Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»
  • Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Μαρ 2020, 00:00

♦ ΜΑΥΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

 
Ο Δένδιας είχε μιλήσει γενικά για παραβάσεις του Διεθνούς Δικαίου από πλευράς Τουρκίας και ο Τσαβούσογλου του απάντησε με εικόνες από τα επεισόδια του Εβρου: «Κοίτα ποιοι μας κάνουν μαθήματα διεθνούς δικαίου! Πετούν ξεδιάντροπα βόμβες δακρυγόνων σε χιλιάδες αθώους που συνωστίζονται στις πύλες τους. Δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να σταματήσουμε ανθρώπους που εγκαταλείπουν τη χώρα μας αλλά η Ελλάδα έχει το καθήκον να τους αντιμετωπίσει ως ανθρώπινες υπάρξεις!».
 
Οι πρόσφυγες ως εργαλείο για κρατικά παιχνίδια. Ενθεν κακείθεν. Ενα αντιδραστικό καθεστώς παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς! Ενα άλλο καθεστώς, περισσότερο μακιγιαρισμένο, ανταποκρίνεται πλήρως στο καθήκον του ως συνοριοφύλακας της ΕΕ. Της Ευρώπης των ιμπεριαλιστών που είναι συνυπεύθυνη για το δράμα αυτών των ανθρώπων, για τον εξαναγκασμό τους στο δρόμο της προσφυγιάς. Κι ένας λαός (ο ελληνικός) να σύρεται στο δρόμο του εθνικισμού και του ρατσισμού. Του φασισμού δηλαδή.
 
Η απάντηση (θα έπρεπε να) είναι μόνο μία: αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες. Αυτοί είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Οχι οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και οι αστοί πολιτικοί σε Αθήνα και Αγκυρα.
 

♦ Το σύνδρομο του μυρμηγκιού

 
«Ο πρόεδρος Πούτιν έχει άλλες υποχρεώσεις εκείνη την ημέρα». Μ' αυτόν τον κοφτό και άκρως περιφρονητικό τρόπο απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο δημοσιογραφικό ερώτημα αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 5 του Μάρτη στην Ιστανμπούλ, όπως κατ' επανάληψη είχε δηλώσει ο Ερντογάν. Ηταν το μήνυμα προς τον Ερντογάν, ότι πρώτα θα «προσκυνήσει» και μετά θα γίνει δεκτός από τον Πούτιν, για να του επιβάλει (ο Πούτιν) τους όρους του.
 
Τα μυρμήγκια, όταν βγάλουν φτερά, πέφτουν και ψοφάνε, λέει μια λαϊκή παροιμία. Δεν ξέρουμε αν το έχει συνειδητοποιήσει ο Ερντογάν (είναι και η αλαζονεία που τυφλώνει συχνά τους αστούς πολιτικούς), όμως η παροιμία είναι ταμάμ στην περίπτωσή του. Θεώρησε ότι το μέγεθος της Τουρκίας και η βαρύτητά της ως περιφερειακής δύναμης στη Μέση Ανατολή επιτρέπουν στον ίδιο να ελιχθεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, να «παίξει» και με τις δύο πλευρές, χρησιμοποιώντας τη μια ως αντίβαρο έναντι της άλλης, και να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη για την κλίκα του. Το μάθημα που παίρνει από τη Ρωσία στην Ιντλίμπ, μάθημα που συνοδεύεται από πληθώρα φερέτρων με τούρκους στρατιωτικούς, είναι πολύ σκληρό. Και σύντομα θα τον φέρει… στα κιλά του. Γιατί μπορεί οι πολιτικοί σαν τον Ερντογάν να μην ξέρουν τίποτα από τη μαρξιστική θεωρία (συγκεκριμένα για τον ιμπεριαλισμό και τις εξαρτημένες χώρες), όμως αυτά οφείλουν να τα γνωρίζουν ως διδάγματα της πρακτικής εμπειρίας. Οποτε περιφρονούν αυτή την εμπειρία, έρχεται η ζωή και τους το υπενθυμίζει με σκληρό τρόπο.
 

♦ Γελοιότητα και ρατσισμός

 
Θα πρέπει να κλείσουμε τους δρόμους για πρόσφυγες που έχουν περάσει από το Αφγανιστάν και το Ιράν, λόγω των κρουσμάτων κοροναϊού, δήλωσε ο Μητσοτάκης! Η δήλωση είναι αυταπόδεικτα γελοία. Στιγματίζονται άνθρωποι λόγω καταγωγής. Οι οποίοι, μάλιστα, ενδεχομένως να πέρασαν από τις αναφερθείσες χώρες μήνες προτού εμφανιστεί ο νέος κοροναϊός. Και που, σε κάθε περίπτωση, αν είχαν προσβληθεί θα είχαν ήδη νοσήσει.
 
Τελικά, ο κοροναϊός ήρθε στην Ελλάδα από τη γειτονική Ιταλία. Και οι άνθρωποι τους οποίους έπληξε ανήκουν σε καλοστεκούμενα κοινωνικά στρώματα, όχι στη φτωχολογιά της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Τι έμεινε πέρα από τη γελοιότητα; Ο πρωθυπουργικός ρατσισμός. Μια χυδαία απόπειρα να φουντώσει η ξενοφοβία στην κοινωνία με την υπόδειξη των προσφύγων ως δυνητικών φορέων του κοροναϊού.
 
ΥΓ. Δε χρειάζεται να είναι κανείς λοιμωξιολόγος για να αντιληφθεί ότι ο πραγματικός κίνδυνος είναι να περάσει ο κοροναϊός στα νησιά και ειδικά στα τρισάθλια κέντρα «φιλοξενίας», όπου δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες -ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά- ζουν σε μεσαιωνικές συνθήκες υγιεινής, είναι εξαντλημένοι από τη μακρά ταλαιπωρία και τον υποσιτισμό και διαβιούν σε σκηνές «πατικωμένοι» ο ένας πάνω στον άλλο, επομένως αποτελούν έναν εξ ορισμού ευάλωτο πληθυσμό, στον οποίο κάθε λοιμώδες νόσημα θα έκανε θραύση. Αυτές οι συνθήκες, όμως, δε θεωρούνται κίνδυνος.
 

♦ Κατόρθωμα

 
Πρόκειται για κατόρθωμα ΣΥΡΙΖΑ. Με όσα αποκαλύπτονται για τους παρασκηνιακούς χειρισμούς του Παππά (με εντολή Τσίπρα) και του Παπαγγελόπουλου (ως χειριστή των δικαστικών ζητημάτων)  με τον σιωνιστή «επιχειρηματία» Μιωνή και τον δεξιό εκδότη Φιλιππάκη, οι συριζαίοι κατάφεραν να μετατρέψουν τα λαμόγια της πολιτικής και της δημοσιογραφίας σε κήνσορες της πολιτικής ηθικής και της διαφάνειας. «Πότε έχει ξαναγίνει αυτό στη χώρα μας;», γράφουν διάφορα λαμόγια! Πάντοτε γινόταν αυτό, πάντοτε υπήρχε διαπλοκή, παρασκήνιο, συμφωνίες για ρύθμιση θεμάτων φορολογικών ή ποινικών, όμως οι άλλοι τα κάλυπταν καλύτερα.
 

♦ Γελάνε και τα γεωτρύπανα

 
Οχτώ ολόκληρους μήνες χρειάστηκε το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ για να πάρει μια απόφαση επιβολής κυρώσεων σε τούρκους υπηκόους, για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Τον Ιούνη του 2019 πάρθηκε η σχετική απόφαση, τέλη Φλεβάρη του 2020 επικυρώθηκε η επιβολή κυρώσεων σε δύο στελέχη της ΤΡΑΟ (Τουρκικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρία). Πρόκειται για τον Μεχμέτ Φερούχ Ακαλίν, αναπληρωτή γενικό διευθυντή, αντιπρόεδρο και μέλος του ΔΣ της ΤΡΑΟ, και τον Αλί Τζοστζούν Νάμογλου, αναπληρωτή διευθυντή του Τμήματος Εξερεύνησης της ΤΡΑΟ.
 
Εννοείται πως γελάνε και τα γεωτρύπανα μ' αυτές τις κυρώσεις. Χρειάστηκαν οχτώ μήνες για να επιλέξουν δυο μεγαλομεσαία στελέχη της ΤΡΑΟ, οι αρμοδιότητες των οποίων ήταν γνωστές. Εννοείται πως οι κυρώσεις είναι άνευ σημασίας και δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη στρατηγική και την τακτική της Τουρκίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.
 

♦ Σαν τη μύγα μέσα στο γάλα

 
Επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα είναι ο ΟΦΗ. Ομως η παρουσία στο προπονητικό-διοικητικό της σχήμα κάποιων βετεράνων με αποδεδειγμένο ήθος και κοινωνική ευαισθησία, όπως ο Σάββας Κωφίδης και ο Ηλίας Πουρσανίδης, οδηγούν την ομάδα σε κάποιες ενέργειες που ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Ξεχωριστά παραδείγματα μέσα στη βρομιά που χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο των «βαρόνων», των κάθε είδους «νονών» και των στρατών των άλογων οπαδών.
 
Με το σύνθημα «ένα νησί, μια ομάδα, μια αγκαλιά», ο ΟΦΗ ανακοίνωσε ότι στον αγώνα του με τη Λαμία για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος θα παρευρίσκονταν 250 παιδιά προσφυγικών οικογενειών με τους συνοδούς τους. Προσκάλεσαν, ακόμα, οικογένειες προσφύγων που κατοικούν στο Ηράκλειο, τα Χανιά και τη Σητεία. Αναφερθήκαμε στους Κωφίδη και Πουρσανίδη, χωρίς διάθεση να αποσιωπήσουμε και άλλους που δεν τους γνωρίζουμε. Αυτούς τους δύο τους γνωρίζουμε, γιατί και το 2011 είχαν πάρει μέρος ως ποδοσφαιριστές σε αγώνα αλληλεγγύης για τους 300 απεργούς πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης.
 

♦ No Politica

 
Ιδού και το αντίθετο παράδειγμα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι στέλνει στον Εβρο εθελοντές και τρεις νταλίκες με προμήθειες, «για τους φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης». Σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ο Μαρινάκης δήλωσε ότι «η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει στον Εβρο και ο Ολυμπιακός θα είναι εκεί, δίπλα σε αυτούς που μας γεμίζουν υπερηφάνεια, και θα τους παρέχουμε ό,τι χρειαστούν».
 
Ετσι και έβγαινε στις κερκίδες του «Καραϊσκάκης» ένα πανό αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, θα κατέβαινε αμέσως από τους μπράβους (συγγνώμη, τους επικεφαλής των οργανωμένων, θέλαμε να πούμε), διότι αντιβαίνει στο δόγμα «Νο politica». Οπως κατέβηκε ένα πανό που κατήγγειλε τους νεοναζί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (που έτυχε -εκτός από φλογερός αντιφασίστας- να είναι και φίλαθλος του Ολυμπιακού). «Νο politica» σημαίνει αποφυγή κάθε αντιφασιστικής -πόσω μάλλον αντικαπιταλιστικής- παρέμβασης στις εξέδρες και υποστήριξη, παράλληλα, των πιο ακραία αντιδραστικών πολιτικών του ελληνικού αστικού κράτους.
 

♦ Καθικάκια

 
«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρωτοφανούς όξυνσης που δημιούργησε η κυβέρνηση στη Λέσβο, χθες υπήρξαν και καταστάσεις που σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να είχαν συμβεί και για τις οποίες λυπούμαστε. Εύχομαι οι 43 τραυματίες αστυνομικοί να αναρρώσουν γρήγορα και ομαλά. Επεσαν θύματα των επιλογών των πολιτικών τους προϊσταμένων, που αυτή τη στιγμή, αν είχαν ίχνος τσίπας, θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί».
 
Απόσπασμα από δήλωση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού.
 

♦ Προχωρημένος

 
Υπάρχουν, βέβαια, και οι πιο «προχώ» συριζαίοι. Σαν τον πρώην βουλευτή και πρώην υπουργό Μάρκο Μπόλαρη που δήλωσε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ότι «την απειλή που δεχόμαστε θέλω να την απαντήσουμε». Η μόνη κριτική του προς την κυβέρνηση για τις επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες ήταν «ότι βγήκε και διακήρυξε δημόσια ότι έχουμε πρόβλημα». Κατά τα άλλα, συμφώνησε πλήρως με την κυβερνητική πολιτική, υιοθετώντας και τον γκεμπελικό όρο περί ασύμμετρης απειλής: «Οταν έχεις ασύμμετρη απειλή, τους σπρώχνει ο Ερντογάν, δεν τους αφήνεις να μπουν μέσα».
 
Οσο για την ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θυμήθηκε προς στιγμήν τα «παλιά», είχε έτοιμη την απάντηση ο σύντροφος Μπόλαρης: «Οποιος δεν έχει καλή ενημέρωση και δεν διαβάζει τα γεγονότα γεωπολιτικά μπορεί να βγάζει ανακοινώσεις που έχουν την ιδεολογική, ιδεοληπτική φόρτιση που ο καθένας κουβαλάει»! Δε θα πούμε ότι στενοχωρηθήκαμε για τα συριζάκια…
 

♦ …κι η κοπριά στα λάχανα

 
Ο πρώτος (και μοναδικός μέχρι στιγμής) υπουργός Εξωτερικών χώρας μέλους της ΕΕ που ήρθε εσπευσμένα στην Αθήνα, με το ξέσπασμα της κρίσης στον Εβρο, ήταν ο αυστριακός Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Μέλος μιας ακροδεξιάς, ξενοφοβικής, ρατσιστικής κυβέρνησης, γνωστής για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο να σφραγιστούν τα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ στην προηγούμενη κρίση, το 2015-16, παρέα με το φασίστα Ορμπαν της Ουγγαρίας. Και βέβαια, το πρώτο που τόνισε ο Σάλενμπεργκ είναι πως δεν πρέπει να γίνει καμιά συζήτηση για διαμοιρασμό προσφύγων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ!
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜακρονήσια
Επόμενο άρθρο Αποκαλυπτήρια μιας πολιτικής ενάντια στην Υγεία

Σχετικά Αρθρα

H επιτομή της βαρβαρότητας

Κόντρες 17 Οκτ 2025, 19:06

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

Κόντρες 16 Οκτ 2025, 20:52

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

Κόντρες 1 Οκτ 2025, 19:45
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

Μαυριτανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1863: Ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α’.

1921: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκράντζο στη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος.

1977: 220 νεκροί στη διάρκεια απεργιών σε εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαδόρ.

1977: Βόμβες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1977: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σλάιερ (RAF).

1983: Εκτελείται  ο πρωθυπουργός της Γρενάδας Μόρις Μπίσοπ στη διάρκεια αιματηρού πραξικοπήματος από φράξια του κόμματός του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo