Είπαν… Εγραψαν… Είπαν

0

► Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος σε όλη τη ζωή μου που δεν προσπαθεί να ενώσει τον αμερικάνικο λαό – δεν προσποιείται καν ότι προσπαθεί. Αντίθετα, προσπαθεί να μας διαιρέσει. Βλέπουμε τις συνέπειες αυτής της τριετούς απελπισμένης προσπάθειας. Βλέπουμε τις συνέπειες μιας τριετίας χωρίς ώριμη ηγεσία. Μπορούμε να ενωθούμε χωρίς αυτόν.
 
Τζέιμς Μάτις
 
Οσα μπινελίκια και να του έριξε από το Twitter, κατόπιν εορτής, κανείς δεν ξεχνά ότι ο στρατηγός με το παρατσούκλι «τρελός σκύλος» υπήρξε υπουργός Αμυνας επί Τραμπ. Γι' αυτό και το άρθρο του «πόνεσε».
 
► Καθώς προκρίθηκε η επιλογή να δεχθούμε ελεύθερα τουρίστες, χωρίς επιβολή υποχρεωτικής καραντίνας, ούτε υποχρεωτικού τεστ από όλες τις χώρες μετά την 1η Ιουλίου, ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργήσουμε πολυάριθμες εστίες κρουσμάτων σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς. Η περίπτωση της πτήσης από την Ντόχα, με τα 12 κρούσματα, μας προϊδεάζει για το τι πρόκειται να συμβεί αν δεν υπάρχει έλεγχος των επιβατών κατά την άφιξη. (…) Επίσης σε πολλούς σημαντικούς προορισμούς, ειδικά στη νησιωτική χώρα, οι υγειονομικές υποδομές υστερούν σημαντικά – αδυναμία διενέργειας τεστ, δίκτυο ΠΦΥ μη επαρκές για τον έλεγχο των ενδεχόμενων κρουσμάτων, αδυναμία νοσηλείας σοβαρών περιστατικών και ανάγκη διακομιδών με πλωτά ή εναέρια μέσα κρουσμάτων…
 
Ευάγγελος Φραγκούλης
 
Γιατρός είναι ο υπογράφων (άγνωστός μας), στα «Νέα» δημοσιεύτηκαν οι απόψεις του, που επικαλούνται περισσότερο την κοινή λογική παρά την ιατρική επιστήμη.
 
 ► Η ψυχή της Ελλάδας δεν έκλεισε ποτέ, παρέμεινε και παραμένει μία ανοιχτή πρόσκληση, με την καρδιά της να χτυπά αδιάκοπα, ασταμάτητα, παντού, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Αυτή η βραδιά ανήκει τιμητικά στον ελληνικό τουρισμό, ανήκει στους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού.
 
Χάρης Θεοχάρης
 
Ισως ο κορυφαίος των παπαρολόγων. Μένει να δούμε αν το delivery boy του Κουβέλη θα καταφέρει να σώσει την παρτίδα στον ανασχηματισμό.
 
► Τους τελευταίους μήνες η ηγεσία που επέδειξε ο Πρωθυπουργός και η ομάδα του, αποτέλεσαν παγκοσμίως παράδειγμα προς μίμηση για το πώς πρέπει να διαχειρίζεται κάποιος μια κατάσταση αυτής της κλίμακας.
 
Steve Vranakis
 
Το νέο αστέρι της αυλής του Κούλη. Από «γλώσσα» σκίζει…
 
 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: