Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια
  • Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;
  • Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή
  • O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας
  • O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας
  • Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»ΣΥΡΙΖΑ: Κακό χωριό τα λίγα σπίτια
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κακό χωριό τα λίγα σπίτια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιούλ 2023, 14:24

Ευχαριστίες οφείλουν οι συριζαίοι στον Στέφανο Τζουμάκα. Αν δεν υπήρχε η υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, ουδείς-ουδεμία-ουδέν θα είχε πάρει χαμπάρι ότι το Σαββατοκύριακο του «Κλέωνα» μαζεύτηκαν οι συριζαίοι κεντροεπίτροποι και κατέληξαν στη διαδικασία με την οποία θα εκλέξουν το νέο αρχηγό τους. Η παραίτηση Σπίρτζη (που δε θυμόμαστε πόσες φορές την προαναγγείλει με καθημερινή παρουσία στα ραδιοκάναλα εδώ και δυο εβδομάδες) δεν ήταν δυνατόν να δώσει νόημα και περιεχόμενο σε μια άχρωμη, άοσμη και άγευστη διαδικασία, ενώ η υποψηφιότητα Τζουμάκα την έκανε «Δελφινάριο».

Διότι ο Τζουμάκας, στέλεχος του «βαθέος» ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του, έχει κατακτήσει δυο πράγματα που ουδείς άλλος στην ελληνική αστική πολιτική έχει καταφέρει να κατακτήσει. Πρώτο, διατηρεί το ίδιο χρώμα μαλλιού τα τελευταία σαράντα χρόνια. Το μαλλί αραιώνει αλλά το χρώμα του παραμένει ίδιο, το γνωστό κομοδινί σε απόχρωση μαόνι. Δεύτερο, κατάφερε να εισαγάγει στην ελληνική γλώσσα έναν όρο που την εξευγένισε. Τον καιρό που ο Τζουμάκας διετέλεσε για ένα φεγγάρι υπουργός Γεωργίας, οι θυμόσοφοι αγρότες της Καρδίτσας καθιέρωσαν τον όρο «τζουμακίες» αντί της γνωστής λέξης που ξεκινάει από μα και τελειώνει σε ες.

Nα θυμίσουμε, ακόμα (γιατί ελάχιστοι θα το θυμάστε), ότι ο Τζουμάκας έχει και τη σχετική εμπειρία καθώς έχει ξαναδιατελέσει αρχηγός κόμματος. Απλώς σεμνύνεται να το περιλάβει στα προσόντα του. Πρόκειται για το «Σοσιαλιστικό Κόμμα», το οποίο ίδρυσε το 2013. Ελαβε μέρος στις ευρωεκλογές του 2014, συγκέντρωσε τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των… 11.106 ψήφων και έκτοτε περιέπεσε σε χειμερία νάρκη. Οταν, λοιπόν, ο Τζουμάκας δηλώνει: «Μπορώ να συμβάλω με γνώση, εμπειρία και εντιμότητα στην αλλαγή πορείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συγκρότηση μιας στρατηγικής νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και την ανασύνταξη του προοδευτικού κινήματος με στόχο την υλοποίηση της πολιτικής μας υπέρ της χώρας και του ελληνικού λαού», το δηλώνει μετά λόγου γνώσεως (και πίστεως). Αλλωστε, στις επόμενες εκλογές μόλις που θα έχει περάσει τα 80, δηλαδή θα είναι στην ηλικία του Μπάιντεν!

Κατά τα άλλα, οι συριζαίοι διατελούν ακόμα υπό καθεστώς σοκ. Τόσο πολύ που ούτε να καυγαδίσουν δεν έχουν όρεξη. Στήνουν κάνα καυγά για λίγο, με το επιχείρημα «παιδιά, ας καυγαδίσουμε λίγο, να μας φύγει η νύστα», όμως ο ψεύτικος θυμός εξαντλείται γρήγορα και ξαναπέφτουν όλοι στη νιρβάνα. Πού οι εποχές με τις συνιστώσες, τις ίντριγκες, τα κρυφά μαζώματα, την πύρινη αρθρογραφία, τα ματωμένα συντροφικά μαχαιρώματα…

Να φανταστείτε ότι ο πιο σημαντικός καυγάς έγινε μεταξύ Πολάκη και διευθυντή της «Αυγής». Ο δεύτερος, ονόματι Σπύρος Ραπανάκης, θεώρησε ότι ο Πολάκης έκανε επίθεση κατά της Αχτσιόγλου όταν μίλησε για «όρους lifestyle» και «διαδικασία fast track με χαρακτηριστικά καλλιστείων ή με επικέντρωση σε επίπλαστα ψευδοδιλήμματα για Κέντρο ή Αριστερά». Κι έγραψε (ο Ραπανάκης): «Είμαι βέβαιος ότι αν δεν υπήρχε γυναίκα υποψήφια οι αθλιότητες περί καλλιστείων και διαδικασιών lifestyle δεν θα ακούγονταν. Την επόμενη μέρα δίνεται η ευκαιρία να μπουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με το λούμπεν, τον σεξισμό και τις ψευτοπαλικαριές».

Εδώ που τα λέμε, τη χρειαζόταν την απάντηση σε γνήσια πολάκεια γλώσσα, την οποία μεταφέρουμε όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στο facebook του «αψύ»:

Αν εξαιρέσουμε τον εκτός κάθε συναγωνισμού Τζουμάκα, οι υπόλοιποι τρεις συριζαίοι υποψήφιοι αρχηγοί θα κατατάσσονταν στον άξονα Αριστερά-Δεξιά ως εξής: Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου-Παππάς. Τέτοιος άξονας δεν υφίσταται, όμως. Για παράδειγμα, η Αχτσιόγλου ανήκε στους 53+ (όπως και ο Χαρίτσης που τη στηρίζει ανοιχτά). Οι 53+ έχουν εδώ και καιρό συγχωνευτεί με κάποιους παλιούς «προεδρικούς» υπό τη φράξια «Ομπρέλα». Από την οποία προβεβλημένα στελέχη, όπως ο Βούτσης, στηρίζουν Αχτσιόγλου, ενώ άλλα στηρίζουν Τσακαλώτο. Ο οποίος Τσακαλώτος είναι τόσο αριστερός ώστε να έχει δίπλα του τον δεξιότατο Σταθάκη. Οι δε παλιοί «προεδρικοί» έχουν επίσης διασπαστεί, καθώς η υποφράξια των Τζανακόπουλου, Ηλιόπουλου κλπ. στηρίζει Αχτσιόγλου, ενώ άλλοι στηρίζουν Παππά.

Τι μένει; Η προσωπική αγωνία των στελεχών για το ποιος ή ποια μπορεί να τους σώσει από τον κατήφορο και οι προσωπικές επιδιώξεις άλλων για τη νέα εποχή, στην οποία βλέπουν αρχηγό την Αχτσιόγλου. Ετσι καθορίζουν τη στάση τους, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την παροιμία «κακό χωριό τα λίγα σπίτια».

Ο Τσακαλώτος, για παράδειγμα, μια χαρά θα τα πάει και με αρχηγό την Αχτσιόγλου. Θέλει, όμως, για τον εαυτό του το ρόλο του Νο 2. Αυτό διεκδικεί με την υποψηφιότητά του. 

Ο Παππάς έχει καβαλήσει το καλάμι και διεκδικεί ρόλο, μολονότι θεωρείται από όλους τους ο πιο αποτυχημένος στενός συνεργάτης του Τσίπρα. Με ό,τι σημαντικό ασχολήθηκε τα έκανε σκατά. Η καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος δεν ενοχλεί τους συριζαίους (ξέρουν ότι ήταν μια πολιτική απόφαση), πώς να κάνουν αρχηγό όμως κάποιον που συναντιόταν με τον Μιωνή σε καφέ στην Κύπρο και ο σιωνιστής πράκτορας τον έγραφε, που πήγε να κάνει καναλάρχη τον Καλογρίτσα κι αυτός τον έδωσε στεγνά, που δεχόταν στο Μαξίμου τον δικηγόρο των off shore Αρτεμίου (τον θυμάστε; Τον έπιασαν οι φωτογράφοι να βγαίνει από το Μαξίμου με μια νάιλον σακούλα στα χέρια) και που οδήγησε την κυβέρνηση Τσίπρα σε μια βαριά πολιτική ήττα με τους χειρισμούς του για τις τηλεοπτικές άδειες (για να μη μιλήσουμε για τα ξεφαντώματά του με τον Καμμένο σε σκυλάδικο της παραλιακής, που άνοιξε έκτακτα μόνο για την πάρτη τους, για να γιορτάσουν την εκλογική νίκη τον Σεπτέμβρη του 2015).

Υπάρχει σοβαρός συριζαίος που να πιστεύει ότι κάνει ο ανεκδιήγητος Παππάς για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ; Σίγουρα όχι. Υπάρχουν, όμως, «ορφανά» από την άλλοτε ισχυρή φράξια των «προεδρικών» και υπάρχουν φιλόδοξοι και φιλόδοξες που πιστεύουν ότι η σειρά τους θα έρθει μετά την Αχτσιόγλου, οπότε βάζουν μπροστά τον μωροφιλόδοξο Παππά για να χτίσουν μια νέα φράξια, που θα διαπραγματεύεται με τη νέα ηγεσία βάζοντας στο τραπέζι το ποσοστό που θα πάρει ο Παππάς.

Κατά πάσα πιθανότητα, η Αχτσιόγλου δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Με όπλο την ομορφιά και το χαμόγελο και μπόλικη μπουρδολογία τσιπρικού τύπου μπορεί να κερδίσει και εύκολα. Αν στις εκλογές συνέρρεαν πλήθη, μάλλον θα κέρδιζε πιο εύκολα. Το πιθανότερο, όμως, είναι να ψηφίσουν λίγοι και αυτό δημιουργεί κινδύνους, επειδή οι λίγοι ελέγχονται από τις φράξιες.

Κι άμα κερδίσει, εύκολα ή δύσκολα, η Αχτσιόγλου, τι έγινε; Σε οχτώ μήνες μετά τις προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν κανονικές εκλογές, ευρωεκλογές. Ετσι και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήσει έστω και λίγο το ποσοστό του σε σχέση με τις 25 Ιούνη ή αν ανεβάσει λίγο το ποσοστό αλλά το ΠΑΣΟΚ κλείσει την ψαλίδα, κούνια που την κούναγε τη λαμπερή Εφη. Θα πέσουν να την φάνε. Κι ο πεινασμένος για εξουσία γίνεται απείρως πιο επιθετικός από τον πεινασμένο για τροφή.

Εν πάση περιπτώσει, εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε όλ’ αυτά. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως μιλάμε για ένα αστικό κόμμα. Ενα κόμμα που ξεπετάχτηκε στις συνθήκες της πολιτικής κρίσης που προκάλεσαν τα Μνημόνια και κατάφερε να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, για να υπηρετήσει με φανατισμό και προσήλωση τη συντηρητική ανασυγκρότηση του ελληνικού καπιταλισμού.

Την εποχή εκείνη ξεπετάχτηκαν και άλλα κόμματα, στα αριστερά και στα δεξιά του αστικού πολιτικού φάσματος. Ολα εξαφανίστηκαν (ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι). Γιατί να μην έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια μοίρα, επιστρέφοντας στο «μπαίνω-δεν μπαίνω στη Βουλή»; Μπορεί ναι, αλλά μπορεί και όχι.

Αυτή τη στιγμή η σοσιαλδημοκρατία εκφράζεται από δυο κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Για να κυβερνήσει ξανά αυτός ο χώρος ή πρέπει το ένα κόμμα να γυρίσει στο 4% ή να βρουν τρόπο να κάνουν το δικό τους Επινέ (το συνέδριο που ο Μιτεράν κατάφερε να ενώσει τη διάσπαρτη γαλλική σοσιαλδημοκρατία). Επομένως, ενώ και οι δύο θα χτυπούν (τρόπος του λέγειν) τον Μητσοτάκη, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, Αχτσιόγλου και Ανδρουλάκης, θα χτυπιούνται μεταξύ τους. Το αβαντάζ του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν είναι ο αρχηγός του (σιγά το «φρούτο»), αλλά ότι ακόμη έχει μηχανισμούς στην αστοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τις δημοτικές και περιφερειακές (αυτο)διοικήσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τέτοιους μηχανισμούς έχει ούτε μπορεί να καβαλήσει τα μελλοντικά κύματα της εργατικής, νεολαιίστικης και λαϊκής διαμαρτυρίας, όπως έκανε το 2011-2015.

Δεν είναι τυχαίο, πάντως, ότι τα αστικά μίντια δείχνουν συμπάθεια για την Αχτσιόγλου. Αν και έχει διατελέσει υπουργός Εργασίας (την «έσπρωξε» ο μέντοράς της Κατρούγκαλος), δεν έχει φθαρεί όπως ο Τσακαλώτος, ούτε κουβαλάει τα αρνητικά του Παππά. Θέλουν ένα σχετικά νέο πρόσωπο στην κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ούτε ο Ανδρουλάκης τούς εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη. Στη σημερινή φάση το σύστημα χρειάζεται και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, γιατί πάντα το σύστημα χρειάζεται εναλλακτικές λύσεις. Αν ένα από τα δύο μορφώματα επικρατήσει και το άλλο συρρικνωθεί, τότε θα ενισχύσουν αυτό που επικράτησε, για να υπάρχει εφεδρεία για τη διαχείριση της αστικής κυβερνητικής λειτουργίας.

ΥΓ. Αφαντος και από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας. Πώς το είχε πει όταν παραιτήθηκε; Οτι θα είναι δίπλα τους, πάντα πολιτικά ενεργός κτλ. κτλ. Ετσι συμβαίνει με τους εκπεσόντες αυτοκρατορίσκους. Δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους παρά μόνο στο θρόνο του αυτοκράτορα.

Εκτύπωση 🖨
ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣε κίνδυνο το δημόσιο και δωρεάν Νηπιαγωγείο
Επόμενο άρθρο Δασικές πυρκαγιές 2023: Ενα προαναγγελθέν έγκλημα

Σχετικά Αρθρα

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 14:24

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

Πολιτική 4 Δεκ 2025, 21:56

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

Πολιτική 4 Δεκ 2025, 20:30

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

Οικονομία 2 Δεκ 2025, 22:49

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με εντολή Βορίδη ακυρώθηκαν οι έλεγχοι της Τυχεροπούλου, που είχε στείλει στον εισαγγελέα ο Βάρρας, και άρχισαν να πληρώνονται τα λαμόγια!

Πολιτική 28 Νοέ 2025, 12:48

Μακιαβελικά

Πολιτική 24 Νοέ 2025, 14:43
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια

Διαφορετικά, θα έχετε την τύχη του Αμπού Σαμπάμπ

5 Δεκ 2025, 18:47
Οικονομία

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

5 Δεκ 2025, 14:24
Παιδεία

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

5 Δεκ 2025, 13:31
Οικονομία

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

5 Δεκ 2025, 13:24
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo