Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Αιώνιοι φοιτητές»: Ο απελπισμένος Μητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα προαναγγέλλοντας διαγραφές
  • Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί
  • Σαν σήμερα 9 Ιούλη
  • AΠΟΚΑΛΥΨΗ – Γρ. Βάρρας: Ο Βορίδης με έδιωξε για να γλιτώσουν τα λαμόγια
  • Δήλωση του συνηγόρου της Παρασκευής Τυχεροπούλου για το πρόστιμο που της επέβαλε η κυβερνητική διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Αγιος Νικόλαος: Ανεπιθύμητοι οι σιωνιστές τουρίστες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Kαι κλάααμα τα πουτινάκια…
Κόντρες

Kαι κλάααμα τα πουτινάκια…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Μαρ 2025, 14:30

Το Ισραήλ έχει προσκληθεί επίσημα στην ετήσια «παρέλαση της νίκης», που θα γίνει στις 9 Μάη του 2025 στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Αντίθετα, δεν έχουν προσκληθεί ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Αυστραλία και άλλες χώρες. Βέβαια, μέχρι τις 9 Μάη μπορεί «ν’ αλλάξουν τα κόζα» και να γίνουν και άλλες προσκλήσεις, αλλά οι σιωναζιστές έχουν ήδη πάρει τη δική τους.

Στα ρωσικά σόσιαλ μίντια (Telegram κυρίως) υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, και από δυτικόφιλους και από σκληρούς μεγαλορώσους εθνικιστές οπαδούς του Ντούγκιν. Από τα δικά μας πουτινάκια δεν είδαμε καμιά αντίδραση. Προτού καλά-καλά χωνέψουν την απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική μοιρασιά της Ουκρανίας ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ, τρώνε κατακέφαλα και την πρόσκληση στους σιωναζιστές να τιμήσουν την επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού κατά των ναζιστών!

Σιωναζίστρια μέχρι το μεδούλι

Στο ρεπορτάζ μας από την παράδοσή της στον Ερυθρό Σταυρό, εν μέσω μιας λαμπρής παρέλασης νίκης της Παλαιστινιακής Αντίστασης στα ερείπια της ηρωικής Τζαμπάλια, γράφαμε:

Μια παρατήρηση: Η συγκεκριμένη αιχμάλωτη στρατιωτίνα δε γελούσε, δεν έδειχνε χαρούμενη, δεν έσκαγε χαμόγελα στους μαχητές, όπως οι προηγούμενες τέσσερις. Κανείς δεν την υποχρέωσε να δείχνει χαρούμενη, όπως κανείς δεν υποχρέωσε τις προηγούμενες να είναι μέσα στην καλή χαρά, να ευχαριστούν στα αραβικά και να γυρίζουν βίντεο εκδρομής στην παραλία της Γάζας. Εντάξει, προβοκάτορες της ΕΡΤ;

Τώρα, η Αγκάμ Μπέργκερ (αυτό είναι το όνομα της απελευθερωμένης αιχμάλωτης στρατιωτίνας) αποδεικνύει ότι είναι μια γνήσια σιωναζίστρια. Συνόδευσε ομάδα ακραίων σιωναζιστών εποίκων, που με τη συνοδεία πάνοπλων στρατιωτών και εκμεταλλευόμενοι τη μαζική στρατιωτική εισβολή στη Δυτική Οχθη, πραγματοποίησαν μια άθλια τελετή στον «Τάφο του Ιωσήφ» κοντά στη Νάμπλους. «Αυτά τα εδάφη είναι δικά μας», διακήρυξε η μάνα της, ενώ ο εκπρόσωπος των σιωναζιστών εποίκων, Γιόσι Ντάγκαν, καμάρωνε επειδή αυτή τη φορά δεν πήγαν εκεί νύχτα και με συνοδεία, αλλά μέρα και με την εβραϊκή σημαία!

Λέει και άλλα εμετικά ο σιωναζιστής, όπως είδατε στο βίντεο. Μεταξύ των άλλων, αποκαλεί τους Παλαιστίνιους «βαρβάρους»! Της έδωσαν και τιμητικό δίπλωμα εκ μέρους του Συμβουλίου Εποικισμών της βόρειας Δυτικής Οχθης. Αφήνουμε τα σχόλια σ’ εσάς.

Για να καθαρίσουν λίγο τα μάτια μας από τη σιωναζιστική βρομιά, ας θυμηθούμε το βίντεο της απελευθέρωσης της Μπέργκερ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/paradosi_aixmalotis_Jabalia_30-1-25.mp4

Λόγος για να μην ξαναπατήσετε το πόδι σας σε McDonald’s

Ενας Παλαιστίνιος από την Ουμ αλ-Φαχμ (κατεχόμενη πόλη στο έδαφος της σιωνιστικής οντότητας, με τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της να είναι Αραβες, δηλαδή Παλαιστίνιοι) απολύθηκε από υποκατάστημα των McDonald’s επειδή χτύπησε στο χέρι του τατουάζ με την ημερομηνία 7-10-2023. Η είδηση είναι από σιωνιστικό Μέσο. Χωρίς περαιτέρω σχόλια, πέραν του τίτλου.

Χαζό παιδί, χαρά γεμάτο

Αλιεύουμε την είδηση από το in.gr, οι συντάκτες του οποίου… τα πήραν στο κρανίο (ας όψεται η κόντρα του Μαρινάκη με τον Μητσοτάκη, αλλά και με τον Ηλιόπουλο). Ο «σούπερ Μάριο» έβαλε αγγελία ότι ψάχνει… νύφη και ο Κούλης του έκανε λάικ!

Πού είναι το παράξενο; Πόσες φορές δεν έχει αποκαλυφθεί ότι ο πορφυρογέννητος Κούλης είναι… χαζό παιδί, χαρά γεμάτο; Αυτή είναι η κουλτούρα του, τέτοια αστεία έμαθε από μικρός στα κολέγια και τα πανεπιστήμια που τον έστειλε ο μπαμπάκας του. Και μην μας πει κανείς ότι άλλος χειρίζεται τους λογαριασμούς του στα σόσιαλ. Αυτός ο άλλος, επαγγελματίας του χώρου, ξέρει καλά την ψυχολογία του αφεντικού του, ώστε να την αποδίδει με αυθεντικό τρόπο. Πώς το έλεγαν οι… αρχαίοι ημών πρόγονοι; «Γελά δ’ ο μωρός καν τι μη γελοίον ει». Κάποιον Κούλη της εποχής του θα είχε κατά νου ο Πιττακός ο Μυτιληναίος, στον οποίο αποδίδεται το γνωμικό.

Τα κουβαδάκια σου και στην παρακάτω παραλία

Στο μεταξύ, σε πείσμα της προσωπογραφίας ηγέτη διεθνούς βεληνεκούς, που εδώ και χρόνια φιλοτεχνούν οι έμμισθοι σφουγγοκωλάριοι της προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου, μετά τον Μακρόν και ο Στάρμερ απέκλεισε τον Κούλη από τη σύνοδο κορυφής που συγκάλεσε στο Λονδίνο για το Ουκρανικό. Κοντολογίς, Εμανουέλ και Κιθ, που σίγουρα βολιδοσκοπήθηκαν για να στείλουν μια πρόσκληση που τόσο την έχει ανάγκη ο αυτοκρατορίσκος του Μαξίμου, απάντησαν πως καλά θα κάνει ο Κούλης να πάρει τα κουβαδάκια του και να πάει στην παρακάτω παραλία να παίξει. Αυτές οι σύνοδοι κορυφής είναι για ενήλικες που ηγούνται ιμπεριαλιστικών χωρών ή περιφερειακών δυνάμεων όπως η Ισπανία, η Τουρκία και η Πολωνία. Πώς σχολίασαν το γεγονός οι σφουγγοκωλάριοι; Οτι οι αποφάσεις θα παρθούν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπου θα είναι παρών ο Κούλης. Για σκεφτείτε το λίγο. Οι μεγάλοι πάνε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ με το «πακέτο» που έχουν ετοιμάσει στις συσκέψεις τους και σηκώνεται ο μικρός Κούλης και τους τα κάνει μαντάρα. Μάλλον ο «κλητήρας» Κόστα θα του τραβήξει τ’ αυτί. Δε θα χρειαστεί να το κάνει κάποιος από τους μεγάλους.

Ενα μπουκάλι Τζόνι τη μοναξιά σκοτώνει

Παραλίγο να το ξεχάσουμε. Στη σύνοδο του Λονδίνου είχε κληθεί και η Τουρκία που εκπροσωπήθηκε από τον ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν. Λέγεται, δε, πως στο υπό επεξεργασία σχέδιο για αμυντική σύνδεση Βρετανίας-ΕΕ, με τη δημιουργία κοινού ταμείου στρατιωτικών δαπανών, θα περιλαμβάνεται και η Τουρκία, λόγω της γεωγραφικής θέσης της, της ισχυρής στρατιωτικής βιομηχανίας της και του μεγάλου στρατού της με εμπειρία από διάφορα πολεμικά μέτωπα. Ο Φιντάν, με διπλωματική κομψότητα, είπε πως «ρεαλιστικά» η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με την Τουρκία στη δημιουργία του κοινού ταμείου άμυνας. Ετσι και γίνει αυτό επί πρωθυπουργίας Κούλη, θα τον διαμελίσουν οι εθνικισταράδες. Ζητείται επειγόντως άνθρωπος να τον μυήσει στο γνήσιο, το παραδοσιακό σκυλάδικο: «Ενα μπουκάλι Τζόνι τη μοναξιά σκοτώνει…», «Δεν κοιμάμαι πια τα βράδια, πνίγω στο ουίσκι τα δικά σου τα σημάδια…» κτλ.

Που σε πονεί και που σε σφάζει…

Για «τρεις βαριές διπλωματικές ήττες της χώρας, οι οποίες, μας δείχνουν ότι επιστρέφουμε στα προ 15ετίας “πέτρινα χρόνια”», γράφει ο Γ. Παπαχρήστος στη στήλη του στα σημερινά «Νέα». Και συνεχίζει: «Αυτό είναι το σοβαρό. Τότε που η Ελλάδα ήταν κάτι σαν “μαύρο πρόβατο” για τους ευρωπαίους εταίρους και τους δυτικούς συμμάχους. Ανύπαρκτη διπλωματικά, ανυπόληπτη, αδύναμη και χωρίς παρεμβατικό λόγο. Στη γωνία, να τρώει ανελέητο ξύλο, και να μην μπορεί να αρθρώσει λέξη». Απαριθμεί ως βαριές διπλωματικές ήττες την απουσία του Μητσοτάκη από τη Διάσκεψη του Μονάχου και τη μη πρόσκλησή του από τους Μακρόν και Στάρμερ στις συνόδους κορυφής που συγκάλεσαν σε Παρίσι και Λονδίνο, αντίστοιχα. Σαν δε ντρέπεστε εκεί στο Μαρινακέικο. Βρήκατε τον Κούλη να παραπαίει και του δίνετε «γρήγορες» για να πέσει από το γκρεμό.

Εμείς τα είπαμε

Ο Παπαχρήστος (που έχει πηγές, γι’ αυτό και καταλήγει με ένα απειλητικό «Διαψεύσεις, δεν θα δεχθώ…») γράφει για την απουσία Κούλη από το Μόναχο:

«Σύμφωνα με πληροφορίες μου, λοιπόν, η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτετραμμένη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που εκτελεί χρέη πρεσβευτή, μετά την αποχώρηση του Τζορτζ Τσούνη, να υπάρξει μία έστω ολιγόλεπτη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, στο περιθώριο της διάσκεψης του Μονάχου. Το αίτημα μεταφέρθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και η απάντηση ήταν αρνητική. Αντίστοιχο ταυτόχρονο αίτημα είχε υποβάλει και η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. Ενισχυτικά, είχε χρησιμοποιηθεί και ένας τρίτος δίαυλος, μέσω ενός από αυτούς τους περίεργους (Ελληνοαμερικανούς) τύπους που κυκλοφορούν στην αμερικανική πρωτεύουσα και υποδύονται τους δημοσιοσχεσίτες (και εν προκειμένω, ότι διαθέτουν σχέσεις με το καθεστώς Τραμπ). Φυσικά δεν ευδοκίμησε ούτε η προσπάθεια του περί ου ο λόγος δημοσιοσχεσίτη, αν υποθέσουμε ότι υπήρξε ποτέ, και δεν ήταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Οπότε, ο πρόεδρος Κυριάκος, αφού δεν έκλεισε ραντεβού με τον Βανς, αποφάσισε να απουσιάσει από την κορυφαία αυτή διάσκεψη – παρότι εκ των πραγμάτων δικαιώθηκε, διότι ο αντιπρόεδρος Βανς δεν συνάντησε κανέναν στο Μόναχο, ούτε καν τον οικοδεσπότη καγκελάριο Σολτς».

Αυτό ακριβώς είχε γράψει και η εφημερίδα μας:

Ο Κούλης ήλπιζε να κάνει μια σύντομη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Βανς, που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στο Μόναχο μαζί με τον νέο υπουργό Πολέμου, Χέγκσεθ. Εβαλε λυτούς και δεμένους να κλείσει αυτή τη συνάντηση, αλλά η απάντηση ήταν «άσε μας, ρε Κούλη, πάρε τα κουβαδάκια σου και πήγαινε να παίξεις στην παρακάτω παραλία, εδώ έχουμε δουλειά». Οπότε το ταξίδι στο Μόναχο ακυρώθηκε και αντ’ αυτού σχεδιάστηκε στα γρήγορα μια «επίσκεψη στο αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών (Ο.ΣΥ.) στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου. Μια ψιλο-φιέστα η οποία δεν είχε προαναγγελθεί, όπως συνηθίζεται.

Κρεμαστάρια

Πώς απάντησε το μάγαρο Μαξίμου στα σχόλια για τη μη πρόσκληση του Κούλη στη σύνοδο του Λονδίνου; Με μια διαρροή που έλεγε ότι «η συνάντηση του Λονδίνου δεν εντάσσεται στο πλαίσιο διεθνούς οργανισμού, αλλά συνιστά μεμονωμένη πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου»! Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Θεωρούν τόσο ανόητο τον ελληνικό λαό; ‘Η είναι οι ίδιοι τόσο ανόητοι, μέσα στην παραζάλη τους, που δεν καταλαβαίνουν ότι γίνονται καταγέλαστοι όταν προσπαθούν να πείσουν ότι Μακρόν, Σολτς, Τριντό, Μελόνι, Σάντσες, Τουσκ και σία σηκώθηκαν και πήγαν στο Λονδίνο για να περάσουν μερικές ευχάριστες ώρες με τον Στάρμερ και τον Ζελένσκι;

«Ο λόγος που η ΝΔ έχει αντέξει στον χρόνο είναι διότι παρά τα λάθη της τα τελευταία 51 χρόνια είναι η μόνη παράταξη που υπερασπίστηκε πραγματικά την αλήθεια, την ευθύνη και την πατρίδα στις πιο δύσκολες στιγμές και τις πιο μεγάλες κρίσεις». Ακης Σκέρτσος (πασόκος μέχρι να πάρει μεταγραφή στου Κούλη). Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜπουνοκλωτσίδια στη σιωνιστική Κνεσέτ
Επόμενο άρθρο ΓΑΣΑΝ ΚΑΝΑΦΑΝΙ: Συζήτηση ανάμεσα στο ξίφος και τον λαιμό;

Σχετικά Αρθρα

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

Κόντρες 7 Ιούλ 2025, 08:00

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

Κόντρες 2 Ιούλ 2025, 09:59

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

Κόντρες 1 Ιούλ 2025, 13:41

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

Κόντρες 30 Ιούν 2025, 09:39

Μόνοι τους τα λένε

Κόντρες 26 Ιούν 2025, 18:57

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

Κόντρες 24 Ιούν 2025, 09:22
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

«Αιώνιοι φοιτητές»: Ο απελπισμένος Μητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα προαναγγέλλοντας διαγραφές

9 Ιούλ 2025, 16:51
Εργατικά

Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί

9 Ιούλ 2025, 07:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ – Γρ. Βάρρας: Ο Βορίδης με έδιωξε για να γλιτώσουν τα λαμόγια

8 Ιούλ 2025, 23:13
Αγροτικά

Δήλωση του συνηγόρου της Παρασκευής Τυχεροπούλου για το πρόστιμο που της επέβαλε η κυβερνητική διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ξεβρακώνεται ο... αδιάφθορος Μητσοτάκης

8 Ιούλ 2025, 20:51
Πολιτική

Αγιος Νικόλαος: Ανεπιθύμητοι οι σιωνιστές τουρίστες

8 Ιούλ 2025, 18:15
Διεθνή

Ομολογούν τη νίλα στη Μπέιτ Χανούν οι σιωναζιστές

Περιμένουμε το βίντεο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

8 Ιούλ 2025, 18:02
Εργατικά

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη της Χρύσας Χοτζόγλου

8 Ιούλ 2025, 12:59
Εργατικά

Να νιώσουν πρέπει τη γροθιά μας και της ψυχής μας τη φωτιά – Σήμερα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Χρύσα Χοτζόγλου

19:00, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

8 Ιούλ 2025, 12:53
Διεθνή

Κόλαση στη Μπέιτ Χανούν: 5 νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες σιωναζιστές

8 Ιούλ 2025, 09:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Death, death to the IDF!

7 Ιούλ 2025, 19:49
Διεθνή

Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…

7 Ιούλ 2025, 18:57
Διεθνή

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

7 Ιούλ 2025, 13:00
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

Αργεντινή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1816).

Μαρόκο: Ημέρα νεολαίας.

1943: Αντιστασιακοί φοιτητές σκεπάζουν με μαύρα πέπλα όλα τα αγάλματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, επεισόδια και συλλήψεις.

1947: Μαζικές συλλήψεις στελεχών της Αριστεράς στην Αθήνα.

1970: Τέσσερις καταδίκες μελών του Αντιδικτατορικού Αγροτικού Μετώπου της Υπαίθρου.

1971: Βόμβα σε βυτιοφόρο της «Εσσο Πάππας» από την πρωτοεμφανιζόμενη “Λαϊκή Επαναστατική Αντίσταση”.

1971: Βόμβα στις σιδηροτροχιές του ηλεκτρικού στο Θησείο (20 Οκτώβρη).

1986: Η RAF εκτελεί με βόμβα τον πυρηνικό επιστήμονα της «Siemens» Καρλ Χάιντς Μπέκουτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo