Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή
  • Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές
  • Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Στο Ψαχνό»Είναι έγκλημα, όχι αστοχία
Στο Ψαχνό

Είναι έγκλημα, όχι αστοχία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Νοέ 2020, 16:53

Να γυρίσουμε λίγο πίσω; Τι ακούγαμε τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη από κυβερνητικά χείλη (αλλά και από τα χείλη των «ενσωματωμένων» στην κυβερνητική πολιτική επιστημόνων), κάθε που γινόταν συζήτηση για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού; Οτι υπάρχει ένα όριο αντοχής του ΕΣΥ και ιδιαίτερα της δυναμικότητάς του σε κλίνες Εντατικής Θεραπείας, το οποίο επουδενί δεν πρέπει να ξεπεραστεί.

Εσπευδαν δε να συμπληρώσουν ότι δεν υπάρχει ουδείς λόγος ανησυχίας, διότι το σύστημα πιέζεται μεν, όμως πόρρω απέχει από το να φτάσει στα όριά του. Και για να γίνουν πιστευτοί αράδιαζαν νούμερα. Τόσες κλίνες ΜΕΘ εδώ, τόσες εκεί, τόσες στο σύνολο, τόσες στην καβάτζα, μην ανησυχείτε, έχουσιν γνώσιν οι φύλακες. Εσείς, ο λαός δηλαδή, φροντίστε να φοράτε τη μασκούλα σας, να πλένετε τα χεράκια σας και δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Ετσι, τα όρια αντοχής του ΕΣΥ απέκτησαν μια μεταφυσική διάσταση. Υποτίθεται ότι κάποιοι επιστήμονες, «τρέχοντας» κάποια μαθηματικά μοντέλα, έβλεπαν σε καθημερινή βάση τις προοπτικές του συστήματος ως προς τα όρια αντοχής του. Διότι ως γνωστόν, μια αύξηση των κρουσμάτων σήμερα δεν επιδρά άμεσα στο σύστημα Υγείας, αλλά μετά από μερικές μέρες. Οι κοινοί θνητοί δεν μπορούν να τα συλλάβουν αυτά, όμως οι κυβερνητικοί ειδικοί τα παίζουν στα δάχτυλα. Δεν υπήρχε, λοιπόν, κανένας λόγος ανησυχίας. Οι ειδικοί ήξεραν και ήταν αυτοί που συμβούλευαν την κυβέρνηση (και όχι η κάθε Κόντρα, που από τα τέλη του Σεπτέμβρη ζητούσε lockdown).

Φτάσαμε έτσι στις 5 Νοέμβρη, όταν ο «πρόεδρος» Κούλης εμφανίστηκε στο «γυαλί» έχοντας δίπλα του τον κορυφαίο των ειδικών, τον «Σωτήρη». Θυμόσαστε μήπως τι είπε ο Μητσοτάκης σ’ εκείνη τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανακοίνωσε το «μισό» lockdown; «Επιλέγω, λοιπόν, για μία ακόμη φορά, να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη αναγκαστεί να πάρουν τέτοια μέτρα, τα πήραν όμως όταν η επιδημία είχε ήδη ξεφύγει. Εγώ δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να θέσω σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών μας».

Καμάρωνε ότι πήρε νωρίτερα τα μέτρα, γιατί δεν ήθελε να ρισκάρει ζωές. Το εξήγησε κιόλας: «Ενδεικτικά αναφέρω ότι αν συνεχίζαμε με αυτό το ρυθμό θα έπρεπε να υποδεχθούμε στα νοσοκομεία μας μέσα στις επόμενες 10 ημέρες παραπάνω από 1.000 συμπολίτες μας. Και από τους οποίους θα έπρεπε -με βάση τα στατιστικά- οι 150 τουλάχιστον να οδηγηθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αυτό το κύμα, λοιπόν, πρέπει να το ανακόψουμε».

Ο «Σωτήρης», όταν πήρε το λόγο για να ενισχύσει επιστημονικά την ορθότητα των αποφάσεων του «προέδρου», μίλησε για «πρωτοποριακά δεδομένα με μαθηματικές εκτιμήσεις», τα οποία έχουν στη διάθεσή τους, τονίζοντας ότι «χρησιμοποιούν αντίστοιχα νούμερα και άλλες χώρες του κόσμου στην αντιμετώπιση της επιδημίας».

Ολη η λογική τους ήταν «πώς θα βγούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα από το lockdown». Κατά τα άλλα, ήταν σίγουροι ότι παίρνουν τα μέτρα, όχι απλώς έγκαιρα, αλλά νωρίτερα από το κανονικό, για να είναι απολύτως σίγουροι ότι το ΕΣΥ -μολονότι θα πιεστεί- θα αντέξει. Ο Μητσοτάκης το ξεκαθάρισε προς το τέλος της συνέντευξης, όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι το ΕΣΥ θα αντέξει την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. «Παίρνουμε τα δραστικά μέτρα, τα οποία ανακοινώνουμε σήμερα, για να είμαστε σίγουροι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αντέξει. (…) Θα αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και έχουν γίνει αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν». Κι όταν τον ρώτησαν αν μπορεί να καθησυχάσει τους πολίτες ότι υπάρχει επάρκεια ΜΕΘ για να μη χρειαστεί να γίνει επιλογή ασθενών για εισαγωγή, υπήρξε εξίσου κατηγορηματικός: «Θα το ξαναπώ. Παίρνουμε τα μέτρα για να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να γίνει αυτή η πάρα πολύ δύσκολη απόφαση την οποία δυστυχώς σε άλλες χώρες αναγκάστηκαν να πάρουν. Εάν δεν παίρναμε τα μέτρα σήμερα, αν περιμέναμε μία-δύο εβδομάδες, αν ήμασταν χαλαροί, θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Θέλω να είμαι τελείως ειλικρινής. Θα είχαμε τέτοιες πιέσεις στο Σύστημα Υγείας που δεν θα μπορούσε να τις διαχειριστεί. Για αυτό παίρνουμε τα μέτρα».

Ξαναθυμίζουμε τις θέσεις τους: αν δεν αποφάσιζαν το μισο-lockdown από 7 Νοέμβρη, τις επόμενες 10 μέρες (δηλαδή μέχρι τις 17 Νοέμβρη), θα έμπαιναν στα νοσοκομεία για νοσηλεία παραπάνω από 1.000 ασθενείς και τουλάχιστον 150 θα έπρεπε να μπουν σε ΜΕΘ.

Οι δέκα μέρες πέρασαν. Ας δούμε, λοιπόν, τι έγινε και αν αυτό που έγινε συμφωνεί με τα «πρωτοποριακά δεδομένα με μαθηματικές εκτιμήσεις».

  • Στις 8 Νοέμβρη, νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία αναφοράς 2.247 ασθενείς με covid-19. Στις 17 Νοέμβρη, οι νοσηλευόμενοι ήταν συνολικά 3.831. Δεδομένου ότι μεταξύ 8 και 17 Νοέμβρη είχαμε 476 θανάτους και 128 εξιτήρια ασθενών με covid-19, οι νέοι ασθενείς που εισήχθησαν στα νοσοκομεία αναφοράς μέσα σε εννιά μέρες ήταν 2.188. Υπερδιπλάσιοι απ’ αυτούς που έλεγαν τα «πρωτοποριακά δεδομένα» του Τσιόδρα, τα οποία επικαλέστηκε ο Μητσοτάκης.
  • Στις 8 Νοέμβρη, οι διασωληνωμένοι ήταν 237. Στις 17 Νοέμβρη, είχαν εκτιναχτεί στους 465. Οι νέες εισαγωγές στις ΜΕΘ είχαν εκτιναχτεί στις 482. Υπερτριπλάσιες απ’ αυτές που έλεγαν τα «πρωτοποριακά δεδομένα» του Τσιόδρα, τα οποία επικαλέστηκε ο Μητσοτάκης.

Τα στοιχεία δεν είναι δικά μας. Προέρχονται από τα Στατιστικά για όλη την Επικράτεια που επεξεργάζεται το Επιτελικό Γραφείο της 1ης ΥΠΕ.

Προσέξτε τη σημαντική λεπτομέρεια: Μητσοτάκης και Τσιόδρας μιλούσαν για 1.000 νέους ασθενείς και 150 νέες διασωληνώσεις, αν δεν λαμβάνονταν μέτρα και είχαμε υπερδιπλάσιους νέους ασθενείς και υπερτριπλάσιες νέες διασωληνώσεις, αφού πάρθηκαν μέτρα. Και βέβαια, το ΕΣΥ στη βόρεια Ελλάδα έχει επί της ουσίας καταρρεύσει (ας μην παίζουμε με τις λέξεις).

Το να πει κανείς ότι τα μαθηματικά τους μοντέλα (αν υπάρχουν) αποδείχτηκαν άχρηστα, θα είναι σαν να λέει ότι ο ήλιος ανατέλλει το πρωί και δύει το βράδυ. Το ότι τα μέτρα πάρθηκαν με τεράστια καθυστέρηση είναι, επίσης, αυταπόδεικτο. Και είναι το πιο σημαντικό, γιατί η καθυστέρηση δεν υπαγορεύτηκε από τα μαθηματικά μοντέλα, αλλά από τη ζυγαριά που έγερνε προς τη μεριά της καπιταλιστικής «κανονικότητας» και όχι προς την πλευρά της δημόσιας υγείας.

Ομως εδώ δεν έχουμε διαγωνισμό Μαθηματικών για να κοιτάζουμε ποιος θα πάρει το βραβείο. Ούτε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση κοινοβουλευτικών αρχηγών στη Βουλή, στην οποία γίνεται προσπάθεια απόσπασης πολιτικής υπεραξίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εδώ μιλάμε για ζωές. Ανθρωποι πέθαναν και εξακολουθούν να πεθαίνουν, άνθρωποι θα καταφέρουν να επιζήσουν από την covid-19, κληρονομώντας σοβαρά προβλήματα υγείας, άγνωστο για πόσο, επειδή η κυβέρνηση (με την ανοχή όλου του πολιτικού συστήματος) πρώτα άνοιξε τον εξωτερικό τουρισμό και παρέδωσε τη χώρα στον κοροναϊό, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε να πάρει μέτρα (και κυρίως αρνήθηκε να επιβάλει lockdown τη στιγμή που έπρεπε), για να μη διασαλεύσει την καπιταλιστική «κανονικότητα». Πολλοί από τους νεκρούς και από όσους αναρρώσουν δε θα πέθαιναν ούτε θα κληρονομούσαν προβλήματα υγείας, αν το αστικό σύστημα δεν είχε ανοίξει τα σύνορα στον τουρισμό και αν προχωρούσε έγκαιρα σε ένα καθολικό lockdown, όπως υπαγόρευαν τα δεδομένα που είχαν στη διάθεσή τους.

Δεν πρόκειται για αστοχία κάποιου μαθηματικού μοντέλου, αλλά για έγκλημα εν ψυχρώ.

Καμιά αστική Δικαιοσύνη δεν πρόκειται να αναζητήσει ποινικές ευθύνες γι’ αυτό το έγκλημα.

Οι πολιτικές ευθύνες θα εκκαθαριστούν στις επόμενες εκλογές, όπως γίνεται πάντοτε. Eνδεχομένως με μια ακόμα κυβερνητική εναλλαγή, αλλαγή διαχειριστών της αστικής εξουσίας.

Εμείς, η εργατική τάξη, ο λαός, αντί να παραπέμπουμε στο μελλοντικό δικαστήριο της Ιστορίας, οφείλουμε να πάρουμε άμεσα την κατάσταση στα χέρια μας. Το δρόμο τον δείχνει η προκήρυξη με την οποία η Κόντρα παρεμβαίνει ήδη σε χώρους δουλειάς.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤώρα «πληρώνουμε» τα «πάρτι» σε εκκλησιές και μοναστήρια
Επόμενο άρθρο Ο «φίλος της Ελλάδας» Μάικ Πομπέο ως wannabe διάδοχος του Τραμπ

Σχετικά Αρθρα

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

Στο Ψαχνό 13 Ιαν 2026, 19:32

Κυβέρνηση κοινωνικής αναλγησίας και κρατικής καταστολής

Στο Ψαχνό 7 Ιαν 2026, 22:29

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τουμπάρει τους αγρότες με ψεύτικες υποσχέσεις

Προσπάθεια να οργανωθεί «κοινωνικός αυτοματισμός» με γκεμπελίστικα non paper

Στο Ψαχνό 20 Δεκ 2025, 08:25

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη

Στο Ψαχνό 2 Ιούν 2025, 19:37

Ο Μητσοτάκης στη θέση του «ψεύτη βοσκού»

Στο Ψαχνό 22 Φεβ 2025, 11:42

Εγκλημα στα Τέμπη: Δύο χρόνια αργότερα, ο κόσμος δεν ξέχασε

Στο Ψαχνό 27 Ιαν 2025, 19:04
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

17 Οκτ 2026, 18:53
Διεθνή

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

17 Οκτ 2026, 11:57
Διεθνή

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

17 Οκτ 2026, 09:18
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
Εργατικά

Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες

16 Οκτ 2026, 10:56
Διεθνή

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

16 Οκτ 2026, 09:41
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής, Τζωρτζ 9 (πλ. Κάνιγγος)

16 Οκτ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2026, 00:01
Παιδεία

«Πάμε κι όπου βγει» στα σχολεία: Καθημερινά τα ατυχήματα με τραυματισμούς μαθητών

15 Οκτ 2026, 22:58
Κόντρες

Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία

15 Οκτ 2026, 22:47
Εργατικά

Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες

15 Οκτ 2026, 18:48
Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κυβέρνηση και πετρελαιάδες καπιταλιστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό

15 Οκτ 2026, 14:53
Πολιτική

Ηamlet, the comedy

15 Οκτ 2026, 11:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

Ημέρα γραβάτας.

Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων.

1947: Κλείνουν οι εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Ελεύθερη Ελλάδα» από την κυβέρνηση Σοφούλη.

1969: Επτά βόμβες του ΕΔΚ σε μετασχηματιστές των τρόλεϊ και σε φανάρια της τροχαίας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας προκαλούν κομφούζιο και ελαφρό τραυματισμό έξι περαστικών.

1971: Συλλαμβάνονται ο γραμματέα του ΚΚΕ εσ. Μπ. Δρακόπουλος, ο Μ. Παρτσαλίδης κι άλλα 31 στελέχη του ΠΑΜ και του ΚΚΕ εσ.

1972: Δίκη τεσσάρων Γερμανών που συνεργάζονταν με το «Κίνημα 20ής Οκτώβρη», ποινές 6-18 μηνών.

1977: Νεκροί οι Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουiν Ενσλιν, Γιαν-Καρλ Ράσπε, βαριά τραυματίας η Ιρμγκαρντ Μέλερ στις φυλακές Στάμχαϊμ στη Γερμανία.

1978: Τέσσερις βόμβες ακροδεξιών στα δικαστήρια και σε καταστήματα με σοβιετικά προϊόντα.

1980: Βόμβα στον τρίτο όροφο του ΙΚΑ στην Ομόνοια (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo