Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών
  • Τώρα με το app ποιος τους πιάνει
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης
  • Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία
  • Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Το πληβειακό ζήτημα στην Ανατολή
Zoom

Το πληβειακό ζήτημα στην Ανατολή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Ιούν 2005, 00:00

Δεν άρεσε στην καθοδήγηση του Περισσού το ρεπορτάζ που φιλοξενούσε την περασμένη Τρίτη ο «Ριζοσπάστης» για τις εκλογές στο Λίβανο, υπό τον εύγλωττο τίτλο «Εκλογικό “μήνυμα” διά μέσου “Χεζμπολάχ” – Απόλυτος κυρίαρχος στις εκλογές στο Νότιο Λίβανο αναδείχτηκε η “Χεζμπολάχ” και οι σύμμαχοί της». Ρεπορτάζ που στηριζόταν στις ανταποκρίσεις των ξένων πρακτορείων και παρέθετε χαρακτηριστικές δηλώσεις πολιτικών στελεχών του Λιβάνου, λιβανέζων αναλυτών, αλλά και πολιτικών στελεχών της αμερικάνικης και της ισραηλινής κυβέρνησης. Ετσι, πιστή στο δόγμα «όταν η αλήθεια δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια», η διεύθυνση της εφημερίδας δημοσίευσε στο φύλλο της Τετάρτης εκτεταμένη ανάλυση υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Λίβανος: Ενας θεοκρατικός εκλογικός κυκεώνας». Ανάλυση που αναφερόταν στο πολιτικό σύστημα του Λιβάνου που στηρίζεται στο διαχωρισμό με βάση τα θρησκευτικά δόγματα, για να εξαφανίσει εν τέλει κάθε αναφορά στη μεγάλης πολιτικής σημασίας εκλογική νίκη της «Χεζμπολά».

Είδατε πόσο εύκολο είναι να διαστρέφεις τα γεγονότα και να κάνεις το άσπρο μαύρο; Κόψε από δω, κόψε από εκεί, αφαίρεσε ιστορικά δεδομένα που βοηθούν την κριτική σκέψη και την κατανόηση του αναγνώστη, στο τέλος του φυτεύεις στο μυαλό αυτό που θέλεις. Ποιο είναι αυτό εν προκειμένω; Οτι δεν τρέχει και τίποτα με την εκλογική νίκη της «Χεζμπολά», γιατί αυτή ήταν αποτέλεσμα του θεοκρατικού εκλογικού κυκεώνα που επικρατεί στο Λίβανο. Ε, θρησκευτικό κόμμα είναι η «Χεζμπολά», αυτή θα νικούσε. Μόνο που το σύστημα πολιτικής διαίρεσης με βάση το θρησκευτικό δόγμα υπήρχε στο Λίβανο πολύ πριν εμφανιστεί η «Χεζμπολά», που είναι δημιούργημα των δυο τελευταίων δεκαετιών. Ποιους εκτόπισε από την πολιτική σκηνή και για ποιο λόγο σαρώνει τα πάντα στο νότο του Λιβάνου;

Αν αναφερθήκαμε προλογικά και εν εκτάσει στις απατεωνιές των πολιτικάντηδων του Περισσού και των ομογάλακτών τους του ΚΚ Λιβάνου (που πρέπει να έβαλαν το χεράκι τους για να γίνει η «διόρθωση») είναι γιατί τέτοιες δυνάμεις, έχοντας μετατρέψει το μαρξισμό σε καρικατούρα επί δεκαετίες, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια με τις αστικές πολιτικές ηγεσίες της περιοχής και δρώντας ως εφεδρεία της πάλαι ποτέ ιμπεριαλιστικής ΕΣΣΔ, είχαν τη δική τους συμμετοχή στην όξυνση του πληβειακού ζητήματος στην Ανατολή, που είναι αυτή που γέννησε τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού ισλαμισμού, που ήρθαν να καλύψουν το τεράστιο πολιτικό κενό. Δεν είναι μόνο η «Χεζμπολά» στο Λίβανο, μπροστά στην οποία το ΚΚ Λιβάνου φαντάζει σαν μια μίζερη γκρούπα. Είναι και η «Χαμάς» στην Παλαιστίνη. Οι άλλοτε κραταιές πολιτικές δυνάμεις της παλαιστινιακής αριστεράς, το Λαϊκό Μέτωπο και το Δημοκρατικό Μέτωπο, έχουν τόσο συρρικνωθεί, που οι εκπρόσωποί τους πρέπει να συνοδεύονται από στελέχη της «Χαμάς» για να μπορέσουν να επισκεφτούν τα παλαιστινιακά στρατόπεδα στο Νότιο Λίβανο. Γιατί όταν αυτές οι δυνάμεις «κωλοτρίβονταν» με τον Αραφάτ μετά το Οσλο και ανέχονταν τον άγριο πλουτισμό μιας νέας μπουρζουαζίας στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα, η «Χαμάς» έκανε κοινωνικό έργο, έστηνε νοσοκομεία, σχολεία, συσσίτια για τους άπορους, γηροκομεία και ταυτόχρονα στρατόπεδα εκπαίδευσης αγωνιστών, που της επέτρεψαν να αναδειχτεί σε ηγέτρια δύναμη όταν ξέσπασε η Ιντιφάντα.

Aς αφήσουν, λοιπόν, αυτά τα πολιτικά κουρέλια τις παπαρδέλες περί «θεοκρατισμού» και ας επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση στο θεμελιακό ερώτημα: τί εκφράζουν από κοινωνική άποψη οι δυνάμεις του ριζοσπαστικού ισλαμισμού στην Ανατολή; Η δική μας απάντηση είναι καθαρή: οι δυνάμεις αυτές εκφράζουν το πληβειακό στοιχείο της περιοχής. Αυτό που δεν αντέχει άλλο κάτω από τη διπλή μπότα ντόπιων αφεντάδων και ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων και ξεσηκώνεται με σφοδρότητα που συχνά σοκάρει τη μακαρία Δύση. Η περίπτωση της «Χεζμπολά» στο Λίβανο είναι από τις χαρακτηριστικότερες.

Τί χρεία άλλων μαρτύρων έχουμε, όταν για τη μεγάλη εκλογική νίκη της «Χεζμπολά» μιλούν Αμερικανοί και Ισραηλινοί; Και μάλιστα όχι πολιτικοί αναλυτές αλλά εκπρόσωποι των κυβερνήσεων. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για την επικράτηση «μιας πάνοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης», επαναλαμβάνοντας το πάγιο ισραηλινό αίτημα για αφοπλισμό της. Την ίδια δυσαρέσκεια εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακ Λέλαν, που επίσης ζήτησε τον αφοπλισμό της «Χεζμπολά».

Την απάντηση τους την έδωσε ο φερόμενος ως δεύτερος στην ιεραρχία της «Χεζμπολά» σεΐχης Ναΐμ Κασέμ: «Στόχος μας είναι η υπεράσπιση του Λιβάνου και όχι η υπεράσπιση των όπλων μας. Εφόσον, όμως, για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας χρειάζονται και όπλα, θα τα κρατήσουμε»! Απάντηση κρυστάλλινη, απάντηση πολιτική, απάντηση επαναστατική εν τέλει. Βλέπετε κανένα θεοκρατικό μήνυμα σ’ αυτά τα λίγα σταράτα λόγια; Οι ψύχραιμοι πολιτικοί αναλυτές, μεταξύ των οποίων και ανταποκριτές δυτικών ΜΜΕ, σημείωσαν πως η σαρωτική νίκη της «Χεζμπολά» δεν οφείλεται στους οπαδούς της, αλλά προήλθε από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού του Λιβάνου, που θέλησε με την ψήφο του να στείλει μήνυμα προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ αλλά και προς την αντισυριακή αντιπολίτευση, ότι δεν επιθυμεί τον αφοπλισμό της οργάνωσης που με το αίμα των μαχητών της κατάφερε να εκδιώξει τα σιωνιστικά στρατεύματα από το Νότιο Λίβανο.

Εκείνο που δεν τονίστηκε όσο έπρεπε είναι πως σ’ αυτές τις εκλογές η «Χεζμπολά» δεν εμφανίστηκε σαν κάποιο θεοκρατικό κόμμα, αλλά σαν μια πατριωτική πολιτική δύναμη, πιστή στις αρχές της ανεξιθρησκείας. Ετσι, στους συνδυασμούς της δεν εμφανίστηκαν μόνο τα στελέχη της παλιάς της συμμάχου «Αμάλ», αλλά και στελέχη όλων των υπόλοιπων θρησκευτικών κοινοτήτων (Ελληνοκαθολικοί, Ελληνορθόδοξοι, Μαρωνίτες, Δρούζοι και Σουνίτες). Ολοι αυτοί συνέπηξαν έναν πανίσχυρο συνασπισμό, που σάρωσε και τις 23 έδρες στο Νότο (τις 14 σιιτικές η «Χεζμπολά» και τις 9 οι εκπρόσωποι των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων). Αυτή ήταν μια καθαρά πολιτική και όχι μια θρησκευτική συμμαχία. Μια συμμαχία πάνω σε ένα πρόγραμμα για κοινωνικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των φτωχών και για απόκρουση της αμερικανοϊσραηλινής επιβουλής. Ποιος θα τολμήσει πλέον να δοκιμάσει να αφοπλίσει τις μιλίτσιες της «Χεζμπολά», που τα όπλα τους δεν είναι μόνο τιμημένα σε πολύνεκρες μάχες αλλά και πολιτικά «ευλογημένα» από την πλειοψηφία;

Το πληβειακό ζήτημα εμφανίζεται σήμερα κυρίαρχο στην Ανατολή. Το προλεταριακό ζήτημα χάνεται μέσα σ’ αυτό, εμφανίζεται ως τμήμα του, με όλες τις αντιφάσεις που χαρακτηρίζουν το προλεταριάτο περιοχών με σχετικά χαμηλή καπιταλιστική ανάπτυξη και με το ζήτημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης (οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής) να σφραγίζει τα πάντα. Οι δυνάμεις του ριζοσπαστικού ισλαμισμού, δεμένες με το πληβειακό στοιχείο, σάρκα από τη σάρκα του, πρωτοπόρες σε εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες, δεν μπορεί παρά να αποτελούν συμμάχους των προλεταριακών επαναστατικών δυνάμεων, που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο ανάπτυξης.

Πέτρος Γιώτης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚόντρες
Επόμενο άρθρο Το δάσος και το δέντρο

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
Κόντρες

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

2 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

1 Ιούλ 2026, 20:35
Εργατικά

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

1 Ιούλ 2026, 19:32
Εργατικά

Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια

1 Ιούλ 2026, 19:27
Διεθνή

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο

Για την προώθηση της εφαρμογής της εκεχειρίας στη Γάζα και της ισραηλινής αποχώρησης

1 Ιούλ 2026, 13:32
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

1 Ιούλ 2026, 13:11
Πολιτική

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

1 Ιούλ 2026, 12:49
Διεθνή

Η Χεζμπολά δεσμεύεται να ματαιώσει τη συμφωνία-πλαίσιο με το Ισραήλ, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ

1 Ιούλ 2026, 09:32
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Kι άλλη αναβολή στη δίκη Καλφούτζου-Χλύκα (πατέρα και γιου)

1 Ιούλ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο οι ποινές για 57 καταδικασθέντες «κτηνοτρόφους» από την Κρήτη

30 Ιούν 2026, 22:41
Κόντρες

Το τσιπρόκομμα και το «δόγμα του μπορντέλου»

30 Ιούν 2026, 20:27
Καταστολή

Με λογική χούντας οι ασφαλίτες του Χρυσοχοΐδη: Απαίτησαν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» πληροφορίες για τον Αρ. Χαντζή

30 Ιούν 2026, 18:39
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ τις προσεχείς ημέρες

30 Ιούν 2026, 14:09
Διεθνή

Δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ανσαραλά κινητοποιούνται μαζικά σε ολόκληρη την Υεμένη για την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

Ενοπλες φυλές και δυνάμεις που υποστηρίζουν τη Σαναά ανταποκρίθηκαν στο πρόσφατο κάλεσμα του ηγέτη της Ανσαραλά για κινητοποίηση με στόχο την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

30 Ιούν 2026, 13:34
Οικονομία

Mητσοτάκης-Θεοδωρικάκος γιουσουφάκια των βιομήχανων και των σουπερμαρκετάδων

30 Ιούν 2026, 13:06
Εργατικά

Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου

30 Ιούν 2026, 07:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo