Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της
  • Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Ιούνη
  • Χαρά στο κουράγιο του(ς)
  • Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Στο Ψαχνό»Lockdown στις μεγάλες επιχειρήσεις, με πληρωμή και ασφάλιση των εργατών
Στο Ψαχνό

Lockdown στις μεγάλες επιχειρήσεις, με πληρωμή και ασφάλιση των εργατών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιαν 2021, 00:02

Συμπληρώθηκαν δυο μήνες από την έναρξη του κουτσουρεμένου lockdown της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα αποτελέσματα είναι ισχνά, το τρίτο κύμα της πανδημίας ορθώνει ήδη την απειλή του, και όμως η δημόσια συζήτηση επικεντρώνεται τεχνηέντως στο «πώς θα ανοίξουμε».

Προφανώς, η εικόνα των περίπου 50 νεκρών την ημέρα (ο μακάβριος απολογισμός αγγίζει ήδη τους 5.200 νεκρούς) και των «τιγκαρισμένων» ΜΕΘ θεωρείται ικανοποιητική.

Aπό την κυβέρνηση προφανώς θεωρείται ικανοποιητική. Λίγο ακόμα να μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ και θα επανέλθουμε στην «κανονικότητα». Εμείς, όμως, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, έχουμε κανένα λόγο να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι;

Aν καταλήξουμε στο «πρέπει να ζήσουμε, τι να κάνουμε;», θα έχουμε υποστεί μια ήττα ιστορικών διαστάσεων. Θα έχουμε αποδεχτεί να μετατραπούμε σε «αναλώσιμα υλικά» στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ολοι έχουμε καταλάβει πλέον ότι αυτό το lockdown δεν είναι καθολικό αλλά μερικό. Πολύ μερικό, μάλιστα. Κι όμως, στόχος της κυβέρνησης είναι να το κάνει πιο μερικό. Αποφάσισε ήδη ν’ ανοίξει τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και έδωσε μια βδομάδα παράταση στο κλείσιμο της λιανικής, κλείνοντας το μάτι στη «μεσαία τάξη». Οπότε η συζήτηση περιχαρακώθηκε στο «πότε θ’ ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια» και στο «πότε θα επανέλθει έστω το click away».

Ομως, τα μεγάλα εκκολαπτήρια και υπερμεταδότες της νόσου, οι κάθε είδους επιχειρήσεις του μεγάλου κεφαλαίου (βιομηχανικές, εμπορικές, υπηρεσιών) δεν έκλεισαν ποτέ. Ούτε για μια μέρα. Ούτε όταν σε κάποια εντοπίζονται κρούσματα. Αυτές οι επιχειρήσεις, εκτός από τις συνθήκες υψηλού συγχρωτισμού κατά τη λειτουργία τους, είναι και οι τροφοδότες του μεγάλου συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τις ώρες αιχμής.

Οπως της ξέφυγε και το παραδέχτηκε κάποια στιγμή η Παπαευαγγέλου, όταν προσπάθησε να εξηγήσει γιατί δεν πέφτουν τα κρούσματα και τα «σκληρά δεδομένα» (νεκροί – διασωληνωμένοι), παρά το lockdown: «Μία πιθανή εξήγηση του συνεχιζόμενου δεύτερου κύματος, είναι ότι λόγω της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα υπάρχει ένα συνεχές, ας το πούμε, πινγκ-πονγκ μεταξύ των εργασιακών χώρων και της ενδοοικογενειακής διασποράς. Δηλαδή, εκεί που πάει να ηρεμήσει μία περιοχή, ξεσπά μία συρροή κρουσμάτων σε ένα εργασιακό περιβάλλον, σε μία κλειστή δομή, που λειτουργεί σαν μία πηγή υπερμετάδοσης και έχει σαν αποτέλεσμα την διασπορά μέσα στα σπίτια όλων αυτών των ανθρώπων, στις οικογένειές τους».

Αυτά ειπώθηκαν στις 4 Δεκέμβρη. Κι όμως, η απρόσκοπτη και ανεξέλεγκτη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων δε διαταράχτηκε ούτε στιγμή. Ενα μήνα από τότε, ξανασυζητούν για τα νυχάδικα και το click away, όχι όμως για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κι ας έχουν στο μεταξύ επισημανθεί (από τους ίδιους τους κυβερνητικούς υπεύθυνους) «ανησυχητικά» στοιχεία για τη διασπορά του κοροναϊού όχι μόνο στην υποβαθμισμένη Δυτική Αττική, αλλά και στα προλεταριακά προάστια της Αθήνας και του Πειραιά.

Η κυβερνητική προπαγάνδα, έτσι όπως σερβίρεται από τα εξωνημένα αστικά ΜΜΕ των μιντιαρχών, έχει μετατρέψει το τρίτο κύμα της πανδημίας σε νεφέλωμα, σε μεταφυσική έννοια. Το τρίτο κύμα, όμως, δεν έχει καμιά μεταφυσική διάσταση. Είναι το αναμενόμενο χειμερινό κύμα, που ήδη έχει ξεκινήσει στις κεντρικές και βόρειες ευρωπαϊκές χώρες και θα χτυπήσει και στη χώρα μας μόλις αρχίσει ο πραγματικά χειμωνιάτικος καιρός (Φλεβάρη-Μάρτη).

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι -για να το πούμε απλά- να «κολλήσει» το τρίτο κύμα στο εν εξελίξει δεύτερο κύμα. Δηλαδή, να ξεκινήσει το τρίτο κύμα σε συνθήκες υψηλής (και ανεξέλεγκτης) διασποράς του ιού και με το ΕΣΥ λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα όριά του, αλλά πάντως υπό τεράστια πίεση. Τότε, οι τέσσερις χιλιάδες νεκροί του τελευταίου διμήνου θα είναι… μετριοπαθές νούμερο, μπροστά στις νέες εκατόμβες που θα προκύψουν.

  • Γιατί σε όλα τα αερογενώς μεταδιδόμενα λοιμώδη νοσήματα το χειμερινό κύμα είναι το πιο θανατηφόρο (δείτε τη γρίπη).
  • Γιατί ο μύθος ότι τα εμβόλια θα χτίσουν γρήγορα ένα επαρκές τείχος ανοσίας, ήδη κατέρρευσε (δεν υπάρχουν εμβόλια και ο ρυθμός εμβολιασμού είναι απελπιστικά αργός).
  • Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΣΥ.
  • Γιατί η κυβέρνηση δεν έχει εντάξει στη φαρέτρα των φαρμάκων τα ακριβά φάρμακα, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Δε χρειάζεται να είναι κανείς επιδημιολόγος για να αντιληφθεί ότι το μέγιστο ζητούμενο σήμερα είναι να συγκρατηθεί αποφασιστικά η διασπορά του κοροναϊού στη χώρα. Οχι η διασπορά που σερβίρουν καθημερινά τα «μαϊμουδισμένα» στοιχεία του ΕΟΔΥ, αλλά η πραγματική διασπορά, που κρατάει γεμάτες τις ΜΕΘ και σκοτώνει ακόμα πενήντα ανθρώπους την ημέρα.

Για να συγκρατηθεί αποφασιστικά η διασπορά, χρειάζεται να εφαρμοστεί ένα καθολικό lockdown. Και καθολικό lockdown δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν κλείσουν για ένα διάστημα τα μεγάλα εκκολαπτήρια και υπερμεταδότες της νόσου: οι επιχειρήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, βιομηχανικές, εμπορικές, παροχής υπηρεσιών. Ολες, εκτός απ’ αυτές που παράγουν και διανέμουν είδη πρώτης ανάγκης και παρέχουν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Ετσι θα περιοριστούν οι μετακινήσεις και το «πάστωμα» των εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς κατά το πήγαινε/έλα στην και από τη δουλειά.

Και βέβαια, οι εργάτες και οι εργάτριες, που ζουν από τη δουλειά τους, να έχουν πλήρη κάλυψη μισθού/μεροκάματου και ασφάλισης. Τόσα κέρδη σοδειάζουν οι καπιταλιστές από την αρπαγή της υπεραξίας των εργατών. Ας πληρώσουν μερικές εβδομάδες μισθούς και ασφάλιση, για να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά η πανδημία και να μη θρηνήσουμε άλλες εκατόμβες νεκρών, μέχρι να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Η κυβέρνηση, υπηρετώντας δουλικά το κεφάλαιο, έχει επιλέξει την πολιτική του «ακορντεόν». Κλείσιμο και άνοιγμα επιμέρους τομέων (λιανεμπόριο, εκπαίδευση, υπηρεσίες λιανικής), χωρίς να θιχτούν σε τίποτα τα μεγάλα εκκολαπτήρια και υπερμεταδότες, οι επιχειρήσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Ετσι, τα μεν εμβόλια θα χτίζουν αργά και βασανιστικά ένα περιορισμένο τείχος ανοσίας, ενώ το υπόλοιπο -μέχρι να φτάσουμε σε μια ικανοποιητική «ανοσία της αγέλης», της τάξης του 60%-70% θα χτίζεται μέσω της νόσησης, η οποία φυσικά θα συνοδεύεται από εκατόμβες αδικοχαμένων ανθρώπων μας.

Τα πράγματα είναι καθαρά, λοιπόν: ‘Η σκύβουμε το κεφάλι και θρηνούμε νεκρούς ή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας κι αλλάζουμε τη φορά των πραγμάτων.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Εγκλημα στα αιγυπτιακά νοσοκομεία

Σχετικά Αρθρα

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

Στο Ψαχνό 13 Ιαν 2026, 19:32

Κυβέρνηση κοινωνικής αναλγησίας και κρατικής καταστολής

Στο Ψαχνό 7 Ιαν 2026, 22:29

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τουμπάρει τους αγρότες με ψεύτικες υποσχέσεις

Προσπάθεια να οργανωθεί «κοινωνικός αυτοματισμός» με γκεμπελίστικα non paper

Στο Ψαχνό 20 Δεκ 2025, 08:25

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη

Στο Ψαχνό 2 Ιούν 2025, 19:37

Ο Μητσοτάκης στη θέση του «ψεύτη βοσκού»

Στο Ψαχνό 22 Φεβ 2025, 11:42

Εγκλημα στα Τέμπη: Δύο χρόνια αργότερα, ο κόσμος δεν ξέχασε

Στο Ψαχνό 27 Ιαν 2025, 19:04
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

13 Ιούν 2026, 10:28
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

12 Ιούν 2026, 20:15
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

12 Ιούν 2026, 13:22
Η παπάρα

Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;

12 Ιούν 2026, 11:28
Διεθνή

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

12 Ιούν 2026, 11:06
Διεθνή

Ισραήλ: Απέλασαν γαλλίδα δημοσιογράφο

12 Ιούν 2026, 08:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

12 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

11 Ιούν 2026, 21:26
Πολιτική

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

11 Ιούν 2026, 19:32
Υγεία

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

11 Ιούν 2026, 12:07
Καταστολή

ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ! | Δίκη 5 αγωνιστών – Συνεχής ενημέρωση

11 Ιούν 2026, 11:54
Η παπάρα

Ο Μητσοτάκης με το πηλίκιο του Παπαδόπουλου και το σκήπτρο του Λουδοβίκου ΙΕ

11 Ιούν 2026, 10:44
Παιδεία

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

11 Ιούν 2026, 07:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούνη

11 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Ολοι αύριο (11/6) στις 9:30 στην Ευελπίδων (κτίριο 6 αίθουσα 4): Να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιστών και να απαιτήσουμε την αθώωσή τους

10 Ιούν 2026, 22:24
Καταστολή

Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης υλοποιούν το βρόμικο αφήγημα της Μοσάντ

10 Ιούν 2026, 21:12
Διεθνή

Ποιανού η σημαία κυματίζει; Οι ηγέτες του Λιβάνου συντάσσονται με το Ισραήλ εναντίον του ίδιου τους του λαού

10 Ιούν 2026, 20:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

Ημέρα softball.

1956: Λήγει η 72χρονη κατοχή της διώρυγας του Σουέζ από τους Αγγλους.

1969: Βόμβα στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Βουκουρεστίου, τέσσερις τραυματίες.

1978: Τα ισραηλινά στρατεύματα εγκαταλείπουν τον Νότιο Λίβανο.

1989: Βόμβες στον πέμπτο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών, έξω από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στη ΔΟΥ Νίκαιας (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η ακρίβεια κλέβει τη λάμψη των μακροοικονομικών επιτυχιών και στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικοινωνιολόγοι αναλύουν με προβληματισμό τις ποιοτικές μετρήσεις των πρόσφατων δημοσκοπήσεων. Όπως μαθαίνουμε, διαπιστώνουν ένα πολιτικό παράδοξο. Την ώρα που η χώρα εισπράττει επαίνους από την Κομισιόν και τις αγορές και έχει πρόεδρο στο Eurogroup τον Πιερρακάκη, εντούτοις η δημοφιλία του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης πιέζονται στα… ράφια των σουπερμάρκετ και στις… αντλίες των πρατηρίων! Τι λένε οι ειδικοί μέσα στην κυβέρνηση; Οτι οι μεγάλες οικονομικές επιτυχίες χρειάζονται μήνες για να διαχυθούν στην πραγματική οικονομία και στο πορτοφόλι του πολίτη. Οπότε όλοι είναι στο… περίμενε, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το περιβάλλον που θα επικρατεί όταν φτάσουμε στις εκλογές!

Political

(Το παραπάνω σχόλιο το υπογράφει ο ίδιος ο εκδότης της καραδεξιάς Political, που έχει «ανοιχτή γραμμή» με το μέγαρο Μαξίμου. Εχει τίτλο «Γιατί είναι προβληματισμένοι οι επικοινωνιολόγοι του Μητσοτάκη». Το «παράδοξο» δεν βλέπουμε. Ούτε ο εκδότης το βλέπει, είμαστε σίγουροι. Κάτι πρέπει να γράψει, όμως, για να μην καρφωθεί. Φόρεσε κάπα, πήρε και μια γκλίτσα στο χέρι και παριστάνει τον αφελή βοσκό που νόμιζε ότι τα πρόβατα μπορούν να επιζήσουν χωρίς τροφή φτάνει να τα αφήνει να λιάζονται. Εχει, λέει, τεράστιες μακροοικονομικές επιτυχίες ο Μητσοτάκης, παίρνει συγχαρητήρια από την Ούρσουλα και την καμαρίλα της, του έκαναν και τον Πιερρακάκη παιδί για τα θελήματα στο Eurogroup, αλλά χρειάζεται καιρός για ν’ αποδώσουν οι… μακροοικονομικές επιτυχίες. Οπότε, ο κόσμος βρίζει, φτύνει και μουτζώνει, γιατί στενάζει από την ακρίβεια. Ο λαϊκός κόσμος, χωρίς να γνωρίζει πολιτική οικονομία, βλέπει, συγκρίνει και κρίνει. Βλέπει ότι αυτά που ονομάζουν «μακροοικονομικές επιτυχίες» ήδη αποδίδουν. Μόνο που αποδίδουν μονόπλευρα. Οι ιμπεριαλιστές δανειστές εισπράττουν τους τόκους τους και οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ντόπιες και ξένες, βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται, καθώς ενθυλάκωσαν και τα λεφτά από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης. Τα μεροκάματα, όμως, παραμένουν καθηλωμένα σε πραγματικούς – συχνά και σε ονομαστικούς – όρους, ο πληθωρισμός καλπάζει, σε επίπεδα πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ οι συνέπειες της κρίσης εκτινάσσουν τις τιμές σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Οσος χρόνος κι αν περάσει, αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, γιατί δεν υπάρχει ζήτημα «χρόνου για να αποδώσουν οι μακροοικονομικές επιτυχίες», αλλά ζήτημα εφαρμογής μιας σκληρής ταξικής πολιτικής. Κι αυτό κάθε άλλο παρά παράδοξο είναι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo