.

Με βάση τα παραπάνω:

Απαιτούμε να αποκλειστεί από τη συγκεκριμένη ημερίδα η Αμερικάνικη Πρεσβεία και κάθε εκπρόσωπός της.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εκτύπωση 🖨
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΕΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔημόπουλε, διώξε τα ΜΑΤ από την πρυτανεία
Επόμενο άρθρο Επαναβεβαίωσαν την AUKUS με στόχο την Κίνα

Σχετικά Αρθρα

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

Παιδεία 14 Οκτ 2025, 18:13

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

Παιδεία 14 Οκτ 2025, 10:56

Tα ΜΑΤ έζωσαν τα Προπύλαια

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία ενάντια στα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών

Καταστολή 13 Οκτ 2025, 11:53

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

Παιδεία 10 Οκτ 2025, 07:58

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

Εργατικά 9 Οκτ 2025, 12:04

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

Παιδεία 9 Οκτ 2025, 08:56
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Αθλητισμός

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

15 Οκτ 2025, 11:08
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Πολιτισμός

H απαγγελία ολοκληρώθηκε

14 Οκτ 2025, 10:49
Διεθνή

Γάζα: Οι προδότες ή παραδίνονται ή τσακίζονται

14 Οκτ 2025, 10:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτική

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

13 Οκτ 2025, 19:39
Διεθνή

Τραμπ: «Ο πόλεμος στη Γάζα τελείωσε»

Υποχρέωσε τον Νετανιάχου να επαναλάβει το ίδιο

13 Οκτ 2025, 13:26
Καταστολή

Tα ΜΑΤ έζωσαν τα Προπύλαια

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία ενάντια στα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών

13 Οκτ 2025, 11:53
Διεθνή

Αρχισε η ανταλλαγή κρατούμενων ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και τους σιωναζιστές

13 Οκτ 2025, 11:37
Διεθνή

Η Αντίσταση ξεπαστρεύει τους δωσίλογους

Γενική αμνηστία σε όσους δεν έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, εφόσον παραδοθούν εντός μιας εβδομάδας

13 Οκτ 2025, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Τα σιωνιστικά μίντια περνάνε πριονοκορδέλα τον Νετανιάχου και θρηνούν για την «επάνοδο της Χαμάς»

12 Οκτ 2025, 22:25
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

Ημέρα αγρότισσας.

Ημέρα πλυσίματος χεριών.

Ημέρα τυφλών.

1907: Η Εβστιλία Ρογκοζινίκοβα εκτελεί τον διευθυντή των φυλακών της Πετρούπολης, Μαξιμόφσκι.

1920: Φασίστες πυρπολούν τα γραφεία σοσιαλιστικής εφημερίδας στην Τεργέστη (Ιταλία).

1945: Εκτελείται για προδοσία ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Πιερ Λαβάλ.

1951: Δολοφονείται ο πακιστανός πρωθυπουργός Λιακουάτ Αλή Χαν.

1973: Σε έφοδο τανκς κατά φοιτητών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη σκοτώνονται πάνω από τριακόσια άτομα.

1979: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον στην πρώτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo