«Χρησιμοποίησα στατιστικά στοιχεία και θα ήθελα με αφορμή αυτό να κάνω ένα σχόλιο πάνω στα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τη συζήτηση που αναπαράγεται -αν θέλετε- τον τελευταίο μήνα πάνω στην αξιοπιστία των στοιχείων της.
Θα ήθελα, πρώτα από όλα, να πω με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και στα στοιχεία της EUROSTAT. Εχει πλήρη εμπιστοσύνη και δεν αμφισβητεί τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίχθηκε η Συμφωνία του Αυγούστου του 2015. Εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, όπως ακριβώς έκανε με τη διαδικασία τοποθέτησης νέου διευθυντή τον προηγούμενο χειμώνα.
Ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης πήρε το λόγο στη Βουλή μόνο και μόνο για να κάνει μια δημόσια δήλωση νομιμοφροσύνης προς το ιερατείο των Βρυξελλών. Μια δήλωση η οποία είχε απαιτηθεί και με την επιστολή των τριών Επιτρόπων και με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Γιούνκερ. Οταν αυτά έγιναν δημόσια, μπορεί κανείς να φανταστεί τι ειπώθηκε παρασκηνιακά. Με τι ένταση (και στα… «γαλλικά») απαιτήθηκε δημόσια δήλωση μετάνοιας.
Και τα πύρινα άρθρα στην «Αυγή»; Και οι δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τη φαλκίδευση των στοιχείων του 2009, προκειμένου η κυβέρνηση του ΓΑΠ να βάλει τη χώρα στο Μνημόνιο; Ολ' αυτά ανήκουν στη… λογοτεχνική κατηγορία «λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα». Το πιστοποίησε το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μόλις τελείωσε η ανάγνωση της δημόσιας δήλωσης μετάνοιας από τον Χουλιαράκη, το οποίο με… σαδιστική συνέπεια κατέγραψαν οι πρακτικογράφοι της Βουλής.
Δεν νομίζουμε ότι χειροκρότησαν από συνήθεια. Χειροκρότησαν τον υπουργό που αναλαμβάνει κάθε φορά να εξευτελίζεται δημόσια, μιας και ο Τσακαλώτος επιμένει να κρατάει τα νύχια του καθαρά. Ξέρουν όλοι πως όταν μιλάει ο Χουλιαράκης είναι σαν να μιλάει ο αντιπρόεδρος, ο «σοβαρός» Δραγασάκης.
Και με τον τέως της ΕΛΣΤΑΤ τι θα γίνει; Θα πάει κατηγορούμενος για κακούργημα, όταν η κυβέρνηση δηλώνει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν αμφισβητεί τα στατιστικά στοιχεία για παραποίηση των οποίων κατηγορείται; Δεν νομίζουμε ότι ο Γεωργίου θα καθήσει ποτέ στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Το Συμβούλιο Εφετών θα ξανακρίνει την υπόθεση (μετά την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος που είχε εκδώσει) και μετά τη δήλωση Χουλιαράκη δεν νομίζουμε ότι μπορεί να θεμελιώσει κατηγορία. Κι αν γίνει το παράδοξο και εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί δικαστήριο να τον καταδικάσει.
Τι θα μείνει απ' αυτή την υπόθεση; Πρώτο, μια αισχρή προσπάθεια χειραγώγησης του λαού μέσω της προπαγάνδας και, δεύτερο, η επιχείρηση δημιουργίας και διεύρυνσης ερεισμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στο δικαστικό μηχανισμό (μέσω των προσώπων που ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε στις δύο κορυφαίες θέσεις του ποινικού σκέλους αυτού του μηχανισμού).
Πιστός στην τακτική της δημιουργίας εφήμερων εντυπώσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε και μ' αυτό το θέμα. Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές δε γουστάρουν τέτοια παιχνίδια, γι' αυτό και αντέδρασαν με σφοδρότητα. Η δημόσια δήλωση μετάνοιας, διά στόματος Χουλιαράκη, όμως, ήρθε όταν το θέμα είχε αποκαθηλωθεί από τα πρωτοσέλιδα. Κι έγινε μια μέρα που ήταν βέβαιο ότι θα κυριαρχούσε η ειδησεογραφία για το big brother με έπαθλο τις τηλεοπτικές άδειες. Αρα, στην εσωτερική επικαιρότητα η δήλωση μετάνοιας ψιλοθάφτηκε, ενώ οι Βρυξέλλες πήραν αυτό που ήθελαν. Και οι Τσιπραίοι θεωρούν ότι στον τελικό ισολογισμό των εντυπώσεων, το ισοζύγιο είναι θετικό γι' αυτούς. Μ' αυτή τη χυδαία και χωρίς αρχές τακτική προσπαθούν να μείνουν στον αφρό της αστικής πολιτικής.
Π.Γ.