Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Νοέμβρη
  • Θα ζήλευε και ο Πινόκιο
  • Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων Παλαιστίνιων από τους σιωναζιστές
  • Ο «Βλάχος» είναι πονηρός (και πάντα Αβερωφικός)
  • Τραμπισμοί α’λα γκρεκ
  • Πάνω από 200 κενά στα σχολεία, άρνηση χορήγησης αδειών, απλήρωτες Προϊσταμένες για διοικητικό έργο και άθλιες αναφορές για πειθαρχικά και ποινές!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Στον αστερισμό των τέως…
Πολιτική

Στον αστερισμό των τέως…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούν 2025, 15:01

Oι αντιδράσεις του δείχνουν ότι ο Μητσοτάκης φοβάται τις παρεμβάσεις του διδύμου Καραμανλή-Σαμαρά, που φαίνεται σαν να έχουν μοιράσει μεταξύ τους τους ρόλους του καλού και του κακού μπάτσου. Αν δεν τις φοβόταν, δε θα έβαζε την Κεραμέως να οργανώσει τσάτρα-πάτρα μια φιέστα για το «regain» (άλλο ανέκδοτο αυτό) τη μέρα και την ώρα που στο Πολεμικό Μουσείο, με αφορμή μια βιβλιοπαρουσίαση, το δίδυμο των τέως προέδρων της ΝΔ και τέως πρωθυπουργών αναμενόταν να εξαπολύσει τα βέλη του.

Πίστευε ο Μητσοτάκης ότι η φιέστα με την Κεραμέως και κάποιους ΟΝΝΕΔίτες που δόξαζαν την κυβέρνηση για την επάνοδό τους στην Ελλάδα θα επισκίαζε την εκδήλωση των Καραμανλή-Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο; Αν ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του πίστευαν κάτι τέτοιο, τότε χρειάζονται ειδικό ψυχικής υγείας, γιατί έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και ακούνε φωνές. Το βέβαιο είναι ότι ήθελαν να μαντρώσουν στη φιέστα τους βουλευτές της ΝΔ. Να τους δώσουν μια καλή δικαιολογία να μην πάνε στην εκδήλωση του διδύμου των τέως.

Ούτε αυτό το κατάφεραν πλήρως. Καραμανλικοί (κυρίως) και σαμαρικοί βουλευτές πήγαν στο Πολεμικό Μουσείο και όχι στη φιέστα Μητσοτάκη-Κεραμέως. Ολοι τους γνωστοί και μη εξαιρετέοι και δυσαρεστημένοι επειδή βρίσκονται εκτός κυβέρνησης: Γιώργος Βλάχος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θόδωρος Καράογλου, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς. Και κάμποσοι πρώην που τους έχει ξεβράσει η αστική πολιτική: Γιάννης Μιχελάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Κώστας Μαρκόπουλος, Σωτήρης Χατζηγάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο απαραίτητος μαϊντανός Νίκος -γέροντα η ευχή- Νικολόπουλος και ο… Δημήτρης Καμμένος. Ηταν και ο Λυκουρέντζος του ΕΛΓΑ και ο «τελειωμένος» Πατούλης. Οι υπόλοιποι ήταν από την αντιπολίτευση και πήγαν επειδή τους κάλεσε ο συγγραφέας του βιβλίου Λυγερός.

Δεν τους λες πολλούς τους εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ, αλλά δεν τους λες και λίγους. Και σκέφτεσαι ότι θα ήταν περισσότεροι, αν δεν υπήρχε η έμμεση απαγόρευση με τη διοργάνωση της φιέστας Μητσοτάκη. Οσοι πήγαν, πάντως, δήλωσαν δημόσια ότι θεωρούν πιο σημαντικούς τους δύο τέως από τον Μητσοτάκη.

Το φόβο του έναντι των τέως αποκάλυψε ο Μητσοτάκης και με το ότι επέλεξε να τους απαντήσει προτού αυτοί μιλήσουν! Εκμεταλλεύτηκε τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στην έδρα της ΝΔ για να πει: «Θέλουμε ήρεμα νερά, αλλά θέλουμε τα νερά μας πάντα ελεύθερα και πάντα γαλάζια» και γι’ αυτό «περιττεύουν οι υποδείξεις όσων ανησυχούν από τον καναπέ τους».

Επέδειξε έτσι την έντονη ανησυχία που τον διακατέχει. Δε δίνεις πάσα στους άλλους για να πουν τα δικά τους. Ο Σαμαράς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για αλαζονεία και είπε με τη γνωστή κουτσαβάκικη τσαντίλα που τον χαρακτηρίζει: «Πείτε του να μη στενοχωριέται και να μη ζορίζεται. Δεν χρειάζεται να ακούει κανένα άλλον. Αλλωστε, έχει δίπλα του τον Γεραπετρίτη, τον Ντόκο, όλο το ΕΛΙΑΜΕΠ. Και μη χειρότερα». Οσο για τα «ήρεμα νερά», έκανε μια ακόμα επίδειξη εθνικισμού, τονίζοντας ότι «αυτά δεν είναι ήρεμα νερά, είναι τρικυμία εν κρανίω».

Οι λογογράφοι έβαλαν και τις απαραίτητες πινελιές λογοτεχνών που οι δύο τέως γνωρίζουν μόνο κατ’ όνομα (είναι γνωστό το πολιτιστικό τους επίπεδο). «Βλέπω ορατό έναν σοβαρό κίνδυνο: βήμα βήμα, ανεπαισθήτως (κατά Κωνσταντίνο Καβάφη) να περιέλθει η χώρα σε μη αναστρέψιμη κατάσταση ομηρείας έναντι της Τουρκίας. Να μην μπορεί να γίνει τίποτα στην περιοχή χωρίς την έγκρισή της, έστω και αν παραβιάζονται βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, οι Διεθνείς Συνθήκες, τα ισχυρά θεμελιωμένα δίκαια της Ελλάδας. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία», είπε ο Καραμανλής. «Οταν κάνεις “συμφωνίες φιλίας” με χώρες που σε απειλούν με casus belli και σου αμφισβητούν τα πάντα, δεν έχεις απλώς έλλειμμα στρατηγικής. Εχεις περίσσευμα αφέλειας. Κι όπως έλεγε και ο Οσκαρ Γoυάιλντ, “η αφέλεια είναι το μόνο που δεν συγχωρεί ποτέ η Ιστορία”», είπε ο Σαμαράς.

Ο Καραμανλής ήταν, ως συνήθως, ήπιος, στη γνωστή «γραμμή Μολυβιάτη». Χτύπησε το καμπανάκι ενόψει της «αναβαθμισμένης Τουρκίας», χαρακτήρισε εξωφρενικό «να αναστέλλεται η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών μας, καταμεσής του Αιγαίου», κριτικάρισε την άκριτη στήριξη στην Ουκρανία, η οποία «δεν εξασφάλισε αυτομάτως υποστήριξη για τα δικά μας δίκαια, ζητήθηκαν από εμάς πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαμε να κάνουμε» και επέκτεινε την κριτική του στην ΕΕ (για να μην την εστιάσει αποκλειστικά στον Μητσοτάκη): «Η ΕΕ οφείλει να κατανοήσει ότι οι κίνδυνοι δεν προέρχονται μόνο από Ανατολάς, δηλαδή – όπως θεωρούν κάποιοι – από τη Ρωσία. Και θα πρέπει να αντιληφθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση ότι πια είναι μόνη της σε αυτό».

Αντίθετα, ο Σαμαράς, απελευθερωμένος πλέον, μετά τη διαγραφή του από τον Μητσοτάκη, τα έχωσε χοντρά. Μίλησε για «αυτοπαραίτηση και αυτοεξαφάνιση» της Ελλάδας από το διεθνές προσκήνιο. «Την Ελλάδα δεν την υπολογίζουν πια ούτε οι εχθροί της, ούτε καν οι μέχρι χθες φίλοι της», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις σχέσεις με τη Λιβύη και την Αίγυπτο. Μίλησε για «τσιρλίντερς» και «χρήσιμους ηλίθιους», αλλά και για «κλακαδόρους του συρμού», σημειώνοντας πως «το ότι κάποιος είναι Δυτικός δεν σημαίνει ότι οφείλει να στηρίζει κάθε λάθος κίνηση των δυτικών κυβερνήσεων», γιατί «το πού θα πάνε τελικά τα πράγματα, δεν το ξέρεις ποτέ εκ των προτέρων. Και τώρα που η Αμερική προσπαθεί να τα βρει με τη Ρωσία και η Ευρώπη δεν μπορεί μόνη της να στηρίξει την Ουκρανία, τώρα οι ευφυείς άνθρωποι αρχίζουν και καταλαβαίνουν ότι μάλλον μας έκανε ζημιά όλος αυτός ο υπερβάλλων ζήλος στήριξης του Ζελένσκι». Κι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα κατηγορώντας τον Μητσοτάκη ότι «κατακεραυνώναμε τη Ρωσία, αλλά με την Τουρκία, που μας έκανε τα ίδια, ήμασταν μέλι-γάλα».

Αυτά, βέβαια, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα. Η όξυνση των τόνων από τον Σαμαρά δεν προσέθεσε κάτι καινούργιο. Απλά μεγάλωσε η τσαντίλα του. Οι περισσότεροι περίμεναν ν’ ακούσουν από τον Σαμαρά εξαγγελία δημιουργίας νέου κόμματος, παραβλέποντας το ότι δε θα έκανε κάτι τέτοιο παρουσία του Καραμανλή, που δεν έχει την ίδια άποψη. Δεν τους άφησε παραπονεμένους, όμως. Ξαναφόρεσε την εσθήτα της Πυθίας, μάσησε «δάφνη» και είπε πως «είμαστε πολλοί και παραμένουμε όρθιοι» και πως από τη λέξη «ευθύνη» γεννιέται μια «άλλη μεγάλη λέξη, η ελπίδα».

Μια χαρά τροφοδοτήθηκαν τα σενάρια περί νέου κόμματος από τον Σαμαρά. Θα το φτιάξει; Και τι μας νοιάζει; Μήπως θα είναι κόμμα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων; Ενα δεξιό, εθνικιστικό, κρυφορατσιστικό, ισλαμοφοβικό και αντιπροσφυγικό κόμμα θα είναι. Μπορεί να κόψει ψήφους από τη ΝΔ, αλλά θα κόψει και από την Ακροδεξιά. Ισως αυτό εξιτάρει τον Σαμαρά. Αν εξασφαλίσει χρηματοδότες, μπορεί να το κάνει. Για ν’ απαντήσει και στους ψιθύρους που φεύγουν από το Μαξίμου και τις αναπαράγουν τα παπαγαλάκια που σιτίζονται από το πρυτανείο και ειρωνεύονται τον Σαμαρά ότι θέλει να φτιάξει κόμμα στα 74 για να κατέβει στις εκλογές όταν θα είναι 76 ετών. Το ότι ο Τραμπ σάρωσε έχοντας καβαλήσει τα 80 δεν τους λέει τίποτα;

Σε μια άλλη περιοχή του αστικού φάσματος, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κανονική κηδεία. Αρκεί η στατιστική του συνέδριου. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει 200.000 μέλη (οι περισσότεροι είναι αυτοί που πλήρωσαν το δίευρο για να ψηφίσουν πρόεδρο, από την εποχή του Κασσελάκη και μετά). Για συνέδρους είπαν ότι ψήφισαν 13.675 μέλη! Αυτοί εξέλεξαν 3.229 συνέδρους (ο ένας στους τέσσερις εκλεγόταν σύνεδρος!). Στο χώρο του συνέδριου βρέθηκαν μόνο 1.261 σύνεδροι, ενώ άλλοι 1.426 συνδέθηκαν διαδικτυακά! Δηλαδή, 542 νοματαίοι (το 17% του συνόλου) έβαλαν υποψηφιότητα, εκλέχτηκαν σύνεδροι, αλλά δεν πάτησαν στο συνέδριο, ούτε συνδέθηκαν διαδικτυακά!

Αλλά κι απ’ αυτούς που πήγαν στο συνέδριο, ελάχιστοι κάθονταν στην αίθουσα ν’ ακούσουν τους ομιλητές. Οι οποίοι ήταν 237 διά ζώσης και μόλις 31 από τους ιντερνετικούς που ήταν οι περισσότεροι. 26 βουλευτές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνον εννιά πήραν το λόγο! Ο πρόεδρος Φάμελλος, οι φραξιάρχες Παππάς και Πολάκης και οι Ξανθόπουλος, Νοτοπούλου, Καραμέρος, Ψυχογιός, Παναγιωτόπουλος και… Μπάρκας. Από τους τέσσερις ευρωβουλευτές πήρε το λόγο μόνο ο Αρβανίτης. Σιώπησε ακόμα και ο πρωταθλητής της φλυαρίας Φαραντούρης.

Τα γκεσέμια των Τσιπραίων (Φλαμπουράρης, Γεροβασίλη) δεν μίλησαν. Ο ίδιος ο Τσίπρας πέρασε μια βόλτα την πρώτη μέρα, για να βγάλει την υποχρέωση, και φυσικά δεν μίλησε. Από τους πρωτοδευτεροκλασάτους που πήραν το λόγο, οι περισσότεροι το έριξαν στις θρηνωδίες ή άσκησαν σκληρή κριτική σε όλες τις φράξιες για την προώθηση του Κασσελάκη (Τεμπονέρας).

Ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε η αποχώρηση του Γιώργου Τσίπρα, που περίμενε να τελειώσει το συνέδριο για να κάνει την ανακοίνωση αποχώρησης, κλέβοντας το «χαρτί» της δημοσιότητας και βάζοντας ακόμα πιο μελανά χρώματα στην εικόνα ενός κόμματος σε απόλυτη παρακμή. Ο Γ. Τσίπρας μίλησε για «κατάντια» του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία καταλόγισε κυρίως στη σημερινή ηγετική ομάδα, ενώ για ξεκάρφωμα κριτικάρισε και τον ξάδερφο Αλέκη για αναποφασιστικότητα μετά το 2019. 

Ολοι τώρα περιμένουν να κάνει «κίνηση» ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος δεν πρόκειται, φυσικά, να πάει να «πάρει» τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα δημιουργήσει νέο κόμμα και… όσοι (και όσες) πιστοί προσέλθετε. Είναι σίγουρο πως το παρασκήνιο έχει πάρει φωτιά, ώστε να μαζευτεί ό,τι είχε μαζευτεί την περίοδο της «κυβερνώσας Αριστεράς», συν κάποια λαμπερά ονόματα, ώστε να φαίνεται ότι γίνεται rebranding. Ισως η μη επιστροφή της πλειοψηφίας των ΝεΑριτών στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει να κάνει με το παρασκηνιακό παζάρι, με στόχο να πάνε Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος και σία στο νέο κόμμα και να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (ό,τι θα έχει απομείνει σ’ αυτόν) στο βαθύ περιθώριο.

Θα τα καταφέρει ο Τσίπρας στο rebranding; Και τι μας νοιάζει; Μήπως θα είναι κόμμα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων; Ενα δεξιό σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα θα είναι, με φιλοδοξία ν’ αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική λύση διαχείρισης των κρατικών υποθέσεων της κεφαλαιοκρατίας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΔ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΣΙΠΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαπαγαλίζοντας τα non paper της σιωνιστικής πρεσβείας
Επόμενο άρθρο Kαθημερινή σφαγή Παλαιστίνιων για μια σακούλα τρόφιμα! – Να ξεσηκωθούμε ενάντια στη γενοκτονία

Σχετικά Αρθρα

Θα ζήλευε και ο Πινόκιο

Πολιτική 20 Νοέ 2025, 22:39

Ο «Βλάχος» είναι πονηρός (και πάντα Αβερωφικός)

Πολιτική 20 Νοέ 2025, 18:39

Τραμπισμοί α’λα γκρεκ

Πολιτική 20 Νοέ 2025, 14:57

Μονόδρομος η καταδίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

Αρχισε η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό, μετά από εισαγγελική έφεση στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση

Πολιτική 19 Νοέ 2025, 13:04

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη

Πολιτική 19 Νοέ 2025, 09:20

Πολιτική αλητεία: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει σαν «δώρο» στους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους, αυτό που η κυβέρνησή του είχε νομική υποχρέωση να κάνει πριν από ενάμιση χρόνο

Αγροτικά 18 Νοέ 2025, 14:02
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Νοέμβρη

21 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτική

Θα ζήλευε και ο Πινόκιο

20 Νοέ 2025, 22:39
Διεθνή

Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων Παλαιστίνιων από τους σιωναζιστές

20 Νοέ 2025, 20:41
Πολιτική

Ο «Βλάχος» είναι πονηρός (και πάντα Αβερωφικός)

20 Νοέ 2025, 18:39
Πολιτική

Τραμπισμοί α’λα γκρεκ

20 Νοέ 2025, 14:57
Παιδεία

Πάνω από 200 κενά στα σχολεία, άρνηση χορήγησης αδειών, απλήρωτες Προϊσταμένες για διοικητικό έργο και άθλιες αναφορές για πειθαρχικά και ποινές!

Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «O Σωκράτης» - Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής Πέμπτη 20/11 στις 14:00

20 Νοέ 2025, 14:01
Κόντρες

Aλλo Φρανκ Πεντάντζελι, άλλο Φραπές

20 Νοέ 2025, 12:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Νοέμβρη

20 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστική σφαγή αμάχων σε καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο

Τουλάχιστον 21 νεκροί και 94 τραυματίες

19 Νοέ 2025, 19:43
Παιδεία

Απόφαση για Απεργία-Αποχή από κάθε διοικητικό έργο που συνδέεται με τις διαγραφές φοιτητών

Από το  8ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

19 Νοέ 2025, 14:37
Πολιτική

Μονόδρομος η καταδίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

Αρχισε η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό, μετά από εισαγγελική έφεση στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση

19 Νοέ 2025, 13:04
Πολιτισμός

Xαιρετισμός από τα όπλα μας σ’ εσάς φύλακες της δόξας

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ υποκλίνονται στον παλαιστινιακό λαό μ' ένα καινούργιο τραγούδι

19 Νοέ 2025, 11:45
Πολιτική

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη

19 Νοέ 2025, 09:20
Διεθνή

Η Ουάσιγκτον ακυρώνει την επίσκεψη του αρχηγού του λιβανικού στρατού επειδή καταδίκασε ισραηλινές επιθέσεις

Υστερικές αντιδράσεις φιλο-σιωνιστών αμερικανών γερουσιαστών

19 Νοέ 2025, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Νοέμβρη

19 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Ψήφισμα ΣΑ του ΟΗΕ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα ενάντια στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Κι αυτό το ψήφισμα θα μείνει στα χαρτιά

18 Νοέ 2025, 21:47
Αγροτικά

Πολιτική αλητεία: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει σαν «δώρο» στους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους, αυτό που η κυβέρνησή του είχε νομική υποχρέωση να κάνει πριν από ενάμιση χρόνο

18 Νοέ 2025, 14:02
Αγροτικά

Εδώ και τώρα να καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση και το απολεσθέν εισόδημα στους κτηνοτρόφους που θανάτωσαν τα κοπάδια τους

18 Νοέ 2025, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Νοέμβρη

18 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

Αγνωστος Στρατιώτης: Η πρώτη καταδίκη με εφαρμογή του ιδιώνυμου ποινικού τερατουργήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

17 Νοέ 2025, 13:50
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Νοέμβρη

Ημέρα τηλεόρασης.

Ημέρα φιλοσοφίας.

Ημέρα χαιρετισμού.

1905: Ιδρύεται το Σοβιέτ Εργατών Μόσχας.

1967: 21 καταδίκες μελών του ΠΑΜ σε δίκη με 31 κατηγορούμενους.

1973: Πραξικόπημα του Δημήτρη Ιωαννίδη.

1973: Διαλύονται από τη χούντα 28 φοιτητικοί σύλλογοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα και Χανιά.

2001: Ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος δολοφονεί στην πλατεία Αμερικής τον 20χρονο μετανάστη από την Αλβανία Gentjan Celniku.

2006: Μετανάστης από το Μαγκρέμπ νεκρός μετά από κράτηση στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo