Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση
  • ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»
  • Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο
  • Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι
  • Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι
  • Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Ευρω-εξελίξεις με στόχο την «κινεζοποίηση»
Zoom

Ευρω-εξελίξεις με στόχο την «κινεζοποίηση»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Δεκ 2010, 00:00

Πριν δούμε τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των ευρωενωσιακών θεμάτων, ας αφιερώσουμε λίγο χώρο στην υπουργό Εργασίας Λ. Κατσέλη, η οποία εμφανίζεται ως ο σοσιαλιστικός-κεϊνσιανός πόλος της κυβέρνησης, που αντιτίθεται στο νεοφιλελεύθερο πόλο του Γ. Παπακωνσταντίνου. Την περασμένη Τρίτη, η κ. Κατσέλη μίλησε στο συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητήριου, στη θεματική ενότητα «Η Ελληνική Οικονομία: Σε αναζήτηση στρατηγικής – Μέτρα για μια μεταρρυθμιστική πολιτική». Από την αρχή ακόμα της ομιλίας της έκανε την εξής επισήμανση: «Η εγχώρια αγορά είναι περιορισμένη. Αρα, η διεύρυνση της προστιθέμενης αξίας προϋποθέτει διεύρυνση της εξωστρέφειας και διεύρυνση του μεριδίου μας στις διεθνείς αγορές. Προϋποθέτει, επομένως, καλύτερες τιμές ή και βελτίωση της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, δηλαδή βελτίωση ανταγωνιστικότητας».

Γιατί είναι περιορισμένη η εσωτερική αγορά δεν το είπε η κ. Κατσέλη, το γνωρίζουμε όμως όλοι. Είναι περιορισμένη πρώτο γιατί έχουν τσακίσει τα λαϊκά εισοδήματα και δεύτερο γιατί έχουν ξεπατώσει την εγχώρια παραγωγή, της αγροτικής συμπεριλαμβανόμενης (η Ελλάδα έχει φτάσει να έχει αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων). Το ζουμί, όμως, βρίσκεται στο επόμενο σημείο. Είναι δυνατόν ο ψωριάρικος ελληνικός καπιταλισμός να διευρύνει το μερίδιό του στις διεθνείς αγορές; Υπό τον όρο της «βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας», που θέτει η Λ. Κατσέλη (και όχι μόνο), μπορεί να πει κανείς πως μια τέτοια δυνατότητα, θεωρητικά τουλάχιστον, υπάρχει. Φτάνουμε, λοιπόν, πάλι στην «κινεζοποίηση» του ελληνικού προλεταριάτου.

Αυτό εισηγείται και η σοσιαλίστρια-κεϊνσιανή Λ. Κατσέλη. Εξευτελιστικά μεροκάματα, δυνατότητα αποκόμισης απόλυτης υπεραξίας μέσω των εργασιακών σχέσεων, πάμφθηνες πρώτες ύλες και κράτος-υπηρέτης των καπιταλιστικών επιχειρήσεων είναι το κουαρτέτο της επιτυχίας. Η Λ. Κατσέλη, μιλώντας σ’ ένα ακροατήριο που απεχθάνεται τις δημαγωγικές κορόνες (αυτές είναι για τα προεκλογικά μπαλκόνια και τα τηλεοπτικά πάνελ), το θέτει ευθέως: «Η αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών δεν μπορεί να γίνει από τον δημόσιο τομέα. Προϋποθέτει  την ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα και τη βελτίωση  της επιχειρηματικότητας. Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται σταθερό φορολογικό και θεσμικό πλαίσιο, ριζική απλούστευση όλων των διαδικασιών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων, μείωση του υψηλού μη-μισθολογικού κόστους εργασίας, διοχέτευση της αναγκαίας ρευστότητας στην αγορά από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και διασφάλιση εργασιακής ειρήνης;».

Ολες οι «τάσεις» στο κυβερνητικό στρατόπεδο, λοιπόν, συμπίπτουν στη γενική κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την «κινεζοποίηση» του ελληνικού προλεταριάτου. Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ μπορούμε να πούμε ότι στις συνθήκες της κρίσης ολοκληρώνει τον κύκλο του σε κόμμα του σύγχρονου ραγιαδισμού. Υπ’ αυτό το πρίσμα οφείλουμε να δούμε και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωένωση.

Αν αφήσουμε στην άκρη τις επιμέρους πτυχές, τον άγριο πόλεμο ανάμεσα στα διάφορα κέντρα του χρηματιστικού κεφάλαιου, είτε μέσα είτε έξω από την ευρωζώνη, το παιχνίδι των νομισμάτων και των ομολόγων και πάμε στον πυρήνα των εξελίξεων, θα διαπιστώσουμε ότι κυρίαρχη τάση είναι η αποκρυστάλλωση και σε θεσμικό επίπεδο της λεγόμενης «Ευρώπης των δυο ταχυτήτων». Δηλαδή, από τη μια ένας πυρήνας ιμπεριαλιστικών κρατών, με επικεφαλής τη Γερμανία και σύμμαχό της τη Γαλλία (κυρίως λόγω του ειδικού πολιτικού της βάρους στα ευρωπαϊκά πράγματα) και μια περιφέρεια εξαρτημένων χωρών, οι οποίες θα βρεθούν σε κατάσταση αποικίας.

Η κρίση οδηγεί σε ριζικές λύσεις. Τα ιδεολογήματα περί «μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας», «οικονομικής και πολιτικής σύγκλισης» και τα παρόμοια πετιούνται στα σκουπίδια. Αυτό σημαίνει ότι πετιούνται στα σκουπίδια και οι διάφορες πολιτικές που αποτελούσαν την έμπρακτη οφθαλμαπάτη αυτών των ιδεολογημάτων. Τα διάφορα διαρθρωτικά ταμεία παραμένουν, όμως είναι πια άνευ οικονομικής σημασίας. Δεν είναι τυχαίο που ουδείς στην ΕΕ συζητά πλέον για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, ενώ –αν παίρναμε τοις μετρητοίς τα παλιά ιδεολογήματα– θα περίμενε κανείς να γίνεται συζήτηση για την έκφραση της κοινοτικής αλληλεγγύης προς τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τη χρηματοπιστωτική διάσταση της κρίσης.

Οι συζητήσεις και τα παζάρια στο εσωτερικό της ΕΕ και ιδιαίτερα της ευρωζώνης θυμίζουν πλέον συζητήσεις τοκογλύφων με υπερχρεωμένους που καταφεύγουν σ’ αυτούς. Εγινε ένα μεγάλο παζάρι τον περασμένο Απρίλη με την Ελλάδα, ένα δεύτερο το Νοέμβρη με την Ιρλανδία και πλέον το νέο καθεστώς βρίσκεται στη φάση της τελικής του διαμόρφωσης, περιμένοντας τη σειρά της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Σας δανείζουμε τόσα, με επιτόκιο υπερδιπλάσιο απ’ αυτό που δανείζεται η Γερμανία, πρέπει να μας τα αποπληρώσετε σε τόσα χρόνια και για να είμαστε σίγουροι ότι θα τα αποπληρώσετε, αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του κράτους σας με όργανο την τρόικα. Μπορεί διάφορες λεπτομέρειες ν’ αλλάξουν (το παζάρι είναι ακόμα ανοιχτό, ακόμα και μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας που έχουν συμφωνήσει επί της αρχής στη γαλλογερμανική σύνοδο της Ντοβίλ), όμως η ουσία δεν πρόκειται ν’ αλλάξει.

Το προλεταριάτο στις εξαρτημένες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας πρέπει να «κινεζοποιηθεί». Κινέζικο είναι δύσκολο να γίνει (η απόσταση είναι τεράστια και μόνο με ανοιχτό εμφύλιο πόλεμο θα μπορούσε να διανυθεί), όμως τείνοντας προς τα εκεί δημιουργεί όρους συνεχούς αύξησης του βαθμού εκμετάλλευσης, επομένως και της κερδοφορίας του κεφάλαιου. Ακόμη χειρότερη είναι η τύχη που επιφυλάσσεται στην πολυπληθή φτωχή αγροτιά των χωρών της εξαρτημένης περιφέρειας, την οποία το ευρωπαϊκό κεφάλαιο έχει προγράψει. Η προλεταριοποίηση της φτωχής αγροτιάς θα δημιουργήσει κύματα εσωτερικής μετανάστευσης και θα αυξήσει το σταθεροποιημένο υπερπληθυσμό, ο οποίος θα ασκεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση πάνω στους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να δημαγωγήσει πολιτικά, υποσχόμενη χαλάρωση της μνημονιακής πολιτικής μετά το 2013 και κρύβοντας τη στρατηγική της «κινεζοποίησης». Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσο πιάνει αυτή η δημαγωγία, είναι όμως βέβαιο ότι η εργατική τάξη δε μπορεί να συλλάβει το βάθος και την έκταση της στρατηγικής της «κινεζοποίησης», διότι της λείπουν δεδομένα, τα οποία βέβαια δεν μπορούν να συναχθούν από τη φιλτραρισμένη και αποσπασματική ενημέρωση των απόλυτα ελεγχόμενων αστικών ΜΜΕ. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία η οργανωμένη ζύμωση. Ολόπλευρη πολιτική ζύμωση. Με στόχο να κατανοηθεί από το σύνολο της τάξης η στρατηγική του κεφάλαιου και μέσα (και) απ’ αυτή την κατανόηση να φανεί το τεράστιο κενό πολιτικής εκπροσώπησης της εργατικής τάξης. Το κλείσιμο αυτού του κενού, η πολιτική οργάνωση της εργατικής τάξης, είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ για να υπάρξει συγκροτημένη και αξιόμαχη ταξική απάντηση.

Πέτρος Γιώτης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι τοίχοι έχουν φωνή
Επόμενο άρθρο Προκήρυξη της «Κ» για τη δεύτερη επέτειο από την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Υγεία

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

15 Οκτ 2025, 14:33
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Αθλητισμός

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

15 Οκτ 2025, 11:08
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Πολιτισμός

H απαγγελία ολοκληρώθηκε

14 Οκτ 2025, 10:49
Διεθνή

Γάζα: Οι προδότες ή παραδίνονται ή τσακίζονται

14 Οκτ 2025, 10:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτική

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

13 Οκτ 2025, 19:39
Διεθνή

Τραμπ: «Ο πόλεμος στη Γάζα τελείωσε»

Υποχρέωσε τον Νετανιάχου να επαναλάβει το ίδιο

13 Οκτ 2025, 13:26
Καταστολή

Tα ΜΑΤ έζωσαν τα Προπύλαια

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία ενάντια στα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών

13 Οκτ 2025, 11:53
Διεθνή

Αρχισε η ανταλλαγή κρατούμενων ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και τους σιωναζιστές

13 Οκτ 2025, 11:37
Διεθνή

Η Αντίσταση ξεπαστρεύει τους δωσίλογους

Γενική αμνηστία σε όσους δεν έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, εφόσον παραδοθούν εντός μιας εβδομάδας

13 Οκτ 2025, 10:05
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

Ημέρα αγρότισσας.

Ημέρα πλυσίματος χεριών.

Ημέρα τυφλών.

1907: Η Εβστιλία Ρογκοζινίκοβα εκτελεί τον διευθυντή των φυλακών της Πετρούπολης, Μαξιμόφσκι.

1920: Φασίστες πυρπολούν τα γραφεία σοσιαλιστικής εφημερίδας στην Τεργέστη (Ιταλία).

1945: Εκτελείται για προδοσία ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Πιερ Λαβάλ.

1951: Δολοφονείται ο πακιστανός πρωθυπουργός Λιακουάτ Αλή Χαν.

1973: Σε έφοδο τανκς κατά φοιτητών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη σκοτώνονται πάνω από τριακόσια άτομα.

1979: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον στην πρώτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo