Συνεχίζουμε

0

Nα ‘μαστε, λοιπόν, όπως το είχαμε προαναγγείλει από τον Ιούλη, με νέο «λουκ» και νέα δημοσιογραφική περιοδικότητα. Ως ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, μέσα από μια ιστοσελίδα σχεδιασμένη με τα πιο σύγχρονα μέσα.

Εκείνο που δεν πρόκειται ποτέ ν’ αλλάξει είναι ο τρόπος με τον οποίο δημοσιολογούμε. Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε η ΚΟΝΤΡΑ, όπως την έχετε γνωρίσει από τον Δεκέμβρη του 1996, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της.

Ανακοινώνοντας το πέρασμα στην ημερήσια ηλεκτρονική έκδοση, ξεκαθαρίσαμε ότι πρόκειται μόνο για αλλαγή μέσου και όχι για αλλαγή της αντίληψής μας για την επαναστατική ζύμωση, για τις ολόπλευρες πολιτικές αποκαλύψεις, για το μαχητικό-παρεμβατικό ρεπορτάζ, για την παρουσίαση μιας ολόπλευρης ταξικής-επαναστατικής κατεύθυνσης.
Η ζύμωση πρέπει να είναι όσο πιο εύληπτη γίνεται, όχι όμως να κατακρεουργείται, στο όνομα της «απαίτησης του Μέσου». Γιατί ποιος είναι ο σκοπός της επαναστατικής ζύμωσης; Να διαμορφώσει επαναστατικές συνειδήσεις. Μια κατακρεουργημένη ζύμωση, όμως, μόνο κατακρεουργημένες συνειδήσεις μπορεί να δημιουργήσει. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να προσαρμοστούμε σε ό,τι πιο καθυστερημένο υπάρχει ως συνήθεια, προκειμένου να εξασφαλίσουμε επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας.

Το νέο portal, που βλέπει το φως μετά από πολύμηνη «κύηση», φτιαγμένο εξ ολοκλήρου με τα δικά μας μέσα, από συντρόφους μας, παραμένει η «Κόντρα», μόνο που τη διαβάζετε πλέον στο γυαλί μιας οθόνης, μικρής ή μεγάλης. Και σε καθημερινή, αντί για εβδομαδιαία βάση.

Το Σάββατο, η ενημέρωση θα έχει τη μορφή ενός φύλλου του Σαββατοκύριακου. Με περισσότερη ύλη, τις γνωστές στήλες και γενικεύσεις για την τρέχουσα επικαιρότητα, ώστε να σας συνοδεύει όλο το Σαββατοκύριακο.

Αυτό το νέο εκδοτικό εγχείρημα έρχεται σε μια συγκυρία πολύ δυσμενή για την εργατική τάξη και το λαό μας.

  • Η πανδημία επέστρεψε δριμύτερη, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη στήριξη και των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων (που με καθυστερημένες καταγγελίες προσπαθούν να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες), άνοιξε διάπλατα τα σύνορα στον τουρισμό, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των καπιταλιστών του τουρισμού, των ακτοπλόων εφοπλιστών, των διεθνών πρακτορείων πώλησης τουριστικών πακέτων, των αεροπορικών εταιριών.
  • Η καπιταλιστική ύφεση βαθαίνει με αστρονομική ταχύτητα και οι συνέπειές της φορτώνονται στις πλάτες των εργαζόμενων, που είναι ήδη σκυφτές από τα βάρη της μνημονιακής πολιτικής.
  • Η ταξική οργάνωση του προλεταριάτου, σε όλα τα επίπεδα, εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο.

Αισθανόμαστε πιο βαρύ το βάρος της ευθύνης και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να ανταποκριθούμε σ’ αυτήν. Και όπως πάντα, σας θέλουμε δίπλα μας στον αγώνα για την επαναστατική ζύμωση και τον τρόπο που αυτή πρέπει να διεξάγεται (με ολόπλευρες πολιτικές αποκαλύψεις, όπως έλεγε ο Λένιν). Σας θέλουμε δίπλα μας όχι σαν παθητικούς αναγνώστες, αλλά ως «ρεπόρτερ» της εφημερίδας, ως συμμέτοχους στη διάδοσή της, ως οικονομικούς υποστηρικτές της. Με την ημερήσια έκδοση όλα αυτά τα χρειαζόμαστε στον υπερθετικό βαθμό.

Φιλοδοξία μας είναι αυτό το νέο εκδοτικό εγχείρημα να αναπτύσσει συνεχώς την επισκεψιμότητά του. Σας καλούμε, λοιπόν, να φροντίσετε όλοι και όλες για τη διάδοση της αρθρογραφίας του με κάθε πρόσφορο μέσο: στέλνοντας με e-mail τα δημοσιεύματα σε συντρόφους, φίλους και γνωστούς σας και ζητώντας να τα διαδώσουν κι αυτοί με τη σειρά τους. Αναπαράγοντάς τα μέσα από τα λεγόμενα κοινωνικά μέσα. Τυπώνοντάς τα και διαδίδοντάς τα χέρι με χέρι. Ετσι, θα χτίσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό δίκτυο διάδοσης της επαναστατικής ζύμωσης και των κομμουνιστικών ιδεών, ικανό να τροφοδοτεί το κοινωνικό κίνημα με γνώση, φωτίζοντας κάθε πτυχή των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: