Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Σεπ 2019, 00:00


ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ (1)

Αφηνίασαν οι κυβερνητικές ντουντούκες: ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, που (ξανα)επισκέφτηκε την Ελλάδα, είπε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «γνωρίζει τι χρειάζεται η Ελλάδα», εκφράζοντας τη συμφωνία του στο «μείγμα πολιτικής» της κυβέρνησης, διότι αυτό «μπορεί να τονώσει επενδύσεις και οικονομία». Οπως είπε, η εντύπωση που αποκόμισε είναι ότι «υπάρχει μία πραγματική αίσθηση του επείγοντος στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών». Αφού το λέει ο αμερικάνος υπουργός, τότε ο Κούλης και η κυβέρνησή του βαδίζουν στο σωστό δρόμο! Μόνο που ο Ρος λέει τα ίδια κάθε φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα. Ανεξαρτήτως κυβέρνησης, φτάνει αυτή η κυβέρνηση να είναι υποτακτική στις ΗΠΑ. Δεν απέχει και πολύ η προηγούμενη επίσκεψή του. Πριν από ένα χρόνο έγινε. Με τις ΗΠΑ τμώμενη χώρα στη ΔΕΘ, ο Ρος συναντήθηκε με τον Τσίπρα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, οι δυο τους παρακάθησαν σε γεύμα εργασίας μαζί με αμερικανούς επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη ΔΕΘ. Ο αμερικάνος υπουργός δεν τσιγκουνεύτηκε τα λόγια του. Εξέφρασε τη χαρά του επειδή, όπως είπε, η οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το μομέντουμ για τη χώρα μας. Μετά από κάνα εικοσαήμερο Τσίπρας και Ρος ξανασυναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη, όπου ο πρώτος είχε μεταβεί για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. «Ανώτατη κυβερνητική πηγή» (δηλαδή ο ίδιος ο Τσίπρας, για να λέμε τα πράγματα με τ' ονοματεπώνυμό τους) «αποκάλυψε» τότε πως στο γεύμα που του παρέθεσε ο Ρος είπε στον Τσίπρα ότι «αυτές τις επιτυχίες θα μπορούσε να τις έχει μόνο μια αριστερή κυβέρνηση»! Ο Ρος δεν έρχεται τυχαία στην Ελλάδα, αλλά έρχεται για δουλειές. Οχι μόνο τις γενικές δουλειές του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (για τις οποίες δεν είναι αρμόδιος, άλλωστε), αλλά για δουλειές που ανοίγουν διάφοροι σπεκουλάντες τύπου Πόλσον. Ο ίδιος ο Ρος είναι ένας δισεκατομμυριούχος σπεκουλάντης της Wall Street, ιδιοκτήτης της  «επενδυτικής» εταιρίας WL Ross & Co και εξειδικευμένος στις αναδιαρθρώσεις προβληματικών επιχειρήσεων. Γι' αυτό και τον συνοδεύει το προσωνύμιο «βασιλιάς της χρεοκοπίας»! Αγόραζε μπιρ παρά χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, τις «αναδιάρθρωνε» (κλείνοντας τμήματά τους και πετώντας κόσμο στο δρόμο), και μετά τις πωλούσε σε καλύτερη τιμή βγάζοντας κέρδος. Γι' αυτό και συνηθίζει να λέει ότι ερχόταν συχνά στην Ελλάδα και πριν γίνει υπουργός, ως μέλος της λεγόμενης «dream team» του Τραμπ. Και επί Τσίπρα έταζε επενδύσεις και επί Μητσοτάκη τάζει επενδύσεις (το τάξιμο δεν κοστίζει τίποτα, ιδιαίτερα όταν το ζητούν οι δουλικές κυβερνήσεις, για να το τυλίξουν σε γυαλιστερό σελοφάν και να το μετατρέψουν σε προπαγάνδα εξαπάτησης), όμως οι μόνες επενδύσεις για τις οποίες ενδιαφέρεται  είναι αυτές των σπεκουλαντών, οι οποίοι προφανώς διαχειρίζονται και δικά του κεφάλαια. Δεν πρόκειται καν για παραγωγικές επενδύσεις, αλλά για σπέκουλα  με μετοχές.
 

Ψιλό γαζί (2)

Αυτός ο αμερικανός πρεσβευτής, ο Τζέφρι Πάιατ, αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό σαν κοπάδι ηλιθίων χωρίς μνήμη και χωρίς κρίση. Αυτός δεν ήταν που μέχρι πριν από μερικούς μήνες δεχόταν κατηγορίες ότι λειτουργεί σαν προπαγανδιστής του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών; Αυτός δεν ήταν που εκθείαζε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έταζε πακτωλό αμερικανικών επενδύσεων; Τώρα, λέει τα αντίθετα, σαν να μην τρέχει τίποτα.
 
«Από την κυβερνητική πλευρά τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερα σε ό,τι αφορά το υποστηρικτικό μήνυμα που θα περάσουμε» στους αμερικανούς επενδυτές, έλεγε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για τη συμμετοχή του στη ΔΕΘ. Και εξηγούσε: «Βλέπετε στις αγορές, τη θετική υποδοχή που είχαν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του». Και μετά την υπέρ Κούλη προπαγάνδα, άρχισε το γνωστό δούλεμα: «Οι ΗΠΑ συμμερίζονται το στόχο του πρωθυπουργού να προχωρήσουμε όχι μόνο σε επενδυτές αμοιβαίων κεφαλαίων, αλλά να έχουμε πραγματική επιχειρηματική κίνηση. Σίγουρα δεν υπήρχαν ποτέ καλύτερες ευκαιρίες απ' ό,τι σήμερα». Τα ίδια ακριβώς που έλεγε και επί ΣΥΡΙΖΑ.
 

Σταθερές

«Οι τοποθετήσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, καθώς και των Υφυπουργών κ.κ.  Βεσυρόπουλου, Ζαββού και Σκυλακάκη, δημιουργούν τη βεβαιότητα στον επιχειρηματικό κόσμο με έδρα την ελληνική περιφέρεια ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης έχει θέσει σε προτεραιότητα την έμπρακτη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και ειδικά της μεταποίησης, και, βεβαίως, την περιφερειακή ανάπτυξη και την περιφερειακή σύγκλιση με κοστολογημένο αναπτυξιακό σχέδιο». Αυτά ανακοίνωσε το συνδικάτο των βορειοελλαδιτών καπιταλιστών (τέως ΣΒΒΕ και μετά την αναβάθμισή του από τον Τσίπρα σε «κοινωνικό εταίρο», ΣΒΕ), μετά τη συνάντηση της διοίκησής του με τον Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς του. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η διοίκηση του ΣΒΕ έκανε πανομοιότυπες δηλώσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ (σε βαθμό που να κατηγορείται ως… συριζαϊκό όργανο). Επιβεβαιώθηκε έτσι η παλιά αλήθεια ότι τα κόμματα, οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται, αλλά οι καπιταλιστές (και το σύστημά τους) μένουν. Είναι η μόνη σταθερά.
 

Φεσατζήδες με καμάρι

Η πρώτη ατάκα ήταν γνήσια ατάκα Φώφης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του καινούργιου. Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής». Τα brand names ή τα κρατάς, γιατί είναι ισχυρά και φέρνουν κέρδος, ή τα πετάς, γιατί έχουν φθαρεί και κάνουν ζημιά. Για παράδειγμα, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου  έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν είπε ότι «η Ενωση Κέντρου είναι εδώ και υπάρχει μέσα από το ΠΑΣΟΚ». Ομως Φώφη είν' αυτή, δεν μπορεί κανείς να έχει απαιτήσεις.
 
Η δεύτερη ατάκα, όμως, μας μπέρδεψε: «Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και στα μεγάλα κούφια λόγια». Τι εννοεί η ποιήτρια; Δεν μπορεί να αναφέρεται στις οικονομικές συνδρομές των μελών του ΚΙΝΑΛ. Πρώτον γιατί οι μη πασόκοι στο ΚΙΝΑΛ δε γεμίζουν ούτε γραφείο στη Χαριλάου Τρικούπη και δεύτερον γιατί δε νομίζουμε ότι υπάρχει μέλος του ΚΙΝΑΛ ή του ΠΑΣΟΚ που να πληρώνει συνδρομή (το πολύ στην επαρχία να βάζουν ρεφενέ για να πληρώσουν το ενοίκιο της νομαρχιακής, για να μην γκρινιάζει ο ιδιοκτήτης που έχει να πληρωθεί κανονικά από την αρχή της κρίσης). Εκείνο που εννοεί η Φώφη είναι πως μόνο μετονομαζόμενοι σε ΚΙΝΑΛ μπορούν να γλιτώσουν τα φέσια που έχει ρίξει το ΠΑΣΟΚ.
 
Κάνουν αυτό που έκαναν παλιότερα διάφορα λαμόγια του ποδοσφαίρου. Κοτσάριζαν ένα «Νέος-α» μπροστά από το όνομα της ομάδας, άλλαζαν ΑΦΜ και φέσωναν το σύμπαν (κυρίως την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία).
 

Προειδοποιήσεις

Ούτε αριστερή ούτε κεντρώα την λες την «Καθημερινή». Καραδεξιά αστική εφημερίδα είναι. Γι' αυτό έχει κάποια σημασία το σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο πρωτοσέλιδό της την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη και κατέληγε ως εξής:
 
«Η κυβέρνηση διάγει ακόμη την περίοδο του ακαταλόγιστου. Η νομιμοποίησή της είναι τόσο φρέσκια, που σιωπηρά εξατμίζονται από τον αφρό της επικαιρότητας μέχρι και οι γκάφες της.
 
Βεβαίως, αυτή η πραγματικότητα δεν εμπόδισε κάποιους να κολακευτούν από την εικόνα που τους έδειξε η μέτρηση. Ούτε τους εμπόδισε να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για τη διείσδυση της κυβέρνησης σε ευρύτερα ακροατήρια – που παρουσιάζεται περίπου ως τετελεσμένη.
 
Οπως κι αν εξέλαβε η κυβέρνηση αυτό το άλμπουμ του μέλιτος, τα πολιτικά μεγέθη που καταγράφει είναι προϊόντα μιας εκλογικής παραφοράς. Ας το απολαύσουν, γιατί δεν κρατάει ποτέ πολύ».
 

Βούτυρο στο ψωμί του

«Ο Γιάννης Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών είχε υποχρέωση να ενημερώσει την υπηρεσία για τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή του είτε από ηχογραφήσεις είτε από άλλες πηγές του εξωτερικού», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Κάτι τέτοιες στρεψόδικες δηλώσεις αποτελούν βούτυρο στο ψωμί του Βαρουφάκη. Διότι ο καθένας σκέφτεται το εξής απλό: σιγά μην ενημέρωνε τον κάθε Τρύφωνα ή μην κατέθετε τις ηχογραφήσεις στα αρχεία του υπουργείου. Πού ξέρετε, όμως, ότι δεν ενημέρωνε τον Τσίπρα;
 

Απάντηση με νόημα

Απάντηση με νόημα του τούρκου πρέσβη στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν (συνέντευξη στα «Νέα»), όταν ρωτήθηκε για την αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία: «Δεν είμαι ειδικός στα στρατιωτικά θέματα, αλλά αν δεν κάνω λάθος και η Ελλάδα έχει S-300, όπως και η Βουλγαρία και η Σλοβακία. Επομένως, το να έχεις κάτι που ξεκινά με S- δεν σε κάνει εχθρό του ΝΑΤΟ. Μπορείς να πεις ότι είναι θαμμένοι κάπου, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτοί οι πύραυλοι ανά καιρούς συντηρούνται. Αν υπάρχει επομένως θέληση, υπάρχει και τρόπος». Ο έμπειρος τούρκος διπλωμάτης υποδεικνύει το παράδειγμα των S-300, που αγοράστηκαν από την Κύπρο, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα και καταχωνιάστηκαν σε κάποιες στρατιωτικές αποθήκες, ως υπόδειγμα για τους S-400 που έχει παραγγείλει στη Ρωσία η Τουρκία.
 

Πάκης τέλος

Ρωτήθηκε ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη αν σκοπεύει να προτείνει τον Παυλόπουλο για μια δεύτερη θητεία στο αξίωμα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και απάντησε ότι το ζήτημα «αυτή τη στιγμή είναι ανεπίκαιρο και πιστεύω ότι αδικούμε και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας αν ανοίγουμε αυτή τη συζήτηση πριν από την ώρα της». Αμέσως μετά αναφέρθηκε στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και στην πρόταση της ΝΔ να εκλέγεται ο πρόεδρος με 151 ψήφους στην τελευταία ψηφοφορία. Πρόταση την οποία η ΝΔ μπορεί να περάσει ακόμα και μόνη της, αφού η σχετική διάταξη έγινε αναθεωρητέα με περισσότερες από 180 ψήφους. Επομένως, η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να εκλέξει πρόεδρο όποιον θέλει. Συμπέρασμα: Πάκης τέλος (αλλιώς ο Μητσοτάκης θα απαντούσε -έστω και έμμεσα- ότι είναι υπέρ μιας δεύτερης θητείας του). Εκείνο που μένει να μάθουμε είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Πάκη και κυρίως αν ο Πάκης θα αποδεχτεί την τιμητική πρόταση και θα δεχτεί να είναι υποψήφιος -χωρίς καμιά πιθανότητα εκλογής- απέναντι σε έναν άλλο δεξιό. Αν αυτός ο άλλος είναι ο Καραμανλής, δεν το βλέπουμε με τίποτα να σταθεί ο Πάκης απέναντί του.
 

Ξεφτίλα Σαμαρά

Ο Μητσοτάκης υποτίθεται ότι δεν πρότεινε τον Σαμαρά για κομισάριο, διότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει αντιπροεδρία και θα ήταν υποτιμητικό για ένα πρώην πρωθυπουργό να είναι απλός επίτροπος. Την περασμένη Τρίτη πληροφορηθήκαμε ότι οι θέσεις αντιπροέδρων της Κομισιόν αυξήθηκαν σε οχτώ και ένας απ' αυτούς είναι ο Σχοινάς, τον οποίο πρότεινε τελικά ο Μητσοτάκης. Ανεξάρτητα από τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ο Μητσοτάκης δεν πρότεινε τον Σαμαρά, η δικαιολογία που βρήκαν να διαρρεύσουν ξεφτιλίζει τον Σαμαρά, τώρα που ο Σχοινάς χρίστηκε αντιπρόεδρος της Φον ντερ Λάιεν.
 

Μεσαίωνας

Μεζούρα για τη φούστα των μαθητριών, υποχρεωτικά παντελόνι τους χειμερινούς μήνες, όχι μουστάκι και μούσι για τους μαθητές, όχι βραχιόλια, σκουλαρίκια, ψεύτικες βλεφαρίδες, βαμμένα νύχια, βαμμένα μαλλιά και… εξεζητημένες ανταύγειες (sic!). Αυτά και πολλά άλλα περιλαμβάνει ο κατάλογος με τις απαγορεύσεις για τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων της Κύπρου.
 
Δεν ξέρουμε τι απ' όλα αυτά πέρασε (οι μαθητές ξεσηκώθηκαν), όμως και μόνο το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου εξέτασε ένα πακέτο τέτοιων μέτρων «ηθικής και ευταξίας» δείχνει τις μεσαιωνικές αντιλήψεις που επικρατούν. Ας μην ξεχνάμε και τον σημαίνοντα ρόλο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕπί μνημονιακού εδάφους
Επόμενο άρθρο Με έμπνευση από το νεοφιλελευθερισμό

Σχετικά Αρθρα

Νέο unfair από τον Τασούλα

Κόντρες 15 Ιαν 2026, 14:53

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

Κόντρες 14 Ιαν 2026, 14:49

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

Κόντρες 13 Ιαν 2026, 14:11

Η καρατόμηση ενός αθώου

Κόντρες 12 Ιαν 2026, 14:32

Τι ‘χες Κούλη, τι ‘χα πάντα

Κόντρες 9 Ιαν 2026, 14:10

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Κόντρες 8 Ιαν 2026, 15:07
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo