►Στις 16 Μαΐου (…) θα εξετάσουμε αν θα πρέπει ή όχι να ζητηθεί κάτι επιπλέον από το ελληνικό κράτος και τι θα είναι αυτό, ώστε να βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του.
Κριστίν Λαγκάρντ
►Οι πολιτικοί αρνούνται αρχικά την πραγματικότητα και στη συνέχεια αποδέχονται το αναπόφευκτο. Οι αγορές έτσι στοιχηματίζουν στο ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο στοιχείο αλήθειας μέσα σε ένα κύμα αρκετών διαρροών που προέρχονται από διάφορες πηγές και που εμφανίζουν μεταξύ τους κάποια συνέπεια. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καμιά επίσημη δήλωση δεν πρόκειται να εξουδετερώσει τις ζημιές που υπέστη πρόσφατα η Ελλάδα στις δευτερογενείς αγορές ομολόγων.
Σίλβιο Περούτζο, οικονομολόγος RBS
►Το ισχύον σήμερα χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΔΝΤ και της ΕΕ για την Ελλάδα υπέθετε ότι η χώρα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές κεφαλαίων με τη λήξη της επίσημης στήριξης το 2012. Παρόλα αυτά είναι εντελώς προφανές ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές, επομένως χρειάζεται ένα νέο επίσημο πρόγραμμα.
Ντέιβιντ Μακί, οικονομολόγος JP Morgan
►Εκτιμώ ότι αυτή η εμμονή με το βίντεο του κ. Στρος Καν είναι υποκριτική. Τι ακριβώς καλούμαστε να σχολιάσουμε; Οτι ο Πρωθυπουργός όφειλε να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και να εξαντλήσει τις διεθνείς του επαφές για να βοηθήσει τη χώρα; Οτι είμαστε τυχεροί που το διεθνές δίκτυο του Πρωθυπουργού έδωσε στη χώρα ένα σωσίβιο; Από την άλλη, έμπειροι πολιτικοί, όπως ο κ. Στρος Καν, θα μπορούσαν να υπηρετούν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες, χωρίς να ακούγονται τόσο κυνικοί για τους ηγέτες και τους λαούς άλλων χωρών.
Μ. Χρυσοχοΐδης (Real News)
►Ο Παπανδρέου προσπαθεί να εξισορροπήσει πολλαπλά ακροατήρια. Οι αγορές και οι ψηφοφόροι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να δουν «αίμα» και «απτά αποδεικτικά στοιχεία της θυσίας του ελληνικού λαού». Δεν θα ήθελα καθόλου να βρίσκομαι στη θέση του.
Τζόζεφ Στίγκλιτς
►Η Ν.Δ. και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης βρήκαν πάτημα ν’ αμφισβητήσουν με ξεδιάντροπο τρόπο τον πατριωτισμό του πρωθυπουργού.
Γιώργος Πεταλωτής