Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Eurovision: Kαλά και ακόμα πιο καλά νέα
  • 168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα
  • Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω
  • Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα
  • Τεράστια έκρηξη συγκλονίζει το κεντρικό Ισραήλ — Αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή περί δοκιμής
  • Σαν σήμερα 18 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Ψήφισαν yesboy, απλοελληνικά καρπαζοεισπράκτορα
Κόντρες

Ψήφισαν yesboy, απλοελληνικά καρπαζοεισπράκτορα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Απρ 2026, 14:08

O γερμανός αντικαγκελάριος Λαρς Κλινγκμπάιλ έκανε ανοιχτά καμπάνια για την ψήφιση του Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup, τον περασμένο Δεκέμβρη. Τώρα που μας ήρθε ο Μακρόν για «δουλειές» (τίποτα σπουδαίο: κάτι υποβρύχια, μερικά ακόμα Ραφάλ, ψιλοπράγματα…), αποκάλυψε και αυτός ότι η Γαλλία ψήφισε τον Πιερρακάκη για την προεδρία του Eurogroup. Οχι πως δεν το ξέραμε, αλλά να μην προκαλούν τη νοημοσύνη μας. Ο γαλλογερμανικός άξονας κάνει τη μοιρασιά των πόστων στην Ευρωλάνδη. Το Eurogroup δεν είναι θεσμικό όργανο, άτυπο όργανο είναι, γι’ αυτό και ο επικεφαλής του πρέπει να είναι ένας yesman του γερμανογαλλικού άξονα. Να προέρχεται κατά προτίμηση από μια μπανανία, ώστε να μην έχει προσωπική-κρατική ατζέντα και να μην μπορεί να κοντράρει αποφάσεις του κυρίαρχου ιμπεριαλιστικού άξονα, όπως θα έκανε π.χ. ο υπουργός Οικονομικών του ιμπεριαλιστικού Βελγίου, που διεκδικούσε τη θέση.

Να θυμίσουμε τι έγραφε η στήλη στις 12 Δεκέμβρη του 2025:

O Κλινγκμπέιλ και το γιουσουφάκι του

Και να είχε κανένας αμφιβολίες για το πώς ο Πιερρακάκης εκλέχτηκε πρόεδρος του Eurogroup, φρόντισε να τις διαλύσει γερμανός υπουργός Οικονομικών και αναπληρωτής καγκελάριος Λαρς Κλινγκμπέιλ, που προτού αρχίσει η συνεδρίαση του Eurogroup έσπασε κάθε πρωτόκολλο και με τευτονική… αβρότητα τάχτηκε δημόσια υπέρ της εκλογής Πιερρακάκη. Εμείς το είχαμε προβλέψει ότι έτσι θα εξελιχτούν τα πράγματα. Αν αντίπαλος του Πιερρακάκη ήταν κάποιος από δευτεροκλασάτη ευρωενωσίτικη χώρα, θα το συζητούσαμε. Οταν όμως αντίπαλός του ήταν ο Βέλγος Βίνσεντ φαν Πετέγκεμ, η πρόβλψη ήταν ευκολάκι. Ο γερμανογαλλικός άξονας δεν ήθελε με τίποτα να βάλει πρόεδρο του Eurogroup  από μια κεντροευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική χώρα, που πάντα ακολουθεί δική της πολιτική και συχνά συγκρούεται με τον άξονα. Φέτος είχε και έναν επιπλέον λόγο, καθώς η βελγική κυβέρνηση, με πρωτομάχο τον Φαν Πετέγκεμ, βρίσκεται σε σκληρή κόντρα με τον άξονα, εξαιτίας της άρνησής της να δεχτεί να χρησιμοποιηθούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία τα ρωσικά κεφάλαια που είναι «παρκαρισμένα» σε ένα μεγαλοαποθετήριο των Βρυξελλών.

Ο Βέλγος, που θα μπορούσε να κάνει τη ζωή του γάλλου και του γερμανού υπουργού Οικονομικών δύσκολη, ήταν από χέρι χαμένος. Μόνο για να υποδηλώσει τη βελγική παρουσία έθεσε υποψηφιότητα απέναντι σ’ ένα γιουσουφάκι του άξονα. Αλήθεια, φαντάζεστε τον Κλινγκμπέιλ να τηλεφωνεί στον Πιερρακάκη κι αυτός να του λέει όχι; Ούτε σε b movie πολιτικό θρίλερ δεν χρησιμοποιούν τέτοιες απιθανότητες.

Διαβάσαμε στη στήλη «Μικροπολιτικός» στα χτεσινά «Νέα»: «Κουίζ: Ποιο πολυσυζητημένο πολιτικό πρόσωπο των ημερών  έχει στείλει υβριστικά  κι απειλητικά μηνύματα  σε διάφορους που τον σχολίασαν δημόσια; Μιλάμε για γραπτά μηνύματα με «γαλλικά» ακόμη και σε «γαλάζιους» πολιτευτές και κυβερνητικά στελέχη που δεν τον στήριξαν όσο θα ήθελε. Οι οποίοι, φυσικά, ενημέρωσαν το Μαξίμου  για τα καμώματά του». Το βρήκαμε, το βρήκαμε. Το βαφτιστικό του είναι Μακάριος! Κερδίζουμε τίποτα;

Αλυχτάει το μαντρόσκυλο

Το μαντρόσκυλο του Κούλη, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας συνεχίζει τη διατεταγμένη υπηρεσία του. Εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 και δεν περιορίστηκε να προβλέψει ότι οι διώξεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταλήξουν σε μαζικές αρχειοθετήσεις και αθωώσεις για τα «γαλάζια» στελέχη, αλλά την έπεσε και πάλι στους εντεταλμένους ευρωπαίους εισαγγελείς. Αυτός ο γίγαντας (και) της νομικής επιστήμης χαρακτήρισε τις δικογραφίες που στάλθηκαν στη Βουλή «αστείες» και ζήτησε την αλλαγή των εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων, γιατί… υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες!

Εμάς τώρα γιατί αυτοί οι λεονταρισμοί μάς φαίνονται της κατηγορίας του λαγού; Ξέρετε το ανέκδοτο: «λέμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα». Το καταρρακωμένο ηθικό των δεξιών προσπαθεί να σηκώσει, που έχουν πέσει στα πατώματα μετά την πριονοκορδέλα που πέρασε τους Μητσοτάκη-Φλωρίδη η Κοβέσι. Εξακολουθούμε να εκτιμούμε πως ο Μητσοτάκης δεν έχει την… προσωπικότητα να προκαλέσει μια κρίση με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Οσο για τα μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, που θα είναι αυτά που θα προκαλέσουν ενδεχόμενη κρίση, θα είναι σαν να εκτελούν τις εντολές του ακροδεξιού μαντρόσκυλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

Πώς το σκέφτηκες, ρε γίγαντα;

Ρωτήθηκε ο γίγαντας Θανάσης Θεοχαρόπουλος ποιο θα είναι το δίλημμα των επόμενων εκλογών και απάντησε χωρίς δισταγμό: «Το δίλημμα πρέπει να είναι προοδευτική Ελλάδα ή Δεξιά των σκανδάλων και της αισχροκέρδειας». Πω, ρε, τι είπε πάλι ο άνθρωπας! Πώς το σκέφτηκες, ρε Θανάση;

Το αγόρι και το κρασί πού είναι ρε;

Για να μην σας το κάνουμε κουίζ και δίνετε «άκυρες» απαντήσεις, σας λέμε ότι η παρακάτω ζωγραφιά είναι «το νέο λογότυπο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γερμανία για τις εκδηλώσεις και γενικότερα για τις δράσεις Δημόσιας Διπλωματίας», που οπτικοποιεί τον τίτλο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Πρεσβείας “Greece in Germany”: Η Ελλάδα, λευκό καραβάκι με τη σημαία, το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, η Γερμανία με τον ήλιο στα χρώματα της σημαίας της».

Επιτέλους, μια σωστή ιδέα: η Γερμανία είναι ο ήλιος που φωτίζει την Ελλάδα. Μια χωροκώσταινα που θα χρωστάει χάρη στους Γερμανούς αν έρχονται εδώ να χαρούν τη θάλασσα και το γαλάζιο ουρανό. Αυτά έχουμε, δώρα της φύσης. Κι εμείς, περήφανα γκαρσόνια και καμαριέρες, περιμένουμε πώς και πώς να μας φωτίσει ο ήλιος των γερμανών τουριστών. Αλλά, η ιδέα είναι ημιτελής: πού είναι, ρε, το κρασί και κυρίως πού είναι το αγόρι, όπως τραγουδούσε κάποτε η Μαρινέλλα;

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της καρδούλας

Η Κωνσταντοπούλου έχει αντιδικία με πολίτισσα που ισχυρίζεται ότι εργαζόταν στο κόμμα της καρδούλας και της χρωστάνε λεφτά από απλήρωτους μισθούς. Η συγκεγκριμένη πολίτισσα είναι και κουνιάδα της βουλευτίνας Κεφαλά. Η Κωνσταντοπούλου λέει ότι δεν της χρωστάει δεκάρα γιατί δεν εργάστηκε και πως όλα είναι στήσιμο του Γεωργιάδη για να τη συκοφαντήσει. Ως εδώ καλά. Κανένας δεν ξέρει ποια λέει αλήθεια και ποια ψέματα. Η πολίτισσα προσφεύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία επιλαμβάνεται της καταγγελίας, ως έχει υποχρέωση (μακάρι να το έκανε για όλες τις καταγγελίες εργαζόμενων κατά εργοδοτών. Η Κωνσταντοπούλου τηλεφωνεί στην αστυνομία και ζητάει να κρατήσουν υπάλληλο της Επιθεώρησης γιατί θα του καταθέσει μήνυση για εκβίαση. Και η αστυνομία συλλαμβάνει τον υπάλληλο που διενυκτέρευσε στο Τμήμα! Είναι δυνατόν υπάλληλος της Επιθεώρησης να πήγε να εκβιάσει την Κωνσταντοπούλου; Θα έπρεπε να είναι εντελώς ηλίθιος ή διαταραγμένος. Μπορεί να «υιοθέτησε» την καταγγελία της πολίτισσας. Αυτό, όμως, είναι δικαίωμά του. Και η Κωνσταντοπούλου, ως δικηγόρος, ξέρει πολύ καλά ότι αυτό δε συνιστά απόπειρα εκβίασής της. Οπως ξέρει και τις διαδικασίες για να προβάλει τους ισχυρισμούς της, που σίγουρα δεν περιλαμβάνουν τη μήνυση κατά του υπάλληλου της Επιθεώρησης. Ανοιξε ένα δρόμο για κάθε καπιταλιστή εργοδότη η Κωνσταντοπούλου: κάθε φορά που υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας θα κάνουν έλεγχο ή θα εξετάζουν καταγγελία εργαζόμενού του, θα τους τραβάει μια μήνυση και η αστυνομία θα τους συλλαμβάνει.

Είναι να μην φουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας; Είναι ο μοναδικός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ εναντίον του οποίου έγιναν τρεις «απόπειρες». Την πρώτη φορά, η σφαίρα του έξυσε το αυτί κι αυτός μέσα στα αίματα σήκωσε τη γροθιά του: «δεν μασάω, ρε κομμουνισταί». Τη δεύτερη φορά βρέθηκε ένα αυτόματο τουφέκι χωμένο σε ένα θάμνο, που ο απρόσεχτος ιδιοκτήτης του το έκρυψε μεν, αλλά άφησε την κάννη να ξεχωρίζει σαν ακανόνιστο ξερόκλαδο από την πράσινη κόμη του θάμνου. Την τρίτη φορά, ένας πληροφορικάριος όρμησε ανάμεσα στους φρουρούς, χωρίς να έχει καμιά ελπίδα να φτάσει στο στόχο. Οι φρουροί δεν τον σκότωσαν, όπως θα περίμενε κανείς. Και μέσα στην αίθουσα της δεξίωσης όλοι έπεσαν κάτω, εκτός από την προεδράρα που παρέμεινε καθισμένος ήρεμα στο τραπέζι. Κι όταν οι μπράβοι πήγαν να τον απομακρύνουν τρέχοντας, αυτός καθυστερούσε επιδεικτικά για να γράψουν οι κάμερες πόσο ατρόμητος είναι. Λεπτομέρειες: η πρώτη «απόπειρα» έγινε όταν διεκδικούσε την προεδρία. Η τρίτη «απόπειρα» γίνεται όταν τραβάει το μεγαλύτερο ζόρι της θητείας του με τα πολεμικά χαστούκια από το Ιράν και ενώ σε λίγους μήνες έχει τις ενδιάμεσες εκλογές που μπορεί να τον αφήσουν χωρίς πλειοψηφία και στα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
Επόμενο άρθρο Απεργιακό ραντεβού δεκάδων σωματείων ενάντια στις διώξεις

Σχετικά Αρθρα

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

Κόντρες 18 Μάι 2026, 15:21

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

Κόντρες 15 Μάι 2026, 11:55

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

Κόντρες 14 Μάι 2026, 20:25

Δε βγαίνουν τα νούμερα

Κόντρες 13 Μάι 2026, 15:02

Βόλεμα των «μαύρων»

Κόντρες 11 Μάι 2026, 11:09

Aυτό σημαίνει αυτοκρατορίσκος

Κόντρες 8 Μάι 2026, 19:13
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Eurovision: Kαλά και ακόμα πιο καλά νέα

18 Μάι 2026, 20:03
Πολιτική

168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα

18 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

18 Μάι 2026, 15:21
Πολιτική

Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα

18 Μάι 2026, 14:19
Διεθνή

Τεράστια έκρηξη συγκλονίζει το κεντρικό Ισραήλ — Αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή περί δοκιμής

18 Μάι 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

18 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

Ημέρα ενημέρωσης για το εμβόλιο κατά του AIDS.

Ημέρα μουσείων.

Αϊτή: Ημέρα σημαίας.

1781: Εκτελούνται στην πλατεία του Κούσκο ο Τουπάκ Αμάρου, η Μικαέλα Μπαστίδας και άλλοι ηγέτες της περουβιανής εξέγερσης.

1954: Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1961: Πραξικόπημα από αντικομμουνιστές ανατρέπει το καθεστώς του στρατηγού Τσανγκ στη Νότια Κορέα.

1962: Βουλευτές αλληλοβρίζονται και αλληλολακτίζονται στη Βουλή κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

1969: Βόμβα στο «ΡΧ» της Συγγρού (ΚΕΑ).

1994: Ρουκέτα κατά των γραφείων της IBM στην οδό Φιλελλήνων (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo