Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια
  • ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο
  • Σαν σήμερα 22 Ιούνη
  • «Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο
  • Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα
  • Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Θάλασσα στα Τρίκαλα, τρένο για την Κρήτη
Πολιτική

Θάλασσα στα Τρίκαλα, τρένο για την Κρήτη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Απρ 2023, 17:53

To σύνθημα με το οποίο οι συγκεντρωμένοι έκαναν καζούρα στον χουντικό Πέτρο Γαρουφαλιά στην προεκλογική περίοδο του 1974 ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τσίπρας και Μητσοτάκης. Και καλά ο Τσίπρας, αντιπολίτευση είναι, ό,τι θέλει λέει. Ο Μητσοτάκης, όμως, ο «συγκροτημένος», ο «εχθρός του λαϊκισμού», πώς έφτασε στο σημείο να τάζει τα πάντα σε όλους; Τρόμαξαν ακόμα και οι συριζαίοι. «Χτες ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να ντυθεί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ξέρω αν του βγήκε καλά», δήλωσε ο Τσίπρας στο πρωινάδικο του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Και έσπευσε να τον κατηγορήσει ότι είναι αστείο να το κάνει αυτό «αυτός που κυβερνά τέσσερα χρόνια και σε όλα τα κρίσιμα θέματα έχει κάνει χειρότερα τα πράγματα» και πως είναι «θράσος» να λέει τώρα ότι θα φέρει 1.500 ευρώ μισθό.

Είναι προφανές ότι οι εκλογομάγειροι του Μητσοτάκη αλλάζουν το προεκλογικό αφήγημα. Στη θέση της «υπευθυνότητας» και της «τεχνοκρατικής επάρκειας», με τις οποίες κέρδισαν τις εκλογές του 2019, βάζουν μια πρόστυχη υποσχεσιολογία. Ασφαλώς είναι πανικόβλητοι ενόψει των πραγματικών εξελίξεων (και όχι αυτών που δείχνουν τα κατά παραγγελία γκάλοπ). Είναι πανικόβλητοι και προσπαθούν άρον-άρον να φορέσουν στον Μητσοτάκη ένα κοστούμι που τον δείχνει γελοίο. Δεν είναι δυνατόν, αυτός που επί τέσσερα χρόνια δεν είπε λέξη για μισθούς και συντάξεις, ο σκληρός νεοφιλελεύθερος, να παριστάνει ξαφνικά τον… σοσιαλδημοκράτη.

Ο πρωθυπουργικός οικονομικός σύμβουλος Πατέλης, που σκληρό νεοφιλελεύθερο τεχνοκράτη τον λες, αλλά αστέρι της πολιτικής ούτε κατά διάνοια, έγραψε την εξής… μεγαλοφυή παπάρα στο Twitter:

Λες και πουλάει τυρόπιτες και καθησυχάζει τους αδημονούντες πελάτες: «Δυο λεπτά παιδιά, βγαίνουν φρέσκες και ζεστές»! Τέσσερα χρόνια είναι στην κυβέρνηση, υποτίθεται ότι μάζεψαν στο επιτελείο τους «αρίστους», ότι ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός είναι μέγας οικονομολόγος και έχει γύρω του διάνοιες της οικονομικής επιστήμης, όπως ο Σκέρτσος, ο Πατέλης, ο Σκυλακάκης, ο Βεσυρόπουλος (τον Σταϊκούρα δεν τον μετράμε γιατί τον έχουν μόνο για να ψήνει καφέδες), και δεν είχαν έτοιμο το οικονομικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, που υποτίθεται ότι θα είναι συνέχεια αυτής που εκπνέει;

Προφανή είναι τα πράγματα. Περίμεναν το τελευταίο εικοσαήμερο της προεκλογικής περιόδου για να πετάξουν υποσχέσεις, μπας και τσιμπήσει κανένας απ’ αυτούς που δεν χωνεύουν τον Τσίπρα αλλά είναι διατεθειμένοι να τον ψηφίσουν για ν’ απαλλαγούν από τον Μητσοτάκη.

Οι ίδιες οι υποσχέσεις διακρίνονται από προστυχιά. Λέει π.χ. ο Μητσοτάκης: «Αδιαπραγμάτευτος στόχος: 25% αύξηση των μισθών μέσα στην τετραετία, να πάει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ. Και στα 950 ευρώ, τουλάχιστον, ο κατώτατος μισθός». Ακούει ο άλλος το χιλιοπεντακοσάρι κι αν είναι απρόσεκτος ή βιαστικός γουρλώνει τα μάτια. Δεν σκέφτεται ότι ο Μητσοτάκης μίλησε για μέσο μισθό. Δηλαδή, έβαλε μέσα και τα golden boys των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, των τραπεζών, των επιχειρήσεων του δημοσίου, που εμφανίζονται κι αυτά σαν μισθωτοί. Οπότε κάποιοι (πολλοί, όχι λίγοι) θα… βολευτούν με μισθούς του πεντακοσάρικου. Πρόκειται για τον κόσμο της μερικής απασχόλησης.

Κατώτατος μισθός 950 ευρώ. Πότε; Στο τέλος της τετραετίας. Δηλαδή το 2027-2028! Οταν ο κατώτατος μισθός ήταν 751 ευρώ το 2009, δεκαοχτώ χρόνια πριν το τέλος της ιδεατής τετραετίας του Μητσοτάκη. Δεκαοχτώ χρόνια, δυο κατοστάρικα αύξηση. Εντεκα ευρώ το χρόνο. Και χωρίς να λογαριάσουμε τα χρόνια που ο κατώτατος μισθός καταβαραθρώθηκε στα 658 ευρώ (και για τους κάτω των 25 στα 611 ευρώ). Οι γκεμπελίσκοι της νεοδημοκρατικής προπαγάνδας, όμως, ποντάρουν στο 950. Αυτός ο αριθμός θέλουν ν’ ακούγεται, για να είναι μεγαλύτερος από τα 880 του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα υπάρξει, είπε, «αύξηση, μετά από πολλά χρόνια, των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω νέου ενιαίου μισθολογίου την 1/1/24». Τι, πόσο, πώς; Ψηφίστε και αναμείνατε στο τηλέφωνό σας. Μίλησε μόνο για μια «συνολική επιβάρυνση 500 εκατομμύρια ευρώ». Τρέχα γύρευε.

Και νέες αυξήσεις στις συντάξεις το 2024. Πόσο; 3% με 4%. Μιλάμε για πακτωλό. Από τα μπατζάκια των συνταξιούχων θα τρέχουν τα λεφτά. Βέβαια, για κάποιους δε θα υπάρξει και πάλι αύξηση, γιατί θα τη ρουφήξει η «μαύρη τρύπα» της προσωπικής διαφοράς, αλλά μην το κάνουμε και θέμα. Μπορεί να τους δώσει πάλι κάνα φιλανθρωπικό βοήθημα για να μην γκρινιάζουν. Φταίει ο νόμος Κατρούγκαλου φωνάζουν εν χορώ οι δεξιοί. Και γιατί δεν τον καταργήσατε, ρε λεβέντες, την τετραετία που κυβερνάτε; Γιατί δεν υπόσχεστε ότι θα τον καταργήσετε την επόμενη τετραετία;

Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατήργησε ακόμη και το επίδομα μέχρι 500 ευρώ, που οι συριζαλήτες είχαν βαφτίσει «13η σύνταξη». Η ΝΔ το ψήφισε όταν ήταν στην αντιπολίτευση και όταν έγινε κυβέρνηση το κατήργησε, υποσχόμενη ότι στη θέση του θα βάλει «κάτι άλλο». Οχι μόνο δεν έβαλε τίποτα, αλλά δεν υπόσχεται τίποτα ούτε για την επόμενη τετραετία!

Ομως, όλη αυτή η κουβέντα περί αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις, με την κουτοπονηριά που περιέχει, είναι και μια κουβέντα άνευ περιεχομένου. Γιατί; Ο ίδιος ο Μητσοτάκης την έθεσε, στην αρχή κιόλας της ομιλίας του, υπό την αίρεση της πορείας της ανάπτυξης: «Η Ελλάδα η οποία αναπτύσσεται, η Ελλάδα η οποία παράγει νέες θέσεις εργασίας, η Ελλάδα η οποία βελτιώνει το εισόδημα όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Η ανάπτυξη είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζεται η οικονομική μας πολιτική. Εάν δεν έχουμε ανάπτυξη, δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε το κοινωνικό κράτος, δεν θα έχουμε πόρους για την άμυνα, δεν θα μπορέσουμε να δαπανήσουμε παραπάνω πόρους για την παιδεία, για την υγεία».

Ναι, αλλά θα έχουμε… ορμητική ανάπτυξη. Σ’ έναν παγκόσμιο καπιταλισμό που έχει ξαναμπεί σε κρίση, σε μια ΕΕ που ακροβατεί μεταξύ μηδενικής ανάπτυξης και καπιταλιστικής ύφεσης, ο ελληνικός καπιταλισμός θα είναι κάτι σαν το νησί των μακάρων! Οποιοι θέλουν το πιστεύουν. Οι έγκυροι οικονομολόγοι διεθνώς (αστοί οικονομολόγοι) δεν συμφωνούν, πάντως.

Δεν θα μιλήσουμε εδώ για τον στενό κορσέ που ετοιμάζει η ΕΕ (θα τα πούμε αύριο), αλλά θα σημειώσουμε πως βασικό κριτήριο των νέων δημοσιονομικών κανόνων, στο οποίο συμφωνούν όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της Ευρωένωσης, είναι η μείωση του χρέους. Ο Κούλης, βέβαια, τάζει και μείωση του χρέους (αυτό έλειπε, τζάμπα είναι οι εξαγγελίες). Μήπως μπορεί να μας πει, όμως, γιατί τα τέσσερα πρώτα (και πολύ «σφιχτά») χρόνια της κυβέρνησής του το χρέος δεν μειώθηκε καθόλου; Η μικρή μείωση που εμφανίζεται είναι εικονική, καθώς προκύπτει από τον πληθωρισμό του ΑΕΠ.

Με περισσό θράσος ο Μητσοτάκης κομπάζει ότι μείωσε τους φόρους. Πώς τους μείωσε όταν το 2022 εισπράχτηκαν 55,2 δισ. ευρώ φόροι και το αποτέλεσμα ήταν περίπου 5 δισ. ευρώ περισσότερα από το στόχο που είχε τεθεί στον κρατικό προϋπολογισμό; Μόνο ο ΦΠΑ φούσκωσε τα δημόσια ταμεία με 22,5 δισ. ευρώ φόρους, αποτέλεσμα εν πολλοίς της ακρίβειας, τα φορολογικά βάρη της οποίας φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό που αποτελεί τη μεγάλη καταναλωτική μάζα.

Ο Μητσοτάκης όταν μιλάει για φόρους αναφέρεται στην άμεση φορολογία και δη στη μείωση της φορολογίας των κερδών και των μεγάλων εισοδημάτων. Από τα περίπου 16 δισ. ευρώ της φορολογίας εισοδήματος το μεγαλύτερο μέρος το πλήρωσαν και πάλι οι εργαζόμενοι, αυτοί που έχουν ένα εισόδημα γύρω στα 1100-1200 ευρώ το μήνα.

Με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια το φορολογικό σύστημα έγινε ακόμη πιο άδικο, καθώς οι λαϊκές οικογένειες πληρώνουν περισσότερο ΦΠΑ (που δε φαίνεται καθώς είναι ενσωματωμένος στην τιμή των εμπορευμάτων), με αποτέλεσμα το ποσοστό των έμμεσων φόρων στο σύνολο της της φορολογίας να αυξάνεται.

Νομίζουμε πως δεν χρειάζεται ν’ ασχοληθούμε άλλο με τους «πέντε πυλώνες» του Μητσοτάκη. Θα παραβιάζαμε ανοιχτές θύρες. Να πούμε, για παράδειγμα, για την υγεία, όταν έχουμε πίσω μας το εγκληματικό όργιο της διαχείρισης της πανδημίας του κοροναϊού; Οταν το μόνο που έκανε για τα δημόσια νοσοκομεία ήταν να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση, για να περάσουν τα «φιλέτα» στους εμπόρους της Υγείας; Για την παιδεία γράψαμε χωριστά, οπότε κάθε αναφορά εδώ είναι περιττή.

Εκτύπωση 🖨
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΔ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤους έμεινε η χαλάουα…
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 29 Απρίλη

Σχετικά Αρθρα

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

Πολιτική 20 Ιούν 2026, 19:35

PosoKaneiToDoulema?

Οικονομία 17 Ιούν 2026, 22:19

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

Πολιτική 16 Ιούν 2026, 18:59

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

Πολιτική 15 Ιούν 2026, 12:02

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Πολιτική 12 Ιούν 2026, 13:22

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 21:26
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια

22 Ιούν 2026, 11:51
Διεθνή

ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο

Αποκαλύφτηκε πλήρως ότι το Ισραήλ είναι μια απλή μαριονέτα των Αμερικανών

22 Ιούν 2026, 10:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

22 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

«Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο

21 Ιούν 2026, 19:43
Πολιτισμός

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

21 Ιούν 2026, 11:22
Διεθνή

Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα

21 Ιούν 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

21 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

20 Ιούν 2026, 19:35
Εργατικά

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

20 Ιούν 2026, 18:59
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

Ημέρα σκαραβαίου.

Ημέρα των στρουμφ.

Κονγκό: Ημέρα στρατού.

Ελ Σαλβαδόρ: Ημέρα δασκάλων.

1882: Ιδρύεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

1929: Επεισόδια μεταξύ εργατών και χωροφυλακής έξω από το ιταλικό εργοστάσιο (Θεσσαλονίκη).

1943: Ρατσιστικές εξεγέρσεις σημειώνονται στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) 29 νεκροί.

1998: Βόμβα σε υποκατάστημα της «Alpha bank» στην οδό Αχαρνών (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo