Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς
  • Σαν σήμερα 21 Απρίλη
  • Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας
  • Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών
  • Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα
  • Κούλης ο μουλωχτός
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Απρ 2006, 00:00

♦ Φρικαλεότητες των Βρετανών

Οι φωτογραφίες από το πρωτοσέλιδο του βρετανικού Guardian μάρτυρας αδιάψευστος της φρικαλεότητας του «γραφείου πολέμου» της βρετανικής αυτοκρατορίας στη μεταπολεμική Γερμανία. «Ζωντανοί σκελετοί», «έλιωναν μέρα τη μέρα σαν κεριά». Ετσι περιγράφουν πρώην αξιωματούχοι των βρετανικών υπηρεσιών την εικόνα των κρατούμενων στις μυστικές φυλακές στο έδαφος της μόλις απελευθερωθείσας Γερμανίας. Στέρηση τροφής μέχρι θανάτου, παρατεταμένη παραμονή στην ύπαιθρο, σχεδόν γυμνοί σε θερμοκρασίες πάγου, βασανιστήρια με όργανα που είχαν παρθεί από πρώην ναζιστικά στρατόπεδα, εικονικές εκτελέσεις, συνιστούσαν τη μεταχείριση αυτών των κρατούμενων. Μπροστά σ’ αυτές τις φρικαλεότητες ωχριούν το Αμπού Γκράιμπ και το Γκουαντάναμο.

Τι ήταν αυτοί οι κρατούμενοι του βρετανικού «γραφείου πολέμου»; Μήπως ήταν τίποτα πρώην ναζί; Οχι, βέβαια. Οι πρώην ναζί αφομοιώνονταν και έπαιρναν μέρος στην οικοδόμηση της νέας αντικομμουνιστικής Γερμανίας. Η ιδιότητά τους ήταν «ύποπτοι κομμουνιστές» ή «συμπαθούντες τη Σοβιετική Ενωση», που συνελήφθησαν στη Γερμανία μετά το 1945. Βασανίζονταν για να αποκαλύψουν μυστικά για τις σχέσεις τους με το μισητό αντίπαλο, την ΕΣΣΔ. Και βέβαια, στο τέλος δολοφονούνταν, για να μη μπορέσουν να μιλήσουν ποτέ. Χρειάστηκαν πολύχρονοι δικαστικοί αγώνες για να επιτραπεί στην εφημερίδα να δημοσιεύσει μέρος του αποκαλυπτικού φωτογραφικού υλικού, που επισήμως δεν υφίσταται!
 

♦ Beni VS Giorgos
«Ως υπεύθυνος του τομέα απασχόλησης, κοινωνικής πολιτικής και υγείας του ΠΑΣΟΚ έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι το περιεχόμενο της πρότασης (σ.σ. της περιβόητης πρότασης του Γιωργάκη προεκλογικά από το Λαύριο για την ανασφάλιστη εργασία των νέων) ήταν τελείως διαφορετικό. Σύναψη σύμβασης εξαρτημένης εργασίας χωρίς ασφαλιστική κάλυψη απαγορεύεται από το Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (2.4.06).
Δεν θυμάται, άραγε ο Βενιζέλος τι ακριβώς είχε πει ο Γιωργάκης στο Λαύριο; Ασφαλώς και θυμάται, πως όχι μόνο είχε προτείνει να εργάζονται ανασφάλιστοι οι άνεργοι νέοι μέχρι 25 ετών (απόφοιτοι Λυκείου) ή μέχρι 29 ετών (απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ), αλλά και είχε σπεύσει να εξηγήσει ότι μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα επιβαρύνονταν ούτε οι εργοδότες, ούτε το κράτος, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία. Ξέρει ακόμα ο Βενιζέλος, ότι και οι αναγνώστες της εφημερίδας που έδωσε τη συνέντευξη ξέρουν πολύ καλά τι είπε ο Γιωργάκης. Γι’ αυτό και δεν δοκιμάζει να θυμίσει τι είπε ο Γιωργάκης, ούτε να αποδείξει ότι η κυβέρνηση διαστρεβλώνει την πρότασή του. Θυμίζει τι προβλέπει το Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο. Ουσιαστικά, καρφώνει τον Γιωργάκη, χαρακτηρίζοντάς τον (επιεικώς) άσχετο. Τον καρφώνει… υπερασπιζόμενός τον!
ΥΓ: Στην ίδια συνέντευξη ο Μπένι επιφύλαξε ένα ακόμη καρφί για τον αρχηγούλη του. «Μην ξεχνάτε -είπε- ότι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είναι την περίοδο αυτή βουλευτής Θεσσαλονίκης, και άρα θα συμβάλει στο να γίνουν οι καλύτερες επιλογές». Τραβάει την ουρά του απέξω και πετάει το μπαλάκι στο Γιωργάκη, καθιστώντας τον υπεύθυνο για την επερχόμενη νέα συντριβή στη Θεσσαλονίκη.

 

♦ Ερωτας, όχι αστεία
 
Α, το καλό να λέγεται. Ο Παπαγιαννάκης ουδέποτε έκρυψε τον έρωτά του για το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και τα παίρνει στο κρανίο με όσους ταυτίζουν το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Είπε στην «Αυγούλα»: «Ξέρω τη θεωρία που λέει ότι η ΝΔ συνεχίζει αυτά που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. Δε θεωρώ ότι έτσι είναι τα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε με δόσεις λύσεων από το νεοφιλελεύθερο οπλοστάσιο να κρατήσει μια γραμμή μετριοπαθούς σοσιαλδημοκρατικής αντίληψης (sic!!!) που είχε το ίδιο και προσπαθούσε να δώσει λύσεις σε κάποια προβλήματα». Μεγάλε, τους έστειλες και πάλι αδιάβαστους.

♦ Υπάρχει πρόβλημα;

Χοντρά καπιταλιστικά παιχνίδια γίνονται στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας. Ο όμιλος της Marfin αγόρασε πριν λίγο καιρό το μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία» (το 49% των μετοχών) και το «Υγεία» αγόρασε πριν μερικές μέρες το 26% των μετοχών του «Μητέρα», με στόχο να αγοράσει και άλλο ποσοστό και να ενσωματώσει πλήρως το γειτονικό ιδιωτικό μαιευτήριο στο επιχειρηματικό του πλάνο. Διαδικασίες συγκεντροποίησης του κεφάλαιου σ’ έναν τομέα που τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται ιδιαίτερα κερδοφόρος και προσελκύει κεφάλαια. Φυσιολογικά πράγματα για μια καπιταλιστική οικονομία. Πρόεδρος του νέου ΔΣ του «Υγεία» ανέλαβε ο αντιπρόεδρος του ομίλου Μarfin Α. Βγενόπουλος. Και διευθύνων σύμβουλος (εδώ είναι το πολιτικό ενδιαφέρον) ο Πασχάλης Μπουχώρης. Δηλαδή, ο μέχρι τον ανασχηματισμό, επί υπουργίας Ν. Κακλαμάνη, γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας! Με πόση άνεση μεταπηδά ένα στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας ενός υπουργείου στη διοίκηση (στο πιο κρίσιμο διοικητικό πόστο μάλιστα) μιας μεγάλης καπιταλιστικής επιχείρησης, την οποία μέχρι χτες (υποτίθεται) ότι επόπτευε. Κατά τα άλλα, τα στελέχη της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης δεν έχουν καμιά σχέση με τη διαπλοκή.

 

♦ Ξεδιαντροπιά
Πήγε ο Γιωργάκης σ’ ένα χωριό του Εβρου, απ’ αυτά που έχουν πάθει μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες και κατήγγειλε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «δεν έκανε έστω τα ελάχιστα που χρειάζονταν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα». «Ενώνω τη δική μου φωνή με τη δική σας φωνή αγωνίας, κραυγή αγωνίας», είπε σ’ ένα κρεσέντο δημαγωγίας και ξεδιαντροπιάς, ο αρχηγός του κόμματος που κυβερνούσε επί 20 χρόνια και δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπιστεί ένα γνωστό πρόβλημα, ο υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, που έταζαν στους κατοίκους του Εβρου φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

 

♦ Ανάρμοστες σχέσεις
Δίνει και παίρνει η διαφήμιση του «Μηνύματος Αντίστασης» στην «Ελευθεροτυπία». Ούτε έντυπο του συγκροτήματος Τεγόπουλου να ήταν (ή μήπως είναι;). Τι εστί «Μήνυμα Αντίστασης»; Περιοδικό που εκδίδουν οι υπερασπιστές του Αλ. Γιωτόπουλου, με εκδότη τον Αντώνη Σκορδίλη (δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας» και «υπεύθυνο σύμφωνα με το νόμο» τη Μαρί Ζωρ Πενώ, στις σελίδες του οποίου φιγουράρουν πάντοτε και τα γνωστά εμέσματα του Α. Κανά. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πια η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας», γεγονός που τροφοδοτεί καθημερινά περιπαιχτικά σχόλια στο συντακτικό προσωπικό της (που «ξέρει»).

 

♦ Παραμύθα
«Φουσκώνει το ποτάμι της οργής και του αγώνα στους φοιτητές, λίγες μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές». «Διαμορφώνει νέες δυνατότητες διαμόρφωσης ενός φοιτητικού κινήματος εργατικής κατεύθυνσης και αντίληψης, που θα συναντηθεί με το εργατικό κίνημα». Πού συμβαίνουν όλ’ αυτά και δεν τα πήραμε χαμπάρι; Μήπως ο αρθρογράφος μιλάει για τη Γαλλία; Μήπως για καμιά λατινοαμερικάνικη χώρα και μας ξέφυγε το γεγονός; Οχι, για την Ελλάδα μιλάει ο αρθρογράφος του «Πριν» (Κυριακή, 2.4.06). Στο ελληνικό φοιτητικό κίνημα αναφέρεται! Πού στο διάολο είδε φουσκωμένο ποτάμι οργής και αγώνα;
 
Οταν πρόκειται για ψηφαλάκια, όλα εξηγούνται και όλα δικαιολογούνται. Πώς αλλιώς θα σταθεί με στοιχειώδη λογική αξιοπρέπεια το βασικό συμπέρασμα σε δυο δόσεις; 1. «Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι φοιτητικές εκλογές της Τετάρτης 5 Απρίλη αναδεικνύονται σε σημαντική πολιτική μάχη». 2. «Η ενίσχυση της ΕΑΑΚ καταλύτης για νικηφόρους αγώνες και άλλη Αριστερά»! Ε, άμα είναι έτσι, να πάμε να ψηφίσουμε κι εμείς, ρε παιδί μου. Να σπρώξουμε, να βοηθήσουμε, να φουσκώσουμε το ποτάμι. Κι από Πέμπτη αράζουμε πάλι, αφού στο μεταξύ μετρήσουμε ποσοστά και έδρες στα ΔΣ.

Σ’ αυτό το τελευταίο, όμως, διαφωνεί ο αρθρογράφος της… ριζοσπαστικής Αριστεράς. Διότι, όπως μας λέει, «η ψήφος στην ΕΑΑΚ είναι η πιο ανυπότακτη ψήφος, τοποθέτηση μάχης για την κλιμάκωση των αγώνων μετά τις εκλογές». Συνήθως κλιμακώνεις κάτι που υπάρχει και παρουσιάζει δυναμική. Κάτι που δεν υπάρχει μπορείς να το κλιμακώσεις; Λεπτομέρειες.

Το καλύτερο, όμως, μας το φυλάει για το τέλος: «Η εξέγερση (σ.σ. κόψε κάτι, μεγάλε) στη Γαλλία και οι αναμετρήσεις που έρχονται με ταχύτητα στην Ελλάδα “υπόσχονται” μια συναρπαστική περίοδο κοινωνικών δονήσεων… Το βάθος του ουρανού είναι πιο κόκκινο από ποτέ»!!!
 
Ρε, τι πίνετε και δε μας δίνετε;

 

♦ Γραμμή ΠΑΣΟΚ
 
«Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας;». «Να δοθούν κίνητρα για την παράταση του χρόνου εργασίας». Δε μάσησε τα λόγια του ο εξ Αμερικής οικονομικός σύμβουλος του Γιωργάκη, Ηρακλής Πολεμαρχάκης (συνέντευξη στην «Ημερησία»). Κάποιοι Πασόκοι έσπευσαν να ψιθυρίσουν στο αυτί ορισμένων δημοσιογράφων, ότι ο Πολεμαρχάκης εξέφρασε προσωπικές απόψεις και ότι οι απόψεις του διαστρεβλώθηκαν. Για το τελευταίο ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Οι απόψεις του συμβούλου διαστρεβλώθηκαν όσο διαστρεβλώθηκε και η προεκλογική πρόταση του αρχηγού στο Λαύριο για την ανασφάλιστη εργασία των νέων. Για το πρώτο, όμως, για το περί «προσωπικών απόψεων» του Πολεμαρχάκη, έχουμε να πούμε ότι δεν πρόκειται για προσωπικές απόψεις του συμβούλου, αλλά για την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ. Μια γραμμή εκφρασμένη κατ’ επανάληψη την τελευταία περίοδο των κυβερνήσεων Σημίτη. Θέλουν μήπως να θέσουμε υπόψη τους τις θέσεις του τρομερού διδύμου Ρέππα – Σπυρόπουλου, υπουργού και υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων; «Αν δε διευρύνουμε την ενεργό περίοδο εργασίας, το ασφαλιστικό μας σύστημα θα έχει προβλήματα βιωσιμότητας στο μέλλον», έλεγε στη Βουλή ο Σπυρόπουλος, στις 5.11.03. Την «προώθηση πολιτικών ενεργού γήρανσης μέσω και της επιμήκυνσης του εργασιακού βίου», πρότεινε ο Ρέππας στους ομολόγους του της ΕΕ, ως προεδρεύων στο συμβούλιο του Ναυπλίου. Ο Πολεμαρχάκης, λοιπόν, είναι απολύτως «εντός γραμμής» και χρησιμοποιείται σαν λαγός.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΞεπούλημα και καναπές
Επόμενο άρθρο Συνδικαλιστική γραφειοκρατία πλήρως αστικοποιημένη

Σχετικά Αρθρα

Κούλης ο μουλωχτός

Κόντρες 20 Απρ 2026, 10:21

Joint venture

Κόντρες 9 Απρ 2026, 12:10

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

Κόντρες 6 Απρ 2026, 14:18

Κυνήγι αμερικανικού αγριόχοιρου

Κόντρες 4 Απρ 2026, 20:28

Oχι, ρε, δε θα μας πάρεις τη δουλειά

Κόντρες 3 Απρ 2026, 11:02

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

Κόντρες 27 Μαρ 2026, 19:37
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
Διεθνή

Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό

19 Απρ 2026, 10:46
Πολιτισμός

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

19 Απρ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ

18 Απρ 2026, 19:54
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

Ημέρα δημιουργικότητας και καινοτομίας.

1898: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ εγκρίνει απόφαση του Κογκρέσου για ένοπλη επέμβαση στην Κούβα.

1923: Ο Μουσολίνι ανακηρύσσει αργία και εθνική γιορτή την ημέρα ίδρυσης της Ρώμης και καταργεί την αργία της Πρωτομαγιάς.

1932: Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση.

1947: Ο Παύλος ορκίζεται βασιλεύς των Ελλήνων.

1967: Στρατιωτικό πραξικόπημα, εγκαθίδρυση δικτατορίας.

1967: Η Μαρία Καλαβρού και ο 15χρονος Βασίλης Πεσλής γίνονται οι πρώτοι νεκροί της χούντας.

1969: Βόμβα της ΔΑ στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Αθήνα).

1969: Γιορτή για τα δίχρονα της δικτατορίας, καταλήγει σε παρατεταμένο γιουχάισμα του Παπαδόπουλου από τους μαθητές.

1971: Βόμβα έξω από τα γραφεία της τσιμεντοβιομηχανίας “Ηρακλής-Ολυμπος” του αντιπροέδρου της “Συμβουλευτικής” της χούντας, Τσάτσου.

1972: Καθιστική διαμαρτυρία εκατό φοιτητών στα Προπύλαια στην πέμπτη επέτειο του πραξικοπήματος, επέμβαση της αστυνομίας, έντεκα συλλήψεις.

1973: Διαδήλωση εκατοντάδων φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας με αντιδικτατορικά συνθήματα, βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών σε Αθήνα, Καλαμάκι και Κολωνάκι, τραυματισμός περαστικού.

1977: Βόμβες σε τέσσερα αυτοκίνητα Βορειοαμερικανών στη Θεσσαλονίκη.

1994: Δύο βόμβες καταστρέφουν τα αυτοκίνητα οικονομικού συμβούλου και υπαλλήλου της Γαλλικής Ακαδημίας, άλλη βόμβα κάτω από αυτοκίνητο υπαλλήλου της ολλανδικής πρεσβείας δεν εξερράγη (ΕΛΑ-1η Μάη).

1994: Βόμβα σε φορτηγό έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Miele» (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo