Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Είναι ο Ανθρωπος, ηλίθιοι…
  • Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, Κούλη;
  • Ελεύθεροι πολιορκημένοι: Ενα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν ακλόνητοι στην Πόλη της Γάζας και το Βορρά
  • Ενα ποιοτικά καινούργιο στάδιο υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς ούτε καν τα προσχήματα της ψευδεπίγραφης «αριστείας»
  • Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη
  • Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Ενα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα
Zoom

Ενα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούλ 2013, 00:00

Και να ήθελε κανείς να αναζητήσει κοινωνικοπολιτική σημασία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας τις παραπολιτικές πλευρές, δεν του το επιτρέπουν οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι, που αναλώθηκαν σε μια μάχη χαρακωμάτων ανάμεσα στις φράξιες, που δεν είχε καμιά κοινωνικοπολιτική σημασία, αλλά μοναδικό επίδικό της ήταν η νομή της κομματικής εξουσίας. Ακόμα και μετά τη λήξη του συνέδριου, η μεν πλειοψηφία υπενθύμισε, διά στόματος Σκουρλέτη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι «ενιαίο κόμμα», με Καταστατικό, το οποίο δεσμεύει όλους. Και η μειοψηφία ανακοίνωσε ότι «το ποσοστό που συγκέντρωσε η λίστα της καταδεικνύει την εμπιστοσύνη και την ανοδική απήχηση που συναντούν οι θέσεις και οι εναλλακτικές προτάσεις της όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε όλη την Αριστερά και τον κόσμο της και ευρύτερα στην κοινωνία», προϊδεάζοντας έτσι για συνέχιση της ξεχωριστής πολιτικής της παρέμβασης.

Ποια ήταν τελικά τα επίδικα του συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ; Οχι βέβαια οι τροπολογίες που κατέθεσε η μειοψηφία για διαγραφή του χρέους και τα παρόμοια, οι οποίες απορρίφθηκαν περίπου διά βοής. Μήπως οι θέσεις της πλειοψηφίας που επικυρώθηκαν πρόκειται να εφαρμοστούν, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει ποτέ κυβέρνηση; Εχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με τον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε καταδείξει τις συνεχείς κωλοτού-μπες των ηγετικών του στελεχών, έχουμε αναλύσει το πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο που κρύβεται πίσω από κάθε διακήρυξή του. Θα ήταν ξεστράτισμα από την ουσία, αν μ’ αφορμή το συνέδριο ασχολούμασταν και πάλι μ’ αυτά και όχι με το πραγματικό περιεχόμενό του, που ήταν ο φραξιονιστικός αγώνας.

Κερδίσαμε όλοι εμείς και χάσαν όλοι οι άλλοι θα έλεγε ένας εύστοχος τίτλος για όσα διαμείφθησαν στο κλειστό του Ταεκβοντό. Για παράδειγμα, ο Τσίπρας εκλέχτηκε πρόεδρος από το συνέδριο, έστω και με τη μειοψηφία να επιλέγει τα λευκά και τα άκυρα. Υπήρχε άραγε περίπτωση να μην εκλεγεί από την ΚΕ, όταν η δική του φράξια πήρε το 70% των μελών της; Φυσικά και θα εκλεγόταν, όμως θα έπρεπε και να λογοδοτεί στην ΚΕ, ενώ τώρα θα λογοδοτεί στο συνέδριο, θα είναι «όργανο» από μόνος του και κανένας δε θα μπορεί να του πει τίποτα.

Από την άλλη, η ομάδα Τσίπρα έχασε κατά κράτος από τον Γλέζο στο θέμα της διάλυσης των συνιστωσών, που παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες, και από τη μειοψηφία στο θέμα της εκλογής με ενιαία λίστα. Ετσι, κατέφυγε στη λύση των χωριστών ψηφοδελτίων, για να δει στο τέλος την ομάδα Λαφαζάνη να βγαίνει ενισχυμένη σε σχέση με τη συνδιάσκεψη, φτάνοντας το 30%, έναντι του 25% που είχε πάρει στη συνδιάσκεψη.

Αρα, κάθε φράξια, κάθε προβεβλημένο στέλεχος, έχει κάτι να πανηγυρίζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ως τέτοιος φαίνεται να βγήκε από το συνέδριο όχι ενισχυμένος αλλά αδυνατισμένος. Για ένα σοσιαλδημοκρατικό (αστικό) κόμμα εξουσίας, όμως, δεν ισχύουν συμπεράσματα που θα ίσχυαν για ένα κομμουνιστικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει περισσότερα μέλη απ’ αυτά που έχει το ΠΑΣΟΚ. Εχει όμως υπερτριπλάσιους ψηφοφόρους. Αυτοί οι ψηφοφόροι δε δίνουν δεκάρα για τον Λαφαζάνη και τη φράξια του, για τον Γλέζο και τον Θεωνά. Αυτοί θα ψηφίσουν (αν ψηφίσουν) Τσίπρα, όπως ψήφιζαν Ανδρέα ή Γιωργάκη. Με την ελπίδα ότι κάτι καλύτερο μπορεί να προκύψει και χωρίς να διαβάσουν ούτε διαγωνίως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο είναι, νομίζετε, ότι πρώην Πασόκοι, όπως η Σακοράφα και ο Κουρουμπλής, δεν έθεσαν υποψηφιότητα για την ΚΕ; Δεδομένου ότι δεν έχουν δική τους ισχυρή φράξια, θα εκλέγονταν σε πολύ χαμηλή σειρά, ενώ ως βουλευτές εκλέγονται στις πρώτες θέσεις, μακριά από αυτούς που ακολουθούν κι αυτό θέλουν να διατηρήσουν, θυμίζοντας και ως προς αυτό την παράδοση των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, των οποίων οι κοινοβουλευτικές ομάδες ήταν διαχωρισμένες από τον κομματικό μηχανισμό.

Από την άλλη, όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι τα κλασικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα είναι καθέτως δομημένα ως αρχηγοκεντρικά. Οποιος πάει κόντρα στον αρχηγό διαγράφεται. Μπορεί να το κάνει αυτό ο Τσίπρας; Σίγουρα όχι, ιδιαίτερα μετά το 30% του Λαφαζάνη και της παρέας του. Αρα, ο Τσίπρας και η δική του παρέα θα πρέπει από τώρα και στο εξής να αναζητήσουν ένα νέο consensus με τη μειοψηφία. Φυσικά, αυτό δεν πρόκειται να στηριχτεί σε αρχές, αλλά σ’ ένα νέο παζάρι. Δεν ξέρουμε, όμως, πόσο αυτό μπορεί να αποδώσει. Αν δεν αποδώσει, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτεί πλήγμα, γιατί οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα αξιοποιούν κάθε «ηρωική» δήλωση του Λαφαζάνη, του Στρατούλη και των υπόλοιπων για να πλήξουν τη διείσδυση του ΣΥΡΙΖΑ στους «νοικοκυραίους» που έχουν για φετίχ τους το ευρώ.

Για να το πούμε διαφορετικά, ο Τσίπρας δεν είναι Παπανδρέου. Του το θύμισε με τον τρόπο του ο Γλέζος, αναγκάζοντάς τον να φάει χώμα. Αρα, το πιθανότερο είναι να έχουμε νέα επεισόδια με στελέχη της μειοψηφίας που θα κάνουν «ηρωικές» δηλώσεις, ενώ ο Τσίπρας, ο Σκουρλέτης, ο Δραγασάκης και οι άλλοι οικονομολόγοι θα προσπαθούν να «μαζέψουν» την κατάσταση κάνοντας ολοένα και πιο «ρεαλιστικές» παρεμβάσεις, για να ισορροπήσουν τα πράγματα. Να φτάσουν σε ρήξη και διάσπαση δεν το βλέπουμε για το ορατό μέλλον.

Κατά τα άλλα, η «πολιτική απόφαση» του συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλάμβανε εκπλήξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει την πρόθεσή του να διαχειριστεί τον ελληνικό καπιταλισμό. Ιχνος αντικαπιταλιστικής αιχμής ή διακήρυξης δεν υπάρχει στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου του. Υπάρχουν μόνο οι γνωστές ρεφορμιστικές κορόνες περί αποκατάστασης των εργατικών δικαιωμάτων, οι οποίες αποτελούν «αντίφαση στους όρους» με τη γενική διαχειριστική πρόταση. Γιατί τα εργατικά δικαιώματα δεν πετσοκόπηκαν από κάποια έμφυτη κακία των καπιταλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού και η «κινεζοποίηση» δεν προωθείται λόγω της ιδεοληψίας της Μέρκελ και των συμμάχων της, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η «κινεζοποίηση» αποτελεί όρο για την ανάκαμψη του ελληνικού καπιταλισμού (όπως και κάθε καπιταλισμού σε συνθήκες κρίσης). Δεν μπορείς, λοιπόν, από τη μια να ορκίζεσαι στην «υγιή επιχειρηματικότητα», δηλαδή τον καπιταλισμό, και από την άλλη να υποστηρίζεις ότι θα εξαλείψεις την «κινεζοποίηση» που αποτελεί όρο για την «υγιή επιχειρηματικότητα». Δυστυχώς, η σύγχυση που βασιλεύει στις εργαζόμενες μάζες, επιτρέπει στους σύγχρονους σοσιαλδημοκράτες (όπως είχε επιτρέψει και στους παλαιότερους) να τις καταδημαγωγούν με τέτοιες διακηρύξεις. Με τη διαφορά ότι οι παλαιότεροι σοσιαλδημοκράτες είχαν τη δυνατότητα για μερικά χρόνια να πετάξουν μερικά ψίχουλα στους εργαζόμενους, ενώ οι σημερινοί δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, λόγω της βαθιάς κρίσης όχι μόνο του ελληνικού, αλλά του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Τι έμεινε, τελικά, από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Τσίπρας, στο κλείσιμο των εργασιών, να προσποιείται τη μετεμψύχωση του Ανδρέα Παπανδρέου, καλώντας τους Πασόκους να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι το κόμμα τους «δεν έχει καμία σχέση με την 3η του Σεπτέμβρη και με το ΠΑΣΟΚ που επαγγέλθηκε αλλαγή, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη»!

Πέτρος Γιώτης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 63η συνεδρίαση, Πέμπτη 18.7.13
Επόμενο άρθρο Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 64η συνεδρίαση, Δευτέρα 22.7.13

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Είναι ο Ανθρωπος, ηλίθιοι…

Οι σιωναζιστές αποκλείεται να νικήσουν στη Γάζα

17 Σεπ 2025, 13:52
Πολιτική

Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, Κούλη;

17 Σεπ 2025, 12:27
Διεθνή

Ελεύθεροι πολιορκημένοι: Ενα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν ακλόνητοι στην Πόλη της Γάζας και το Βορρά

17 Σεπ 2025, 08:57
Παιδεία

Ενα ποιοτικά καινούργιο στάδιο υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς ούτε καν τα προσχήματα της ψευδεπίγραφης «αριστείας»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ για τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

17 Σεπ 2025, 07:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2025, 00:01
Αγροτικά

Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων

16 Σεπ 2025, 22:14
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

16 Σεπ 2025, 19:31
Πολιτισμός

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατήγγειλε με σφοδρότητα τους γενοκτόνους σιωναζιστές στην τελετή απονομής των Emmy

16 Σεπ 2025, 14:32
Αγροτικά

Κώστα Τσιάρα, γιατί μεγάλωσε ξαφνικά η μύτη σου;

16 Σεπ 2025, 13:46
Παιδεία

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

16 Σεπ 2025, 12:20
Αγροτικά

Kτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ψήφισμα-κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

16 Σεπ 2025, 12:03
Παιδεία

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

16 Σεπ 2025, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

15 Σεπ 2025, 14:17
Διεθνή

Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής

15 Σεπ 2025, 12:03
Αθλητισμός

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

15 Σεπ 2025, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

14 Σεπ 2025, 11:42
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

14 Σεπ 2025, 11:25
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

ΗΠΑ: Ημέρα πολιτικών δικαιωμάτων (1952).

1952: Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της αεροπορίας καταδικάζονται σε βαρύτατες ποινές.

1961: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αντνάν Μεντερές και ο ΥπΕξ Φατίν Ρουστού Ζορλού.

1969: Ανακάλυψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το ΡΧ της Συγγρού.

1970: Εμφύλιος δέκα ημερών στην Ιορδανία, βομβαρδισμός των Παλαιστινίων και εκδίωξή τους από τη χώρα.

1970: Πρώτη ενέργεια των Ερυθρών Ταξιαρχιών: Δύο μπιτόνια βενζίνης ανατινάζονται έξω από το σπίτι του γενικού διευθυντή της «Siemens» Τζουζέπε Λεόνι.

2001: Σύλληψη της Αγγελικής Σωτηροπούλου για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo