Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Φεβ 2020, 00:00

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

Γαλανόλευκη η γιγαντιαία σημαία και το γιγάντιο «ΟΧΙ», φτιαγμένα με πέτρες και χρώμα πάνω σε κάποια λοφώδη έκταση στην περιοχή του Μανταμάδου στη Λέσβο. Ανατριχιάσαμε όταν είδαμε τις φωτογραφίες που η κοινότητα Μανταμάδου και ο δήμος Δυτικής Λέσβου  φρόντισαν να κυκλοφορήσουν. Ανατριχιάσαμε γιατί τέτοιες κατασκευές γίνονταν σε μαζική κλίμακα την περίοδο της χούντας. Εβαζαν τους φαντάρους αγγαρεία να φτιάχνουν τέτοιες παραστάσεις πάνω σε πλαγιές βουνών. Κοντά στα σύνορα κυρίως. Οι πλαγιές κατά κανόνα έβλεπαν προς την Αλβανία και τη Βουλγαρία, χώρες που συμβόλιζαν τον «κομμουνιστικό κίνδυνο». Ποιον στοχεύουν αυτοί που έφτιαξαν το έκτρωμα στη Λέσβο; Την κυβέρνηση, λένε. Ας το δεχτούμε. Το «όχι» το καταλαβαίνουμε. Η ελληνική σημαία τι ρόλο παίζει; Ελληνική είναι και η κυβέρνηση. Για να μην το βασανίζουμε, το μήνυμα είναι σαφές: «Εδώ είναι ελληνικό έδαφος και δε θα σας αφήσουμε να βάλετε ξένους». Η θεωρία του «λαθροεποικισμού» και της «αλλοίωσης της εθνολογικής σύστασης των νησιών», που προς στιγμήν φάνηκε να μην προωθείται στην πρώτη γραμμή, επιστρέφει με τον πιο ορμητικό τρόπο. Γι' αυτό μας προκαλεί ανατριχίλα. Γιατί επωάζει το αυγό του φιδιού, το οποίο πάντοτε έβρισκε εύκρατο κλίμα για να επωαστεί σε τέτοιου τύπου μαζικές εκδηλώσεις.

Μονοπωλιακός καπιταλισμός

Τι διαβάζαμε μέχρι τώρα από διάφορους αναλυτές (της δεκάρας); Οτι η αμερικάνικη προσπάθεια να αποκλειστεί η κινεζική Huawei από την ανάπτυξη των δικτύων 5G ήταν μια προσωπική εμμονή του Τραμπ που έχει πάθει ψύχωση με τον κινέζικο μονοπωλιακό κολοσσό.

Ηρθαν, λοιπόν, οι δηλώσεις της Νάνσι Πελόζι, προέδρου της Βουλής και ορκισμένης εχθρού του Τραμπ (νωπή είναι ακόμα η σύγκρουσή τους) να πετάξουν στα σκουπίδια αυτές τις αναλύσεις του κώλου. Πλήρως ευθυγραμμισμένη με τον Τραμπ, η Πελόζι απευθύνθηκε στις χώρες της ΕΕ (που η μία μετά την άλλη βγάζουν αποφάσεις που δεν αποκλείουν τη Huawei), προειδοποιώντας ότι το κόμμα της είναι εναντίον της εισόδου των κινέζικων εταιριών στην αγορά του 5G, πόσω μάλλον όταν αυτό αφορά τις αγορές των κρατών που είναι εταίροι και σύμμαχοι των ΗΠΑ. Ο Τραμπ επανέλαβε ανοιχτά τις απειλές ότι οι ΗΠΑ θα πάψουν να συνεργάζονται στο επίπεδο της ανταλλαγής πληροφοριών που αφορούν την ασφάλεια και την άμυνα με όποια ευρωπαϊκή χώρα ανοίξει την αγορά του 5G στη Huawei.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για προσωπική εμμονή του Τραμπ, αλλά για στρατηγικής σημασίαςαμυντική κίνηση του αμερικάνικου μονοπωλιακού καπιταλισμού. Γι' αυτό και την υποστηρίζουν και τα δύο μεγάλα κόμματα (που σφάζονται, κατά τα άλλα, στην εκλογική αρένα).

Ανέκδοτα

«Μόλις γίνει και δεύτερη φορά Αριστερά πάλι θα υπάρχουν οι συσχετισμοί δύναμης, πάλι θα υπάρχει ΕΕ και ΔΝΤ, αλλά θα μιλάμε με διαφορετικό τρόπο διότι έχουμε περάσει από την κυβερνητική εμπειρία -δεν θα βασιζόμαστε σε παραδείγματα άλλων χωρών- και έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι συσχετισμοί δύναμης πάντα θα είναι εναντίον της Αριστεράς», δήλωσε ο Τσακαλώτος που περνιέται για πολύ έξυπνος. Πάρτε αυτή τη δήλωση και αναλύστε τη λέξη προς λέξη για να δείτε ότι μόνο σε ένα συμπέρασμα οδηγεί: και τη δεύτερη φορά τα ίδια με την πρώτη θα κάνουν (στο πλαίσιο που θα έχει διαμορφωθεί όταν κυβερνήσουν για δεύτερη φορά).

ΥΓ. Ποια είναι τα παραδείγματα άλλων χωρών στα οποία υποτίθεται ότι βασίστηκαν; Δεν μας έχουν πει κάτι σχετικό μέχρι τώρα. Εκτός αν είναι καρφί στον Μπαρουφάκη. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μια μπαρούφα του Τσακαλώτου, ο οποίος (είπαμε) περνιέται για έξυπνος και νομίζει ότι μπορεί να δουλεύει όλο τον κόσμο.

Να εξηγηθεί

Είπε ο Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, «φωτογραφίζοντας» τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας και σήμερα γενικό γραμματέα στο υπουργείο Προ-Πο Κ. Τσουβάλα: «Οταν για παράδειγμα εμείς απολογούμασταν για το Μάτι και σήμερα η φυσική ηγεσία για τους χειρισμούς της οποίας τότε απολογούμασταν, σήμερα η τότε φυσική ηγεσία δουλεύει σε θέσεις πολιτικού προϊσταμένου για τον πολιτικό μας αντίπαλο, σημαίνει ότι και τότε που κυβερνούσαμε εμείς δούλευε για τον πολιτικό μας αντίπαλο. Στη δική μας πλάτη, όμως. Και σε θέσεις κρίσιμης ευθύνης».

Τι εννοεί ο ποιητής; Οτι ο Τσουβάλας είναι δεξιός το καταλάβαμε. Μήπως όμως ήταν ο μόνος; Εδώ στην κυβέρνηση ήταν θρονιασμένοι οι ακροδεξιοί του Καμμένου και «σκοτεινοί» τύποι της Δεξιάς σαν τον Παπαγγελόπουλο (ακολούθησαν κι άλλοι, όπως η Παπακώστα). Τι εννοεί ο Τσίπρας όταν λέει ότι ο Τσουβάλας δούλευε για τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ; Οτι τους έδινε πληροφορίες; 'Η ότι οργάνωνε δολιοφθορές για να εκτεθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Οταν η δράση του Τσουβάλα, μάλιστα, συνδέεται από τον Τσίπρα με το Μάτι, τότε το πράγμα χοντραίνει. Γιατί στο Μάτι σκοτώθηκε κόσμος. Πολλοί άνθρωποι. Κι ο Τσουβάλας διώχτηκε (όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς και αφού προηγουμένως τον κάλυψαν πλήρως με εκείνη τη συνέντευξη των Τζανακόπουλου-Τόσκα) ως ανεπαρκής. Ηταν και κάτι άλλο, πέρα από ανεπαρκής;

Ο Τσίπρας πρέπει να εξηγηθεί με σαφήνεια. Είμαστε, όμως, σίγουροι ότι δε θα το κάνει. Πέταξε τη «ρουκέτα» και «πάει γι' άλλα». Το έχει συνήθειο, άλλωστε.

Πινόκιο

Με δημοσιογράφους μιλούσε ο Μπαρουφάκης και πέταξε μια ακόμα μπαρούφα. Οτι ο ίδιος δεν ήταν υπέρ της εξόδου από το ευρώ, όμως ήταν αναγκασμένος να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ήδη είχε δώσει τα χέρια με τον Μέρβιν Κινγκ, πρώην διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας (την περίοδο 2003-2013). Ο Κινγκ, όταν πληροφορήθηκε τα καθέκαστα δήλωσε έκπληκτος. Διέψευσε κατηγορηματικά ότι δέχτηκε τέτοια πρόταση και ότι συμφώνησε. «Μόλις πρόσφατα ο Γιάνης μου μίλησε για πρώτη φορά για την ιδέα του να μου ζητήσει να γίνω διοικητής της ΤτΕ. Μου περιέγραψε αυτή την ιδέα πέρυσι. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είχαμε καμία απολύτως συζήτηση το 2015», δήλωσε.

Ακόμα και αν ο Κινγκ είχε δεχτεί τέτοια πρόταση το 2015, δεν υπήρχε περίπτωση να το παραδεχτεί σήμερα. Για ευνόητους λόγους. Ο δε Μπαρουφάκης, που έκανε τη σχετική δήλωση καμαρώνοντας μπροστά σε δημοσιογράφους, για μια ακόμα φορά έσπασε την εχεμύθια που πρέπει να επικρατεί μεταξύ αστών πολιτικών και θεσμικών οικονομολόγων σε τέτοιου είδους συζητήσεις, χάνοντας και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας που ενδεχομένως διέθετε. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον εμπιστευτεί σοβαρός άνθρωπος. Αλλος θα φοβάται ότι τον γράφει και άλλος ότι θα κάνει βούκινο μια εμπιστευτική συζήτηση.

Παραμύθια

Πέρα από την εξέλιξη στο ζήτημα της εξέτασης των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων από την Προανακριτική Παπαγγελόπουλου, για την οποία θα διαβάσετε σε άλλες στήλες, πρέπει να σημειώσουμε ότι η έννοια «προστατευόμενος μάρτυρας» στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο. Γιατί εδώ «όλοι λίγο-πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας». Δε βρισκόμαστε στην αχανή Αμερική, που τον παίρνει τον άλλον το FBI, του αλλάζει όνομα, επάγγελμα κτλ. και τον στέλνει να ζήσει σε μια άλλη Πολιτεία, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, όπως βλέπουμε στις χολιγουντιανές ταινίες.

Η πρώτη φορά που πήγαν να βάλουν προστατευόμενους μάρτυρες ήταν στη δίκη της 17Ν. Με το που προσήλθε να καταθέσει ο «μάρτυρας Α», αποκαλύφθηκε το όνομά του. Πώς; Μια σύγκριση της κατάθεσης που έδωσε ως «μάρτυρας Α» με την κατάθεση που είχε δώσει παλιότερα με τα πραγματικά του στοιχεία ήταν αρκετή. Θυμόμαστε ακόμα το γέλιο που έπεσε στον Κορυδαλλό. Ο «μάρτυρας Β», αν θυμόμαστε καλά, ήρθε και κατέθεσε με το όνομά του. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν από χώρο της ΓΑΔΑ και με αλλοίωση φωνής. Οι χρυσαυγίτες, όμως, είχαν φροντίσει να δημοσιοποιήσουν τα ονόματά τους και φωτογραφίες τους. Και στην υπόθεση Novartis, ο Μανιαδάκης, που ήταν ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας, μόλις από μάρτυρας κατέστη κατηγορούμενος (στο μεταξύ είχε αλλάξει στρατόπεδο, μετά από… φιλική συνάντηση με τον Στουρνάρα), έδωσε στην ψύχρα τα ονόματα των δύο άλλων.

Ανίκανος ψιλικατζής

Ο μπάτσος που έκλεβε πρατήρια και περίπτερα, χρησιμοποιώντας όπλο (το υπηρεσιακό του!) πρέπει να καταδικαστεί στη βαρύτερη ποινή. Οχι επειδή αμαύρωσε την αστυνομία (οι συνάδελφοί του των ΜΑΤ έχουν κάνει και εξακολουθούν να κάνουν χειρότερα, εισπράττοντας επαίνους αντί για ψόγο), αλλά επειδή  αποδείχτηκε ανίκανος. Είναι δυνατόν να έχεις διαπράξει μια ντουζίνα ένοπλες ληστείες αρπάζοντας συνολικά μόλις 4.400 ευρώ; Είχε σχεδόν μια δεκαετία στην μπατσαρία και υπηρετούσε στην Αττική. Αντί να μπει σε μια… καθωσπρέπει συμμορία και να δουλέψει ως μπράβος, ως διακινητής ναρκωτικών, γυναικών, παράνομων εμπορευμάτων, ως εισπράκτορας προστασίας, παίρνοντας έναν… αξιοπρεπή δεύτερο μισθό (ας ρωτούσε συναδέλφους, θα του έλεγαν πώς γίνεται), αυτός έκανε ένοπλες ληστείες μαζεύοντας καναδυό κατοστάρικα τη φορά! Ντιπ ανίκανος…

Παράς με ουρά

Εξωφρενικές αυξήσεις στα στελέχη της «Τεχνόπολης» του δήμου Αθηναίων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο με τις ψήφους μόνο της παράταξης του Μπακογιάννη. Διαβάστε και φρίξτε: Ετήσιες αποδοχές του προέδρου 33.143,16 ευρώ (μετά από αύξηση 46,22%). Ετήσιες αποδοχές του αντιπροέδρου 25.817,52 ευρώ (μετά από αύξηση 537,86%). Ετήσιες αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου 51.666,48 ευρώ (μετά από αύξηση 49,51%). Αμοιβή μελών του ΔΣ ανά παράσταση 52,12 ευρώ (αύξηση 64,26%).

Οι άνθρωποι του Μπακογιάννη έδωσαν αυξήσεις στους εαυτούς τους. Ο διευθύνων σύμβουλος έκανε την εισήγηση, δίνοντας αύξηση στον εαυτό του 50%! Αρκεί μια σύγκριση με το χάλι της Αθήνας για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του. Αντί να χρησιμοποιήσουν τα κέρδη από την «Τεχνόπολη» για να μπαλώσουν καμιά τρύπα, αυτοί τα μοιράζονται μεταξύ τους.

Σφουγγοκωλάριοι

Κοπή νομισμάτων που θα αναφέρονται στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας αποφάσισε η ΤτΕ. Κατ΄απαίτηση, φυσικά, της οικογένειας Βαρδινογιάννη που ανακάλυψε αυτές τις επετείους και τις χρησιμοποιεί ως αντίπαλο δέος στο «2021» της Αγγελοπουλίνας. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον Στουρνάρα, παρουσία του Σταϊκούρα. Οι δυο τους πλαισίωσαν τη Βαρδινογιάνναινα στις σχετικές φωτογραφίες. Αυτό δε θυμόμαστε να έχει ξαναγίνει. Να κόβονται νομίσματα για να τιμήσουν τη φιέστα μιας καπιταλιστικής οικογένειας. Μέχρι γραμματόσημα έφταναν παλαιότερα.

Η πλέον κατάλληλη

Μπορεί στην ελληνική Βουλή να συλλαβίζει τις ομιλίες που της γράφουν, όμως κακώς διαμαρτύρονται ορισμένοι για την αποστολή της ως παρατηρήτριας στις εκλογές του Αζερμπαϊτζάν. Ψάξτε λίγο τα της κυρίας Αλίγιεβα (σύζυγος του δικτάτορα Αλίγιεφ) και θα συμφωνήσετε ότι η beaaty therapist της Μυκόνου, Κατερίνα Μονογυιού, ήταν η καλύτερη πρέσβειρα της κυβέρνησης Κούλη στη χώρα του Καυκάσου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔυστυχώς, αλλά…
Επόμενο άρθρο Αντικυνωνικά

Σχετικά Αρθρα

Νέο unfair από τον Τασούλα

Κόντρες 15 Ιαν 2026, 14:53

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

Κόντρες 14 Ιαν 2026, 14:49

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

Κόντρες 13 Ιαν 2026, 14:11

Η καρατόμηση ενός αθώου

Κόντρες 12 Ιαν 2026, 14:32

Τι ‘χες Κούλη, τι ‘χα πάντα

Κόντρες 9 Ιαν 2026, 14:10

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Κόντρες 8 Ιαν 2026, 15:07
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

Τυνησία: Ημέρα επανάστασης (1956).

Ταϊλάνδη: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.

1947: Ναυάγιο «Χειμάρας», πνιγμός εβδομήντα πολιτικών κρατουμένων που ταξίδευαν δεμένοι.

1974: Βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο κέντρο της Αθήνας (“Λαϊκές Απελευθερωτικές Ομάδες Σαμποτάζ”).

1989: Πυροβολείται και τραυματίζεται στα πόδια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo