Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Νοέμβρη
  • Οι σιωναζιστές κατασκευάζουν προσχήματα για να βομβαρδίζουν τη Γάζα, προσπαθώντας να σκοτώσουν στελέχη της Αντίστασης
  • Sumud / Ακλόνητοι
  • Οι εμίρηδες των ΗΑΕ ως πλυντήρια βρόμικου χρήματος και «μπροστινοί» του διεθνούς μονοπωλιακού κεφάλαιου
  • Γιάννη Λομβαρδά: Η υπόθεση του Θεού – Επιστήμη vs Θρησκεία
  • Σαν σήμερα 23 Νοέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;
Κόντρες

Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Μάι 2024, 12:01

Ονομάζεται Μέλανι Τζολί και είναι ΥΠΕΞ του Καναδά. Πέρασε και από τα μέρη μας και επί τη ευκαιρία έδωσε και μια συνέντευξη στα «Νέα». Σ’ αυτήν μάς είπε πως «πιστεύουμε ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Και εμμένουμε σε αυτή τη θέση». Καλά ως εδώ (δεν περιμέναμε να πει κάτι άλλο). Εχει και συνέχεια, όμως: «Τούτου λεχθέντος [ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση], οποιαδήποτε χώρα [για την Τουρκία ο λόγος] είναι σε θέση να φέρει τη Χαμάς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός και να μην αποτελεί πλέον η Χαμάς απειλή για τους Ισραηλινούς, εμείς θα συνεργαζόμαστε μαζί της».

Εμείς ξέραμε ότι το δόγμα των ιμπεριαλιστικών χωρών, ιδιαίτερα των πέραν του Ατλαντικού, ήταν και είναι «δεν συνομιλούμε με τρομοκράτες». Η κυρα-Μέλανι ζητά διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες; Η αλήθεια είναι πως οι διαπραγματεύσεις ήδη γίνονται και η Τζολία το ξέρει καλά. Γι’ αυτό και λέει τέτοιες μπούρδες, όπως ότι η Τουρκία μπορεί «να φέρει τη Χαμάς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». 

Εχει κι άλλο: «Πάντα ανησυχώ για μια κλιμάκωση. Γι’ αυτό ζητάμε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Πρέπει να απελευθερωθούν οι όμηροι και να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς θα καταθέσει τα όπλα της»! Εδώ ταιριάζει ο τίτλος του σχολίου: Τι πίνεις και δεν μας δίνεις; Για να καταθέσει μια δύναμη (όποια κι αν είναι αυτή) τα όπλα της θα πρέπει προηγουμένως να ηττηθεί. Τότε, όμως, δε χρειάζονται διαπραγματεύσεις. Συνήθως έχουμε παράδοση άνευ όρων. Εκανε καμιά διαπραγμάτευση ο Ζούκοφ με τους ναζί Κάιτελ και Ντένιτς; Αφού ο Κόκκινος Στρατός συνέτριψε τις ναζιστικές δυνάμεις, ο σοβιετικός στρατάρχης απαίτησε απλά και πήρε την υπογραφή τους κάτω από ένα κείμενο άνευ όρων παράδοσης.

Ας μην την κατηγορούμε, όμως, την καναδέζα ΥΠΕΞ. Μόνο με αφόρητες μπούρδες μπορεί να αντιμετωπιστεί η αδήριτη πραγματικότητα ότι τα αγαπημένα παιδιά των ιμπεριαλιστών της Δύσης, οι σιωναζιστές του Ισραήλ, δεν μπορούν να νικήσουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση και αναγκαστικά θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τον εκπρόσωπό της, τη Χαμάς, κάνοντας δεκτούς τους βασικούς όρους της Αντίστασης, που σίγουρα δεν περιλαμβάνουν παράδοση των όπλων της.

Aσφαλώς σύμπτωση…

Τουλάχιστον 26 μαθητές πό επτά διαφορετικά δημοτικά σχολεία υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα. Το εργαστήριο του ΕΟΔΥ βρήκε ήδη σταφυλόκοκο σε δείγματα που εξέτασε, μετά από καταγγελίες γονέων στην εισαγγελία Λαμίας την περασμένη Παρασκευή. Την Κυριακή, οι εγκαταστάσεις της εταιρίας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας πήραν φωτιά και καταστράφηκαν ολοσχερώς. Θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι το γεγονός είναι… εντελώς συμπτωματικό.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «ζεματισμένη» ήδη από την υπόθεση ξεμπαζώματος-μπαζώματος του χώρου όπου συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη, έδωσε εντολή να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Καλά κρασιά… Αλήθεια, γιατί οι αρμόδιες αρχές, αμέσως μόλις έγιναν οι καταγγελίες για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση παιδιών, δεν έσπευσαν να σφραγίσουν το χώρο της εν λόγω μεγαλοεταιρίας κέτερινγκ (έχει τη σίτιση σχολείων, πανεπιστημιακών λεσχών, νοσοκομείων κτλ.) και να τον θέσουν υπό τον έλεγχό τους, ώστε να γίνουν οι έρευνες χωρίς καμιά δυνατότητα παρέμβασης του καπιταλιστή;

ΥΓ. Με την ευκαιρία, θυμηθήκαμε τι είχε γίνει τον Μάρτη του 2013 με μια άλλη μεγάλη κέτερινγκ, που τροφοδοτούσε γοιτητικές λέσχες, νοσοκομεία κτλ. και τα προϊόντα της είχαν πιαστεί να περιέχουν τεράστια ποσοστά αλογίσιου κρέατος, που έμπαινε ανεξέλεγκτα στη χώρα, χωρίς να ελέγχεται καν αν περιέχει την επικίνδυνη φαινυλοβουταζόνη. Ηταν ένα πανευρωπαϊκό σκάνδαλο σε εξέλιξη τότε και το ελληνικό κράτος (με όργανο τον ΕΦΕΤ) το μόνο που έκανε ήταν να προστατεύει τους καπιταλιστές και να παραπλανά τον ελληνικό λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ο ΕΦΕΤ εξακολουθεί να συγκαλύπτει το αλογο-σκάνδαλο

Το χιούμορ της Ράνιας

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έχει χιούμορ. Και τρολάρει με δηλώσεις σαν αυτή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, που διαθέτει και έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μια άλλη, προοδευτική, δημοκρατική, πράσινη, κοινωνικά δίκαιη ΕΕ»! Ακριβώς αυτή την ολοκληρωμένη στρατηγική παρουσιάζει ο Κασσελάκης περιοδεύοντας με το βανάκι-τροχόσπιτο ανά την Ελλάδα, βγάζοντας σέλφι, κάνοντας κουτρουβάλες με κάθε σκυλάκι που βρίσκει μπροστά του (τι τραβάνε τα κακόμοιρα τα ζωντανά), φωτογραφιζόμενος πότε στη μεζονέτα του 1,8 εκατ. ευρώ στο Κολωνάκι και στη βιλάρα στις εξοχές της Νέας Υόρκης, πλένοντας τα δόντια του ή δένοντας τα παπούτσια του on camera, τηλεφωνώντας στη μαμάκα του (πάντα on camera) κτλ. κτλ.

Δε θέλει η ***τάνα να κρυφτεί

«Το αίτημα του επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου είναι προφανώς άδικο και πιθανόν προϊόν σκοπιμότητας, επειδή εντέχνως εξισώνει Ισραήλ και Χαμάς. Η αντιπολίτευση στο Ισραήλ βεβαίως απάντησε καταλλήλως, ενώ θέση πήρε και ο πρόεδρος Μπάιντεν. Το δεδομένο είναι ότι η Χαμάς έκανε μια βάρβαρη, πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση και συνεχίζει να κρατά ομήρους για να εκβιάζει. Κι οι δικαστές δεν είναι θετικό να εθελοτυφλούν». Ο Ηλίας Κανέλλης στη στήλη του στα σημερινά «Νέα» (με μεγάλα μπολντ γράμματα). «Θέλει η ***τάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει» λέει μια αθυρόστομη λαϊκή παροιμία. Δεν ισχύει πάντοτε…

Ο ΣτέΚας απλά προκαλεί

«Δεν είναι δυνατόν στα 35 μου να αγοράζω διαμέρισμα 1.800.000 ευρώ και τρεις στους τέσσερις Ελληνες από 18 μέχρι 35 ετών να ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο, παρότι πολλοί έχουν κάνει εξαιρετικές σπουδές και διαθέτουν προσόντα. Αυτά θέλω να αλλάξω. Οταν βλέπω δίπλα μου αδικημένους, εξοργισμένους, απογοητευμένους, πιεσμένους, αυτό με επηρεάζει βαθιά»! Το εκστόμισε ο Kασσελάκης στη νιοστή συνέντευξή του σε lifestyle Μέσο. Ε, ναι, προκαλεί. Προκαλεί αυτούς τους νέους των 18-35, με ή χωρίς σπουδές, στους οποίους αναφέρεται. Τους προκαλεί όταν τους λέει ότι άμα τον κάνουν πρωθυπουργό θα τους κάνει σαν τα μούτρα του, ικανούς ν’ αγοράζουν διαμέρισμα των 1.800.000 ευρώ. Δεν πρόκειται καν για λαϊκισμό. Πρόκειται για καθαρό κωλοπαιδισμό. Τι να συζητήσουμε τώρα; Οτι ο καπιταλισμός δεν τους κάνει όλους πλούσιους, αλλά προϋποθέτει ελάχιστους πλούσιους που θησαυρίζουν πίνοντας το αίμα των πάρα πολλών φτωχών;

Ο Τσίπρας είναι πονηρός, αλλά…

Οι πληροφορίες λένε πως στη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη», που διοργανώνουν στις 17 και 18 Ιούνη τα Ινστιτούτα Τσίπρα και Ζάεφ θα είναι παρόντες ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και νυν κομισάριος Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νυν πρόεδρος του Ινστιτούτου Friedrich Ebert (γερμανοί σοσιαλδημοκράτες) Μάρτιν Σουλτς. Καθόλου παράξενο. Ο Τσίπρας έχει καλές προσωπικές σχέσεις με δαύτους, αυτοί ενδιαφέρονται για την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την ταρίφα τους θα την πληρωθούν, λογικά θα έρθουν.

Το ερώτημα είναι αν θα του βγει του Τσίπρα η ζαριά. Εβαλε τη φιέστα μετά τις ευρωεκλογές. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη πέσει κάτω από 17%, θ’ αρχίσει το ροκάνισμα από τους Τσιπραίους που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με κάνα ισχνό 13%, θ’ αρχίσει το ροκάνισμα του Ανδρουλάκη από τους πασόκους («δεν κάνει το παιδί»). Οπότε ο Τσίπρας θα προβληθεί ως η διεθνής προσωπικότητα που μπορεί να ενώσει την ελληνική σοσιαλδημοκρατία και να αντιπαρατεθεί στον Μητσοτάκη. Αν όμως ο Κασσελάκης πάρει πάνω από 17% και ιδιαίτερα αν πάρει κάνα ποσοστό που έχει μπροστά το δύο, ο Τσίπρας θα πάει στον κουβά.

Ζαβολιές

Στην εκκλησιαστική γλώσσα αυτό ονομάζεται εισπήδησις. Στη lifestyle πολιτική δεν ξέρουμε πώς ονομάζεται. Η υπουργός Δόμνα βρήκε την ευκαιρία, τώρα που ο πρόεδρος ΣτέΚας κάνει προεκλογική περιοδεία ανά την Ελλάδα, να πάει στην έδρα του, στις Σπέτσες. Εκεί που οι Κασσελάκηδες έχουν βίλα. Εκεί που μάζεψε τους συριζαίους για brainstorming.

Είχε καμιά δουλειά εκεί ως υπουργός Εργασίας; Θ’ αστειεύεστε. Για lifestyle εμφάνιση πήγε. Για να τρέξει στο Spetsathlon και να μας στείλει μπουκέτο φωτογραφιών, όλες του ίδιου ύφους.

Την προηγούμενη φορά που πήγε να τη βγει στον ΣτέΚας, εμφανιζόμενη σε κάποιο ειδικό σχολείο όπου αυτός είχε προγραμματισμένη εμφάνιση, την έκανε ρεζίλι. Το ίδιο θα την έκανε και αν δοκίμαζε να πάει στις Σπέτσες για να κάνει πως τρέχει, αν είχε προγραμματισμένο τρέξιμο αυτός με τον Τάιλερ. Παραφύλαξε, λοιπόν, και πήγε την ώρα που αυτός έλειπε. Και τον μιμήθηκε σε όλα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓια μια ακόμη χρονιά η στήλη τήρησε την παράδοση και απέτυχε στις προβλέψεις της
Επόμενο άρθρο Τ’ άρματα, τ’ άργανα και μια πλήρης απομόνωση…

Σχετικά Αρθρα

Ο Αρειος Πάγος θεωρεί αξιόπιστο τον ναζί Πλεύρη!

Κόντρες 21 Νοέ 2025, 13:38

Aλλo Φρανκ Πεντάντζελι, άλλο Φραπές

Κόντρες 20 Νοέ 2025, 12:20

Ο αυτοκρατορίσκος και οι χαμηλόβαθμοι αυλικοί του

Κόντρες 17 Νοέ 2025, 10:35

Γιατί τόση «καΐλα» για τον Ιμάμογλου;

Κόντρες 14 Νοέ 2025, 14:03

…κι η κοπριά στα λάχανα

Κόντρες 13 Νοέ 2025, 15:11

H νέα «μεγάλη ιδέα του έθνους»: Να προσκληθεί ο Κούλης στον Λευκό Οίκο

Κόντρες 12 Νοέ 2025, 13:33
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Νοέμβρη

24 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές κατασκευάζουν προσχήματα για να βομβαρδίζουν τη Γάζα, προσπαθώντας να σκοτώσουν στελέχη της Αντίστασης

23 Νοέ 2025, 20:30
Πολιτισμός

Sumud / Ακλόνητοι

Κινηματογραφικές προβολές στην Κόντρα

23 Νοέ 2025, 18:36
Διεθνή

Οι εμίρηδες των ΗΑΕ ως πλυντήρια βρόμικου χρήματος και «μπροστινοί» του διεθνούς μονοπωλιακού κεφάλαιου

23 Νοέ 2025, 07:02
Πολιτισμός

Γιάννη Λομβαρδά: Η υπόθεση του Θεού – Επιστήμη vs Θρησκεία

23 Νοέ 2025, 06:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Νοέμβρη

23 Νοέ 2025, 00:01
Αγροτικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να μην καταβάλλει τη συνδεδεμένη ενίσχυση του 2024 στους κτηνοτρόφους που θανάτωσαν τα κοπάδια τους λόγω πανώλης και ευλογιάς

Το ίδιο θα επιχειρήσει και για τη συνδεδεμένη του 2025, αν οι κτηνοτρόφοι δεν κινηθούν μαχητικά

22 Νοέ 2025, 20:32
Διεθνή

Wall Street Journal: Η δημοτικότητα της Χαμάς αυξάνεται στη Γάζα

22 Νοέ 2025, 09:18
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

22 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Νοέμβρη

22 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτική

Οι ρώσοι, οι κινέζοι, οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και η μπανανία Ελλάδα

21 Νοέ 2025, 19:19
Οικονομία

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

Λιμάνι Ελευσίνας: Ο Θεοδωρικάκος, η Γκιλφόιλ και η αποθέωση του ραγιαδισμού

21 Νοέ 2025, 17:53
Πολιτική

Ματαιώθηκε εκδήλωση σιωνιστικής εταιρίας στο Ηράκλειο

Χάρη στην καίρια παρέμβαση του κινήματος αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

21 Νοέ 2025, 13:58
Κόντρες

Ο Αρειος Πάγος θεωρεί αξιόπιστο τον ναζί Πλεύρη!

21 Νοέ 2025, 13:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Νοέμβρη

21 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτική

Θα ζήλευε και ο Πινόκιο

20 Νοέ 2025, 22:39
Διεθνή

Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων Παλαιστίνιων από τους σιωναζιστές

20 Νοέ 2025, 20:41
Πολιτική

Ο «Βλάχος» είναι πονηρός (και πάντα Αβερωφικός)

20 Νοέ 2025, 18:39
Πολιτική

Τραμπισμοί α’λα γκρεκ

20 Νοέ 2025, 14:57
Παιδεία

Πάνω από 200 κενά στα σχολεία, άρνηση χορήγησης αδειών, απλήρωτες Προϊσταμένες για διοικητικό έργο και άθλιες αναφορές για πειθαρχικά και ποινές!

Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «O Σωκράτης» - Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής Πέμπτη 20/11 στις 14:00

20 Νοέ 2025, 14:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Νοέμβρη

Ημέρα διαμαρτυρίας ενάντια στα πολεμικά παιχνίδια.

1939: Η Γκεστάπο εκτελεί 120 μαθητές στην Τσεχοσλοβακία που κατηγορήθηκαν για αντιναζιστική συνωμοσία.

1967: Βόμβα μέσα στο υπουργείο Βιομηχανίας (ΔΕΑ).

1983: Ανταλλαγή έξι ισραηλινών αιχμαλώτων της PLO με 4.424 Παλαιστινίους που ήταν φυλακισμένοι στο Ισραήλ.

1997: Βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Πανεθνικής Οργάνωσης, της οποίας επικεφαλής ήταν ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Κόκκινος (Επαναστατικοί Πυρήνες).

2015: Βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα (Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo