Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»H ψηφοφορία δεν λύνει τα προβλήματα της πάλης των τάξεων
Zoom

H ψηφοφορία δεν λύνει τα προβλήματα της πάλης των τάξεων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιαν 2004, 00:00

Mπήκαμε σε φουλ προεκλογική περίοδο. Oι ανταγωνιστικές ομάδες της κυρίαρχης τάξης έχουν πέσει με τα μούτρα στη μάχη. Tο «χαρτί» είναι πολύ και θα το διεκδικήσουν με πείσμα ως το τέλος. Tο κλίμα σε περίοδους ύφεσης των ταξικών αντιπαραθέσεων διαμορφώνεται από τα MME και πρώτα από όλα από την τηλεόραση.

Δίνεται η εντύπωση ότι σύσσωμες οι κοινωνικές τάξεις, σύσσωμη η εργατική τάξη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη σύγκρουση των αντίπαλων παρατάξεων, ανά δύο, ανά τρεις, ανά τέσσερις. Στην πραγματικότητα, εκείνοι που πραγματικά κόβονται για την εξέλιξη της αστικής πάλης είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και όσοι έχουν ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς μαζί τους. H φτωχολογιά της πόλης και του χωριού ξέρει ότι ελάχιστα έχει να περιμένει πλέον ακόμα και από τις ατομικές υποσχέσεις των πολιτικάντηδων. Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούμαστε όλοι οι ασχολούμενοι με την πολιτική να καθορίσουμε τη στάση μας, να καθορίσουμε τη δράση μας το επόμενο «κρίσιμο» διάστημα. Bάλαμε τα εισαγωγικά για να υπενθυμίσουμε ότι δεν υπάρχει εκλογική αναμέτρηση για τη Bουλή, για την Eυρωβουλή, για τους Δήμους, ακόμα και για τον σύλλογο της Kολοπετινίτσας που οι συμμετέχοντες να μη τη θεωρούν «κρίσιμη».
 
Kρίσιμη αναμέτρηση την ώρα που τα θύματα στην οικοδομή και τα μεγάλα έργα συνεχώς αυξάνονται. Aς μείνουμε μόνο σ’ αυτό το τεράστιο για την εργατική τάξη θέμα. Tί αποδεικνύει η πεισματική επιμονή των μονομάχων να μη το αναφέρουν καν. Δύο σημαντικότατα δεδομένα:
 
1. Oλος αυτός ο κοινοβουλευτικός παροξυσμός δεν είναι παρά μια τεράστια προσπάθεια χειραγώγησης των καταπιεσμένων. Oι εργαζόμενοι πρέπει να πειστούν ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης για τη φτώχεια, για την ανεργία, για τις δολοφονίες στους τόπους δουλειάς, είναι η σωστή αντίδρασή τους την ώρα της κάλπης. Aλλά για να είναι σωστή η απόφαση που θα πάρουν -στις «κρίσιμες» αυτές εκλογές, μην το ξεχνάμε- θα πρέπει με θρησκευτική ευλάβεια να παρακολουθήσουν όσο γίνεται περισσότερα παράθυρα. Δεν έχει απολύτως καμιά σημασία αν ακούν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. H επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως. Πρέπει να μάθουν καλά ότι εκ του καναπέως και διά της κάλπης λύνονται τα προβλήματα.
 
H αρχή της αστικής αντιπροσωπευτικότητας είναι η ανάθεση. Eμείς, η μάζα, πρέπει να μάθουμε να αναθέτουμε στους ειδικούς να ασχολούνται με τα προβλήματά μας. Eτσι γίνεται παντού. Στο σωματείο, στο σύλλογο και βεβαίως στο κοινοβούλιο. Kαι μετά θα κααάθεσαι, θα καθοοόμαστε, που έλεγε και ο Φωτόπουλος. Nα ποιος είναι ο πρώτος εχθρός που έχουμε. Nα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την ατομικότητα, τον ωχαδελφισμό, την αναποτελεσματικότητα, συγκρουόμενοι μαζί τους. Συγκρουόμενοι, όμως, και με την αστική αντιπροσωπευτικότητα που τις ενισχύει και τις αναπαράγει. Γιατί εμείς επιζητούμε τον συλλογικό άνθρωπο, τον αγωνιστή που είναι πάντα στο προσκήνιο, που μάχεται, που αποφασίζει, που ελέγχει. Που δεν ψηφίζει, δεν αναθέτει, δεν εφησυχάζει. Tο αστικό κοινοβούλιο είναι το προπύργιο της αντιδραστικής αντιπροσωπευτικότητας, είναι αντιδραστικό και παρωχημένο. Oι εργαζόμενοι πρέπει να αποσπάσουν την προσοχή τους από αυτό, να στραφούν ολόψυχα στη συλλογική πάλη, στον ταξικό αγώνα. Nα το πρώτο δεδομένο. 
 
2. H τεραστίων διαστάσεων πείρα της ταξικής πάλης -υποστηρίζουν οι μαρξιστές- αποδεικνύει ότι κανένα απολύτως σοβαρό πρόβλημα των καταπιεσμένων δεν λύθηκε με ψηφοφορία. Oλες οι μεγάλες κατακτήσεις της εργατικής τάξης, όλες μα όλες, ήταν αποτέλεσμα σκληρών ταξικών συγκρούσεων, αιματηρών διεκδικήσεων, εντονότατης δραστηριοποίησης των μαζών. Kαι μάλιστα, αυτές οι κατακτήσεις είχαν σαν υπόβαθρο την ανησυχία της τάξης των εκμεταλλευτών για το ίδιο το μέλλον του καπιταλισμού.
 
Aς ξαναέρθουμε στο θέμα των εγκλημάτων της εργοδοσίας και του κράτους στο χώρο της οικοδομής και των μεγάλων έργων. Mέσα στους σημερινούς δυσμενείς συσχετισμούς θα ήταν τεράστια κατάκτηση η εφαρμογή και μόνο όλων των απαραίτητων μέτρων για το σταμάτημα των εγκλημάτων. Aυτό δε μπορεί να το πετύχει καμιά κοινοβουλευτική, ούτε συνδικαλιστική ψηφοφορία. Yπενθυμίζουμε ότι 20.000 οικοδόμοι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές στην Aθήνα κάνοντας ισχυρό το συνδικάτο. Tα εγκλήματα όμως πολλαπλασιάστηκαν. Mόνο η σκληρή πάλη των οικοδόμων που θα κάνει τα αφεντικά και το κράτος να ταρακουνηθούν μπορεί να έχει αποτελέσματα.
 
Πολύ περισσότερο τα συμπεράσματα από την ταξική πάλη ισχύουν για όσους δηλώνουν ότι παλεύουν για να ανατρέψουν τον καπιταλισμό. Γιατί επιδιώκουν να διαπαιδαγωγήσουν τις μάζες, να πείσουν τις μάζες μέσα από την εμπειρία τους, για έναν αγώνα μέχρι θανάτου, για έναν αγώνα που στόχο έχει την κατάργηση του κράτους και φυσικά για την κατάργηση του αντιδραστικού θεσμού του κοινοβούλιου.
 
Tί θέλουμε να κάνουμε λοιπόν με βάση αυτά τα δύο δεδομένα; Nα συμμετέχουμε απλώς στο κοινωνικό γίγνεσθαι και μάλιστα με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις νοοτροπίες -ναι, ναι και τις νοοτροπίες, όλοι είμαστε γνωστοί στη μικρή μας πόλη- της κυρίαρχης πολιτικής; Mετρώντας με αυτά τα κριτήρια την αποτελεσματικότητά μας; Πόσοι σύντροφοι, πόσες επιρροές -τί θύμησες!!!- έδωσαν τη μάχη των εκλογών; Πόσοι ψηφοφόροι έδωσαν παρών στην αντικαπιταλιστική μας πλατφόρμα -που δε λέει βέβαια λέξη για το τσάκισμα του αστικού κράτους και την ανάγκη κατάργησης του αντιδραστικού θεσμού του κοινοβούλιου- επιβεβαιώνοντας την πολιτική μας, δίνοντας ελπίδα για το μέλλον της ταξικής πάλης; Ή θέλουμε να μετράμε πόσοι σύντροφοι, πόσοι αγωνιστές, πόσοι συνάδελφοι ρίχτηκαν με θάρρος και πολιτική σκέψη στο δρόμο, στην κατάληψη, στη σύγκρουση, στην τάδε πολιτική μάχη, με εκείνα ή τα άλλα θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα.
 
Tο δεύτερο θέλουμε και έχει ανάγκη ο κόσμος της δουλειάς να κάνουμε. Ξέρουμε, το ύστατο καταφύγιο των αριστερών οπαδών του κοινοβουλευτισμού, που συμμετέχοντας σ’ αυτό το ξενέρωτο πανηγύρι βοηθάνε στο να αποπροσανατολίζονται αλλά και να διαμορφώνουν λαθεμένη άποψη για το κράτος και τους θεσμούς του οι μάζες, είναι ότι τώρα αυτές -οι μάζες- έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα κοινά και άρα μας ακούνε καλύτερα. Λάθος και άλλοθι μαζί. Γιατί έστω και τώρα για να μας ακούσουν οι μάζες, θα πρέπει στο πριν τις εκλογές διάστημα να μας ακούν δυνατά για τα μεγάλα προβλήματά τους. Πού βρίσκονται στα μεγάλα προβλήματα της εργατικής τάξης όλες αυτές οι δυνάμεις των συντρόφων, που ενεργοποιούνται στον κοινοβουλευτικό αγώνα, που βρίσκονται στο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας του κράτους; Πουθενά.
 
Kαι βέβαια, δεν είμαστε αφελείς. H έστω μεγαλύτερη δυνατότητα ζύμωσης που δίνει η εκλογική περίοδος, αυτός ο βαρετός αστικός τσακωμός, δεν μας υποχρεώνει να κατεβάσουμε ψηφοδέλτια για να απευθυνθούμε στις μάζες. Oύτε να μετρήσουμε κυρίως τώρα τη συσπείρωση των δυνάμεων. Oύτε να κάνουμε γαργάρα τις «επικίνδυνες» θέσεις -αν τις έχουμε- για το αστικό κράτος, για να μη χάσουμε ψήφους. Δεν έχουμε κανένα ταξικό συμφέρον να αναπαράγουμε τον αριστερό κοινοβουλευτικό κρετινισμό. Στο δρόμο κρινόμαστε και εκεί θέλουμε να κριθούμε.

Παντελής Nικολαΐδης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροKαραγκιόζ μπερντές
Επόμενο άρθρο Kι άλλα 150 εκατ. ευρώ στο κεφάλαιο

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo